15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#1501 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
je li se vec pojavio gdje snimak utakmice?
- reis1
#1502 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Hjoo ljudi, jel se iko od vas sjeca prijateljske s Argentinom u St. Louisu, kad su nas izvozali i raspuhali ko levate? Tada sam rekao da je Argentina, cak i bez Messija jedna atomska reprezentacija, za klasu, ako ne i dvije iznad nas.
Ovo sinoc sto je bilo sam preodusevljen kako se takticki jedna takva sila strpala u padze i iskontrolirala. A jos vise sam uzivao kad vidis da ih je i strah od nas - i to ne onaj strah da cemo se otvoreno pofajtat, nego nas se boje ko zmije/zmaja. Jasi su od nas, ali i mi mozemo ujest - imaju straha. To mi je super.
2:1, minimalan poraz, prvo sudjelovanje na SP, nije bilo zutih (osim Spahiji), nema povreda, ma preprepreodlicno.
A sada koncnetrirat se na naseg glavnog takmaca, Najdziriju. Jedva cekam da vidim kakvi su, sad u 9.
Ovo sinoc sto je bilo sam preodusevljen kako se takticki jedna takva sila strpala u padze i iskontrolirala. A jos vise sam uzivao kad vidis da ih je i strah od nas - i to ne onaj strah da cemo se otvoreno pofajtat, nego nas se boje ko zmije/zmaja. Jasi su od nas, ali i mi mozemo ujest - imaju straha. To mi je super.
2:1, minimalan poraz, prvo sudjelovanje na SP, nije bilo zutih (osim Spahiji), nema povreda, ma preprepreodlicno.
A sada koncnetrirat se na naseg glavnog takmaca, Najdziriju. Jedva cekam da vidim kakvi su, sad u 9.
-
vazna
#1503 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Koliko se ja sjecam Spahic je uradio istu stvar u Parizu.Saian wrote:pa nema tog poteza, to se moze na terminu kad se igra u kikiriki, al na velikom je to najgore sta bek moze uraditi, jer on nema shanse da uradi bilo sta iz polozhaja u koji se stavi ovom ispruzhenom nogom ovako, nema shanse da prati dalje covjeka, ako ga on uspije zaobici, tu Bicakcic ispada za citavu akciju koja slijedi i toga se trebao oduchit davno, ovo toliko naivno izgledadenimb wrote:nisam cak siguran ni da sam taj potez ikada vidio u profesionalnom fudbalu...
- Mračajski proto
-
Paul F.
#1505 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Mračajski proto wrote:
-
sole2mio
#1506 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Creasy wrote:vee-jay wrote:ne znam jel neko vec nesto slicno napisao:
- Izgubili smo jer je Susic na poluvremenu napravio ogromnu gresku. Nije izveo umornog Misimovica i uveo Ibisevica. To je jedino sto je morao uraditi. Izmedju 45. i 65. minute su me oci boljele gledajuci kako nam ofenzivna sredina puzi i kako nema kreativnosti u napadu. Kreativnosti nema kad je covjek umoran.
Javili se stručnjaci...
Pa da je Vedo ranije ušao, napunili bi nas do vrha. Ionako je kasnije gol visio u vazduhu. Aguero, Mesi i Di Maria vrebali iz kontri. Pa može li opasnija trojka?
Sušić je izmjenu tempirao u sekundu i daj bgt nemojte sa ovim glupostima počinjati.
Tako ti je to moj brate kad svako soli pamet, i misli da zna najbolje.
Sucic nas je odveo u Brazil i valjda bi on trebao znati sta je najbolje za tim.
Sto ti kazes ta 3 i dodaj jos higuaina, mogli su nam dati jos 2 gola
- Droog
-
hau jes no
#1508 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
na svakoj slici i klipu vazda se neki argentinac privaliaveos wrote:
Stotine navijača Bosne i Hercegovine klicalo je u čast svoje zemlje uoči utakmice s Argentinom, prve za bh. nacionalni tim na svjetskim prvenstvima. Sjajnu atmosferu upotpunila je izvanredana gesta hrvatskih navijača, koji su se na Copacabani pridružili susjedima.
„Došli smo navijati za Bosnu i Hercegovinu protiv Argentine, jer su i oni navijali za nas u meču Hrvatske s Brazilom", istakao je Ivan iz Zagreba, te naglasio da se tijekom cijelog dana odlično druže s grupom navijača BiH iz Sarajeva:
„Odlično se družimo. Kažem, podrška jednih drugima. Oni su sa nama bili u prvoj utakmici, mi im vraćamo istom mjerom", kazao je.
Navijači BiH s oduševljenjem u svojim bazama po Rio de Janeiru prihvatili su fanove u „kockastim dresovima". Kroz sjajno druženje mnogi su se šalili na tipičan balkanski način tvrdeći da je „bratstvo i jedinstvo" ponovo oživjelo na Copacabani, piše novinar Anadolije iz Rio
-
Mirza007
#1509 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ja jutros poranio prosetati kroz Rio sav ponosan. Sa svih strana samo komplimenti za igru sinoc. Da nije bilo trapavog Bicakcica I jednog Messijevog bljeska uzeli bi bod. Nije ni ovo lose ali steta boda. Uz ovakvu igru idemo u drugi krug. Sinoc na tribinama masa Hrvata, nekoliko Crnogoraca I dva tipa iz Uzica navijaju za nas.
- Logovan
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1511 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Kreator očigledno i nije gled'o tekmu.Logovan wrote:
- ¤ jelena ¤
#1512 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Baš, baš dobra igra Zmajeva. Svaka čast momcima.
Toliko su dobro igrali da smo mi navijači u toku igre haman zaboravili s kim igramo, pa smo na kraju bili i nezadovoljni rezultatom koji smo sve vrijeme objektivno očekivali.
Autogol - sreća u nesreći. Da nije bilo autogola garant ne bi bili onako motivisani i kvalitetni u prvom poluvremenu i pored onog jednog Messijevog popili bi još dva gola ladno. Drugo poluvrijeme je već druga priča. Očito je da nas nisu baš tako ozbiljno shvatili, pogotovo poslije autogola na samom početku, i da su nas podcijenili kao protivnike (bez obzira na izjave koje su davali prije utakmice) pa smo ih dodatno motivisani pehom uspjeli i zbuniti i nadigrati u prvom dijelu, ali u drugom su definitivno došli tobe.
Što znači da neće nikako bit dobro ako (u nekom polufinalu ili finalu
) budemo ponovo igrali s njima.
Za te prilike bolje bi nam legli Španci.
Inače, da smo igrali neriješeno s Argentinom, samo bi se uspavali protiv budućih protivnika, a to nam definitivno ne treba bez obzira na to što smo favoriti.
Elem, dobro smo prošli, s Argentinom i nije moglo bolje jer su očito sposobni da sa malo truda postignu mnogo.
Bili su precizniji i imali više realizovanih prilika, a ne sreće, od nas.
Et, ukratko
i glavu gore! 
Toliko su dobro igrali da smo mi navijači u toku igre haman zaboravili s kim igramo, pa smo na kraju bili i nezadovoljni rezultatom koji smo sve vrijeme objektivno očekivali.
Autogol - sreća u nesreći. Da nije bilo autogola garant ne bi bili onako motivisani i kvalitetni u prvom poluvremenu i pored onog jednog Messijevog popili bi još dva gola ladno. Drugo poluvrijeme je već druga priča. Očito je da nas nisu baš tako ozbiljno shvatili, pogotovo poslije autogola na samom početku, i da su nas podcijenili kao protivnike (bez obzira na izjave koje su davali prije utakmice) pa smo ih dodatno motivisani pehom uspjeli i zbuniti i nadigrati u prvom dijelu, ali u drugom su definitivno došli tobe.
Što znači da neće nikako bit dobro ako (u nekom polufinalu ili finalu
Za te prilike bolje bi nam legli Španci.
Inače, da smo igrali neriješeno s Argentinom, samo bi se uspavali protiv budućih protivnika, a to nam definitivno ne treba bez obzira na to što smo favoriti.
Elem, dobro smo prošli, s Argentinom i nije moglo bolje jer su očito sposobni da sa malo truda postignu mnogo.
Bili su precizniji i imali više realizovanih prilika, a ne sreće, od nas.
Et, ukratko
- jeza u ledja
#1513 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Samo da se upisem.

- vee-jay
#1514 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Kad je Vedo usao mi smo dali gol.Creasy wrote:vee-jay wrote:ne znam jel neko vec nesto slicno napisao:
- Izgubili smo jer je Susic na poluvremenu napravio ogromnu gresku. Nije izveo umornog Misimovica i uveo Ibisevica. To je jedino sto je morao uraditi. Izmedju 45. i 65. minute su me oci boljele gledajuci kako nam ofenzivna sredina puzi i kako nema kreativnosti u napadu. Kreativnosti nema kad je covjek umoran.
Javili se stručnjaci...
Pa da je Vedo ranije ušao, napunili bi nas do vrha. Ionako je kasnije gol visio u vazduhu. Aguero, Mesi i Di Maria vrebali iz kontri. Pa može li opasnija trojka?
Sušić je izmjenu tempirao u sekundu i daj bgt nemojte sa ovim glupostima počinjati.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
Rob_Atl
#1516 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Dobra posjeta sve preko 95 posto
- dinooh
- Edin H.
#1518 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Jest' ovaj Mesi nekakav pakash, sto izlevati dijete
http://www.101greatgoals.com/blog/kid-m ... rt-broken/
-
svi u napad
#1519 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Malo sam se ohladio pa sad mogu napisati par recenica. Odlicno odigrana tekma. Specijalno dobro odigrano takticki. Iako smo rano dobili gol nismo pali i nismo nasrnuli naprijed sto je Argentina ocekivala. Momci nastavili cuvati pozicije i dosta pretrcali. Gaucosi igrali lukavo cekali da se mi otvorimo. Kad su vidjeli da mi mozemo igrati i stvarati sanse presli su na napadacku varijantu kojoj zbog umora nismo mogli parirati. Gol je pao nakon Bicinog "majstorstva" ali mora se priznati da su oni igrali bolje zadnjih 20 minuta. Lulic i Izet nisu vise imali snage kao u prvom i zbog toga vise nismo mogli vrsiti brze transformacije. Zaista sam ponosan na momke kao i na navijace jer bili smo odlicni i vrlo blizu osvajanja prvog boda na WM. Iako je Nigerija odigrala lose protiv Sija moramo biti jako oprezni. Jako su brzi i imaju nekoliko dobrih igraca. Amidza ne bi smjeo sad ista mjenjati. Dobra je formacija i iako je bio najslabiji Bico je uvijek bolji od drugih alternativa. Amidza ce sad imati veliki problem jer Vedo je dao gol i ocekuje da zaigra od prve minute. Drugi problem je Salihovic koji takodjer ocekuje kao starosjedioc da pocne slijedecu tekmu. Tu vidim problem jer Sejo je spor za beka pogotovo za ove crne antilope a Amidza ce ga tu staviti, te Seu prebaciti na zadnjeg umjesto Bice. Vedo ce opet igrati lazno desno krilo i tu gubimo desnu stranu kako u odbrani tako i u napadu. Njima je veci imperativ pobjede nego nama i mi trebamo igrati polako i smireno. Oni moraju napraviti gresku u odbrani i tu treba traziti nasu sansu. Nadam se da ce isti istrcati na teren a onda u drugom po potrebi mjenjati. Bice dobro i ja zaista vjerujem u momke. Hvala vam momci jos jednom za divne trenutke i samo nastavite u istom tempu. Ponosan sam sto sam Bosanac. Naprijed BiH.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1520 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Nemoj da te cuju simpatizeri/navijaci BarceEdin H. wrote:Jest' ovaj Mesi nekakav pakash, sto izlevati dijete![]()
Gdje ces to reci za saint Mesiju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1521 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
sherbett wrote:Tomahawk11 wrote:Nemoj da te cuju simpatizeri/navijaci BarceEdin H. wrote:Jest' ovaj Mesi nekakav pakash, sto izlevati dijete![]()
http://www.101greatgoals.com/blog/kid-m ... rt-broken/![]()
Gdje ces to reci za saint Mesijugledam ja taj video s bratom, ja sam vidjela da gleda u smjeru djeteta, a on, navijač Barce, gleda u isto to i viče "nije ga vidio..ma nije ga vidio sigurno!"
Nek ide onda oftamologu (Messi)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1522 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Kako ga nije vidio? Pa tip se izmace kad mu je djecak pruzio ruku. Bukvalno ga zaobidje. Vjeruj da mu nije prvi put da se shupacki ponesesherbett wrote:pa jesi i ti vidio da ga je vidio?![]()
Da nisam ja luda, skoro sam i batine pobrala
A ti bratu sam potvrdno, ma nije ga vidio, vidis kako je mali djecak
- Dr. Kuca
#1523 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma vidjelo se kasnije je stajo sa klincem prico nesta i smjesko se. Sto se raja lozi na gluposti.Tomahawk11 wrote:Nemoj da te cuju simpatizeri/navijaci BarceEdin H. wrote:Jest' ovaj Mesi nekakav pakash, sto izlevati dijete![]()
http://www.101greatgoals.com/blog/kid-m ... rt-broken/![]()
Gdje ces to reci za saint Mesiju
- Idemedosumom
- bingov buraz