15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mali_Vuk

#1476 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mali_Vuk »

Amir_sabanovic wrote:

hahahahahahahahahahaha
:D :D :D
Edin H.

#1477 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Edin H. »

Saian wrote:
Altsa wrote:bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
ona bruka kod drugog gola, ono pruzhanje pete ko na mahalskom terminu coJku koji dribla ljude frontalno, a kamoli nece tvoju nakaradno ispruzhenu nogu, Braunschweig s pravom, Eintracht plafon
Bicakcic grijesi ionako, a pogotovo nije bio spreman za ovako ozbiljnu utakmicu, ne znam zasto Salihovic nije igrao, rekose da nije ozbiljno povrijedjen. Kostao nas je pobijede Bicakcic.
pirmin

#1478 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by pirmin »

hau jes no wrote:meni krivo mogli smo uzeti bod, imali smo 4-5 kontri samo u prvom poluvremenu, miske i dzeko sami u napadu a ostali se zabetonirali na nasoj polovini :-? valjda im je pape tako naredio, trebali smo vise rizikovati u tim kontrama

kakav je majstor pjanic :izet:
Po meni je ovo vrlo teska utakmica za analizirati, malo ko od nas "forumskih selektora" bi mogao izvuci
pravi zakljucak.
Ja sam imao utisak da su Stocari igrali taman onoliko koliko im je trebalo da bi nas dobili. Da smo dali 1, oni bi
dali 2, da smo dali 2 oni bi dali 3 itd...a paradoks je najveci da nicim nisu pokazali da su bolji iako to, moramo
priznati, na nekim pozicijama jesu.

Strategija, psiha, ovo-ono...helem nejse, bilo-proslo, idu nam sad 2 najbitnije utakmice te nam se valja pravo
pripremiti na sakrivanje lopte. Momci su pokazali da znaju kako se to radi. :bih:
Ripicipi

#1479 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Ripicipi »

serpico35

#1480 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by serpico35 »

Dobra tekma i dobro smo odigrali. mada sam poslije prvog gola pomislio evo ga raspad sistema ce uslijediti. ali izvukli smo se i pokazali da smo ravnopravni ako ne i bolji bili. Sinoc Lulicu nije bio dan ali ipak je upisao asistenciju. Spahic je napravio par gresaka ali sreca da se ni argentinci nisu najbolje snasli. Miske je pokazao da je jos uvijek najbolji tehnicar .Besic najbolji i najpozrtvovaniji. O dzeki sam vec rekao kakav je i jos da dodam da mi nije jasno kad izgubi loptu on stane i gleda.Dok mesi izgubi i trci i pokusava je oteti nas princ samo posmatra i konta ja sam napadac i nije moje da pomazem u odbrani. Vedo je pokazao kako se to radi. iako je malo igrao bilo ga je svugdje i jos postigao gol.
denimb

#1481 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by denimb »

Saian wrote:
Altsa wrote:bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
ona bruka kod drugog gola, ono pruzhanje pete ko na mahalskom terminu coJku koji dribla ljude frontalno, a kamoli nece tvoju nakaradno ispruzhenu nogu, Braunschweig s pravom, Eintracht plafon

Gledam, i gledam, i gledam...nikako da skontam sta je htio postici s onim potezom, nisam cak siguran ni da sam taj potez ikada vidio u profesionalnom fudbalu...a pritom jos pocisti i Besica, ne znam.
JohnnyS

#1482 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by JohnnyS »

Tek sad s posla, pa dok pročitam što se sve napisalo... :D

O jebemti i tavu i jaje... Argentina je bila zrela za barem bod. Malo treme na početku i onaj nesretni autogol i što je onog dopingiranog gnoma sasro šut. Možda se moglo taktički malo bolje, možda je moglo ovo, možda je moglo ono (i da, ne napadajte Džeka, pola Argentine je stalno bilo oko njega)... Jebo sad to, zaboraviti ovo i okrenuti se Nigeriji i Iranu. Sreća da su igrači mahom iz dijaspore pa vjerojatno neće imati ono tipično balkansko razmišljanje: "Imali smo Argentinu, sigurno ćemo lako našamarat ove". Treba ih ozbiljno shvatiti, ali bez prevelikog respekta, rezultat ne može izostati. :bih:
denimb

#1483 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by denimb »

Edin H. wrote:
Saian wrote:
Bicakcic grijesi ionako, a pogotovo nije bio spreman za ovako ozbiljnu utakmicu, ne znam zasto Salihovic nije igrao, rekose da nije ozbiljno povrijedjen. Kostao nas je pobijede Bicakcic.

Mislis Salihovic na lijevom beku?

Pa pojeo bi ga Zabaleta, ono je samo Kolasin mogao da zaustavi.
Edin H.

#1484 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Edin H. »

denimb wrote:

A sta znam,jeste logicnije staviti igrace na njihove prirodne pozicije, ali Bicakcic definbitvno nije bio spreman.
denimb

#1485 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by denimb »

Edin H. wrote:
denimb wrote:

A sta znam,jeste logicnije staviti igrace na njihove prirodne pozicije, ali Bicakcic definbitvno nije bio spreman.
Ma ne samo da nije bio spreman, nego jednostavno mi se ne uklapa u onu igru koju sada forsira Spahic u suradnji sa Besicem ispred i Kolasincem lijevo, kratka dodavanja, smireno iznosenje lopte...Bicakcic mi djeluje nekako trom, spor, vazda u nekom među prostoru, raskoraku...ali eto, nemamo boljeg tu.

A svakako je i on bolje rijesenje, nego Kolasinac na stoperu, a Salihovic lijevo.
Mračajski proto

#1486 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mračajski proto »

Baresi 6 wrote:
Mračajski proto wrote:
Baresi 6 wrote:sa malo vise srece mogli smo izvuci nerijeseno a mozda cak i pobjedu. nasi se sasrali na pocetku. bicakcicu, pa zasto nako nogu postavi, zasto???
Onako sam ja nekidan na terminu nogu postavio. Nije baš učinkovito. :D
potez poznatiji kao mracajski protez :D
:D :D
samkoF

#1487 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by samkoF »

moa wrote:Kako sam samo sjeban sto barem nismo egal izvukli. Mogu mislit kako je igracima i poslije ovoga stvarno treba naci nacina da se dignu. Da smo bili bolji vidi se po njihovim reakcijama kada je pao prvi go. Isto kao da su osvojili Finale.

Ako se poslije ovkve partije I poraza minimalnog ne mogu dignuti , kako bi se tek dizali da su nas razvalili kao Njemci upravo Portugal??????
Saian

#1488 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Saian »

denimb wrote:nisam cak siguran ni da sam taj potez ikada vidio u profesionalnom fudbalu...
pa nema tog poteza, to se moze na terminu kad se igra u kikiriki, al na velikom je to najgore sta bek moze uraditi, jer on nema shanse da uradi bilo sta iz polozhaja u koji se stavi ovom ispruzhenom nogom ovako, nema shanse da prati dalje covjeka, ako ga on uspije zaobici, tu Bicakcic ispada za citavu akciju koja slijedi i toga se trebao oduchit davno, ovo toliko naivno izgleda
Mustang1

#1489 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mustang1 »

Samo da ponovim za one koji su gledali utakmicu da smo mi sinoc pobjedili ! 8-)
Zmijuga loma

#1490 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Zmijuga loma »

http://www.zonalmarking.net/2014/06/16/ ... -day-four/
Bosnian efforts

The nature of the scoring completely contradicted the pattern of the game. Bosnia were 1-0 down at half-time having been marginally the better side, then they drew the second half 1-1, despite being outclassed.

In the first half, Bosnia’s wingers helped defend against the Argentine wing-backs, although at a certain point on the pitch, the Bosnian full-backs took charge and helped out, so Bosnia didn’t become pinned back inside their own third.

In midfield, Mohamed Besic played excellently against Messi in the first half, and justified his recent inclusion in this XI, after Bosnia had played without a proper holder throughout qualification. Alongside him, Miralem Pjanic played some excellent passes into attack, and encouraged the wide players forward. Bosnia created nothing more than half-chances in the first half, but that was more than Argentina managed.

They seemed caught out by Argentina’s tactical shift at half-time, however, and weve unable to cope with the speed and movement of Argentina’s attacking quartet. Susic’s introduction of a second striker, Vedad Ibisevic, worked well – now Argentina no longer had a spare man at the back (this, if ever, was when a back three would have made sense…) and he ran in behind Federico Fernandez for the consolation goal.

The introductions of Edin Visca and Haris Medunjanin didn’t work so effectively, though, and in Susic’s determination to keep a solid shape, he ended up playing a couple of players in wildly different positions. Senad Lulic dropped back to left-back, Kolasinac switched sides and Ermin Bickacic seemed to have a spell at right-back – his terrible late cross summing up his struggles in that role.

It all seemed a little frantic and disorganised from Bosnia, whereas a simple switch to a two-striker system, and everyone else playing roughly the same role, might have worked better.
Isto kao protiv Francuske, zbog jedne promjene sva četiri igrača u zadnjoj liniji se moraju izrotirati po pozicijama.
Loulou

#1491 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Loulou »

Chmoljo wrote:...mada ja mislim da mi ne slavimo poraz - nego slavimo pobjedu protiv svog mentaliteta. ...
Upravo to! To je najvažnije jer je put ka promjeni.
I zato svakom (pojedinačno ili ekipi) ko to napravi, u bilo kojoj sferi, skidam kapu.
aveos

#1492 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by aveos »

Image

Stotine navijača Bosne i Hercegovine klicalo je u čast svoje zemlje uoči utakmice s Argentinom, prve za bh. nacionalni tim na svjetskim prvenstvima. Sjajnu atmosferu upotpunila je izvanredana gesta hrvatskih navijača, koji su se na Copacabani pridružili susjedima.

„Došli smo navijati za Bosnu i Hercegovinu protiv Argentine, jer su i oni navijali za nas u meču Hrvatske s Brazilom", istakao je Ivan iz Zagreba, te naglasio da se tijekom cijelog dana odlično druže s grupom navijača BiH iz Sarajeva:

„Odlično se družimo. Kažem, podrška jednih drugima. Oni su sa nama bili u prvoj utakmici, mi im vraćamo istom mjerom", kazao je.

Navijači BiH s oduševljenjem u svojim bazama po Rio de Janeiru prihvatili su fanove u „kockastim dresovima". Kroz sjajno druženje mnogi su se šalili na tipičan balkanski način tvrdeći da je „bratstvo i jedinstvo" ponovo oživjelo na Copacabani, piše novinar Anadolije iz Rio
vee-jay

#1493 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by vee-jay »

ne znam jel neko vec nesto slicno napisao:

- Izgubili smo jer je Susic na poluvremenu napravio ogromnu gresku. Nije izveo umornog Misimovica i uveo Ibisevica. To je jedino sto je morao uraditi. Izmedju 45. i 65. minute su me oci boljele gledajuci kako nam ofenzivna sredina puzi i kako nema kreativnosti u napadu. Kreativnosti nema kad je covjek umoran.
Muhamed Đakmić

#1494 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Muhamed Đakmić »

Mi smo mogli u finisu susreta primiti 5 komada. Jednostavno ne mozemo igrati sa dva spica.
Creasy

#1495 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Creasy »

vee-jay wrote:ne znam jel neko vec nesto slicno napisao:

- Izgubili smo jer je Susic na poluvremenu napravio ogromnu gresku. Nije izveo umornog Misimovica i uveo Ibisevica. To je jedino sto je morao uraditi. Izmedju 45. i 65. minute su me oci boljele gledajuci kako nam ofenzivna sredina puzi i kako nema kreativnosti u napadu. Kreativnosti nema kad je covjek umoran.

Javili se stručnjaci...

Pa da je Vedo ranije ušao, napunili bi nas do vrha. Ionako je kasnije gol visio u vazduhu. Aguero, Mesi i Di Maria vrebali iz kontri. Pa može li opasnija trojka?

Sušić je izmjenu tempirao u sekundu i daj bgt nemojte sa ovim glupostima počinjati.
Creasy

#1496 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Creasy »

Muhamed Đakmić wrote:Mi smo mogli u finisu susreta primiti 5 komada. Jednostavno ne mozemo igrati sa dva spica.

Možemo igrati sa 2 špica, ali ne protiv Argentine. Očekujem da ćemo preostale dvije igrati sa Džekom i Ibiševićem od početka.
shake69

#1497 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by shake69 »

Creasy wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Mi smo mogli u finisu susreta primiti 5 komada. Jednostavno ne mozemo igrati sa dva spica.

Možemo igrati sa 2 špica, ali ne protiv Argentine. Očekujem da ćemo preostale dvije igrati sa Džekom i Ibiševićem od početka.
A koga ce to onda Pape izbaciti posto se ocekuje i povratak Salihovica? Dvojica u tom slucaju moraju van a nesto nisam cuo da ce Bicakcica na klupu!!
Last edited by shake69 on 16/06/2014 20:32, edited 1 time in total.
Partijaner

#1498 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Partijaner »

Creasy wrote:

Da, to sam i ja htio napisati.

Sad smo u situaciji kad mi moramo biti Argentina i hitati ka golovima, jer sada moramo postici golove kako bi prosli dalje. Samo treba strpljivo graditi igru i ne srljati previse, iskoristit svaku sansu koja nam se pruzi.
Creasy

#1499 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Creasy »

shake69 wrote:
Creasy wrote:

A koga ce to onda Pape izbaciti posto se ocekuje i povratak Salihovica? Dvojica u tom slucaju moraju van a nesto nisam cuo da ce Bicakcica na klupu!!

Pa ne znam koga će, ali nekog hoće sigurno, jer ne možemo igrati sa 12 igrača. :D Možda Hajrovića.
A ako vrati Salihovića, onda Lulić ili Kolašinac moraju na klupu.
samkoF

#1500 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by samkoF »

Alfons Kauders wrote:
cyprus wrote: PS Ali treba i još nešto priznat - Argentinci realno i nisu bili u svom elementu... Zato i ne treba da čudi što su svjetski mediji više fokusirani na njihovu blijedu partiju, nego na našu solidnu... Sa objektivne strane gledajući - sinošnja utakmica je bila najnezanimljivija dosad na prvenstvu :mrgreen:
i ovo je tacno - al srecom nije bilo penala ko u vecini drugih :D

argentinu nikako ne mogu skontat... il ih je pape pravo sjebo formacijom, da im jednostavno nije nikako odgovarala, ili su nesto jebeno pogresno procijenili...

hajd sad moze se reci da ni oni nisu imuni na tremu i da nisu bili u elementu, prva tekma, i to jos na marakani, puno se ocekuje, dje ces protiv bosne slabo odigrat itd... ali dosli su u vodstvo nakon tri minute i onda su se valjda trebali opustit i krenuti s malo otvorenijom igrom... a nisu

Kako god to cudno zvucalo , al to sto nisu argentinci silovitije krenuli I napali nas otvorenijom igorm I sa jos vise golova u nasoj mrezi poslije 1-0 I uzdrmane nase repke na pocetku je ipak pokazatelj samo jedne stvari a to je velikog RESPEKTA kojeg argentinska selekcija je imala I tek od sada ce I dalje imati kad god cuju ime Bosna I Hercegovina.Taj respect njihov prema nama je odredio tu njihovu taktiku da ne napadaju otvoreno nakon 1-0 nego da cekaju nas da mi njih napadnemo I kontrama da nas dokrajce I sama njihova postavka 5-3-2 ukazuje takodje na njihov respect al I mi smo njih svojom taktikom ne srljanja poslije zaostatka od 0-1 takodje iznenadili I zato palace gore nasem selektoru Safetu Susicu.Mi smo njih nadmudrili vise nego oni nas takticki sve do drugog poluvremena I dok argentinski trener nije bio primoran da uvede higuana I gagu I time mjenja I njihovu formaciju sto je ipak nesto I izmjenio ritam igre koji je isao na ruku argentincima.Ostalo znate.U svakom slucaju jako zrelo -takticki odigrana tekma sa nase strane.Ocekujem slicno I protiv Nigerije ali sa pozitivnim rezultatom u nasu korist.
Locked