15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1451 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by cyprus »

I ja zadovoljan :) ako ne bolji, onda smo sigurno bili ravnopravni sa velikom Argentinom :thumbup: Šteta za glupi prvi gol, al momci su tada bili pod snažnom impresijom tih historijskih momenata... Iznenadilo me da su se međutim vrlo brzo skulirali :-D Na kraju ga Vedo provuče, što rekoše - trebalo je vrijedit 2 gola... na picigenima je vazda bilo tako :mrgreen: Jebiga 2-1 jeste poraz (nećemo praviti pobjedu od toga), al zaista nema razloga da budemo nezadovoljni... Glavne utakmice nam tek slijede, a ova uvertira nije djelovala loše uopšte... Ja se samo bojim da ne potcijenimo Nigeriju i Iran... Danas ćemo vidjeti čime raspolažu i jedni i drugi, ali u svakom slučaju, treba biti oprezan...

Kada govorimo o igračima - zaista moram reći: Bešiću svaka čast... Ono što on demonstrira je fakat nevjerovatno... Pogriješih svojevremeno - ipak je on ogroman dobitak za našu selekciju... Još samo da nađe adekvatan klub, a nema sumnje da će ga nać nakon ovog SP :) Svaka čast i džokeru Ibiševiću, zatim Kolašincu kojem se onaj gol zaista ne može uzeti za zlo, Misimoviću koji je (u prvom poluvremenu) kud i kamo bolje djelovo nego u prijateljskim susretima, dobrom Begoviću, ali i ostalim momcima... Meni čak ni Lulić nije djelovao toliko loše koliko se ovdje pisalo... Nadam se i da će se i Bičakčić skoro dohavizat, jer je očigledno da on može znatno bolje nego što je dosad pokazivao u reprezentaciji... Dosta kikseva pravi... Reakcija kod prvog gola mu je bila neshvatljiva, a kod drugog amaterska... Međutim, ne treba momka napadat, imo je on i dobrih intervencija, samo eto trebali bi mu u stručnom štabu malo više skrenuti pažnju na neke stvari...

PS Ali treba i još nešto priznat - Argentinci realno i nisu bili u svom elementu... Zato i ne treba da čudi što su svjetski mediji više fokusirani na njihovu blijedu partiju, nego na našu solidnu... Sa objektivne strane gledajući - sinošnja utakmica je bila najnezanimljivija dosad na prvenstvu :mrgreen:
Last edited by cyprus on 16/06/2014 15:15, edited 1 time in total.
Teufik

#1452 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Teufik »

Evo i mene.

Nemam sta dodati, sve ste napisali.

Svaka cast momcima, nek ih ovo ponese u sljedece dvije utakmice, pa sta bude.

Hvala za onu magiju sinoc.

Pamtit cu ovu utakmicu dok sam ziv.
madner

#1453 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by madner »

Ma daj, pa ono je bila klasa za Svicu i Honduras, znatno znatno losije utakmice.
Mustang1

#1454 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mustang1 »

za 50 godina kad nam unuci aBd budu dolazili "Dido,dido jes ti gledao Messija najboljeg na svijetu?" A onda ga ti u krilo i upoznas ga sa nekim stvarima :D
almir1977

#1455 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by almir1977 »

JThomas wrote:
Mustang1 wrote:Svako ko kaze bilo kakvu kritiku na bilo pojedinca ili komplet ekipu taj nema pojma o fudbalu !

Mi smo sinoc pobjedili !
jašta smo :D
Mustang je navijač Liverpoola, oni su vazda moralni pobjednici :lol:
Bosnianman

#1456 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Bosnianman »

Unaprijed oprostite za odd topic, ali na drugim temama niko ne reaguje!!! A ova teme mi izgleda nekako aktivno!!!

Sarajevo City bus spreman za večerašnji doček rukometaša BiH

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras će u 22 sata sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo, nakon što su sinoć u Reykjaviku napravili svoj najveći, a za rukometni sport u našoj zemlji historijski uspjeh kakav plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u januaru u Kataru i jeste.

"Rukometaši dolaze večeras u 22 sata u Sarajevo. Ne znamo još uvijek da li će biti organizovan svečani doček, ali ćemo mi svi iz Saveza da ih dočekamo. Planirano je da Sarajevo City busom sa našim reprezentativcima obiđe krug po Sarajevu”, rekli su za portal Avaza u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, rukometna reprezentacija BiH nerješenim rezultatom sa selekcijom Islanda (29:29) u revanš susretu dodatnih kvalifikacija (baraž) u Reykjaviku prvi put u historiji je izborila nastup na jednom velikom međunarodnom takmičenju - svjetskom prvenstvu, koje će se u januaru 2015. godine održati u Kataru.

Najveći uspjeh bh. rukometa ostvaren je u šestom pokušaju i nakon više od 17 godina nastojanja brojnih generacija naših najboljih rukometaša. Uspjeh reprezentacije BiH tim je veći što je ostvaren senzacionalnom eliminacijom jedne od najboljih evropskih selekcija.

Bh. rukometaši izborili su nastup u baražu nakon što su u kvalifikacijama osvojili prvo mjesto u grupi, ispred Portugala, Latvije i Estonije.

Iako je žrijeb baraža krajem januara našem timu dodijelio jednog od najtežih protivnika, selektor Dragan Marković bio jedan od rijetkih koji je vjerovao da naša podmlađena ekipa može napraviti podvig.

- U Island smo došli puni samopouzdanja da napravimo senzaciju. Nismo se zadovoljili minimalnom pobjedom kod kuće (33:32). Popravili smo loše elemente iz prvog susreta, popraviili smo odbranu i lakše postizali golove nego u Sarajevu. Od samog starta bilo je jasno da se možemo suprotstaviti favoriziranim Islanđanima. Pokazali smo da se možemo nositi s velikim ekipama kod kuće, ali i u gostima - kazao je Marković. :bih: :bih: :bih:

Izvor Avaz.
cyprus

#1457 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by cyprus »

madner wrote:Ma daj, pa ono je bila klasa za Svicu i Honduras, znatno znatno losije utakmice.
Pa hajmo realno... na našoj utakmici palo više golova nego što je bilo pravih prilika :mrgreen:
SaPnA

#1458 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by SaPnA »

Mislim da lopta nije preletjela tacno iznad ermina, blize je letjela golu nego je on stajao, uglavnom nesretna situacija, ali stvarno sam iznenadjen igrom nasih :thumbup: :thumbup: ako ovako budemo igrali protiv nigerije i irana prolazimo sigurno :bih:
madner

#1459 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by madner »

Pa nije to jedino mjerilo igre. Kod nas su i jedni i drugi znali igrati fudbala. Kod Hondurasa je vise licilo na izbor mesara, jadnici kada se sastave sa loptom postanu zbunjeni. Svica i oni drugi strogo limitirani, kada vidim onog Sacira kako pravi potez viska i sjebe akciju dodje mi da se ranim.

Ne sjecam se da sam vidio 6 uvezanih pasova u obje utakmice, osim od Francuske, no oni su igrali na jedan gol.
skenderija04

#1460 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by skenderija04 »

Vrijeme je za temu o Nigeriji.
Alfons Kauders

#1461 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote: PS Ali treba i još nešto priznat - Argentinci realno i nisu bili u svom elementu... Zato i ne treba da čudi što su svjetski mediji više fokusirani na njihovu blijedu partiju, nego na našu solidnu... Sa objektivne strane gledajući - sinošnja utakmica je bila najnezanimljivija dosad na prvenstvu :mrgreen:
i ovo je tacno - al srecom nije bilo penala ko u vecini drugih :D

argentinu nikako ne mogu skontat... il ih je pape pravo sjebo formacijom, da im jednostavno nije nikako odgovarala, ili su nesto jebeno pogresno procijenili...

hajd sad moze se reci da ni oni nisu imuni na tremu i da nisu bili u elementu, prva tekma, i to jos na marakani, puno se ocekuje, dje ces protiv bosne slabo odigrat itd... ali dosli su u vodstvo nakon tri minute i onda su se valjda trebali opustit i krenuti s malo otvorenijom igrom... a nisu
cyprus

#1462 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by cyprus »

madner wrote:Pa nije to jedino mjerilo igre. Kod nas su i jedni i drugi znali igrati fudbala. Kod Hondurasa je vise licilo na izbor mesara, jadnici kada se sastave sa loptom postanu zbunjeni. Svica i oni drugi strogo limitirani, kada vidim onog Sacira kako pravi potez viska i sjebe akciju dodje mi da se ranim.

Ne sjecam se da sam vidio 6 uvezanih pasova u obje utakmice, osim od Francuske, no oni su igrali na jedan gol.
Naravno da to nije mjerilo igre, ja ne govorim o igri u globalu i njenom kvalitetu, nego jednostavno o zanimljivosti utakmice... A za zanimljivost je količina šansi obično glavno 'mjerilo'... Pretpostavljam da naša sinošnja utakmica sa nekog prosječnog neutralnog gledaoca nije bila naročito interesantna...
Last edited by cyprus on 16/06/2014 15:40, edited 1 time in total.
madner

#1463 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
cyprus wrote: PS Ali treba i još nešto priznat - Argentinci realno i nisu bili u svom elementu... Zato i ne treba da čudi što su svjetski mediji više fokusirani na njihovu blijedu partiju, nego na našu solidnu... Sa objektivne strane gledajući - sinošnja utakmica je bila najnezanimljivija dosad na prvenstvu :mrgreen:
i ovo je tacno - al srecom nije bilo penala ko u vecini drugih :D

argentinu nikako ne mogu skontat... il ih je pape pravo sjebo formacijom, da im jednostavno nije nikako odgovarala, ili su nesto jebeno pogresno procijenili...

hajd sad moze se reci da ni oni nisu imuni na tremu i da nisu bili u elementu, prva tekma, i to jos na marakani, puno se ocekuje, dje ces protiv bosne slabo odigrat itd... ali dosli su u vodstvo nakon tri minute i onda su se valjda trebali opustit i krenuti s malo otvorenijom igrom... a nisu
Sjebao ih je formacijom. Nisu imali prostora, a mi smo dobivali duele. Nas problem je bio sto je to bila formacija za 0:0, ne za 0:1.
madner

#1464 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by madner »

cyprus wrote:
madner wrote:Pa nije to jedino mjerilo igre. Kod nas su i jedni i drugi znali igrati fudbala. Kod Hondurasa je vise licilo na izbor mesara, jadnici kada se sastave sa loptom postanu zbunjeni. Svica i oni drugi strogo limitirani, kada vidim onog Sacira kako pravi potez viska i sjebe akciju dodje mi da se ranim.

Naravno da to nije mjerilo igre, ja ne govorim o igri u globalu i njenom kvalitetu, nego jednostavno o zanimljivosti utakmice... A za zanimljivost je količina šansi obično glavno 'mjerilo'... Pretpostavljam da naša sinošnja utakmica sa nekog prosječnog neutralnog gledaoca nije bila naročito interesantna...
Pa zavisi, bitno je i da je rezultatski neizvjesna. Ne vidim kako je Honduras bio zanimljivija utakmica.
Alfons Kauders

#1465 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:

Naravno da to nije mjerilo igre, ja ne govorim o igri u globalu i njenom kvalitetu, nego jednostavno o zanimljivosti utakmice... Pretpostavljam da naša sinošnja utakmica sa nekog prosječnog neutralnog gledaoca nije bila naročito interesantna...
realno, da je bila argentina - grcka, ili argentina - hrvatska... sad bi pricali kako su argentinci bili impotentna kita koja se digla pred kraj, a kako su grci ili hrvati bili defanzivni, predvidivi itd...
madner

#1466 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by madner »

Samo Grci ne bi ovako igrali, niti bi onako ljepo gradili igru. Citam malo strane portale, niko nije rekao da smo igrali defanzivno, lose, ruzno, bunker itd...
Teufik

#1467 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Teufik »

madner wrote:Samo Grci ne bi ovako igrali, niti bi onako ljepo gradili igru. Citam malo strane portale, niko nije rekao da smo igrali defanzivno, lose, ruzno, bunker itd...
Koji god sam forum obletio, velika vecina ljudi je odusevljena kako smo igrali.
hau jes no

#1468 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by hau jes no »

meni krivo mogli smo uzeti bod, imali smo 4-5 kontri samo u prvom poluvremenu, miske i dzeko sami u napadu a ostali se zabetonirali na nasoj polovini :-? valjda im je pape tako naredio, trebali smo vise rizikovati u tim kontrama

kakav je majstor pjanic :izet:
Edin H.

#1469 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Edin H. »

•Argentina captain Lionel Messi has scored 39 goals in 87 internationals
•Messi played 623 minutes of World Cup football between his first and second goal. His first goal (v Serbia & Montenegro) was scored on 16th June 2006
•Vedad Ibisevic has scored Bosnia-Hercegovina's first goal in World Cup history
•Bosnia finished with more attempted shots (16) and more shots on target (6) than Argentina (12 and 2)
Logovan

#1470 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Logovan »

Teufik wrote:
madner wrote:Samo Grci ne bi ovako igrali, niti bi onako ljepo gradili igru. Citam malo strane portale, niko nije rekao da smo igrali defanzivno, lose, ruzno, bunker itd...
Koji god sam forum obletio, velika vecina ljudi je odusevljena kako smo igrali.
:thumbup: I vjerovatno smo dobili puno navijača iz stranih zemalja.
Itakoto

#1471 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Itakoto »

Ja vam se divim kako mozete pisati o ovoj utakmici i analizirati je. :D Za mene je ono bilo poput sna nocas dok istovremeno imam osjecaj da sam svaku sekundu utakmice doslovno progutao ocima ne zatvarajuci ih tokom punih 95-96 minuta. Neopisivo sam ponosan na nase ljiljane a Vedin gol je probudio neke emocije koje vec odavno nisam "okusio" na sopstvenoj kozi. Olaksanje, ljubav, ponos, inat... ma svega je tu bilo u par sekunda. :bih: :bih: :bih:
IcedMFEarth

#1472 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by IcedMFEarth »

Ima li gdje snimak ?
Jack Be Nimble

#1473 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Jack Be Nimble »

Govori se da kao sto Spaha kod nas tako i Messi pravi formacije da bi sebi ugodio. Tipa hoce da igra samo sa Aguerom u napadu itd. Zato je trener promjenio na 3 5 2 pred utakmicu a inace trebalo je biti kako je krenuo u drugom poluvremenu to jest kako su odigrali citave kvalifikacije. Mislim da je to bilio 4 3 3.
Teufik

#1474 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Teufik »

IcedMFEarth wrote:Ima li gdje snimak ?

http://www.tsmplug.com/football/argenti ... ve-stream/
Saian

#1475 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Saian »

Altsa wrote:bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
ona bruka kod drugog gola, ono pruzhanje pete ko na mahalskom terminu coJku koji dribla ljude frontalno, a kamoli nece tvoju nakaradno ispruzhenu nogu, Braunschweig s pravom, Eintracht plafon
Locked