zao mi te je ako ti fakat vjerujes u sve ovo sto si napisao!!!jefferson wrote:Koliko sam shvatio na ovoj temi sve expert do experta iz sigurnosti. Sto se onda fino ne prijavite na konkurs i pocente raditi u policiji. S obzirom na nivo znanja koji posjedujete brzo bi napredovali, pa onda pokazete kako se to radi.
Inace 134000km nije puno za ovu akciju, a razlog zbog kojeg je objavljano jeste da policija pokaze transparentnost. Sada ce mnogi reci, pa ovo, pa ne rade ono, ali se mora poceti od necega, nece pravna drzava se roditi preko noci niti se pravi za par godina, to je decenijski proces a mi smo itekako zeleni kada je to u pitanju.
Drugo, ovdje se morala pokazati sila, organizovanost, koordinacija. Jel moglo sve to rijesiti 100 policajaca? naravno, mozda i jedan specijalni vod, ali se morala poslati slika EU, SAD itd. To sto je ravnogorski cetnicki pokret realno veca prijetnja BiH ne interesuje evropu, jer su sad vehabije "trend." A nije bas da nisu zasluzili taj epitet, a ovi u GM su sve uradili da ih se identifukuje sa "bracom" u Jemenu, Afganistanu i Pakistanu.
Na kraju krajeva, policija je nabrojala sta je oduzela, i naravno da nikog ne interesuje 25 australijskih dolara itd.
Medjutim mene interesuje 47 radio stanica (sta to oni imaju gradjevinksu firmu koja se bavi gradnjom dionice Sarajevo-Zenica), bajoneti itd. DVD i CD-ovi su vazniji od australijskih dolara i baterija.
Treba drzava prodati svjetu da zna obaviti zadatak itd. EU hoce policiju koja moze reagovati u slucajevima prijetnje ustavnom poretku onih koji imaju BH pasos, jer kad se otvore granice mi smo ti koji su odgovorni ako neko napravi neki belaj u EU, a nije EU ta koja nas treba, nego je obrnuto.
Stoga, sve vise postaje ocito da je glavni krivac sto nismo dosli na spisak za liberalizaciju viznog rezima bio Tarik Sadovic za kojeg se odavno govorilo da tolerise ovakve skupine.
kakva USA kakva EU koje prijetnje o cemu ti?
Pravna drzava i GM...