11 IDEALNIH PROTIV MAKEDONIJE

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

¨POP

Post by ¨POP »

Epitop wrote:Jel Bešlija otpisan? Nije čovjek zaboravio igrati fudbala ako se vratio u Belgiju.
CINI MI SE DA IGRA NEGDJE SAD U BELGIJI.AL JE TANKE FORME.USTVARI KAD JE BIO U FORMI I STA JE POKAZAO DOSAD OSIM PAR PROBOJA I NEKOLIKO CENTARSUTEVA
abdelsi

Post by abdelsi »

HASAGIC

HRGOVIC SPAHIC PAPAC BERBEROVIC

RAHIMIC(BAJRAMOVICH )

MALETIC MISIMOVIC PJANIC(VLADAVIC)

DZEKO MUSLIMOVICH
klixober

Post by klixober »

cyprus wrote:
komeba wrote:
cyprus wrote:Ja mislim da Pjanić nije još za prvih 11.
Tako razmisljaju prosjecni treneri.Veliki treneri prepoznaju talenat i gurnu ga u vatru sa 17 godina.Pele,Messi,C. Ronaldo,Benzema je sa 17 igrao u Lyonu,pa sada mali Krkic,pa skoro svi Brazilci su vec sa 17 godina standardni u svojim timovima.
A ja pak nešto ne mislim da je Pjanić isto što i Krkić, Messi i Pele. :-)

A btw, bolje razmišljat kao prosječan, nego kao ispodprosječan trener :)
E vidis,tako se za mnoge mislilo.Pa je Barca otpisala Fabregasa,Quaresmu...a sada se cijela Evropa lomi da ih dovede pa i sama Barca.
Kad se prepozna vanserijski talenat,a Pjanic to jeste,treba ga odmah gurnuti u vatru da dobije iskustvo.Nema boljeg nacina nego u prijateljskim utakmicama.
campa_xxx

Post by campa_xxx »

limun_

Post by limun_ »

dabome. ja bi ga koju god. nek se kiseli u juniorskoj, pa tek onda u mladu repku. u A tim, tek kad zabije 50 golova u jednoj od 3 najjace lige svijeta 8)

ovaj mali fakat ima jak lobby, ali to ne treba cudit; njegov babo je na "ti" sa a.wengerom, redovno mu salje kace s kajmakom i brlju. takodjer sam cuo i da je zakupio neke ugledne stranjske web portale, sve ne bi li ga onakog jadnog, utusio realu, milanu, arsenalu i sl. pickin dimovima.

ali nece moci..provaljeni ste :x

:roll:
Kenozoik

Post by Kenozoik »

Aa.. protiv Makedonije :-)

---------------------------------------
------------Džeko--Barbarez--------
-Ibričić-Misimović-Rahimić-Pjanić-
-Papac--Spahić--Jahić--Mhrmović-
---------------Hasagić---------------

Vjerujem da će se Sergej vratiti, ali ne i Salihamidžić.
cyprus

Post by cyprus »

limun_ wrote:
dabome. ja bi ga koju god. nek se kiseli u juniorskoj, pa tek onda u mladu repku. u A tim, tek kad zabije 50 golova u jednoj od 3 najjace lige svijeta 8)

ovaj mali fakat ima jak lobby, ali to ne treba cudit; njegov babo je na "ti" sa a.wengerom, redovno mu salje kace s kajmakom i brlju. takodjer sam cuo i da je zakupio neke ugledne stranjske web portale, sve ne bi li ga onakog jadnog, utusio realu, milanu, arsenalu i sl. pickin dimovima.

Hm, solidan pokušaj sarkazma mogu ti reć :-) .

Nego, nek mi neko objasni način po kojem se fudbalska nada poistovjećuje sa fudbalskom veličinom.
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

---------------------------Hasagic--------------------------

Salihamidzic----------------Spahic------------------Papac

-----------------Bajramovic----------Rahimic--------------

-----------Ibricic------------------------------Salihovic-------

---------------------------Barbarez--------------------------

--------------Dzeko-----------------------Muslimovic
klixober

Post by klixober »

cyprus wrote:
limun_ wrote:

Nego, nek mi neko objasni način po kojem se fudbalska nada poistovjećuje sa fudbalskom veličinom.
Momak je u jednoj od najjacih liga svijeta standardan i mozda i glavni igrac.Igra vise nego i Dzeko i Muslimovic(pogotovo).I ti sumnjas da li je on za prvih 11 :-)
karanana

Post by karanana »

dobro, a kad je ova tekma? ne vidim na fenomenalnoj web stranici naseg saveza termin.
cyprus

Post by cyprus »

komeba wrote:Momak je u jednoj od najjacih liga svijeta standardan i mozda i glavni igrac.Igra vise nego i Dzeko i Muslimovic(pogotovo).I ti sumnjas da li je on za prvih 11 :-)
On je za prvih 11 u našoj reprezentaciji isto onoliko koliko i Krkić za prvih 11 u Španiji trenutno. Dobro, sad će neki reći nismo mi Španija (slabiji smo dosta), ali nije ni Metz Barcelona :-) .
klixober

Post by klixober »

cyprus wrote:
komeba wrote:Momak je u jednoj od najjacih liga svijeta standardan i mozda i glavni igrac.Igra vise nego i Dzeko i Muslimovic(pogotovo).I ti sumnjas da li je on za prvih 11 :-)
On je za prvih 11 u našoj reprezentaciji isto onoliko koliko i Krkić za prvih 11 u Španiji trenutno. Dobro, sad će neki reći nismo mi Španija (slabiji smo dosta), ali nije ni Metz Barcelona :-) .
Ispred Krkica(koji nije standardan u Barceloni) u reprezentaciji Spanije igraju standardni igraci najboljih evropskih klubova.Ispred Pjanica(koji je standardan u Metu) bi da se ti pitas igrali nestandardni igraci mnogo losijih klubova nego sto je Metz.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

Post by grunt »

Da li je neko gledao sportsku emisiju korner maloprije,Baho bio u posijeti kod jednog fudbalera u Engleskoj,žena mu iz Bosne pa kaže da bi rado igrao za našu reprezentaciju,bio bi nam pravo pojačanje!!! evo linkovi o igraču:
http://www.watfordfc.premiumtv.co.uk/pa ... 18,00.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Nathan_Ellington
Borej

Post by Borej »

------------------hasagic----------------

papac------spahic------nadarevic------hrgovic

---------------rahimic-----------------------

---------------bajramovic------------------

salih(beslija)--misimovic-------salihovic

-------- dezko(muslimovic)-----

salih nece, beslija se izgubio....ne znam da imamo jos nekog igraca tog tipa...maletic mi nekako prometan bez ucinka....
ovako imamo solidan vezni red, prilicno brz(naravno ne mislim da je miske brz:D), s dobrim suterima koji znaju dobro odradit posao naprijed a i nazad....na kojoj poziciji igra pjanic ne znam ali za dobrog vezanjaka se moze naci mjesta....kao i za barbareza....pogotovo sto uvijek ima problema s povredama, uvredama, a i kartonima... eventalno u nekoj defanzivnoj varijanti nekog umjesto salihovica, ili nekog u vezu umjesto napadaca kojeg ovisi o formi....
na kojoj poziciji igra pjanic, ako je neko upucen bilo bi lijepo kad bi ga uporedio s nekim igracem.....po ovom sto cujem ofanzivni vezni e sad jel tipa misimovica, fabregasa, deca dakle s kim bi se mogao uporedit po kretanju na terenu....?
klixober

Post by klixober »

Borej wrote:------------------hasagic----------------

salih nece, beslija se izgubio....ne znam da imamo jos nekog igraca tog tipa...maletic mi nekako prometan bez ucinka....
ovako imamo solidan vezni red, prilicno brz(naravno ne mislim da je miske brz:D), s dobrim suterima koji znaju dobro odradit posao naprijed a i nazad....na kojoj poziciji igra pjanic ne znam ali za dobrog vezanjaka se moze naci mjesta....kao i za barbareza....pogotovo sto uvijek ima problema s povredama, uvredama, a i kartonima... eventalno u nekoj defanzivnoj varijanti nekog umjesto salihovica, ili nekog u vezu umjesto napadaca kojeg ovisi o formi....
na kojoj poziciji igra pjanic, ako je neko upucen bilo bi lijepo kad bi ga uporedio s nekim igracem.....po ovom sto cujem ofanzivni vezni e sad jel tipa misimovica, fabregasa, deca dakle s kim bi se mogao uporedit po kretanju na terenu....?
Pjanic je ofanzivni vezni.Nacinom igre i konstitutijom podsjeca na Iniestu ili Fabregasa.
Borej

Post by Borej »

komeba wrote:
Borej wrote:------------------hasagic----------------

Pjanic je ofanzivni vezni.Nacinom igre i konstitutijom podsjeca na Iniestu ili Fabregasa.
hvala....nama je oduvijek trebao takav tip igraca i bilo bi dobro kad bi on imao kvalitet za repreznatciju...po ovom sto se da procitat o njemu svakako ima.... pa od mujcina nismo imali kvalitetnog veznjaka..... :D kako onomad povalja dance na kosevu... :D :D
limun_

Post by limun_ »

cyprus wrote:
limun_ wrote:

niko u fudbalu nije postao zvijezda sa 17 ili 18 (toga ima samo u sahu)..i ti i ja znamo da ima na desetine primjera igraca-nada, koji su rano debitovali (u puno jacim repkama) i tek poslije, logicno, stekli status "velicine"".

ovo je prijajteljska, i treba ga probati... pogotovo s obzirom na nikakvu konkurenciju

jedini problem je sto decko igra prednjeg veznog, a tu vec imamo misimovica, ali on se moze pomjerit u poluspica...

meni bi Stilic igro u prvih 11 8) ..sa boljim suigracima oko sebe, njegov bi talenat jos vise dosao do izrazaja..mada je tu prava guzva, posto je i on play :-)
Last edited by limun_ on 11/03/2008 04:19, edited 1 time in total.
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

red_djavo wrote:Nadarevic i Bajic uopste nisu losi stoperi, tako da Papac moze popuniti rupu na lijevom boku, a Spahic na desnom... Ti bokovi nas unistise ima 10 godina, nikako da nadjemo prave igrace
a na kojem je Salihamidzic igrao mjestu ako ne na desnom boku? mislim da je manje od 10 god. porslo kako je rekao ne reprezentaciji...
i na kojoj je poziciji Music igrao onda?
red_djavo

Post by red_djavo »

Chopper_Horrace wrote:
red_djavo wrote:Nadarevic i Bajic uopste nisu losi stoperi, tako da Papac moze popuniti rupu na lijevom boku, a Spahic na desnom... Ti bokovi nas unistise ima 10 godina, nikako da nadjemo prave igrace
a na kojem je Salihamidzic igrao mjestu ako ne na desnom boku? mislim da je manje od 10 god. porslo kako je rekao ne reprezentaciji...
i na kojoj je poziciji Music igrao onda?
Salihamidzic je igrao na desnom boku, u pravu si, pretjerao sam sa godinama :D Music manje,vise i nije bio neko idealno rjesenje, ali da je bio rupa, nije, i to si upravu. Uglavnom, pretjerao sam sa brojem godina :D ali stoji da trenutno moramo traziti pravo rjesenje na bokovima, pogotovo kada je defanziva u pitanju.
kuwait24

#45 2

Post by kuwait24 »

Hasagic

Muharemovic Spahic Subotic Papac

Grlic Rahimic

Pjanic Misimovic Salihovic

Dzeko

Rezerve:golman onaj iz portsmoutha,Nadarevic,Berberovic,Ibricic,Maletic,Muslimovic

Po mom misljenju u ovom trenutku nema bolje,,,
cyprus

Post by cyprus »

limun_ wrote:niko u fudbalu nije postao zvijezda sa 17 ili 18 (toga ima samo u sahu)..i ti i ja znamo da ima na desetine primjera igraca-nada, koji su rano debitovali (u puno jacim repkama) i tek poslije, logicno, stekli status "velicine"".

ovo je prijajteljska, i treba ga probati... pogotovo s obzirom na nikakvu konkurenciju

jedini problem je sto decko igra prednjeg veznog, a tu vec imamo misimovica, ali on se moze pomjerit u poluspica...

meni bi Stilic igro u prvih 11 8) ..sa boljim suigracima oko sebe, njegov bi talenat jos vise dosao do izrazaja..mada je tu prava guzva, posto je i on play :-)
Ako mi vjeruješ da bih i ja prije stavio Štilića u prvih 11, nego Pjanića, a i ne vidim zašto je ovaj prvi bolji igrač nego ovaj drugi (nisam navijač Želje, btw vodimo 0:1 :D ).

Pa dobro, znam da je prijateljska, i mislim da mu treba dat priliku, ali od početka, ne znam baš. Nijedan igrač nigdje nije pravo iz juniora uletio u standardnu postavu, nego valjda treba prvo ulazit sa klupe, pa kad stasa, odnosno kad se pokaže, onda mu polako betonirat mjesto u najboljih 11.
Mobile_Disco

Post by Mobile_Disco »

---------------------------Buric-----------------------------------

-----Spahic----------------Markovic------------------Papac-----

-----------------Bajramovic----------Sabic-----------------------

-----------Salcinovic------------------------------Salihovic-------

---------------------------Barbarez-------------------------------

--------------Dzeko-----------------------Hadzic----------------

Onako.. Simpatizerski :D
Zwanziger

#48 Re: 11 IDEALNIH PROTIV MAKEDONIJE

Post by Zwanziger »

Na golu: Hasagic
U odbrani:Papac, Bajic, Spahic, Hrgovic
U sredini:BAjramovic, Salihovic, Misimovic, Beslija
U napadu:Dzeko, Muslimovic

Ovo bi prema mojoj ocjeni trebao biti kostur ekipe za kvalifikacije. Treba gurati malog Salihovica, fantastican je igrac, ima sut, tehniku, snagu. Misimovic igra u zivotnoj formi, zabija redovno po Njemackoj, vec je dao 8 golova(najbolji je strijelac Nurnberga) i samo su Diego(Bremen), van der Vaart(HSV), Huszti(Hannover) efikasniji sto se tice veznih igraca. Treba racunati na jos na Ibricica, Ibisevica, Pjanica...ne mogu se sad sjetiti jos nekog da valja :bih:
campa_xxx

#49 Re: 11 IDEALNIH PROTIV MAKEDONIJE

Post by campa_xxx »

Zwanziger wrote:Na golu: Hasagic

Ovo bi prema mojoj ocjeni trebao biti kostur ekipe za kvalifikacije. Treba gurati malog Salihovica, fantastican je igrac, ima sut, tehniku, snagu. Misimovic igra u zivotnoj formi, zabija redovno po Njemackoj, vec je dao 8 golova(najbolji je strijelac Nurnberga) i samo su Diego(Bremen), van der Vaart(HSV), Huszti(Hannover) efikasniji sto se tice veznih igraca. Treba racunati na jos na Ibricica, Ibisevica, Pjanica...ne mogu se sad sjetiti jos nekog da valja :bih:

BARBAREZ
Mobile_Disco

#50 Re: 11 IDEALNIH PROTIV MAKEDONIJE

Post by Mobile_Disco »

Zwanziger wrote:Na golu: Hasagic

Ajd ovi svi mogu proci.. a BAJIC??? Jesi gledo i jednu njegovu tekmu otakako je u reprezentaciji? Ja ga ni jednom nisam gledao da je bio dobar.. :oops:
Post Reply