11.9 u Kur'anu piše
-
no sikiriki
O Allahu smiluj se ovoj budali, ne znaju sta rade!!!!!!
-
nebi
stochar wrote:Pise:nebi wrote:stochar wrote: Samo da napomenem...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pise li sta o poskupljenju nafte?
"I pitache se: hoce li poskupjeti nafta? Tada ce se pojaviti direktor Energopetrola i dati im odgovor."
(Stochariusov zbornik, strana 2767. 11. knjige XII toma)
Mudro zboris,o visoki svecenice.Doista,doista,kazem vam,tacno je predvidio.
-
Panasonic
Divno.vodolija_33 wrote:Evo, ja sam muslimanka i ne slažem se sa ovim što je napisano. I šta sad? Hoćeš li me kamenovati zato što nemamo isto mišljenje? Čovječe, neke stvari ne stoje i tačka. Dobro ti je rekao zanzibar i bilo bi veše nego pohvalno da malo staneš na loptu. Kada tvrdiš nešto ovako, korisno je imati dokaze kojima potkrijepiš svoju tvrdnju. Isto tako, moraš da imaš na umu: nije bitno šta ti je rekao, nego ko ti je rekao (ja bih dodala u ovom slučaju i "kako", misleći pri tome na način postavljanja diskusije!)Panasonic wrote:TDi i ostali gmizavci iz kanalizacije (da ne bude diskriminacije, ima tu i krpelja),
Vidim da ne kontate o cemu pricam, ali ima vremena, skontat ce te.
Ali stvar je u tome sto oni sada dodju na ovaj topic, i pricaju o necemu o cemu pojma nemaju seljaci.
Nikada niste ni vidjeli uzivo Kur'an a tu nesto pametujete,a kamo li da ste jednu rijec iz njega procitali jazavci jedni.
Dokazano je da su neki dogadjaji zapisani bili, a to sto nisu upuceni zohari to je vec druga stvar, i onda dodju i vrijedjaju svom silom i jos spominji (gledaj ovo sada) da mi-ja ne postujemo Kur'an tj. oni nas uce da je to casna Knjiga. Hajde bjezite odavde, ako imate sta pametno reci o ovome bujrum,a ako ne nemojte zachatavati temu i povucite se u svoje jazbine.
Znači bitno je da imaš dokaze i da si "faca", tj. kompetentan i pismen. Ovdje fale oba od dva ključna elementa. . .
I pročitaj još jednom svoj tekst u kome vrijeđaš i omalovažavaš ljude. Je li to u duhu Islama? Očigledno ti treba do-obuka.
No hard feelings
Samo ti savjetujem da, ako ovo procitas, vratis na nekoliko prethodnih postova da vidis o cemu je rijec, ko koga omalovazava, ko tvrdi bez dokaza...
Tema je lijepo stavljena ali onda dodju seljaci (khm "ne upuceni") i zacatavaju temu, i kao sto kazes, tvrde nesto bez dokaza.
Ocigledno je da nisi citala prethodne postove, da naravno imas "hrpu dokaza" sa kojim mozes stititi takve ljude kao i da si "faca"-kompetentna i pismena.
Pozdrav, i ne prosipaj se vise.
- Fair Life
#80 Re: 11.9 u Kur'anu piše
Najbolji odgovor je "argumentom na argument".BosnjakAga wrote:Sura 9 At-Tawba
110. Zgrada koju su oni sagradili stalno će unositi nemir u srca njihova, sve dok im srca ne popucaju. - A Allah sve zna i mudar je.
http://www.islambosna.com/stranica.php? ... tegorija=1
WTC je imao 110 spratova, ako maknemo 0 ispadne 11.9

-
vodolija_33
Pročitala sam ja sve. Od početka do kraja i zato sam i napisala to što sam napisala. Da budem iskrena, jako mi idu na živce ljudi koji sve uzimaju zdravo za gotovo, a pogotovo ljudi koji tumače Qur'an na svoju ruku. Ti si zasigurno "negdje" čuo ovo nakaradno tumačenje Qur'anskih ajeta i odmah to prihvatio kao vjerodostojno. Jesi li sekundu, barem razmislio da to možda i nije tako kako si čuo? Znaš li da je to grijeh? Sva sreća pa te Bush nije čuoPanasonic wrote:
Divno.
Samo ti savjetujem da, ako ovo procitas, vratis na nekoliko prethodnih postova da vidis o cemu je rijec, ko koga omalovazava, ko tvrdi bez dokaza...
Tema je lijepo stavljena ali onda dodju seljaci (khm "ne upuceni") i zacatavaju temu, i kao sto kazes, tvrde nesto bez dokaza.
Ocigledno je da nisi citala prethodne postove, da naravno imas "hrpu dokaza" sa kojim mozes stititi takve ljude kao i da si "faca"-kompetentna i pismena.
Pozdrav, i ne prosipaj se vise.
Na kraju krajeva, kome to vi pokušavate da dokažete vjerodostojnost Qur'ana i postojanje Boga? Livadicu? Nebi? Fair Laif-u? Ostalim provokatorima? Kao prvo, mislim da nisu vrijedni truda i da ste pametni samo bi ih ignorisali ili zezali dok se boje ne istope a kao drugo, zar ne vidite da tim svojim temama i postovima samo prizivate koje-kakve likove da ismijavaju Islam!? Činite Islamu medvjeđu uslugu.
Pozdrav
p.s. pazi da kod tebe ne nađu kakav spisak. Vole oni to. To im je radost.
-
nebi
Vodolija,tu si u pravu,ja JESAM provokator.Sa ciljem da ljudi pocnu razmisljati svojom glavom.Znas,to je ona cudna kugla nekih 50-70 cm iznad guzice.Pa jebemmumisha,ne moze ef. Ceric uvijek misliti za vas,
iako je fakat dobro placen i po tom pitanju motiviran.A zaradi bezbeli sta i na Jasine i mevlude.
iako je fakat dobro placen i po tom pitanju motiviran.A zaradi bezbeli sta i na Jasine i mevlude.
-
H2SO4
Vodolija,uz duzno postovanje,donekle si u pravu,ali ja ipak mislim da to njihovo "ismijavanje" islama je ipak tako bijedno i tek onda vidis koliko su malecki pred snagom Bozije rijeci. Naravno ne treba pisati gluposti i neistine jer to je grijeh kako ti rece,a sto se tice "ismijavanja" meni se sve vise cini da antipropaganda postaje propaganda.Recimo u danskoj je zadnjih godina na Islam preslo oko 2000 visokoobrazovanih Danaca i mora se priznati da je to pored jake antislamske propagande zaista porazavajuce,jer radi se ipak o visokoobrazovanim ljudima.vodolija_33 wrote:Pročitala sam ja sve. Od početka do kraja i zato sam i napisala to što sam napisala. Da budem iskrena, jako mi idu na živce ljudi koji sve uzimaju zdravo za gotovo, a pogotovo ljudi koji tumače Qur'an na svoju ruku. Ti si zasigurno "negdje" čuo ovo nakaradno tumačenje Qur'anskih ajeta i odmah to prihvatio kao vjerodostojno. Jesi li sekundu, barem razmislio da to možda i nije tako kako si čuo? Znaš li da je to grijeh? Sva sreća pa te Bush nije čuoPanasonic wrote:
Divno.
Pozdrav, i ne prosipaj se vise., inače bi mu to bio još jedan dokaz protiv muslimana i Islama, a onda bi njegovi stručnjaci vjerovatno pronašli još skrivenih poruka i to jako dobro iskoristili ali opet protiv Islama. Vidiš, ja mislim da tranutno na planeti možda ima par a možda ni jedan čovjek koji može ispravno tumačiti Qur'an (tzv. FACA), tako da sam skeptik kada čujem neke novopečene tumače.
Na kraju krajeva, kome to vi pokušavate da dokažete vjerodostojnost Qur'ana i postojanje Boga? Livadicu? Nebi? Fair Laif-u? Ostalim provokatorima? Kao prvo, mislim da nisu vrijedni truda i da ste pametni samo bi ih ignorisali ili zezali dok se boje ne istope a kao drugo, zar ne vidite da tim svojim temama i postovima samo prizivate koje-kakve likove da ismijavaju Islam!? Činite Islamu medvjeđu uslugu.
Pozdrav![]()
p.s. pazi da kod tebe ne nađu kakav spisak. Vole oni to. To im je radost.
-
vodolija_33
H2SO4
Mislim da je ta kontra-islamska propaganda najmanje zaslužna za prelazak ljudi na Islam. Tu se ipak radi o nečemu puno dubljem jer je za prelazak iz jedne vjere u drugu ipak potrebno malo više. Pogotovo, ukoliko se radi o visokoobrazovanim i uglednim ljudima. I da dodam, Danska nije jedina zemlja u kojoj se to dešava
.
Da ponovim, nervira me nakaradno tumačenje Qur'ana. Qur'an zaista sadrži poruke i jasne dokaze koje razumiju ljudi "razumom obdareni" (npr. ljudi u Danskoj koje si naveo u svom postu!). Oni koji ga ne razumiju vjerovatno i ne treba da ga razumiju (ako si imao priliku da pročitaš Qur'an, znati ćeš o čemu pričam
) i nema potrebe za ovakvim tumačenjima kako bi se "oni" ubijedili kako je Qur'an vjerodostojan. Kao što rekoh, to je medvjeđa usluga Islamu i muslimanima. Na kraju krajeva, blenta je jako dobro objasnila o kojoj se zgradi radilo.
Pozdrav
Mislim da je ta kontra-islamska propaganda najmanje zaslužna za prelazak ljudi na Islam. Tu se ipak radi o nečemu puno dubljem jer je za prelazak iz jedne vjere u drugu ipak potrebno malo više. Pogotovo, ukoliko se radi o visokoobrazovanim i uglednim ljudima. I da dodam, Danska nije jedina zemlja u kojoj se to dešava
Da ponovim, nervira me nakaradno tumačenje Qur'ana. Qur'an zaista sadrži poruke i jasne dokaze koje razumiju ljudi "razumom obdareni" (npr. ljudi u Danskoj koje si naveo u svom postu!). Oni koji ga ne razumiju vjerovatno i ne treba da ga razumiju (ako si imao priliku da pročitaš Qur'an, znati ćeš o čemu pričam
Pozdrav
- Fair Life
Ne samo da si citao, vec si ih savladao toliko da i druge upucujes u njihove istine:H2SO4 wrote:Da citao sam da ce neke ajete i sure neki savrseno dobro razumjeti a neki opet nece.Znam o cemu pricas a na jednoj temi sam bas to naveo kao primjer kada sam govorio o sedam dimenzija-sedam zastora,sedam kata nebesa.
H2SO4 wrote:ne sekiraj se doci ce vrijeme kada ces ga popusiti i neprijateljimaFair Life wrote:Vrijeme je bilo da napustis suplju i pocnes sa argumentima. Bravo !H2SO4 wrote:fair ustasico maleni jesi li ga pushio od jutros?
Kao uhvatila te predbajramska euforija... pa ti proradili klikeri.
Nego, kad vec pitas da ti odgovorim: "SAMO PRIJATELJIMA !!"
-
tataratira
vi ste ti koji trebate dokazivati da boga ima,
a sto se nas ateista tice evidentno je da ga nema
tako da sve ova najstojanaj da nama objasnte neobjasnjivo ustvari je pokusaj da sami sebi dokazete tu apstrakciju, pa i sa ovim teorijama
ili onim slikama svega i svacega u obilku imena bozijeg...itd
Tito dragi vrati se...Allaha ti
tako da sve ova najstojanaj da nama objasnte neobjasnjivo ustvari je pokusaj da sami sebi dokazete tu apstrakciju, pa i sa ovim teorijama
Tito dragi vrati se...Allaha ti
-
vodolija_33
Griješištataratira wrote:vi ste ti koji trebate dokazivati da boga ima
hmmm.... jope griješiš
I jope pogrešnotako da sve ova najstojanaj da nama objasnte neobjasnjivo ustvari je pokusaj da sami sebi dokazete tu apstrakciju, pa i sa ovim teorijama
i.... jopeeTito dragi vrati se...Allaha ti
-
H2SO4
vidi se da ti je kugla umjesto glavenebi wrote:Vodolija,tu si u pravu,ja JESAM provokator.Sa ciljem da ljudi pocnu razmisljati svojom glavom.Znas,to je ona cudna kugla nekih 50-70 cm iznad guzice.Pa jebemmumisha,ne moze ef. Ceric uvijek misliti za vas,
-
nebi
Bravo,H2SO4H2SO4 wrote:vidi se da ti je kugla umjesto glavenebi wrote:Vodolija,tu si u pravu,ja JESAM provokator.Sa ciljem da ljudi pocnu razmisljati svojom glavom.Znas,to je ona cudna kugla nekih 50-70 cm iznad guzice.Pa jebemmumisha,ne moze ef. Ceric uvijek misliti za vas,
Loodiloo
Super,H2SO4
Hop,H2SO4,hop....
Donesi lopticu,H2SO4,donesi lopticu...
-
H2SO4
nebi wrote:Bravo,H2SO4H2SO4 wrote:vidi se da ti je kugla umjesto glavenebi wrote:Vodolija,tu si u pravu,ja JESAM provokator.Sa ciljem da ljudi pocnu razmisljati svojom glavom.Znas,to je ona cudna kugla nekih 50-70 cm iznad guzice.Pa jebemmumisha,ne moze ef. Ceric uvijek misliti za vas,
iako je fakat dobro placen i po tom pitanju motiviran.A zaradi bezbeli sta i na Jasine i mevlude.![]()
![]()
![]()
Loodiloo![]()
![]()
![]()
Super,H2SO4![]()
![]()
![]()
Hop,H2SO4,hop....
Donesi lopticu,H2SO4,donesi lopticu...
neka ti lopticu doda Fair sa njegove poucne stranice:
islam=teror
http://www.bible.ca
pa se sladite do mile volje
stvarno ste vi pametni,blagodarim,bez rijeci
-
H2SO4
pa nije samo fair,nego i ti si tipicni klerofasista maskiran maskom ateizmanebi wrote:Fair,ovdje te prozivaju kao antimudzahedina.Je li isitina ili je rijec o tipicnoj ublehi?![]()
evo odakle fair kupi svoje znanje o Islamu...
http://www.bible.ca/cgi-bin/texis/webin ... mit=Submit
tamo je i pokupio ovu slicicu

-
H2SO4
levat koji je ko fol ljevicar uzima slike sa jedne takve stranice??nebi wrote:Levat koji ne zna da ljevicar ne moze biti klerofasista.H2SO4 wrote:pitam se pitam![]()
ko li sada ima kuglu umjesto glave?
To malo citamo Kljajica?
Neka,neka,hairli citanje
Islam: Truth or Myth? start page Lee Malvo, Muslim motivated terrorist! Truth the left wing media never tells you!