stani dok Covjek IzBosne predje za drugi kompdarius_maximus wrote:Izgleda da je poslat, ili se usutio pred buru...pike wrote:Ovaj pacijentizBosne opet lijeci svoje frustracije ovdje na forumu. Poceo je bio s temom nacionalnosti SA-X a ovdje vidim zavrsava.
Nego imal moderator namjeru poslati momka na hladjenje, ono bar za neko vrijeme...mozda mu doktor i prepise sta za smirenje pa poslje terapije fino nek se vrati.
Btw. Gdje je zacetnik svega ovoga???
11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
- darius_maximus
Dok se ponovo registruje pod drugim nickom mislis...dawn_upon_dawn wrote:stani dok Covjek IzBosne predje za drugi kompdarius_maximus wrote:Izgleda da je poslat, ili se usutio pred buru...pike wrote:Ovaj pacijentizBosne opet lijeci svoje frustracije ovdje na forumu. Poceo je bio s temom nacionalnosti SA-X a ovdje vidim zavrsava.
Nego imal moderator namjeru poslati momka na hladjenje, ono bar za neko vrijeme...mozda mu doktor i prepise sta za smirenje pa poslje terapije fino nek se vrati.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ma kontam, on i almah... jesu ikad bili u isto vrijeme na forumu...darius_maximus wrote:Dok se ponovo registruje pod drugim nickom mislis...dawn_upon_dawn wrote:stani dok Covjek IzBosne predje za drugi kompdarius_maximus wrote: Izgleda da je poslat, ili se usutio pred buru...
-
#132 Re: 11.06.2007-SARAJEVU I SARAJLIJAMA
Ma Sarajlije su, Sarajlije su, Sarajlije su... A sta su Sarajlije? Sta cini nekoga Sarajlijom i kakva je prednost biti Sarajlija recimo u odnosu na Brcaka? Kako se stice taj status? Sta je to taj apstraktni Sarajlija bolji od nekog apstraknog Focaka, Srebrenicanina?silence_is_sexy wrote:
zgrazaj se ti koliko hoces...
ali covjek ti je rekao istinu... sarajlije su
Slazem se s dosta tih stvari koje si pobrojao vezano za mocnike, mislim da je cak i blago receno, ali sta su bolan Sarajevu krivi Srebrenicani, Istocna Bosna, nekakve imaginarne doslje, obicni mali ljudi?!
Ko to, mi - vi?
Pa eto, uzivaj u tome, valjda te to cini boljim od onih koji jesu. Ne osjecam se ni ja, ali ne mislim da me to cini vrijednijim od kakve stare zene u dimijama koja izgovara smijesno neke rijeci, smijesno je obucena i dio je konstitutivnog naroda.ja nisam dio ni jednog ni drugog ni treceg konstitutivnog naroda. i vjerujes mi da mi je drago zbog toga.
Ti inace sve tako gledas kroz pripadnosti "nacionalnom korpusu"? Ne gledas na te ljude kao na ljude koji su propatili i ogromnu bol i dan danas podnose, ne gledas na njih kao na ljudska bica?danas nisam gledao svoj narod dovucen autobusima pred skupstinu. gledao sam neki narod sa kojim se suosjecam isto sa kurdima u turskoj, sa palestincima u izraelu, sudancima u darfuru... isto. ne vise. ne zelim. ne osjecam to tako. ne osjecaju ni oni mene kao dio vlastitog "nacionalnog korpusa". i zbog toga sam sretan. kad se sve tako postavi. ja, kao jedan tipican "ostali" sam sjajno prosao. nisam prezivio genocid. niko me ne stiti. nemam svog predsjednika. sretan sam.
Treba ti predjsednik iz tvog nacionalnog korpusa da ne bi bio tako ocajan?
- darius_maximus
necemo sad pretjerivati...danas wrote:covjeka u bosni vec odavno nema...Sogan wrote:otjeraste Covjeka Iz Bosne
-
CovjekIzBosne
dawn_upon_dawn wrote:ma kontam, on i almah... jesu ikad bili u isto vrijeme na forumu...darius_maximus wrote:Dok se ponovo registruje pod drugim nickom mislis...dawn_upon_dawn wrote: stani dok Covjek IzBosne predje za drugi komp
PARANOIA.
DA te mozda ne prate?????
E ovaj me post razveseli,
A onako mi nesto glupo da ja kao primitivac pricam sa vama Sarajlijama duhovnim i svetim.
- rajvosa^
Slazem se.emmiirr wrote:Evo vec pola sata pokusavam shvatiti covjeka sto pokrenu ovu temu i one koji ga podrzavaju i DOMECU sto bi reko A.Sidran....
Kako sam ja shvatio tezu doticnog gospodina, Sarajlije treba da se stide sto je na proteszu u Sarajevu na koji su bili pozvani svi gradjani Bosne i Hercegovine bilo svega 200 ljudi?
Zasto Sarajlije?
Zasto u prvom redu se to ne odnosi na ljude koji su u toku rata, a i poslije rata , dosli iz podrinja u Sarajevo, sigurno ih ima puno vise od 200?
Zasto ne Zenicani, Tuzlaci,Mostarci, Travnicani.......?
Pitam se koliko ce samo ljudi iz Srebrenice, sehidske djece, djece bez roditelja, invalida biti na Kosevu kad bude pjevao Zeljko Joksimovic , 23.6.?
Pitam se koliko je Srebrenicana u subotu bilo u Aqui?
Zasto kada neko kaze da postoje prave Sarajlije i dosljaci , mnogi drugi kazu da je to primitivizam , da je Sarajevo grad svih gradjana BiH, a onda kada se desi nesto poput onog danas, onda isti ti prvo upere prstom ni manje ni vise nego na Sarajlije?
Zasto se Srebrenicani kunu u Abdurahmana Malkica koji je kao krava pustio korijene u Sarajevu, zasto slijepo vjeruju Sulejmanu Tihicu, zasto misle da je primarni cilj traziti poseban status bas u ovo vrijeme?
Ko je pokrao donacije koje su upucene u Srebrenicu?
Kada bi pokretac teme odgovorio samo na ovih par pitanja, pormijenio bi svoje misljenje i stav koji zagovara. Sve do dotad, moja savjest kao Sarajlije ,koji je prezivio rat i koji svake godine(3 godine zaredom) ide u Potocare 11.jula i taj pohod dozivljava kao hodasce, bice cista poput rose...
- darius_maximus
Ti kad shvatis da nije bitno gdje si rodjen, vec kako se ponasas i prema svom i prema tudjem, onda ces moci razgovarati s nekim, nebtino jel' taj neko iz Sarajeva, Foce, Banja Luke itd. Dotad, steta vremena koje drugi provedu u "razgovoru" s tobom...CovjekIzBosne wrote:dawn_upon_dawn wrote:ma kontam, on i almah... jesu ikad bili u isto vrijeme na forumu...darius_maximus wrote: Dok se ponovo registruje pod drugim nickom mislis...
PARANOIA.
A onako mi nesto glupo da ja kao primitivac pricam sa vama Sarajlijama duhovnim i svetim.
-
mr.nice
Jel to Joksimovic onako ili cisto sto je iz Srbije?emmiirr wrote:Evo vec pola sata pokusavam shvatiti covjeka sto pokrenu ovu temu i one koji ga podrzavaju i DOMECU sto bi reko A.Sidran....
Kako sam ja shvatio tezu doticnog gospodina, Sarajlije treba da se stide sto je na proteszu u Sarajevu na koji su bili pozvani svi gradjani Bosne i Hercegovine bilo svega 200 ljudi?
Zasto Sarajlije?
Zasto u prvom redu se to ne odnosi na ljude koji su u toku rata, a i poslije rata , dosli iz podrinja u Sarajevo, sigurno ih ima puno vise od 200?
Zasto ne Zenicani, Tuzlaci,Mostarci, Travnicani.......?
Pitam se koliko ce samo ljudi iz Srebrenice, sehidske djece, djece bez roditelja, invalida biti na Kosevu kad bude pjevao Zeljko Joksimovic , 23.6.?
Pitam se koliko je Srebrenicana u subotu bilo u Aqui?
Zasto kada neko kaze da postoje prave Sarajlije i dosljaci , mnogi drugi kazu da je to primitivizam , da je Sarajevo grad svih gradjana BiH, a onda kada se desi nesto poput onog danas, onda isti ti prvo upere prstom ni manje ni vise nego na Sarajlije?
Zasto se Srebrenicani kunu u Abdurahmana Malkica koji je kao krava pustio korijene u Sarajevu, zasto slijepo vjeruju Sulejmanu Tihicu, zasto misle da je primarni cilj traziti poseban status bas u ovo vrijeme?
Ko je pokrao donacije koje su upucene u Srebrenicu?
Kada bi pokretac teme odgovorio samo na ovih par pitanja, pormijenio bi svoje misljenje i stav koji zagovara. Sve do dotad, moja savjest kao Sarajlije ,koji je prezivio rat i koji svake godine(3 godine zaredom) ide u Potocare 11.jula i taj pohod dozivljava kao hodasce, bice cista poput rose...
-
CovjekIzBosne
JA primitivac kako da pricam sa vama svetim Sarajlijama?????
Novi_Nick (citat):
Covjece de se konsoliduj malo. Prvo Albanci su etnicki Iliri a nose drzavno ime naroda po imenu drzave Albanije. Tako isto Bosanciihercegovci su etnicka kobinacija: Ilira, Germana, Slavena, Romana itd a nose drzavno ime naroda i nacije po imenu svoje autohtone i autenticne drzave Bosne i Hercegovine.
Sad da ja tebe pitam ko su Bosnjaci? historijski oni ne dolaze iz BiH nego iz Anadolije. Pripadnici tog naroda su dosli u BiH za vrijeme turske ili otomanske okupacije Balkana. To su bili pripadnici turske vojske i vecina njih je sa povlacenjem turaka sa Balkana ostala da zivi u BiH.
Autenticni Bosnjaci iz BiH ne postoje ali historijski postoji autenticni narod koji se zove BOSNIACI a to su ti ti danasnji Bosanci i Hercegovci.
Nemoj da mjesas termine Bosnjaci i BOSNIACI to su sasvim dva razlicita naroda. Bosnjaci vode porijeklo iz Anadolije a BOSNIACI iz BOSNE.
-
CovjekIzBosne
darius_maximus wrote:Ti kad shvatis da nije bitno gdje si rodjen, vec kako se ponasas i prema svom i prema tudjem, onda ces moci razgovarati s nekim, nebtino jel' taj neko iz Sarajeva, Foce, Banja Luke itd. Dotad, steta vremena koje drugi provedu u "razgovoru" s tobom...CovjekIzBosne wrote:dawn_upon_dawn wrote: ma kontam, on i almah... jesu ikad bili u isto vrijeme na forumu...
PARANOIA.
Darisu maximus gde se krije ptica stari CICA zelio bih znati??????
-
voajer
Lako se predajes. Mozda zato sto vjerujes da svaki covjek u sebi nosi dobro a da ga zlo samo na trenutak obuzme pa onda ostavi.valterbranisarajevo wrote:Ne znam, kada sam svojevremeno u Oslobođenju pročitao članak kako u Srebrenici srpska i bošnjačka djeca zajedno treniraju fudbal u F.K. Guber nije bilo sretnijeg čovjeka od mene. Ništa mi u zadnje vrijeme nije vratilo nadu da ćemo ako ne mi, onda oni koji su došli iza nas doživjeti ljepše i sretnije trenutke na ovim prostorima. Međutim poslije svega ovoga što se dešava globalno u BiH u posljednje vrijeme, što je tinjalo još od 1996, a razgorilo se u punoj snazi poslije ovih posljednjih prokletih izbora, ubilo je u meni svaku nadu i pomisao da bilo koji potez može donijeti nešto dobro...![]()
![]()
Sa zlom se u sebi treba izboriti, a ako ima ljudi koji nisu sposobni za to (vecina) onda im treba organizovati legalisticko drustvo gdje ce svaki prelazak dozvoljenih normi nositi kaznu sa sobom.
EU to radi i to ce ovu zemlju dic na noge. Nece se nista iz baze pokrenut nikad, ni kod nas ni kod komsija, jer je narod stoka.
A ubicu ili covjeka koji je 20 godina ucio da mrzi moze samo elektrosok ostrog zakona da uljudi.
Nije do toga hocel djeca sutat fuce, djeca to vazda rade, vec je do toga da se zlicama i zlikovcima na jeziku i djelu zakoni uvedu, zakoni koji se postuju ili se odgovara za njihovo krsenje.
- darius_maximus
Ne razumijem ti pitanje... Sta ti zelis da znas o meni??????CovjekIzBosne wrote:darius_maximus wrote:Ti kad shvatis da nije bitno gdje si rodjen, vec kako se ponasas i prema svom i prema tudjem, onda ces moci razgovarati s nekim, nebtino jel' taj neko iz Sarajeva, Foce, Banja Luke itd. Dotad, steta vremena koje drugi provedu u "razgovoru" s tobom...CovjekIzBosne wrote:
PARANOIA.
-
forUMASH
.....hej, kad u tvom selu budete imali Titovu ulicu, onda se javi....CovjekIzBosne wrote:Jado jadni cekam samo da vam ukinu "glavni grad" k***a bi imali da jedete, da ne kradete cjelu BIH i sve ostale gradove, jer vi ste kao neki glavni grad, u koji kad neko dode da protestuje vas boli k***cforUMASH wrote:.....suti papak.....vise struje potrosi jedan nas neboder nego cijelo tvoje selo.....CovjekIzBosne wrote: Jadoooooo ti imas neboder i mislis da je to najveca zgrada na svjetu, ti jado i nisi vidjela nista vece od nebodera. A da vam nije bilo ljudi koji su MISLILI da zive u Sarajevu Bosnjaci k***a bi imali i te nebodere.......cekaj sad jos dok zavrsimo akciju, televizor u svakoj sobi....
-
CovjekIzBosne
Kako BRE nerazumije GDE se krije stari CICA moras nam reci.darius_maximus wrote:Ne razumijem ti pitanje... Sta ti zelis da znas o meni??????CovjekIzBosne wrote:darius_maximus wrote: Ti kad shvatis da nije bitno gdje si rodjen, vec kako se ponasas i prema svom i prema tudjem, onda ces moci razgovarati s nekim, nebtino jel' taj neko iz Sarajeva, Foce, Banja Luke itd. Dotad, steta vremena koje drugi provedu u "razgovoru" s tobom...
Hej sad sam se sjetio pitaj valtere on je dobar sa TKitom bio on ce ti reci oni to znaju.
- darius_maximus
Sta, da priznam kako nas je sve veceras popljuvao, ukljucujuci Srebrenicane... Da vidim sta to zeli da mi kaze...danas wrote:daj mandal, ovo je uzas...
-
CovjekIzBosne
Isti dan zapalimo tu istu ulicu.forUMASH wrote:.....hej, kad u tvom selu budete imali Titovu ulicu, onda se javi....CovjekIzBosne wrote:Jado jadni cekam samo da vam ukinu "glavni grad" k***a bi imali da jedete, da ne kradete cjelu BIH i sve ostale gradove, jer vi ste kao neki glavni grad, u koji kad neko dode da protestuje vas boli k***cforUMASH wrote: .....suti papak.....vise struje potrosi jedan nas neboder nego cijelo tvoje selo...........cekaj sad jos dok zavrsimo akciju, televizor u svakoj sobi....