10 veličanstvenih :)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vares City

#51 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Vares City »

quayofrepose wrote:
Vares City wrote:Ja bih na prvo mjesto,...
1.ALIJA SIROTANOVIC

,...eto nastavite,...
Žive, molim, žive...Alijinoj duši nek' je lijepi rahmet...
Ho's onda mene,i ja sam kop'o ispod zemlje,tj. ispod Zenice,....Stara Jama,Raspotocje,Stranjani :mrgreen:
To sto Rahm.Alija Sirotanovic nije ziv nije razlog da ne prvi od deset "velicanstvenih",..
Pogotovo ako je RAD u pitanju :mrgreen:
Trebal' da ri napominjem da je Rahm.Alija bio HEROJ RADA :x
Sta su ovi gore spomenuti,sto su to oni,ili su predlozeni za "VELICANSTVENE"(,...svaka cast Dzeki,covjek stvarno puno radi,.)
Vares City

#52 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Vares City »

energeticar wrote:Nikoga dobrog iz politike, ekonomije i sl...
Zasto????????????????????????????????????????????
Puno ih je brate,...
Konkurencija velika,...

A kratko nam budu :mrgreen:
Control panel

#53 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Control panel »

mislim da bi bilo lakse izbaciti neka imena kad bi se recimo napravio neki kriterijum po kojima ce se moci predlagati.
recimo biznismen i ako je uspjesan, ima love dzaba mu sve to ako je stekao uz pomoc stranke ili na nezakonit nacin ili bar onaj pocetni milion :-D.
neka je on uspjesan sada ali ne moze biti u 10 velicenstvenih koje treba prije svega da krasi moral, postenje, dugogodisnji rad, patriotizam, strucnost, i da ne nebrajam.
evo recimo sto nebi bio bolji recimo od Dzeke Ibrahimovic pa i on je Bosanac. zato sto Ibra sticajem okolnosti igra za SWE a ne za BIH. ali nebi bilo lose napraviti listu 10 najNEvelicanstvenijih, pa na nju bez konkurencije staviti one koji su zasluzni sto Ibra sada ne igra za nas tim.
kada kazem dugogodisnji rad. Dzeko jeste dobar, svaka mu cast ali mislim da njegovo igranje od par godina ne moze uci u konkurenciju sa sportskim velicinama kao sto su Pape, Osim, Hase, ... pa Kindze, pa ima tu i sportista iz ''malih sportova'' ili pojedinacnih koji su cijeli svoj sportski vijek bili vrhunski sportisti i prolijevali znoj za ovu zemlju.

ima i ono covjek popularan ali su upitne njegove strucne sposobnosti iz te oblasti.

nije bas lako predloziti neko ime. mi uglavnom predlazemo po onom kriterijumu volim ne volim. i sta ima veze ako je covjek umro, ostaju njegova djela da govore kakav je bio, a ona nikada ne umiru.
quayofrepose

#54 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by quayofrepose »

Control panel wrote:mislim da bi bilo lakse izbaciti neka imena kad bi se recimo napravio neki kriterijum po kojima ce se moci predlagati.
recimo biznismen i ako je uspjesan, ima love dzaba mu sve to ako je stekao uz pomoc stranke ili na nezakonit nacin ili bar onaj pocetni milion :-D.
neka je on uspjesan sada ali ne moze biti u 10 velicenstvenih koje treba prije svega da krasi moral, postenje, dugogodisnji rad, patriotizam, strucnost, i da ne nebrajam.
evo recimo sto nebi bio bolji recimo od Dzeke Ibrahimovic pa i on je Bosanac. zato sto Ibra sticajem okolnosti igra za SWE a ne za BIH. ali nebi bilo lose napraviti listu 10 najNEvelicanstvenijih, pa na nju bez konkurencije staviti one koji su zasluzni sto Ibra sada ne igra za nas tim.
kada kazem dugogodisnji rad. Dzeko jeste dobar, svaka mu cast ali mislim da njegovo igranje od par godina ne moze uci u konkurenciju sa sportskim velicinama kao sto su Pape, Osim, Hase, ... pa Kindze, pa ima tu i sportista iz ''malih sportova'' ili pojedinacnih koji su cijeli svoj sportski vijek bili vrhunski sportisti i prolijevali znoj za ovu zemlju.

ima i ono covjek popularan ali su upitne njegove strucne sposobnosti iz te oblasti.

nije bas lako predloziti neko ime. mi uglavnom predlazemo po onom kriterijumu volim ne volim. i sta ima veze ako je covjek umro, ostaju njegova djela da govore kakav je bio, a ona nikada ne umiru.
Ja sam u svom postu neke kriterijume stavio, vrlo je teško ocijeniti nečiji cjelokupni rad.Ali, moj akcenat je bio na nečemu sasvim drugom. Ma kakve kriterije mi stavili, uvijek se nađe neko ko će bez ikakve osnove reći da je ovaj ili onaj odron, papak, bezveze i sl. Recimo, ako muzički kritičari pokopaju Amiru Medunjanin (koju ja volim da slušam, baj d vej), šta bih ja trebao reći ili uraditi? Oni imaju kriterije, zajednički su im, ja i dalje slušam Amiru i ne dovodim u pitanje njihovu stručnost ili kriterije. To se treba ticati nje i njene karijere, a ne mene.
Kod nas je problem što ćemo okriviti sve i svašta ako se nešto ne slaže s našm već formiranim mišljenjem. Cjelokupni angažman nekog čovjeka ćemo osuditi zbog nečega što je nebitno, ili čak nečega što nas se ne tiče! Kakve veze ima s uspješnom glumom ako je neko ružan?
Za mene je Emir glumačka veličina bez obzira kako čovjek izgleda...

Nemam ništa protiv ljudi koji više nisu živi, ali sam jednostavno htio da se lista ne rasplini, jer mnogo je ljudi koju su zadužili ovu državu i sigurno je da ne mogu stati u top 10...to bi možda mogla biti neka nova tema. :)
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#55 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Priorat »

quayofrepose wrote:Smatram da članovi ovog foruma (da ne uzimam neku veću skupinu ljudi) ne mogu nabrojati 10 uspješnih ljudi iz BiH u raznim oblastima za koje se svi slažu da su fini, pametni, pošteni, uspješni, nekorumpirani, dakle sve naj, naj.
Pogotovo to važi za 10 Bošnjaka!
Zašto?
Zato što ova sredina ne podnosi uspješne...a i mediji su odradili svoje...
Ja bih volio da me neko demantuje...

Bosna je teška i teretna zemlja i ovdje nije lako živjeti, ako je čovjek samo centimetar viši od prosjeka. Meni je slučaj dodao taj centimetar i osudio me na ispaštanje. Mesa Selimovic
quayofrepose

#56 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by quayofrepose »

energeticar wrote:Nikoga dobrog iz politike, ekonomije i sl...
Zasto????????????????????????????????????????????
Jbg, buraz. Kad Karamazovu pukne žica na njegovoj lutnji ili Berber zabrlja na slici, lahko ćemo im halalit' jer se njihove greške ni malo ne reflektuju na naš život.
Ali, kad ekonimisti i političari griješe onda nastaju najveći belaji ovog svijeta! :skoljka:
quayofrepose

#57 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by quayofrepose »

Priorat wrote:
quayofrepose wrote:Smatram da članovi ovog foruma (da ne uzimam neku veću skupinu ljudi) ne mogu nabrojati 10 uspješnih ljudi iz BiH u raznim oblastima za koje se svi slažu da su fini, pametni, pošteni, uspješni, nekorumpirani, dakle sve naj, naj.
Pogotovo to važi za 10 Bošnjaka!
Zašto?
Zato što ova sredina ne podnosi uspješne...a i mediji su odradili svoje...
Ja bih volio da me neko demantuje...

Bosna je teška i teretna zemlja i ovdje nije lako živjeti, ako je čovjek samo centimetar viši od prosjeka. Meni je slučaj dodao taj centimetar i osudio me na ispaštanje. Mesa Selimovic
Krik za tebe! :thumbup:
hadzofield

#58 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by hadzofield »

redoslijed nije bitan

1. Bogic Bogicevic
2. Faruk Sirbegovic
3. Nihad Imamovic
4. Pero Gudelj
5. Goran Bregovic
6. Fahrudin Radoncic
7. Sefer Halilovic
8. Danis Tanovic
9. Abdulah Sidran
10. Bakir Hadziomerovic
Control panel

#59 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Control panel »

hadzofield wrote:redoslijed nije bitan

1. Bogic Bogicevic
2. Faruk Sirbegovic
3. Nihad Imamovic
4. Pero Gudelj
5. Goran Bregovic
6. Fahrudin Radoncic
7. Sefer Halilovic
8. Danis Tanovic
9. Abdulah Sidran
10. Bakir Hadziomerovic

jarane ti pomijesa i kruske i jabuke :-) i ako nije problem da nam obrazlozis ukratko za vakoga sto bas on i cime je zasluzio.
hadzofield

#60 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by hadzofield »

Control panel wrote:
hadzofield wrote:redoslijed nije bitan

1. Bogic Bogicevic
2. Faruk Sirbegovic
3. Nihad Imamovic
4. Pero Gudelj
5. Goran Bregovic
6. Fahrudin Radoncic
7. Sefer Halilovic
8. Danis Tanovic
9. Abdulah Sidran
10. Bakir Hadziomerovic

jarane ti pomijesa i kruske i jabuke :-) i ako nije problem da nam obrazlozis ukratko za vakoga sto bas on i cime je zasluzio.

Ljudi uspjesni u svom poslu ...
U cemu je problem?
Control panel

#61 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Control panel »

hadzofield wrote: Ljudi uspjesni u svom poslu ...
U cemu je problem?
Uspijeh je relativna stvar pa nam ipak malo objasni u cemu je ko od njih uspjesan.
hadzofield

#62 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by hadzofield »

Control panel wrote:
U cemu je problem?
Uspijeh je relativna stvar pa nam ipak malo objasni u cemu je ko od njih uspjesan.

Ako zivi u bosni onda bi trebao znati

Nije li avaz najprodavanija i najcitanija novina
nine li 60 minuta najgledanija emisija.
ne otvra li sirbegovic nova radna mjesta dok drugi otpustaju radnike
najgledaniji domaci filmovi ... su sidranovi filmovi
najposjeceniji i najprodavaniji su koncerti i albumi koje je napravio goran bregovic

......
Control panel

#63 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Control panel »

hadzofield wrote:
Control panel wrote:
U cemu je problem?

Ako zivi u bosni onda bi trebao znati

Nije li avaz najprodavanija i najcitanija novina
nine li 60 minuta najgledanija emisija.
ne otvra li sirbegovic nova radna mjesta dok drugi otpustaju radnike
najgledaniji domaci filmovi ... su sidranovi filmovi
najposjeceniji i najprodavaniji su koncerti i albumi koje je napravio goran bregovic

......
znaci za tebe je uspjesno koliko je ko lapio love na neposten nacin. kako je neko napravio neku pjesmu koja se raji svidjela i zbog nje i takvih ide na koncerte a pri tome nema veze sto je podjonio pjesmu, jeli i to uspjeh, a o akademiku sa velikm upitnikom nebih da govorim, privatni biznis ne otvara radna mjesta zbog mene i tebe, nego zbog svog profita. da on to moze sve sam ili sa svojom familijom mislis da bi te zaposlio, bi sipak.
za mene bi veci uspjeh bio da je neki od nasih prmijera napravio auto put, otvorio fabriku od nasih para a ne sto su klepali na sve moguce strane pa sad u F BiH fali jedna milijardica para pa se moramo zaduziti kod MMF da to ti i ja vracamo.
jeli uspjeh sto su nasi veliki biznismeni pokupovali za jeftine pare nase prijeratne velike firme. jeste to je uspijeh to treba stavrno smisliti, izvesti na ''legalan'' nacin i nekaznjeno proci i podici svoju ''uspjesnu'' imperiju.

zato je alija sirotanovic za mene uspijeh. pita ga tito treba li sta a on druze tito trebaju nam vece lopate ove male. :thumbup: MALI ALI VELIKI COVJEK
hadzofield

#64 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by hadzofield »

Pa eto dosli smo do toga da otvaranje radnih mjesta u BiH nije uspjeh ...
To jel neko podjonio pjesmu ili nije, jel neko kriminalac ili nije ima sud pa neka kaze .. nek presudi to tada ovo sun za mene trenutno najuspjesniji ljudi u BiH...

A to za Aliju Sirotanovica pa to je klasicna bosanska seljacina .. jer ne zna ni za sta osim lopate... zasto nije izmislio neku mehanizaciju pa da mu je lakse kopati a ovako su lomili ledja ljudima s tim njegovim lopatama...
znas li ti koliko su te lopate invalida napravile
Ateista

#65 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Ateista »

quayofrepose wrote:Dino otp'o, kojeg ćemo muzičara umjesto njega?
Može li Amira Medunjanin? :-D
A za biznismena neka neko drugi predloži, kad već ne može Radončić...
;-)
Mora li taj muzicar biti ziv?

Ako ne mora, ja glasam za Bodu Kovacevica! :)
torquay

#66 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by torquay »

Ateista wrote:
;-)

jeble vas cajke
gurabija78

#67 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by gurabija78 »

torquay wrote:
Ateista wrote:
;-)

jeble vas cajke

:shock: ako si se registrovao da bi ovo izjavio, nisi morao... sutnja je zlato....
Epitop

#68 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Epitop »

torquay wrote:
Ateista wrote:
;-)

jeble vas cajke
:lol: :run:
Control panel

#69 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Control panel »

hadzofield wrote:Pa eto dosli smo do toga da otvaranje radnih mjesta u BiH nije uspjeh ...
To jel neko podjonio pjesmu ili nije, jel neko kriminalac ili nije ima sud pa neka kaze .. nek presudi to tada ovo sun za mene trenutno najuspjesniji ljudi u BiH...

A to za Aliju Sirotanovica pa to je klasicna bosanska seljacina .. jer ne zna ni za sta osim lopate... zasto nije izmislio neku mehanizaciju pa da mu je lakse kopati a ovako su lomili ledja ljudima s tim njegovim lopatama...
pa sto ovi sad u 21 vijeku ne napravise nesto bolje od lopate, neke robote, mhenaizaciju, cuda, nego i dalje se kopa alijinom lopatom. alija je bio prije 30-40 godina. ali je tu najbitnija poruka koju ti ne shvatas. mogao je traziti od Tita i kule i gradove kao sto bi mnogi danas trazili da im se pruzi prilika. izmijenili smo se i od onih finih skromnih ljudi dosli smo do te faze kada je bitno daj, daj, uzmi, uzmi, otmi, otmi, ukradi, ukradi, ubij, ubij....
torquay

#70 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by torquay »

zašto nisam morao to napisati gurabija
hadzofield

#71 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by hadzofield »

Control panel wrote:
hadzofield wrote:Pa eto dosli smo do toga da otvaranje radnih mjesta u BiH nije uspjeh ...

pa sto ovi sad u 21 vijeku ne napravise nesto bolje od lopate, neke robote, mhenaizaciju, cuda, nego i dalje se kopa alijinom lopatom. alija je bio prije 30-40 godina. ali je tu najbitnija poruka koju ti ne shvatas. mogao je traziti od Tita i kule i gradove kao sto bi mnogi danas trazili da im se pruzi prilika. izmijenili smo se i od onih finih skromnih ljudi dosli smo do te faze kada je bitno daj, daj, uzmi, uzmi, otmi, otmi, ukradi, ukradi, ubij, ubij....
Koliko znam tema je 10 najuspjesnijih ljudi .... ja sam nabrojao 10....
a ti nisi ....
samo malo

#72 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by samo malo »

Emir Kusturica
Luke Perry

#73 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Luke Perry »

uglavnom na listi marginalci kao sportisti i umjetnici. tesko nama.
Maxwell2008

#74 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Maxwell2008 »

Reis Ceric :thumbup: ( 10 in 1 ). Odoh ja u Dzumu, prva u Ramazanu sevap je. ;-)
Control panel

#75 Re: 10 veličanstvenih :)

Post by Control panel »

od privrednika dovoljno je reci Emerik Blum ENERGOINVEST
Politicari Branko Mikulic i Dzemal Bijedic
Muzicari Davorin Popovic i Safet Isovic,
glumac Zaim Muzaferija,
sport Abaz Arslanagic, Razija Mujanovic
od obicnih ljudi Alija Sirotanovic

na zalost mnogi nisu zivi
Post Reply