10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#126 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Može li sudija sam sebi dati crveni karton? 
- KPNCTNJAH
#127 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
BSn wrote:komeba wrote:Niko ne znakomeba wrote:-Lopta ide polako prema golmanu i u trenutku kada ovaj krene da je uzme u ruke,sudiji u trku spada kopacka s noge,pogadja golmana u glavu, koji pada u nesvijest i lopta ulazi u go.
Sta ce sudija svirati?
Gol nece priznati, jer kopacka vise nije dio sudije/zraka, nego je strano tijelo, a sta ce svirati - valjda indirekt ili podbacivanje.
Situacija: na pocetku tekme navijaci se igraju s balonima u plavo-bijeloj kombinaciji. Jedan balon tokom tekme pada u sesnaesterac narandzastih i dok napadac plavih suta loptu, ona udara u balon koji je na terenu i on joj daje malo felsa, pa vara golmana narandzastih (koji je taj dan nastupio u sivoj trenerci) i ulazi u gol. Sta Novo Panic svira?
-
klixober
#128 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Situacija sljedeća :
Igraju plava i crvena ekipa kup utakmicu na ispadanje.Sudija je Novo Panić ,prije utakmice je uplatio 10 000 KM u kladionici da će plava ekipa proći dalje,a braća Šapina su potplatili plavu ekipu da ispadnu iz kupa.
Ko prolazi u iduće kolo?
Igraju plava i crvena ekipa kup utakmicu na ispadanje.Sudija je Novo Panić ,prije utakmice je uplatio 10 000 KM u kladionici da će plava ekipa proći dalje,a braća Šapina su potplatili plavu ekipu da ispadnu iz kupa.
Ko prolazi u iduće kolo?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#129 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Semire jel opravdano sudac pokazao crveni igracu juventusa juce 
- Obuca9
#130 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
A šta je bilo jučeAdmir_1984 wrote:Semire jel opravdano sudac pokazao crveni igracu juventusa juce
- Admir_1984
#131 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Pa igrac chieva ishao na posljednjeg igraca juventusa, dao loptu u for. Izletio i golman, lopta prosla, ovaj ga skrsio (igrac), a u medjuvremenu 10 metara sa strane pola metra blize golu doshao drugi igrac juventusa. Znaci u trenutku faula ovaj nije bio posljednji igrac, al samo sto je taj drugi igrac bio malo dalje od ove situacijehz__semir wrote:A šta je bilo jučeAdmir_1984 wrote:Semire jel opravdano sudac pokazao crveni igracu juventusa juce
- Obuca9
#132 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Admir_1984 wrote:Pa igrac chieva ishao na posljednjeg igraca juventusa, dao loptu u for. Izletio i golman, lopta prosla, ovaj ga skrsio (igrac), a u medjuvremenu 10 metara sa strane pola metra blize golu doshao drugi igrac juventusa. Znaci u trenutku faula ovaj nije bio posljednji igrac, al samo sto je taj drugi igrac bio malo dalje od ove situacijehz__semir wrote:A šta je bilo jučeAdmir_1984 wrote:Semire jel opravdano sudac pokazao crveni igracu juventusa juce
Neopravdan crveni, ovo je trebao biti žuti karton, jer pored ovog što ga je faulirao, postoje još dva igrača Juventusa koji su mogli spriječiti gol, ovaj drugi odbrambeni i golman.
A čak šta više, pogledaj na 01:06, igrač Chieva uopšte nije okrenut prema golu, dakle prema poziciji tijela, on se kreće prema korneru, a ne prema golu, prema tome, ovo je po svim pravilima morao biti žuti karton.
- Admir_1984
#133 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Tako i ja mislim, al neki pisu kao pika se posljednji igrac koji moze sprijeciti igraca da da gol
kao onaj drugi igrac juventusa se ne pika, daleko bio i slicno 
- Obuca9
#134 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Sad ti kažem, sve i da nije bilo onog tamo igrača, ovo opet ne bi smio biti crveni, jer igrač Chieva uopšte ne ide prema golu, nego prema korner zastavici.
- ultima_palabra
#135 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Sema i ostali, da li je po vama Ronaldo u ofsajdu? Svakako da je bio iza svih igrača kada je Benzema šutirao, ali nije uticao na igru u trenutku udarca, a u nastavku akcije nije stekao prednost time što je u ofsajdu - čak mu je teže bilo da se vrati po loptu i šutira... dosta konfuzno
- Obuca9
#136 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
"Video has been removed..."
Ima li neki drugi snimak?
Ima li neki drugi snimak?
- ultima_palabra
#137 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Ne radi mi ovdje YT, pa napamet stavljam... jel ovaj dobar? 3.gol je u pitanju
- Obuca9
#138 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Neregularan gol, to jeste trebao je biti ofsajd.ultima_palabra wrote:Sema i ostali, da li je po vama Ronaldo u ofsajdu? Svakako da je bio iza svih igrača kada je Benzema šutirao, ali nije uticao na igru u trenutku udarca, a u nastavku akcije nije stekao prednost time što je u ofsajdu - čak mu je teže bilo da se vrati po loptu i šutira... dosta konfuzno
Nema veze što nije utjecao na igru, nalazio se u ofsajd poziciji u trenutku šuta, a onda se vratio nazad. To je ofsajd, potpuno ista situacija, kao i da se desilo da se od ovog odbrambenoig lopta odbila naprijed prema njemu (a ne nazad), pa da je došla do njega i dao gol.
- ultima_palabra
#139 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Ok... ne može se tumačiti da nije stekao prednost time što se aktivirao iz ofsajda?hz__semir wrote:Neregularan gol, to jeste trebao je biti ofsajd.ultima_palabra wrote:Sema i ostali, da li je po vama Ronaldo u ofsajdu? Svakako da je bio iza svih igrača kada je Benzema šutirao, ali nije uticao na igru u trenutku udarca, a u nastavku akcije nije stekao prednost time što je u ofsajdu - čak mu je teže bilo da se vrati po loptu i šutira... dosta konfuzno
Nema veze što nije utjecao na igru, nalazio se u ofsajd poziciji u trenutku šuta, a onda se vratio nazad. To je ofsajd, potpuno ista situacija, kao i da se desilo da se od ovog odbrambenoig lopta odbila naprijed prema njemu (a ne nazad), pa da je došla do njega i dao gol.
- Obuca9
#140 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Što ne može? Kažeš da je bio u ofsajdu, zato ga niko nije čuvao, a on to iskoristio da se vrati i pokupi loptu 
- ultima_palabra
#141 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Ma to je nekako sve do procjene sudije... stoput sam vidio situaciju da ide duga lopta prema 16ercu a napadač se vraća iz ofsajda i stane pokraj odbrambenog, ali ne skače na nju... onda odbrambeni mora izbiti loptu glavom umjesto da je uštopa, i lopta se opet vrati ovoj ekipi... sudija ne svira ništa, a trebao bihz__semir wrote:Što ne može? Kažeš da je bio u ofsajdu, zato ga niko nije čuvao, a on to iskoristio da se vrati i pokupi loptu
- Obuca9
#142 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Pa ne može mu ni svirati ofsajd, kad nije došao u posjed lopteultima_palabra wrote:Ma to je nekako sve do procjene sudije... stoput sam vidio situaciju da ide duga lopta prema 16ercu a napadač se vraća iz ofsajda i stane pokraj odbrambenog, ali ne skače na nju... onda odbrambeni mora izbiti loptu glavom umjesto da je uštopa, i lopta se opet vrati ovoj ekipi... sudija ne svira ništa, a trebao bihz__semir wrote:Što ne može? Kažeš da je bio u ofsajdu, zato ga niko nije čuvao, a on to iskoristio da se vrati i pokupi loptu
- sinus
#143 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Je li ovo nepravilno ili pravilno izvođenje auta
- respo
#144 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
na stadionu salkea golman izbija loptu tako visoko da ostane na onom semaforu
sta ce sudija uraditi i kome ide lopta?
- ganjeta
#145 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
sinus wrote:Je li ovo nepravilno ili pravilno izvođenje auta![]()
- Impavidus
#146 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Dobro dobra tema
A šta ako imamo naprimjer 2 igraca "crvenih" jedan sa brojem 10, drugi broj 18, i odigraju dupli pas, ovaj sa brojem 10 prođe po strani i doda ovom sa brojem 18 i on zabije go za 1:2. I dok jedni govore da je ovaj sa brojem 10 bio u offside-u on na aut liniji napravi "mali vozić" i okupi citavu ekipu i onda oni nešto pužu pojma nemam.
kakva su pravila oko toga i tih prevoznih sredstava na terenu ubacenih od igrača, ja bi mu prvo offside svirao pa onda crveni za onaj voz, sram i stid da ga bude!
A šta ako imamo naprimjer 2 igraca "crvenih" jedan sa brojem 10, drugi broj 18, i odigraju dupli pas, ovaj sa brojem 10 prođe po strani i doda ovom sa brojem 18 i on zabije go za 1:2. I dok jedni govore da je ovaj sa brojem 10 bio u offside-u on na aut liniji napravi "mali vozić" i okupi citavu ekipu i onda oni nešto pužu pojma nemam.
kakva su pravila oko toga i tih prevoznih sredstava na terenu ubacenih od igrača, ja bi mu prvo offside svirao pa onda crveni za onaj voz, sram i stid da ga bude!
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
- charvel.
#148 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Ja mislim da nije nepravilno, jer su (cini mi se, tesko je rec) obje noge na zemlji pri izbacaju i lopta je bacena sa dvije ruke sa zamahom iza glave. Mislim da su to jedini uslovi pravlinog izvodjenja auta.sinus wrote:Je li ovo nepravilno ili pravilno izvođenje auta![]()
- Edin H.
#149 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
Pa vratice je Salkeau posto su oni organizatori utakmice, lopta je njihovo vlasnistvo.respo wrote:na stadionu salkea golman izbija loptu tako visoko da ostane na onom semaforu
- Šibicar
#150 Re: 10 nevjerovatnih nogometnih pravila
I mislim da pri tome ne smiješ biti udaljen od linije više od metra.charvel. wrote:Ja mislim da nije nepravilno, jer su (cini mi se, tesko je rec) obje noge na zemlji pri izbacaju i lopta je bacena sa dvije ruke sa zamahom iza glave. Mislim da su to jedini uslovi pravlinog izvodjenja auta.sinus wrote:Je li ovo nepravilno ili pravilno izvođenje auta![]()