1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Alfons Kauders

#76 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by Alfons Kauders »

zigzag wrote:Poplave svake godine??

Požara i ima, to znamo ali prošle sedmice hrvatski premijer Milanović kaže da je u redu pomoći komšijama ali ipak komšije bar moraju platiti troškove leta kanadera koji gase požar. Tu je mislio na BIH.

Uglavnom, hajde da vidimo je li iko od nastradalih u poplavama od entiteta FBIH dobio bilo šta? Jesu li ti ljudi dobili bar plan kako će njihova šteta biti nadoknađena?
da, poplava i klizista ima svake godine... naravno da bude ovakvih poplava jer se desavaju jednom u nekoliko stotina godina... inace bi svi imali shkrge

ali svake godine pretrpimo milione maraka stete radi poplava i klizista... zapravo nekoliko miliona godisnje samo u TK... tako da 20-30m godisnje na nivou federacije nije nikakva cifra
zigzag

#77 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by zigzag »

I entitet namiri štetu poplavljenim?

Npr. onima u Orahovici što ih peti ili šesti put plavi isti potok.
dječak sa šibicama

#78 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by dječak sa šibicama »

Pa to je i posao guznih havera, da uvjere polupismen narod (ciljana glasaca grupa pojedinih stranaka) kako im Sef stranke ("inace moj dobar prijatelj") daje pare, odnosno stranka.

Sta zna neuk covjek kako idu tokovi novca, on cuje samo to "SDA dala pare" (u tom konkretnom slucaju).

Ovi vise i ne skrivaju namjeru da pljackaju narod, ocito su nakon svih izbora skontali da se nemaju koga plasiti, ovdje je vecina naroda polupismena, a ovce mozes sisati kako i kad pozelis.
O'zone
Globalni moderator

#79 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by O'zone »

dječak sa šibicama wrote:Pa to je i posao guznih havera, da uvjere polupismen narod (ciljana glasaca grupa pojedinih stranaka) kako im Sef stranke ("inace moj dobar prijatelj") daje pare, odnosno stranka.

Sta zna neuk covjek kako idu tokovi novca, on cuje samo to "SDA dala pare" (u tom konkretnom slucaju).

Ovi vise i ne skrivaju namjeru da pljackaju narod, ocito su nakon svih izbora skontali da se nemaju koga plasiti, ovdje je vecina naroda polupismena, a ovce mozes sisati kako i kad pozelis.
Realno koga ce se plašiti?

I da se opet desi Februar recept je već oproban i djeluje propisi proteste nekome ili prisvoji proteste i eto gaa.
dječak sa šibicama

#80 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by dječak sa šibicama »

Februarski protesti su na kraju posluzili samo da se vec razocarani slobodnomisleci gradjani, dodatno razocaraju.

Ovo je odavno drzava u kojoj ako imas malo klikera u glavi, gledas ili da se "ugradis", ili da se "ispalis".

Zalosno.
OldMayor

#81 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by OldMayor »

O'zone wrote:
OldMayor wrote:Nek uzimaju...

Uzimaju nas lopatom, na pdvu, na doprinosima, na zdravstvu, na notorima, bogovima, alahima, sta je jos 1%...

I siguran sam da ce to doci do krajnjih korisnika.

Sve ce to zavrsit u nekoj vili na poljinama ili njenom pandanu u maglaju, olovu itd.
Ovo ce prvo da završi na finasiranju izbornih kampanja jer love u budžetu vise nema. Dio ce da ode u devastirana mjesta ali opet kao dio kampanje gdje ce se ići slikati i rukovati sa primaocima.

Samo jaši svi smo naši.
Upravo ovako.

Nagledat cemo se slika glavonja koji predaju kljuceve sa gotovim kucama, bagerima, itd.
channel10

#83 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by channel10 »

dječak sa šibicama wrote:Image
:lol:
van Basten

#84 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by van Basten »

i kako sada ide ta izjava da odbijam da mi se uzima od plate ono što je država već trebala obezbijediti svojim radom?
Ima li neki formular izjave kod poslodavca koji zatražim da potpišem, hoće li me poslodavac sam o tome obavjestiti (trebamo ti odbiti još 1% od plate a ako nećeš evo ti papir pa ga potpiši) ili ja na kućnom komp otkucam i isprintam izjavu i odnesem je poslodavcu?
Arata

#85 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by Arata »

van Basten wrote:i kako sada ide ta izjava da odbijam da mi se uzima od plate ono što je država već trebala obezbijediti svojim radom?
Ima li neki formular izjave kod poslodavca koji zatražim da potpišem, hoće li me poslodavac sam o tome obavjestiti (trebamo ti odbiti još 1% od plate a ako nećeš evo ti papir pa ga potpiši) ili ja na kućnom komp otkucam i isprintam izjavu i odnesem je poslodavcu?
Ako si kod privatnika nemaš pravo da odbiješ. Tako je sada po usvojenom zakonu i to meni najviše smeta. Po ko zna koji put budžetlije su zaštićene a radnike koji hrane ovu državu ko jb-e :bih: :bih: :bih:
McMoy

#86 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by McMoy »

Ne smiju dirati ljude na budžetu.
Sindikalno su organizovani, mogu u štrajk pa propade država,
a mogu i tužiti poslodavca da im se vrati s kamatama.
Last edited by McMoy on 25/07/2014 17:07, edited 1 time in total.
van Basten

#87 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by van Basten »

Arata wrote:
van Basten wrote:i kako sada ide ta izjava da odbijam da mi se uzima od plate ono što je država već trebala obezbijediti svojim radom?
Ako si kod privatnika nemaš pravo da odbiješ. Tako je sada po usvojenom zakonu i to meni najviše smeta. Po ko zna koji put budžetlije su zaštićene a radnike koji hrane ovu državu ko jb-e :bih: :bih: :bih:
pretpostavimo da nisam kod privatnika i da imam pravo odbiti. Interesuje me način na koji mogu realizovati to pravo?
zigzag

#88 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by zigzag »

Arata wrote: Ako si kod privatnika nemaš pravo da odbiješ. Tako je sada po usvojenom zakonu i to meni najviše smeta. Po ko zna koji put budžetlije su zaštićene a radnike koji hrane ovu državu ko jb-e :bih: :bih: :bih:

Ima li gdje član koji kaže da kod privatnika ne možeš odbiti? Nemam ovu odluku pri ruci ali me interesuje kako to ide.

Ne tangira me previše pošto mi se već (internom odlukom) izdvaja nekoliko puta više od tog zakonskog procenta za poplave, ali ovo je rizična odluka.
Last edited by zigzag on 25/07/2014 15:16, edited 1 time in total.
Trti do smrti

#89 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by Trti do smrti »

Arata wrote:Ako ovo nije diskriminacija, onda ne znam šta je. Moramo se organizovati inače će samo nastaviti sa ovom praksom uvođenja feudalizma. Imaćemo status kao crnci u americi prije 100 godina.

Edit: a na početnoj stranici klix-a ni riječi o ovome. Bitno je da Milutin ima bradu od 2.5m, to je baš onako za udarnu vijest.
:lol: kralj
alphonse kauders

#90 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by alphonse kauders »

van Basten wrote:
Arata wrote:
pretpostavimo da nisam kod privatnika i da imam pravo odbiti. Interesuje me način na koji mogu realizovati to pravo?
U slobodnoj formi napišeš "U skladu sa članom 7. tačka 5. Zakona o finansiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom FBiH ("Sl. novine FBiH br 59/14"), ja (Ime Prezime) nisam saglasan (ili odbijam) da mi se iz mjesečne neto plaće izdvoji dnevna zarada za otklanjanje i ublažavanje posljedica prirodne nesreće i obnovu."

Tu izjavu protokolišeš i za svaki slučaj još dostaviš računovodstvu (ili ko god ti obračunava platu).
OldMayor

#91 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by OldMayor »

Iskreno koji ce nam onda qrac drzava?

Pa jbt ne treba meni drzava da mogu imat reprezentaciju u fudbalu, kosarci i da mogu reci ja sam iz te i te drzave. Jer kod nas ti jedino za to sluzi.

Ja kao i vecina vas, sam od ove drzave dobio jedan qrac. Pored toga sto mi je ta drzava omogucila jedne prelijepe 4 godine djetinjstva provedenog pod mecima i granatama. Ljepota.

Osnovnu skolu hrpu knjiga morao placati, srednju skolu isto tako, fakultet morao placati, posao na jedvite jade nasao. I evo sad me handre svaki mjesec mi uzima lopatom od moje zaradjene plate i opet malo.

Ma treba se dici i sve razjebati. Jebote drzava takva ako ce vazit za 5% stanovnistva, meni takva drzava ne treba.
OldMayor

#92 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by OldMayor »

Trti do smrti wrote:
Arata wrote:Ako ovo nije diskriminacija, onda ne znam šta je. Moramo se organizovati inače će samo nastaviti sa ovom praksom uvođenja feudalizma. Imaćemo status kao crnci u americi prije 100 godina.

Edit: a na početnoj stranici klix-a ni riječi o ovome. Bitno je da Milutin ima bradu od 2.5m, to je baš onako za udarnu vijest.
A brena slomila ruku pola stranice.

Napisat ce i oni, dok skontaju o cemu se radi.

Ne vjerujem kakve hadalje za novinare imaju, majke mi evo od kad postoji klix oni istrazivanja/clanka kako treba nisu uradili.

i najposjeceniji portal...pu jmbti.
Last edited by OldMayor on 25/07/2014 15:20, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#93 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by ultima_palabra »

Trti do smrti wrote:

Sad ga je zamijenila vijest da je Brena slomila ruku.
O'zone
Globalni moderator

#94 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by O'zone »

Dokopah se primjerka Službenih novina Federacije.

Znači definitivno su ljudi izbrisali u službenim novinama onaj dio o stavu 3.

Evo kompletne službene broj 59 a zakon je na strani 11

http://www.filedropper.com/broj-59

Prešutjet ćemo mi i ovo.
Last edited by O'zone on 25/07/2014 15:44, edited 1 time in total.
Trti do smrti

#95 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by Trti do smrti »

ultima_palabra wrote:
Trti do smrti wrote:

Otkazan koncert :lol: ko rukom da pjeva :mrgreen:
jazzer

#96 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by jazzer »

ultima_palabra wrote:
Trti do smrti wrote:

hljeba i igara
Arata

#97 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by Arata »

zigzag wrote:
Arata wrote: Ako si kod privatnika nemaš pravo da odbiješ. Tako je sada po usvojenom zakonu i to meni najviše smeta. Po ko zna koji put budžetlije su zaštićene a radnike koji hrane ovu državu ko jb-e :bih: :bih: :bih:

Ima li gdje član koji kaže da kod privatnika ne možeš odbiti? Nemam ovu odluku pri ruci ali me interesuje kako to ide.

Ne tangira me previše pošto mi se već (internom odlukom) izdvaja nekoliko puta više od tog zakonskog procenta za poplave, ali ovo je rizična odluka.
Postavio sam ranije prijedlog i usvojeni zakon, možeš pogledati na ovom postu:
http://www.klix.ba/forum/1-od-svake-pla ... #p10340485
alphonse kauders

#98 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by alphonse kauders »

Ok, jedino što ne vidim da su propisali ikakve sankcije za one koje ne vrše uplatu.
zigzag

#99 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by zigzag »

Znači administracija može odbiti da ne plati a oni u privatnim firmama ne mogu.

Ovo se obara najobičnijom tužbom za diskriminaciju.
Alfons Kauders

#100 Re: 1% od svake plate - NOVI NAMET VLADE FBIH!!!

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:Dokopah se primjerka Službenih novina Federacije.

Znači definitivno su ljudi izbrisali u službenim novinama onaj dio o stavu 3.

Evo kompletne službene broj 59 a zakon je na strani 11

http://www.filedropper.com/broj-59

Prešutjet ćemo mi i ovo.
Da imamo medije i novinare, neko bi se mozda i pozabavio nacinom na koji je "nestao" taj dio prijedloga, ali posto nemamo nikom nista.
Post Reply