Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Požara i ima, to znamo ali prošle sedmice hrvatski premijer Milanović kaže da je u redu pomoći komšijama ali ipak komšije bar moraju platiti troškove leta kanadera koji gase požar. Tu je mislio na BIH.
Uglavnom, hajde da vidimo je li iko od nastradalih u poplavama od entiteta FBIH dobio bilo šta? Jesu li ti ljudi dobili bar plan kako će njihova šteta biti nadoknađena?
da, poplava i klizista ima svake godine... naravno da bude ovakvih poplava jer se desavaju jednom u nekoliko stotina godina... inace bi svi imali shkrge
ali svake godine pretrpimo milione maraka stete radi poplava i klizista... zapravo nekoliko miliona godisnje samo u TK... tako da 20-30m godisnje na nivou federacije nije nikakva cifra
Pa to je i posao guznih havera, da uvjere polupismen narod (ciljana glasaca grupa pojedinih stranaka) kako im Sef stranke ("inace moj dobar prijatelj") daje pare, odnosno stranka.
Sta zna neuk covjek kako idu tokovi novca, on cuje samo to "SDA dala pare" (u tom konkretnom slucaju).
Ovi vise i ne skrivaju namjeru da pljackaju narod, ocito su nakon svih izbora skontali da se nemaju koga plasiti, ovdje je vecina naroda polupismena, a ovce mozes sisati kako i kad pozelis.
dječak sa šibicama wrote:Pa to je i posao guznih havera, da uvjere polupismen narod (ciljana glasaca grupa pojedinih stranaka) kako im Sef stranke ("inace moj dobar prijatelj") daje pare, odnosno stranka.
Sta zna neuk covjek kako idu tokovi novca, on cuje samo to "SDA dala pare" (u tom konkretnom slucaju).
Ovi vise i ne skrivaju namjeru da pljackaju narod, ocito su nakon svih izbora skontali da se nemaju koga plasiti, ovdje je vecina naroda polupismena, a ovce mozes sisati kako i kad pozelis.
Realno koga ce se plašiti?
I da se opet desi Februar recept je već oproban i djeluje propisi proteste nekome ili prisvoji proteste i eto gaa.
Uzimaju nas lopatom, na pdvu, na doprinosima, na zdravstvu, na notorima, bogovima, alahima, sta je jos 1%...
I siguran sam da ce to doci do krajnjih korisnika.
Sve ce to zavrsit u nekoj vili na poljinama ili njenom pandanu u maglaju, olovu itd.
Ovo ce prvo da završi na finasiranju izbornih kampanja jer love u budžetu vise nema. Dio ce da ode u devastirana mjesta ali opet kao dio kampanje gdje ce se ići slikati i rukovati sa primaocima.
Samo jaši svi smo naši.
Upravo ovako.
Nagledat cemo se slika glavonja koji predaju kljuceve sa gotovim kucama, bagerima, itd.
i kako sada ide ta izjava da odbijam da mi se uzima od plate ono što je država već trebala obezbijediti svojim radom?
Ima li neki formular izjave kod poslodavca koji zatražim da potpišem, hoće li me poslodavac sam o tome obavjestiti (trebamo ti odbiti još 1% od plate a ako nećeš evo ti papir pa ga potpiši) ili ja na kućnom komp otkucam i isprintam izjavu i odnesem je poslodavcu?
van Basten wrote:i kako sada ide ta izjava da odbijam da mi se uzima od plate ono što je država već trebala obezbijediti svojim radom?
Ima li neki formular izjave kod poslodavca koji zatražim da potpišem, hoće li me poslodavac sam o tome obavjestiti (trebamo ti odbiti još 1% od plate a ako nećeš evo ti papir pa ga potpiši) ili ja na kućnom komp otkucam i isprintam izjavu i odnesem je poslodavcu?
Ako si kod privatnika nemaš pravo da odbiješ. Tako je sada po usvojenom zakonu i to meni najviše smeta. Po ko zna koji put budžetlije su zaštićene a radnike koji hrane ovu državu ko jb-e
van Basten wrote:i kako sada ide ta izjava da odbijam da mi se uzima od plate ono što je država već trebala obezbijediti svojim radom?
Ako si kod privatnika nemaš pravo da odbiješ. Tako je sada po usvojenom zakonu i to meni najviše smeta. Po ko zna koji put budžetlije su zaštićene a radnike koji hrane ovu državu ko jb-e
pretpostavimo da nisam kod privatnika i da imam pravo odbiti. Interesuje me način na koji mogu realizovati to pravo?
Arata wrote:
Ima li gdje član koji kaže da kod privatnika ne možeš odbiti? Nemam ovu odluku pri ruci ali me interesuje kako to ide.
Ne tangira me previše pošto mi se već (internom odlukom) izdvaja nekoliko puta više od tog zakonskog procenta za poplave, ali ovo je rizična odluka.
Last edited by zigzag on 25/07/2014 15:16, edited 1 time in total.
Arata wrote:Ako ovo nije diskriminacija, onda ne znam šta je. Moramo se organizovati inače će samo nastaviti sa ovom praksom uvođenja feudalizma. Imaćemo status kao crnci u americi prije 100 godina.
Edit: a na početnoj stranici klix-a ni riječi o ovome. Bitno je da Milutin ima bradu od 2.5m, to je baš onako za udarnu vijest.
pretpostavimo da nisam kod privatnika i da imam pravo odbiti. Interesuje me način na koji mogu realizovati to pravo?
U slobodnoj formi napišeš "U skladu sa članom 7. tačka 5. Zakona o finansiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom FBiH ("Sl. novine FBiH br 59/14"), ja (Ime Prezime) nisam saglasan (ili odbijam) da mi se iz mjesečne neto plaće izdvoji dnevna zarada za otklanjanje i ublažavanje posljedica prirodne nesreće i obnovu."
Tu izjavu protokolišeš i za svaki slučaj još dostaviš računovodstvu (ili ko god ti obračunava platu).
Pa jbt ne treba meni drzava da mogu imat reprezentaciju u fudbalu, kosarci i da mogu reci ja sam iz te i te drzave. Jer kod nas ti jedino za to sluzi.
Ja kao i vecina vas, sam od ove drzave dobio jedan qrac. Pored toga sto mi je ta drzava omogucila jedne prelijepe 4 godine djetinjstva provedenog pod mecima i granatama. Ljepota.
Osnovnu skolu hrpu knjiga morao placati, srednju skolu isto tako, fakultet morao placati, posao na jedvite jade nasao. I evo sad me handre svaki mjesec mi uzima lopatom od moje zaradjene plate i opet malo.
Ma treba se dici i sve razjebati. Jebote drzava takva ako ce vazit za 5% stanovnistva, meni takva drzava ne treba.
Arata wrote:Ako ovo nije diskriminacija, onda ne znam šta je. Moramo se organizovati inače će samo nastaviti sa ovom praksom uvođenja feudalizma. Imaćemo status kao crnci u americi prije 100 godina.
Edit: a na početnoj stranici klix-a ni riječi o ovome. Bitno je da Milutin ima bradu od 2.5m, to je baš onako za udarnu vijest.
kralj
A brena slomila ruku pola stranice.
Napisat ce i oni, dok skontaju o cemu se radi.
Ne vjerujem kakve hadalje za novinare imaju, majke mi evo od kad postoji klix oni istrazivanja/clanka kako treba nisu uradili.
i najposjeceniji portal...pu jmbti.
Last edited by OldMayor on 25/07/2014 15:20, edited 1 time in total.
kralj
Sad ga je zamijenila vijest da je Brena slomila ruku.
kralj
kralj
Arata wrote:
Ima li gdje član koji kaže da kod privatnika ne možeš odbiti? Nemam ovu odluku pri ruci ali me interesuje kako to ide.
Ne tangira me previše pošto mi se već (internom odlukom) izdvaja nekoliko puta više od tog zakonskog procenta za poplave, ali ovo je rizična odluka.