1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ko prolazi dalje?

Češka
15
38%
Portugal
24
62%

Total votes: 39

odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#101 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by odesveuhonduras »

Taj isti Ronaldo kojeg sad kuju poslije utakmice sa "svjetskim velesilama", Danska i Ceska, nije se bukvalno vidio na terenu protiv Svaba i to ga mrtvi Boateng zaustavio i u djep strpao! :oops: Ko sto ga je Lahm u dvije utakmice protiv Bayerna, toliko.
što ga nahvali, mašaAllah :lol:

vidi buraz, nisam zainteresovan sad za naguravanje - bolja ova ekipa od one, i to.. to mi je malo bebasto, ne volim takve diskusije

ono što želim reći je da portugal može dobiti bilo koju od 7 reprezentacija koje su još u igri. Isto tako može izgubiti od bilo koje. Osim utakmice Njemačke i Grčke do kraja prvenstva neće biti utakmice u kojoj je neko izraziti favorit (osim ako grci ne mlatnu švabe :D )..

Pojedinci, tim, genetska superiornost, bla bla, nebitno... opet ponavljam - vile su taj tim nosale neku noć i isto kao što su dobili portugalce, tako su vrlo lako mogli i izgubiti od njih..

Ko god ne misli da Portugal može dobiti slijedeće dvije utakmice nakon ovog što su pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva, bez obzira ko im bio protivnik, je neozbiljan i nerealan..
The Realist

#102 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by The Realist »

LSD wrote:Česi su kita od muflona...smiješna ekipa koja je igrom slucaja (a najviše glupostima rusa) zalutala u cetvrtfinale...ne znaju ni oni kako nakon onog potopa od Rusije...pa oni nisu u stanju jednog šuta uputiti za 90 minuta...jedva su i centar prelazili....svega dva puta Baroš kao neki špic bio u kadru :lol: :lol: ...da su rusi bili ovdje ,sigurno bi zanimljivija tekma bila.

Portugal se ispromašivao.
Nemaju Rusi ništa sa prolazom Čeha, jer su oni Čehe dobili.
The Realist

#103 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by The Realist »

BHF_Manijak wrote:Ma kakav Portugal i osvajanja, to je naucna fantastika ba. Imaju dva-tri odlicna individualnca, svjetske klase, ostatak tima je tu i tamo. Njemci bi ih garantujem ponovo dobili da se nadju u finalu, Portugal nije u glavi jak koliko Svabe. Taj isti Ronaldo kojeg sad kuju poslije utakmice sa "svjetskim velesilama", Danska i Ceska, nije se bukvalno vidio na terenu protiv Svaba i to ga mrtvi Boateng zaustavio i u djep strpao! :oops: Ko sto ga je Lahm u dvije utakmice protiv Bayerna, toliko.

Ali ovo svakako dzaba pisem jer smatram da ce ih ili Spanci ili Francuzi, ko god prosao, izbaciti!
Ne tvrdim da će osvojiti, čak mislim da neće, jer smatram da ima boljih ekipa, ali što se tiče Danske, vidio se tu Ronaldo, a to što je dva zicera promašio, to je druga stvar.

I kao što ti je rečeno, da je sviran onaj penal za Dance i još crveni Badstuberu, ko zna kako bi Njemci prošli, iako jesu bili bolji veći dio utakmice.
LSD

#104 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by LSD »

The Realist wrote:
LSD wrote:Česi su kita od muflona...smiješna ekipa koja je igrom slucaja (a najviše glupostima rusa) zalutala u cetvrtfinale...ne znaju ni oni kako nakon onog potopa od Rusije...pa oni nisu u stanju jednog šuta uputiti za 90 minuta...jedva su i centar prelazili....svega dva puta Baroš kao neki špic bio u kadru :lol: :lol: ...da su rusi bili ovdje ,sigurno bi zanimljivija tekma bila.

Imaju veze sa tom grupom odakle je izašla Češka kao pobjednik, na to sam mislio....mnogo bolja ekipa nije prošla u 1/4 finale (jer su imali nenormalnu nesrecu protiv Grka koje je sam Zeus nosao :-) ) ,a Češka još kao prva iz grupe prošla :shock: :shock: e vidjeli smo juce kakav je to jad od ekipe...šansu nisu napravili za 90 minuta.
The Realist

#105 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by The Realist »

BHF_Manijak wrote:Nije istina da sam to ikada rekao za Ronalda! :roll: Smatram ga uz Messia najboljim bez premca, njih dvojica pa 10 slobodnih mjesta pa onda ostali! Sto se reperzentacije tice, tacno je da Portugal ima dva-tri daleko bolja individualca, no to nije nikakva mjera, pa Njemacka gotovo nikad nije imala ovakvu planetarnu kao sto je Ronaldo, ali njih nikad i nisu krasili pojedinci, vec izuzetno jak kolektiv odnosno tim, u tome je razlika izmedju Svaba i Portugala.
Portugal moze i na svakoj poziciji imati bolje pojedince, no ko tim su tanki, sto se dosad x puta pokazalo. Taktika ovog sad Portugala se vecinom svodi na Ronalda, daj njemu pa sta napravi. Je li tako? Eventualno da tu jos jedan-dva igraca ulete, no ako Ronalda ne krene oni su donji po tome se razlikuju od Njemaca, sto oni nemaju mozda nekog tipa Ronalda, da je planetarna zvijezda, no imaju 11 otprilike podjednakih igraca koji su izuzetno jak tim.
Njemci nisu imali takve zvijezde, zato što u doba njihovom "haranja" nije bilo ovolike meidjske pokrivenosti, ili misliš da "Kaiser" ne bi bio toliko popularan. Također je razlog tome manje praćenje Bundeslige od nekih drugih liga.

Zadnji puta kada su nešto osvojili su imali baš vrhunske igrače, igrače koji su odskakali.

Ova Njemačka je slabija od one iz 96., 90., te onih ranijih godina, kada su osvajali (po mom mišljenju, a također ne mislim na to ko bi koga dobio u direktnom duelu, jer mijenja se fudbal), no kako je kvalieta fudbala ionako u padu, naravno da ne bi bilo čudno da osvoje, ustvari, definitivno su jedan od 2 glavna favorita.
The Realist

#106 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by The Realist »

LSD wrote:
The Realist wrote:

Imaju veze sa tom grupom odakle je izašla Češka kao pobjednik, na to sam mislio....mnogo bolja ekipa nije prošla u 1/4 finale (jer su imali nenormalnu nesrecu protiv Grka koje je sam Zeus nosao :-) ) ,a Češka još kao prva iz grupe prošla :shock: :shock: e vidjeli smo juce kakav je to jad od ekipe...šansu nisu napravili za 90 minuta.
Da, ali bi Česi svejedno prošli i da su Rusi dobili jednu od one dvije utakmcie, samo bi bili drugi :):
LSD

#107 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by LSD »

S tim što bi Portugal dobio težeg protivnika i tekma bi bila barem zanimljivija - što je najbitnije za nas gledaoce....onako je to bila samo igra mačke i miša gdje se samo cekalo kad ce ovi zabiti gol....to je poenta....mada ce i Grčka isto proci protiv švaba ,tako da je svejedno kad se sve sagleda.
ja71

#108 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by ja71 »

Cudi me da neki Cehe tako lose vide.
1. poluvrijeme su Cesi po meni jako dobro odigrali.
Pokazali su (za razliku od nas) kako treba sa Portugalcima igrati,
ako nemas pojedinaca na njihovom nivou.
Mustang1

#109 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by Mustang1 »

Pa i mi smo prvu utakmicu odigrali 0:0 sa Portugalom .. Cesi nisu osutali po golu kako Bog zapovijeda a ti kazes da su se dobro drzali :D
BHF_Manijak

#110 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by BHF_Manijak »

The Realist wrote: ]

Njemci nisu imali takve zvijezde, zato što u doba njihovom "haranja" nije bilo ovolike meidjske pokrivenosti, ili misliš da "Kaiser" ne bi bio toliko popularan. Također je razlog tome manje praćenje Bundeslige od nekih drugih liga.

Zadnji puta kada su nešto osvojili su imali baš vrhunske igrače, igrače koji su odskakali.

Ova Njemačka je slabija od one iz 96., 90., te onih ranijih godina, kada su osvajali (po mom mišljenju, a također ne mislim na to ko bi koga dobio u direktnom duelu, jer mijenja se fudbal), no kako je kvalieta fudbala ionako u padu, naravno da ne bi bilo čudno da osvoje, ustvari, definitivno su jedan od 2 glavna favorita.
Njihovi eksperti tvrde suprotno, misljenja su da je ovo jedna od najboljih njihovih generacija, a ti kako hoces. :) Daleko od toga da su ranije imali prosjeke, uvijek je tu bilo 7-8 igraca koji su bili svjetske klase. :)
jeza u ledja

#111 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by jeza u ledja »

Ovo juce je bila igra macke i misa. Nema se puno dodati.
Charuga
Globalni moderator

#112 Re: 1/4 finala: Češka - Portugal, 21.06. 20:45

Post by Charuga »

Portugal je prvi ucesnik 1/2 finala!
Locked