1/4 Brazil - Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 06/07/2018 21:53

Brazil
28
44%
Belgija
36
56%

Total votes: 64

xoklix

#576 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by xoklix »

Ispadoše mi sve iole omiljene repke...dalje mi se ni ne gleda... džabe TV kupio jbmti svjeCko.
TAFKAP

#577 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by TAFKAP »

Bio je faul, lopta je bila još u terenu.

Čudno je to da VAR nije reagovao :roll:
DearJohn

#578 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by DearJohn »

TAFKAP wrote:Bio je faul, lopta je bila još u terenu.

Čudno je to da VAR nije reagovao :roll:
Po mom mišljenju čist penal ko suza, nakon što sam pregledao ponovo. Kontakt je postojao dok je lopta još bila u igri i unutar terena. Da li je on mogao stići loptu u tom trenutku je totalno irelevantno.
Muhamed Đakmić

#579 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Muhamed Đakmić »

Meni Brazil uopšte nije igrao tako lijepo, i ranije sam govorio da me po svemu podsjećaju na 2014. godinu, a na kraju je tako i završilo. Samo ne toliko tragično. Lijepo je na ovom prvenstvu igrao Coutinho i to je to.

Ne mogu funkcionalnoj ekipi dva zadnja veznjaka biti Paulinho i Casemiro/Fernandinho, a da pritom igra tečan fudbal.

Mislim da je Francuska ipak favorit protiv Belgije, jer Belgijanci se jako loše brane. Da su stvarno sami svjetski vrh, ne bi im se desilo da iz onakve pozicije čovjek neometan daje gol glavom i naročito im se ne bi desilo da im Brazil istrči 3-4 puta kontru, a oni kao defanzivno postavljeni i igraju bunker.

Tek su se malo stabilizovali uvođenjem Vermaelena i Tielemansa, mada je i tad bilo problema.

Mislim da će Mbappea i Griezmanna još teže čuvati nego ove danas.

I ovi koji su dobili parne žute su suspendovani za polufinale, nikakvi se kartoni ne brišu.
Leverage

#580 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Leverage »

Muhamed Đakmić wrote: I ovi koji su dobili parne žute su suspendovani za polufinale, nikakvi se kartoni ne brišu.
Brišu se onima koji imaju jedan a u četvrtfinalu nisu dobili parni. Razlog je taj da ne postoji mogućnost da se zbog parnih kartona propusti finale. Naravno, u slučaju crvenog kartona i duže suspenzije ova varijanta otpada.
Muhamed Đakmić

#581 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Muhamed Đakmić »

Leverage wrote:
Muhamed Đakmić wrote: I ovi koji su dobili parne žute su suspendovani za polufinale, nikakvi se kartoni ne brišu.
Brišu se onima koji imaju jedan a u četvrtfinalu nisu dobili parni. Razlog je taj da ne postoji mogućnost da se zbog parnih kartona propusti finale. Naravno, u slučaju crvenog kartona i duže suspenzije ova varijanta otpada.
Ma da, htjedoh reći da se suspenzije ne brišu.
Edin H.

#582 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Edin H. »

TAFKAP wrote:
SmoLe wrote:Zna li neko kako se zove ona pjesma sto su je pustili nakon utakmice, cura neka pjeva, nešto nananananana
:D
https://youtu.be/p3l7fgvrEKM
:zoka:
last mohicans

#583 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by last mohicans »

AmiĐa_Idriz wrote:Mažićevo je finale garant. Kakva godina, prvo LP pa vrlo vjerovatno i SP. Nije ni onaj Argentinac loš.
Ma najjači sudija trenutno. Mogu klincu svirati.
Edin H.

#584 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Edin H. »

Idemedosumom

#585 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Idemedosumom »

I vele najjači sudija, mora suditi finale, Beusan potvrdio da nema penala :lol:
demagog

#586 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by demagog »

Meni je izgledalo kao penal ali Mazic ima alibi da je sacekao da i ovi iz VAR-a to pregledaju i da su se i oni slozili s njim.

Ako sam ja dobro shvatio (sasvim je moguce da nisam) ovi iz VAR-a mogu da dosude penal a ako je nesto sto je ni tamo ni ovamo i sto ostaje za subjektivnu procjenu sudije onda ga posalju da pregleda snimak.

Usput budi receno Mazic nema sanse da sudi finale ako Hrvatska bude u finalu sto je realna mogucnost.
Billy The Pljuc

#587 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Billy The Pljuc »

Nakon prespavane noci - bio je penal :lol:.

Veceras Dubrovnik i navijanje za Rusiju :D, za slucaj da osvane kakav video tipa pijani rus slavi prolaz Rusije sam na Stradunu medju kockastim ili pijani rus nastrad'o na Stradunu - halalite i znajte da nije rus u pitanju.
°u°

#588 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by °u° »

bingov buraz wrote:Ispada da ako je lopta izađe van terena možeš čovjeku nogu otkinuti nema prekršaja i ne može se dati karton?
Znamo da nije tako i da se mora faul svirati a ako se svira faul onda je i penal.
Dosta klimavo pravilo.
Karton se može uvijek dati. Faul ako je lopta van terena ne možeš svirat jer je van igre automatski. Pretpostavljam da su mu rekli da je bila van terena.
Gojeni H

#589 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Gojeni H »

Idemedosumom wrote:Ja mislim da je onaj start Kompany-a bio faul, start s 2 noge, jeste prvo loptu izbio ali, koliko znam, ono se naziva opasnom igrom.

Razumijem ja i vas, vjerovatno niko ovdje ne voli Neymara, pa zato ni kompletan Brazil, ali treba biti objektivan. Da je Mažić otišao gledati ponovljeni snimak, sigurno bi svirao penal.
Prije starta s dvije noge, bio djon. Usporili snimak do hiljadite sekunde i pokazali. Zaista jeste bio faul.
Nasli su nekog Skota bio u reprezentaciji 90ih i frajer komentarise. Meejutim, on ne krivi Srbina vec one u studiju. On misli da su ga oni trebali pozvati na VAR sto nisu ucinili.

Godra je i meni sto je glumac Oskarovac na putu kuci, ali nek je pravo pa nek i glava ide.
Fudo387

#590 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
Idemedosumom wrote:Ja mislim da je onaj start Kompany-a bio faul, start s 2 noge, jeste prvo loptu izbio ali, koliko znam, ono se naziva opasnom igrom.

Razumijem ja i vas, vjerovatno niko ovdje ne voli Neymara, pa zato ni kompletan Brazil, ali treba biti objektivan. Da je Mažić otišao gledati ponovljeni snimak, sigurno bi svirao penal.
Prije starta s dvije noge, bio djon. Usporili snimak do hiljadite sekunde i pokazali. Zaista jeste bio faul.
Nasli su nekog Skota bio u reprezentaciji 90ih i frajer komentarise. Meejutim, on ne krivi Srbina vec one u studiju. On misli da su ga oni trebali pozvati na VAR sto nisu ucinili.

Godra je i meni sto je glumac Oskarovac na putu kuci, ali nek je pravo pa nek i glava ide.
Gojeni H wrote:

Ma nije mi godra.
Ono sto je Brazil odigrao u drugom poluvremenu je najbolje sto se do sad moglo vidjeti na SP.
Nabili su Belgiju u njen kazneni, jednom su uspjeli preci centar za 45 minuta. Onaj Kosta po desnoj strani podsjecao na PeleTa, Euzebia, i Van Bastena iz najboljih dana...pojeli ih ljudi.
Nece u gol da si hljeb, kad nece onda stvarno nece, plus ovo sudijsko sranje.
Brazil je bio daleko najbolja ekipa na ovom sp.
Fakat mi je krivo sto ne prodjose dalje, bila bi jos jerna poslastica sa francuzima, ovako cemo gledati naguravanje.
r_faruk

#591 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by r_faruk »

°u° wrote:
bingov buraz wrote:Ispada da ako je lopta izađe van terena možeš čovjeku nogu otkinuti nema prekršaja i ne može se dati karton?
Znamo da nije tako i da se mora faul svirati a ako se svira faul onda je i penal.
Dosta klimavo pravilo.
Karton se može uvijek dati. Faul ako je lopta van terena ne možeš svirat jer je van igre automatski. Pretpostavljam da su mu rekli da je bila van terena.
Bila je jedna utakmica rome, gdje je derosi opalio samar tipu u svom senaestercu prije izvodjenja slobodnog (ili kornera). Poslije var-a je dosudjen penal.
°u°

#592 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by °u° »

r_faruk wrote:
Bila je jedna utakmica rome, gdje je derosi opalio samar tipu u svom senaestercu prije izvodjenja slobodnog (ili kornera). Poslije var-a je dosudjen penal.
Nešto je drugačiji primjer nego ovaj o kojem raspravljamo. Nesportski potez, namjerno udaranje protivničkog igrača u akciji u kojem je sudija npr. dao znak za početak igre. https://en.onefootball.com/daniele-de-r ... nent-face/
Kako god mi ne znamo koji klinac je sudijama rečeno kako da sude u nekim situacijama. Imaju pdf opširna pravila FIFA ali opet nedovoljno precizna oko nekih detalja. Taman da se ovdje natežemo danima :D
bingov buraz

#593 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by bingov buraz »

°u° wrote:
Dosta klimavo pravilo.
Za sta mu onda dati karton?Razlog?
Za prekršaj vjerovatno a svaki prekršaj u 16 je automatski penal bez obzira je li gol šansa ili ne.
Point.

#594 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Point. »

Fudo387 wrote:
Ma nije mi godra.
Ono sto je Brazil odigrao u drugom poluvremenu je najbolje sto se do sad moglo vidjeti na SP.
Nabili su Belgiju u njen kazneni, jednom su uspjeli preci centar za 45 minuta. Onaj Kosta po desnoj strani podsjecao na PeleTa, Euzebia, i Van Bastena iz najboljih dana...pojeli ih ljudi.
Fakat mi je krivo sto ne prodjose dalje, bila bi jos jerna poslastica sa francuzima, ovako cemo gledati naguravanje.
Svaka reprezentacija na dunjaluku bi se povukla u drugom protiv Brazila pri rezultatu 2-0. U prvom je Belgija bila konkretnija, ubila ih kontrama i zabili dva gola. Šta su trebali, da napadaju ko sivonje u drugom pa da fasuju polufinale?
Fudo387

#595 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Fudo387 »

Point. wrote:
Fudo387 wrote:
Ma nije mi godra.
Svaka reprezentacija na dunjaluku bi se povukla u drugom protiv Brazila pri rezultatu 2-0. U prvom je Belgija bila konkretnija, ubila ih kontrama i zabili dva gola. Šta su trebali, da napadaju ko sivonje u drugom pa da fasuju polufinale?
Nisu se oni povukli sto su to htijeli, jednostavno nisu mogli izaci sa svoje polovine. Nisu vise mogli ni kontru izvesti. Njih je odveo dalje Kurto i sudija.
Vazis za jednu od najboljih ekipa svijeta a ljudi te raskuju ko supu.
bingov buraz

#596 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by bingov buraz »

Gary Lineker (@GaryLineker) objavio/la je Tweet:
We’ve had a good look and I’m not sure how VAR missed it. What do you reckon? http://twitter.com/GaryLineker/status/1 ... 21344?s=17

Iz ovog ugla lopta i nije van terena u trenutku kontakta.
Last edited by bingov buraz on 07/07/2018 09:02, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#597 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Mis mekinjas »

Da Maziceve odluke nisu bile dobre Brazil bi bio ljuci na terenu i nervozniji. Neymar je nakon onog svog zabacivanja noge kad mu je Mazic mogao mozda dati zuti, pokazivao suigracima da nastave igrati. Da mu je do zuti nema Neymara u polufinalu.
Duze bi trajalao naguravanje Brazilaca i njega da sudjenje bilo ispravno.

FIFA ce odlucivati ali tesko da je covjek pogrijesio i u jednoj odluci. A kad FIFA odlucuje ako nema kod pojedinaca previse navijanja Mazic sudi finale.
pirmin

#598 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by pirmin »

Zlocin je povuci se sa igracima poput De bruyne i Hazard, nije se onako smjela prepustati sredina ni po koju cijenu taman da su 5:0 vodili.
Ovako su imali debelu dozu srece i Kurta na nivou zadatka.

Brazil je ispao najvise zahvaljujuci Neymaru i njegovim pizdarijama. Sudije su usle u tekmu da ni po koju cijenu ne padnu na neku od fora koje
je on teatralno izvodio. A uz njega i ostatak ekipe.
Njega su onih 222 Miliona pokvarila (a koga ne bi). Onom prijasnjem geniju sigurno ne bi trebala razna glumatanja da dodje do prednosti.
bingov buraz

#599 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by bingov buraz »

Mis mekinjas wrote:Da Maziceve odluke nisu bile dobre Brazil bi bio ljuci na terenu i nervozniji. Neymar je nakon onog svog zabacivanja noge kad mu je Mazic mogao mozda dati zuti, pokazivao suigracima da nastave igrati. Da mu je do zuti nema Neymara u polufinalu.
Duze bi trajalao naguravanje Brazilaca i njega da sudjenje bilo ispravno.

FIFA ce odlucivati ali tesko da je covjek pogrijesio i u jednoj odluci. A kad FIFA odlucuje ako nema kod pojedinaca previse navijanja Mazic sudi finale.
VAR je vrlo moguće pogriješio,cim ovoliko ljudi raspravlja je li ili nije to je sumnjivo i morao je pogledati snimak.Ako su mu javili da nema nista sumnjivo pogriješili su oni u kontrolnoj sobi i nije do Mažića,ako je on ignorisao poziv da pregleda greška je njegova A mogao je i sam da skonta da je treba pregledati jer je čekao dobru minutu da mu jave šta je.Znači da su i sami vagali,ako je sve jasno za deset sekundi se vidi.
Point.

#600 Re: 1/4 Brazil - Belgija

Post by Point. »

Fudo387 wrote:
Point. wrote:
Fudo387 wrote:
Ma nije mi godra.
Nisu se oni povukli sto su to htijeli, jednostavno nisu mogli izaci sa svoje polovine. Nisu vise mogli ni kontru izvesti. Njih je odveo dalje Kurto i sudija.
Vazis za jednu od najboljih ekipa svijeta a ljudi te raskuju ko supu.
Naravno da su se povukli što su htjeli. Pa imali su rezultat, ništa ih nije tjeralo da napadaju Brazil. A ono nije ni bio penal, nema šanse da bi onaj prco stigao onu loptu. Doduše, da se Neymar nije onoliko valjao u predhodnim utakmicama i da se nije digla onolika prašina, sudija bi svirao penal ili bar sam pogledao VAR. Ovako, kad padaju ko ćurani, sudija će naginjati da ne svira, da ga ne prave budalom.
Locked