Najbolje reprezentacije evropskog kontinenta su Njemacka i Italija, i to ovim redom. Ostalo je bljedunjavo realno. Pogledajte samo statistiku i historijat evropskih prvenstava i sve ce vam se samo kazati. Njemacka najtrofejnija evropska reprezentacija sa 3 titule SP-a i 3 EP-a, slijedi Italija sa 4-1.
Njemacka je pored tri titule i tri puta osvaala drugo mjesto i jednom igrala polufinale evropskog prvenstva. Italija pored te jedne titule EP ima i jedno drugo mjesto i jedno polufinale. Na vjecnoj tabeli evropskih prvenstava Njemacka je ubjedljivo prva sa najvise ucesca (iako nisu zeljeli ucestvovati na prva 2 prvenstva a na trecem nisu prosli kvalifikacije) 11 i sa najvise osvojenih bodova, 79 odnosno 1,88 bod po utakmici. 42 odigrane utakmice od cega 23 pobjede i samo 9 poraza.
Mozemo i za svjetsko uzeti statistike.

Njemacka pored 3 titule prvaka svijeta ima i 4 osvojena druga mjesta, dakle 7 puta su igrali finale sto je uz Brazil najbolji svjetski ucinak, a najvise puta od svih reprezentacija su igrali polufinala tj 12 puta.
Recimo da Njemacka ima vise odigranih polufinala na Sp-ovima nego li Spanija ucesca na istim.

Ta svjetska sila Spanija koja se sad kuje u nebo ima tek dva polufinala i jedno finale, to je to o cemu sam ja prico da su prije prosjek obicni bili.

Na vjecnoj tabeli svjetskih prvenstava Brazil je prvi sa 216 a Njemacka druga sa 199 bodova dok treca Italija ima "tek" 153. Iako Brazil ima 2 ucesca visa od Nijemaca ipak imaju 2 utakmice manje, Njemacka je odigrala 99 utakmica od cega 60 pobjeda i 20 poraza, sa prosjekom 2 boda po mecu. Brazil ima 67 pobjeda. Itlija 17 ucesca kao i Njemacka ali i samo 44 pobjede.
Eto to je moj osvrt ukratko o najboljoj evropskoj ekipi.