Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:I vec sam pisao, Italija me jeste iznenadila jer apsolutno nije nista nagovjestavalo na to da mogu izdominirati ovakve Nijemce, grupu prosli uz ovisnost od drugih, s Englezima koji su jako losi na penale itd.., su rezultati koji nisu bas bajni i koji covjeka zadive i na osnovu kojih bi reko "ovi osvajaju 100%", sem naravno fanovima te iste repke koji su, logicno, uvijek optimisti.
Hajde idi logikom, ko ima, bar hipoteticki, vece sanse za osvajanje, ekipa koja pobjedi sve utakmice u toku takmicenja, i to u tzv grupi smrti, ili ekipa koja se naizgled provlaci, nekad X nekad pobjeda no ne izgleda to bas ubjedljivo???
U ovome je tvoj problem...jednom sam ti napisao, licis na nekoga ko izuzetno voli ovu igru, "prati je po svim pitanjima", zna sve rezultate i svu statistiku...ali je ne razumije...
Covjece dragi, kako nista nije nagovjestavalo da mogu proci Njemce?????!!!!! Da nije mozda kladionicarska kvota to smatrala nemogucim? Covjek vise nema s kim razgovarati o igri, samo se o kvotama prica. Usrase se kladionice i kladionicarski mentalitet u cejf pravom ljubitelju ove igre...Hebo te, gledam tekmu u kafani s jaranima i umjesto da uzivamo u igri i komentarisemo je, samo se korneri i zuti kartoni broje!!!!!!!??????
Halooooo...to je Italija! Svjetska nogometna velesila, cetverostruki prvaci svijeta, repka koju Njemacka nikad nije pobjedila na velikim takmicenjima, repka sastavljena od igraca ove godine fantasticnog Juventusa pojacana sa "talijanskim Savicevicem" Cassanom i "ubicom" Balotellijem (to sto ga forumski strucnjaci, ukljucujuci i tebe, ne vole je drugi par rukava)...jesi li i jednu Juventusovu tekmu ove sezone pogledao? Jesi li pratio Italiju kroz kvalifikacije? Je li znas kakav je Prandelli strucnjak i kakvu igru gaji? Jesi li pratio igru (ne rezultate!) Italije na ovom prvenstvu?
Ma kome ja pricam...
to je ono zbog čega je meni drago da su ih talijani otresli.. ko ima oči, mogao je do sinoć vidjeti da talijani nisu mrvu lošiji od švaba bili na ovom prvenstvu, dapače meni lično su bili bolji ali džaba - eto nijemci su bili ultra, giga favoriti..
da budem jasan, nisam ja očekivao ovakve talijane i definitivno bih prije prvenstva smatrao švabe favoritima ali nakon odigrane 4 utakmice samo onaj koji je to odbijao primjetiti, nije primjetio da švabi, bez obzira na 4 pobjede, nisu prezentirali nikakav svemirski fudbal i da ih je itekako moguće pobjediti
PriNc_ba wrote:Kakva igra italije sinoc ajd sto navijam za njih nego sto mi je jos drago zbog u najmanju ruku prepotentnih "pravih" navijaca njemacke (onih sto su bili po njemackoj tokom rata po pola godine-godinu ) koji bi se poklali s tobom da ti dokazu da su svabe najjaci na svijetu i da im nema niko ravan. izjave su bile 3 1 , 2 0, 3 0... a nicim potkrepljene te izjave... realno njemacka je imala jednu tekmu tesku do ove tekme a to je protiv portugala gdje su pobjedili s jednim udarcem prema golu i imali mnogo srece. bio sam siguran u pobjedu s obzirom da su italijani igrali najljepsi fudbal na ovom euru i po meni su vec pobjednici kako god zavrsilo finale. povukao sam i neku paralelu tekmi spanija - italija, portugal - njemacka i portugal - spanija pa sam eto i nekom tom logikom dosao bio do zakljucka da njemacka tesko moze do pobjede. Gomez smijesan bio i pokazao da lik moze nesto samo u tekmama gdje je odbrana prosjecna ili gdje nije bas tako kompaktna a juventusov zadnji red je mozda i najjaci na svijetu trenutno (iako ih ne volim ). Klose je bio i ostao majstor za njega... a onaj Reus ce biti fantastican igrac... Balu ne volim ali svaka mu dala za ono sinoc vala...
ali jednog lika ne kontam nikako Diamanti ako je neko upratio lika malo xD lik znaci ne ferma nikoga u ekipi... samo pici svoj film i logika mu je SUTAJ ODMAH ili TRCI DOK NE UMRES PA SUTAJ KAKO GOD lik je u ove dvije tekme sutao odakle je god stigao sinoc je cak i s centra pokusao fkt je iritantan jer u napadu nista ne doprinosi ekipi... sad nisam bas pratio u odbrambenoj formaciji jel doprinosi i koliko doprinosi al hajd.. dok se pobjedjuje neka ga
steta samo sto ne zabise jos 3-4 komada da ih bas ponize... sve u svemu ocekujem dosta tvrdu tekmu u finalu i po meni idu produzeci i pobjeda jednog tima u tih 120 minuta, a nadam se da ce to biti Italija
Jednu tesku utakmicu? Ok, vidio bi tek komentara da je Italija prosla "grupu smrti" i jos plus imali sve pobjede u toj grupi, jebo majku ne bi mogo ostati od komentara...
pa grupa smrti je bila samo na papiru portugal ih je razbio a holandija kao jedan od favorita ne samo grupe nego i prvenstva nije mogla s loptom da se sastavi u sva tri meca tako da to ustvari i nije bila grupa smrti i u jedinoj tekmi u kojoj su mogli da pokazu snagu nisu je pokazali (bar igrom) ali su uspjeli da pobjede sa 1 0 u grupi. ostalo sve talashika tekme... al ok je da imamo razlicita misljenja i vidjenja tako da se ne sekiras oko toga ispali ispali sta ces sad...
Za Švabe se govorilo još 2008. da će sve razbit' pregazit', satrat', osvojit', pa ista priča 2010. i opet evo i 2012.
Dobri jesu, to niko ne spori, ali takvo podcjenjivanje protivnika i prijevremeno slavlje se moralo vratit' k'o bumerang direkt u čelo - za titulu moraju još raditi i malo manje forsirati Bayernove igrače - Bundesliga je u nekoliko zadnjih sezona izbacila nekoliko odličnih mladih igrača ali izgleda ako ne igraš za Bayern nema te u reprezentaciji, što je zaista nezrelo razmišljanje - Getze jadan nije vidio sekunde Eura, Reus nekad uleti s klupe, Schurle je igračina kojem se posrećilo da odigra 20 minuta na Euru, itd. Nije ni Lowov odabir prvih 11 uvijek za aferima.
Čudila me prije utakmice ta Njemačka arogancija. Prije su uvijek vjerovali u sebe, ali su poštovali protivnika ne podcjenjujući ga ni u jednom momentu.
Talijani su priča za sebe. Igraju najbolje kada je najteže, kada ih svi otpišu. Odigraju sa Hrvatskom 1:1, a onda izdominiraju Englesku i Njemačku. Vole utakmice protiv velikih ekipa kada nisu favoriti, zato se nadam da će i Španiju "iznenaditi" i zasluženo podići trofej.
Da nisam gledao utakmicu i da ne znam rezultat, vec samo da sam pogledao statistike meca pomislio bih da je Njemacka razvalila Italiju, jer su imali veci posjed lopte, izveli su 14 kornera, italija ni jedan, imali su vise suteva u okvir gola, vise suteva pored gola, Italija je napravila vise faulova. zato statistika nista ne znaci, jer Italija je nadigrala Njemacku i potvrdila da kao protivnik Njemcima nikako ne leze.
Finalna utakmica izmedju SPANIJE i ITALIJE je samo dodatna statisfikacija igre Hrvatske, i da iz njene grupe obje ekipe su u finalu. A sta bi bilo da je Stark svirao penal nad Mandzom?
p.s. I ko moze Dzeku porediti sa "Super Mariom" ili je lud ili mu "noge smrde".
Last edited by naldzik on 29/06/2012 19:32, edited 1 time in total.
Davno sam govorio da Dzeko mora otici kod Mariovog frizera da nastima frizuricu (ne bi ni Toressu bilo mane), ali cinjenica je da treba kopirati klupskog suigraca kada postigne gol skidanjem majice i pokazivanjem misica
Dvije su stvari ipak pokvarile Mario show sinoc - radovanje nakon postizanja prvog gola (nadam se u finalu nece ponoviti takvu kardinalnu gresku), a zaboravio je i priprjetiti manageru, te preuranjena, kukavicka, zamjena Balotellija, tako da nije postigao hat trick koji sam nagovjestio prije utakmice.
Ipak kod drugog gola je Mario izvanredno odradio osobito ignorisanjem suigraca koji bi da mu nesto lafo cestita ne bi li i on uletio u kadar.
Ova generacija Švaba ima gubitnički mentalitet i mogu promjeniti pet trenera, neće im pomoći.
Švajni, Badštuber, Lam, Kros, Miler, Klose, Podolski i ostali Bayern-Njemci neće nikad osvojiti ni Euro ni Mundijal ni LP. Njihov maksimum je salatara u Bundesligi, kome to nije jasno, nakon svih izgubljenih finala i polufinala u zadnjih 5-6 godina (uz hrpu promijenjenih trenera u Bayernu i Njemačkoj), onda nek' nastavi i dalje živjeti u nadi da će ovi igrači osvojiti bilo šta izvan granica Njemačke.
Obuca9 wrote:Ova generacija Švaba ima gubitnički mentalitet i mogu promjeniti pet trenera, neće im pomoći.
Švajni, Badštuber, Lam, Kros, Miler, Klose, Podolski i ostali Bayern-Njemci neće nikad osvojiti ni Euro ni Mundijal ni LP. Njihov maksimum je salatara u Bundesligi, kome to nije jasno, nakon svih izgubljenih finala i polufinala u zadnjih 5-6 godina (uz hrpu promijenjenih trenera u Bayernu i Njemačkoj), onda nek' nastavi i dalje živjeti u nadi da će ovi igrači osvojiti bilo šta izvan granica Njemačke.
Obuca9 wrote:Ova generacija Švaba ima gubitnički mentalitet i mogu promjeniti pet trenera, neće im pomoći.
Tako je. Mada je po meni šteta, jer imaju nekog talenta... gore ekipe Njemačke su znale osvojiti sve.