1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
omar little
#301 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
ovo je ladno moglo biti polufinale
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
LSD
#303 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Gledaju li one nase pizde od igraca i selektor, kako se bori za svoju drzavu ?
Sto se ne ugledaju na Cape Verde ili na Hrvatsku, kako se ljudi bore i ginu za svaku loptu.
Znam, nezgodna su pitanja, teska, nepopularna, al to je to.
Sto se ne ugledaju na Cape Verde ili na Hrvatsku, kako se ljudi bore i ginu za svaku loptu.
Znam, nezgodna su pitanja, teska, nepopularna, al to je to.
-
kiligonzales
#304 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Bome Egipat nije ovaj nivo, ali posto se igra na jedan mec, svasta moze biti... jos Salah nije proigrao kako zna i umije iako daje golove... Danas su igrali tanko sa Australijom... Ali valjalo bi da ih pronosa protiv Argentine Salah i malo srece pa da ih izbace...smijesni_ste wrote: ↑04/07/2026 02:54 Nažalost, mislim da će im lakše protiv Egipta biti kad su ovo preživjeli![]()
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#305 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
moras atomski igrati ako hoces krajnji rezultat jbg
- darius_maximus
#306 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Vazda je protiv "malih" ekipa bilo najteže igrati, jer nemaju šta izgubiti i naoštre se, dok bi veliki s pola snage da to riješe, pa onda kuku lele.
Argentini se to umalo obilo od glavu večeras i mogla im se Saudija ponoviti.
Nakon svakog gola stali s pritiskom, a Zeleni su odlična ekipa i izginuli su večeras.
Igraju kako bismo mi želili da možemo igrati, s brzom tranzicijom i trčanjem 120 minuta.
Veliki respekt, ne bi bilo nezasluženo da se na penale otišlo.
Eh, moj cilj na ovom prvenstvu je samo da ne osvoje Francuska i Portugal.
Nadu mi još održavaju Španija, Argentina, Norveška i Engleska.
Nakon svakog gola stali s pritiskom, a Zeleni su odlična ekipa i izginuli su večeras.
Igraju kako bismo mi želili da možemo igrati, s brzom tranzicijom i trčanjem 120 minuta.
Nadu mi još održavaju Španija, Argentina, Norveška i Engleska.
-
kiligonzales
#307 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Vidi selektoru nasem je prvo iskustvo trenersko, ovaj njihov vodi 6 godina njih, a prije toga je imao jos 8 godina vodjenja kojekakvih timova haha
Nas nije ni Vrbanjusu vodio
-
omar little
#308 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
i menidarius_maximus wrote: ↑04/07/2026 03:03
-
LSD
#309 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Ima i toga, u pravu sikiligonzales wrote: ↑04/07/2026 03:04Vidi selektoru nasem je prvo iskustvo trenersko, ovaj njihov vodi 6 godina njih, a prije toga je imao jos 8 godina vodjenja kojekakvih timova haha
Nas nije ni Vrbanjusu vodio![]()
Onaj Bubista mnogo dobar trener. To treba istaci.
- dale cooper
#310 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Ok Portugal, ali zašto Francuska? Francuska igra sjajno i za oko lijepo. Jedino ako je zbog nekih drugih animoziteta vezanih za pojedine igrače, to nekako i mogu razumjeti.darius_maximus wrote: ↑04/07/2026 03:03 Vazda je protiv "malih" ekipa bilo najteže igrati, jer nemaju šta izgubiti i naoštre se, dok bi veliki s pola snage da to riješe, pa onda kuku lele.
Nadu mi još održavaju Španija, Argentina, Norveška i Engleska.![]()
Inače čestitke za Capo Verde, nisu prošli dalje, ali su se na spektakularan način suprostavili Argentini.
-
Osmi Socrates
#311 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Ja sam zvanično u žalosti. Teško je nadmašiti napetost ove utakmice. Ali, to sam već dva-tri puta rekao tokom ovog prvenstva. Cape Verde je večeras najpopularniji fudbalski tim na planeti.
-
snijeg_led
#312 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
CV igrao kao pravi tim, disciplinovano, bez nervoze, i selektorskih ispada. Igrali su i fer bez prljavih poteza, svaka im casta.
-
LSD
#313 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Cape Verde je najljepsa fudbalska prica 
- darius_maximus
#314 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Nije za pojedine, nego za većinu.dale cooper wrote: ↑04/07/2026 03:10Ok Portugal, ali zašto Francuska? Francuska igra sjajno i za oko lijepo. Jedino ako je zbog nekih drugih animoziteta vezanih za pojedine igrače, to nekako i mogu razumjeti.darius_maximus wrote: ↑04/07/2026 03:03 Vazda je protiv "malih" ekipa bilo najteže igrati, jer nemaju šta izgubiti i naoštre se, dok bi veliki s pola snage da to riješe, pa onda kuku lele.
Inače čestitke za Capo Verde, nisu prošli dalje, ali su se na spektakularan način suprostavili Argentini.![]()
Kad Mbappea vidim kao primjer modernog fudbalera, ospem se.
Olise i Cherki su mi OK, jer volim pogledati dobar dribling, sve ostale ne volim vidjeti ni na slici.
Nije nikakva tajna da je meni Haaland deset kopalja iznad Mbappea, zato mi je i Norveska na shortlisti favorita.
- Micah
#315 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Nije ozbiljno porediti nas i Zeleni Rt. Da ništa drugo ne znate, samo onako vizuelno kad pogledate nas i njih shvatite koliko je to neuporedivo. Mi se možemo porediti sa Češkom Republikom, Hrvatskom, ako hoćeš malo proširiti Alžirom, Turskom i sl.
- JohnnyS
- JohnnyS
#317 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
darius_maximus wrote: ↑04/07/2026 03:32Nije za pojedine, nego za većinu.dale cooper wrote: ↑04/07/2026 03:10Ok Portugal, ali zašto Francuska? Francuska igra sjajno i za oko lijepo. Jedino ako je zbog nekih drugih animoziteta vezanih za pojedine igrače, to nekako i mogu razumjeti.darius_maximus wrote: ↑04/07/2026 03:03 Vazda je protiv "malih" ekipa bilo najteže igrati, jer nemaju šta izgubiti i naoštre se, dok bi veliki s pola snage da to riješe, pa onda kuku lele.
Inače čestitke za Capo Verde, nisu prošli dalje, ali su se na spektakularan način suprostavili Argentini.![]()
Olise i Cherki su mi OK, jer volim pogledati dobar dribling, sve ostale ne volim vidjeti ni na slici.
Nije nikakva tajna da je meni Haaland deset kopalja iznad Mbappea, zato mi je i Norveska na shortlisti favorita.![]()
Reci da si culer bez da kažeš da si culer
- darius_maximus
#318 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Ovo seže i od prije RealaJohnnyS wrote: ↑04/07/2026 07:12darius_maximus wrote: ↑04/07/2026 03:32Nije za pojedine, nego za većinu.dale cooper wrote: ↑04/07/2026 03:10
Ok Portugal, ali zašto Francuska? Francuska igra sjajno i za oko lijepo. Jedino ako je zbog nekih drugih animoziteta vezanih za pojedine igrače, to nekako i mogu razumjeti.
Nije nikakva tajna da je meni Haaland deset kopalja iznad Mbappea, zato mi je i Norveska na shortlisti favorita.![]()
Reci da si culer bez da kažeš da si culer![]()
Mislim da je počelo negdje 2018. godine za Mbappea, tako da mi je opasno išao na živce još dok je bio u PSG-u...
Ostalo se onda samo poklopilo
-
palermo
#319 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Pa to ti je lako rijesiti, pocnes.navijati za Hrvatsku ili Cape Verde I sve rijeseno. Nema sekiracije.
Steta Tavaresovih drugova
- tzipiripi
#320 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Vozinha, valjda čoik ubode još jedan solidan ugovor, makar kao rezervni golman...
Dokaz da ne smiješ nikoga podcijeniti. Argentina je u prvom poluvremenu mislila laganini uštedit snagu za naredne utakmice. Na kraju totalno suprotno, patnja 120 minuta
Dokaz da ne smiješ nikoga podcijeniti. Argentina je u prvom poluvremenu mislila laganini uštedit snagu za naredne utakmice. Na kraju totalno suprotno, patnja 120 minuta
-
MinistarKulture
#321 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Mi se apsolutno ne mozemo porediti sa Hrvatskom
- vicious
#322 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Pu jebem ti peha, napale me sove početkom drugog i odem spavati na 1:0, kontam to je to, Argentina ce guzeljati do kraja I onda propustim ovu dramu jbg...
- Point.
#323 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Otišli na SP kad niko nije očekivao, izbacili Italiju, prošli grupu na SP i onda naleti anonimus i napiše da su naši igrači i selektor pizde.
Tačno nekima dekretom zabraniti praćenje i komentiranje reprezentacije.
Fataj se ti Olimpika prika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#324 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#325 Re: 1/16 finala: Argentina - Zelenortska Republika
Meni je ovaj Scaloni teska enigma jos od finala protiv Francuza.darius_maximus wrote: ↑04/07/2026 03:03 Vazda je protiv "malih" ekipa bilo najteže igrati, jer nemaju šta izgubiti i naoštre se, dok bi veliki s pola snage da to riješe, pa onda kuku lele.
Ubio ih je sa Di Marijom u prvoj postavi i onda ga prerano izvadio u pokusaju zatvaranja utakmice i zamalo popusio.