predlazem sponzorstvo od durexamericak wrote: E svaka ti cast, to i ja mislim! Sta bih ja dala za ovoliku kucu. Koliko sam vidjela u Dnevniku, receno je da je kuca nova, a tako i izgleda iz vana. Sasvim lijepo. E sad sto oni od sexanja nemaju kad da je pociste, nije nas problem... Otac je, koliko vidim fino uhranjen, cini mi se i majka....Sve mi vuce na to da oni brinu samo za sebe i zele zaraditi na djeci. Fino mala u Dnevniku kaze da je jela cevape do 12 i onda, kao da se sjeti sta treba reci, ispravi se i doda da danima nije jela. Mislim da su ovdje u pitanju neke malverzacije a i dosta se Visocana javilo da kaze da covjek nece da radi a hoce na visokoj nozi da zivi....I sta pomognes mu, das pare a on opet nece da radi, iduce god tu bude 11 djece, god. iza 12 i gdje im je kraj....Dala bih mu ja, ne pare vec posao, i to u skladu sa njegovim obrazovanjem (svi bi mi htjeli platu od hiljadu maraka) i veeeeeeeeliku kutiju kondoma....
05.08. u 11:55 na Marindvoru
-
duboka_misao
#51 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
-
realna do boli
#52 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Previse je foliranata u nasoj drzavi, pa covjek i kada treba pomoci ima zadrsku.
Imati kucu, zemlju i doci prositi u grad ......bezobrazno i ljeno.
Postoje neki poslovi koji su u nasoj drzavi zaboravljeni, iscijepati drva komsiji, nadnicariti na njivi, brati gljive, borovnice, raditi po kucama, uzeti bastu u najam pa ljetinu dijeliti popola..nasi "seljaci" su se pogospodinili..zaboravili su sta znaci zivjeti i kako se zivi na selu..i od cega se zivi ..od rada..a ne od grada..i sadake.
Postoje neki poslovi koji su u nasoj drzavi zaboravljeni, iscijepati drva komsiji, nadnicariti na njivi, brati gljive, borovnice, raditi po kucama, uzeti bastu u najam pa ljetinu dijeliti popola..nasi "seljaci" su se pogospodinili..zaboravili su sta znaci zivjeti i kako se zivi na selu..i od cega se zivi ..od rada..a ne od grada..i sadake.
Last edited by realna do boli on 06/08/2009 12:14, edited 1 time in total.
- ružmarin-a
#53 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
da, često kažu za takva: zar nisu čuli za kontracepciju, samo štancaju djecu
ali ljudi moji, pa šta će kad ih rode, neće ih ubijati
ovo nije prvi put da pomoć ide u pogrešne ruke...
ima primjer i ovdje na sa-x-u, pogrešne procjene, ocjene i akcije...
znači, muzikalni Bakir polup'o lončiće...
P.S onaj ko hoće zaista da zna gdje njegov novac ide, može ga dostaviti u narodnu kuhinju, tu dolaze valjda samo oni koji su ZAISTA GLADNI, a ne oni koji traže hljeba preko pogače!
ali ljudi moji, pa šta će kad ih rode, neće ih ubijati
ovo nije prvi put da pomoć ide u pogrešne ruke...
ima primjer i ovdje na sa-x-u, pogrešne procjene, ocjene i akcije...
znači, muzikalni Bakir polup'o lončiće...
P.S onaj ko hoće zaista da zna gdje njegov novac ide, može ga dostaviti u narodnu kuhinju, tu dolaze valjda samo oni koji su ZAISTA GLADNI, a ne oni koji traže hljeba preko pogače!
- ružmarin-a
#54 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
realna do boli wrote:Previse je foliranata u nasoj drzavi, pa covjek i kada treba pomoci ima zadrsku.
- ružmarin-a
#55 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
i još nešto: ovo je dokaz Bakirove stručnosti, obična muška laprdara i opajdara
nije istražio, ispitao, vidio, samo tražio materijala za emisiju, a da ima i političke konotacije ne samo socijalne...
nije istražio, ispitao, vidio, samo tražio materijala za emisiju, a da ima i političke konotacije ne samo socijalne...
-
CAUS-VISOKO
#56 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Tako je duso. Ja jucer pokusah ukazati u cemu je fol, ali eto nije izgleda stimalo bakirovcima i njihovom pogledu na istinu. A ovo u vezi najma zemlje i podjele ljetine po pola, vjeruj mi da se moze naci i dzaba. Licno sam nudio ali izgleda...lezi hljebe da te jedem.realna do boli wrote:Previse je foliranata u nasoj drzavi, pa covjek i kada treba pomoci ima zadrsku.
-
cobankov1
#57 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Ovo je BAKIR-NARUČIO,
volio sam gledati njegove emisije,ali sada je prepretjerao.
On je zbog ozbiljnosti trebao da se raspita ko je ovaj tip (propalica-alkos),pa da nam "lomi srca"
Očito je da mu je trebala medijska pokrivka (zbog SDP-a),jer donatori traže akciju,treba se reklamirati,a besplatno.
Bakir "služi narodu",ali ovaj put se pre...bao.
Žali bože onakve kuče,a Bakiru na sramoru što je "reklamirao" nehljeba koji je skupio "gutu"i napravit će nered u javnosti,a to je i bio cilj.
Sada s pravom mogu svi "ljagati" po F BiH,i klošariti,a neko će se sažaliti.
Evo kakav smo narod,jad i čemer misli da je pomogao s 20KM-hrsuzu,koji neće raditi,a zna ga zavuči.
SRAMOTA BAKIRE,prepoznali smo Te.!!!!!!
volio sam gledati njegove emisije,ali sada je prepretjerao.
On je zbog ozbiljnosti trebao da se raspita ko je ovaj tip (propalica-alkos),pa da nam "lomi srca"
Očito je da mu je trebala medijska pokrivka (zbog SDP-a),jer donatori traže akciju,treba se reklamirati,a besplatno.
Bakir "služi narodu",ali ovaj put se pre...bao.
Žali bože onakve kuče,a Bakiru na sramoru što je "reklamirao" nehljeba koji je skupio "gutu"i napravit će nered u javnosti,a to je i bio cilj.
Sada s pravom mogu svi "ljagati" po F BiH,i klošariti,a neko će se sažaliti.
Evo kakav smo narod,jad i čemer misli da je pomogao s 20KM-hrsuzu,koji neće raditi,a zna ga zavuči.
SRAMOTA BAKIRE,prepoznali smo Te.!!!!!!
-
duboka_misao
#58 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
mala prepravka teksta iz OslobodjenjaSabahudin ne krije uzbudjene i govori: hvala vam hvala vam nisam znao da ima ovoliko levata u BIH
- studeni76
#59 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Cim cujem da neko ima "hrpu" djece i trazi pomoc,stavim akciju na ignore.takvim ljudima ni dragi Allah nemoze pomoc.vec samo jedna zakasnjela kastracija.al dok je budala koji ce davat pomoc bice i ovih spremnih da prave obdaniste djece.zali boze penzionera sto dadose pare.
-
fixer
#60 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Pola vas nije normalno. 
-
realna do boli
#61 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Znam da oni koji imaju zemlji , vise zemlje, ne mogu pronaci mlade da dodju da im pomognu, znam da je tesko pronaci nekoga da ti pomogne iscijepati drva, izbaciti sut iz stana ( ako se renovira), pomogne unijeti nesto teze..a da ne govorimo o tome da izvede par krava na livadu i cuva ili nedaj boze postane coban.
Napraviti sok od drenjaka, pekmez od sljiva, jabucni ocat od divljih jabuka..itd..itd...
jeb...ga imam godina dovoljno da se sjecam sta su ljudi nekada na selu radili..pa kada se krava oteli..e ..to je baska..ide u stek ili za skolarinu.
Ha, ma sta bi bilo da sam jos zivjela na selu...mozda ima jos onih baka, nana i deda koji se sjecaju kako se radilo pa danas kao i ja kazu..omladina nece da radi..ocekuju od onih koji su napolju da im kupe auta, daju za bon za mobitel, od roditelja da im daju za "koncert"...jer roditelju kazu..a nece moje djete u nadnicare..nema toga vise ..nije vise to vrijeme...ne ..nije... i gore je ...
Napraviti sok od drenjaka, pekmez od sljiva, jabucni ocat od divljih jabuka..itd..itd...
jeb...ga imam godina dovoljno da se sjecam sta su ljudi nekada na selu radili..pa kada se krava oteli..e ..to je baska..ide u stek ili za skolarinu.
Ha, ma sta bi bilo da sam jos zivjela na selu...mozda ima jos onih baka, nana i deda koji se sjecaju kako se radilo pa danas kao i ja kazu..omladina nece da radi..ocekuju od onih koji su napolju da im kupe auta, daju za bon za mobitel, od roditelja da im daju za "koncert"...jer roditelju kazu..a nece moje djete u nadnicare..nema toga vise ..nije vise to vrijeme...ne ..nije... i gore je ...
- studeni76
#62 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
A zbog cega?fixer wrote:Pola vas nije normalno.
Jel treba sazaljevat neku budalu koji je napravio 10 djece i sad ih nemoze hranit.A u najboljim je godinama,ako sad nemoze radit kada ce moc!i sad treba neko da mu daje od svoje bijedne plate il penzijice a on ce da uziva.
Ako je to normalno,onda bi svi pravili djecu i cekali da ih drugi hrane.
Tu djeca nisu nista kriva i ispastaju zbog nenormalnih roditelja.al kao sto neko rece u normalnoj drzavi,djeca bi im se oduzela svakako.
-
fixer
#63 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Niko ne tvrdi da ovaj covjek nije neki prevarant, ali po meni su veci idioti oni koji se groze nad brojem djece koje ova porodica ima. Sta vi sebi predstavljate da ste? Ukoliko niste spremni da se ovim ljudima upetljate u "kuhinju", nemojte im se petljati ni u "spavacu sobu". Barem ova nesretna Bosna obiluje nizom slicnih slucajeva neimastine, pa, stoga, bujrum - da ne biste bili obicni seratori - izvolite, pronadjite neku familiju sa vama prihvatljivim brojem djece i pomozite im. Covjek ima primanja od 230 KM, a ako vi mislite da je to dovoljno za dvoje, troje dijete, grdno se varate. Dakle, rijec je o klasicnom slucaju neimastine.
-
lončanica
#64 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
A kako Boga ti fixer biti normalan! Naravno da nismo, kada vidiš ove lijene i bezobrazne idote koji nas iskorištavaju. Ja više ne dam ni za jednu humanitarnu akciju, ozbiljno kažem! Znam par slučajeva (pa i jednog novinara) za koje se skupljao novac za liječenje. Ljudi se izliječili, a za ostatak kupili kola, stanove, renovirali stanove... A iz svoga budžeta to neću finacirati. U Avazu neki dan vidim da neka djevojka od 15 godina traži pomoć, oboljenje bubrega. A tu istu dijagnozu ima moja prijateljica i liječi se na Koševu i troškove snosi socijalno.
Što se tiče bolesti, trebalo bi oformiti centralno udruženje koje će prikupljati novac i vršiti plaćanja. Tako ako što para ostane da se proslijedi sljedećem oboljelom. A ne kao ovaj Spahić konj, pola za liječenje a pola za pivu. A evo kako se pokazala Sarajevska pivara dobrodušnom, možda mu doniraju koju gajbu, da se insan ne muči. Može Hilmo to podnijeti, ima gomilu "budala" koja će to naraditi u samo 10-tak sati rada dnevno.
A o Bakiru, Oslobođenju i inim - možda je vrijeme da nauče onu staru: prvo skoči pa reci hop! Borić novinarčina, bavi se socijalnim pitanjima. A što ne pita oca kako i od koliko novca žive penzioneri?! Oni su najugroženija kategorija stanovništva ove zemlje, više ih je jadnih i gladnih nego sitih, a radili godinama za te crkavice. Nisu se izvalili i kao Spahić čekali da "narod pozlati". Moja mati ima 300 KM i da nema mene ne bi imala ni za lijekove ni hranu, a staža 38 godina!!!
Što se tiče bolesti, trebalo bi oformiti centralno udruženje koje će prikupljati novac i vršiti plaćanja. Tako ako što para ostane da se proslijedi sljedećem oboljelom. A ne kao ovaj Spahić konj, pola za liječenje a pola za pivu. A evo kako se pokazala Sarajevska pivara dobrodušnom, možda mu doniraju koju gajbu, da se insan ne muči. Može Hilmo to podnijeti, ima gomilu "budala" koja će to naraditi u samo 10-tak sati rada dnevno.
A o Bakiru, Oslobođenju i inim - možda je vrijeme da nauče onu staru: prvo skoči pa reci hop! Borić novinarčina, bavi se socijalnim pitanjima. A što ne pita oca kako i od koliko novca žive penzioneri?! Oni su najugroženija kategorija stanovništva ove zemlje, više ih je jadnih i gladnih nego sitih, a radili godinama za te crkavice. Nisu se izvalili i kao Spahić čekali da "narod pozlati". Moja mati ima 300 KM i da nema mene ne bi imala ni za lijekove ni hranu, a staža 38 godina!!!
-
cobankov1
#65 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Ja mislio Ti pametan-realan.fixer wrote:Niko ne tvrdi da ovaj covjek nije neki prevarant, ali po meni su veci idioti oni koji se groze nad brojem djece koje ova porodica ima. Sta vi sebi predstavljate da ste? Ukoliko niste spremni da se ovim ljudima upetljate u "kuhinju", nemojte im se petljati ni u "spavacu sobu". Barem ova nesretna Bosna obiluje nizom slicnih slucajeva neimastine, pa, stoga, bujrum - da ne biste bili obicni seratori - izvolite, pronadjite neku familiju sa vama prihvatljivim brojem djece i pomozite im. Covjek ima primanja od 230 KM, a ako vi mislite da je to dovoljno za dvoje, troje dijete, grdno se varate. Dakle, rijec je o klasicnom slucaju neimastine.
Po jadan bio kako ćeš ovo pitati.
Znaš da bi mnogi muškarci pravili svakome svašta,da hoče druga strana.
Kad nemaš,onda radiš da imaš,pa kad imaš planiraš,šta,čega i koliko pa...
dosta od tebe,nisi loš čovik,ali
-
fixer
#66 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Upravo zbog ovog. Imas majku koja jedva zivi s vecim primanjima, a onda imas problem razumijevanja ljudi koji zive jos u gorim uslovima. Prevaranata sigurno ima, ali, ako cemo se obazirati samo na njih, pored nas ce neopazeno proci mnogo vise onih kojima je pomoc stvarno potrebna.lončanica wrote:A kako Boga ti fixer biti normalan! Naravno da nismo, kada vidiš ove lijene i bezobrazne idote koji nas iskorištavaju. Ja više ne dam ni za jednu humanitarnu akciju, ozbiljno kažem! Znam par slučajeva (pa i jednog novinara) za koje se skupljao novac za liječenje. Ljudi se izliječili, a za ostatak kupili kola, stanove, renovirali stanove... A iz svoga budžeta to neću finacirati. U Avazu neki dan vidim da neka djevojka od 15 godina traži pomoć, oboljenje bubrega. A tu istu dijagnozu ima moja prijateljica i liječi se na Koševu i troškove snosi socijalno.
-
realna do boli
#67 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Opet ja sa "idejama" ali..stvarno popi... na nesto ovako.
Svaki put kada mi neko pozvoni na vrata..pogledam dobro, procijenim pa slijedi..hajde mi bona pomozi oprati prozore ..platit cu ti...prenerazen pogled ..okret i dalje na slijedeca vrata...dodje decajic sa papiricem za pomoc..hajde mi isklofaj tepihe ..platit cu ti ...isto da mu opsujem mater.
I kako da znam sigurno kome treba pomoci ..na osnovu cega....
Necu vise, nasekirah se...
Svaki put kada mi neko pozvoni na vrata..pogledam dobro, procijenim pa slijedi..hajde mi bona pomozi oprati prozore ..platit cu ti...prenerazen pogled ..okret i dalje na slijedeca vrata...dodje decajic sa papiricem za pomoc..hajde mi isklofaj tepihe ..platit cu ti ...isto da mu opsujem mater.
I kako da znam sigurno kome treba pomoci ..na osnovu cega....
Necu vise, nasekirah se...
-
fixer
#68 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
I, sta sad? Covjek je napravio toliko djece, nije razmisljao o tome da li ce ih moci uzdrzavati - sta bi sad mi trebali? Reci da je rjesenje problema negdje u proslosti, ono, da ne bi bio toliko siromasan, nisi trebao toliko radjat. Pametno, nadasve. Po meni je rjesenje u akciji, ne u ignoriranju. Pa ukoliko je lopov - oduzmite mu djecu. Ako, pak, to nije - pomozite mu sa zaposlenjem i uzdrzavanjem. Jednostavno, zar ne?cobankov1 wrote:Ja mislio Ti pametan-realan.fixer wrote:Niko ne tvrdi da ovaj covjek nije neki prevarant, ali po meni su veci idioti oni koji se groze nad brojem djece koje ova porodica ima. Sta vi sebi predstavljate da ste? Ukoliko niste spremni da se ovim ljudima upetljate u "kuhinju", nemojte im se petljati ni u "spavacu sobu". Barem ova nesretna Bosna obiluje nizom slicnih slucajeva neimastine, pa, stoga, bujrum - da ne biste bili obicni seratori - izvolite, pronadjite neku familiju sa vama prihvatljivim brojem djece i pomozite im. Covjek ima primanja od 230 KM, a ako vi mislite da je to dovoljno za dvoje, troje dijete, grdno se varate. Dakle, rijec je o klasicnom slucaju neimastine.
-
palermo
#69 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Naravno, i zbog toga je neoprostivo ovo što su uradili Bakir i oslobođenje ( i još usput slavodobitno objavljuju), ko zna koliko ljudi koji imaju istinsku potrebu za pomoći samo zbog ovog slučaja ostati uskraćeni. Uostalom, mogao si i pročitati neke od komentara.fixer wrote: Upravo zbog ovog. Imas majku koja jedva zivi s vecim primanjima, a onda imas problem razumijevanja ljudi koji zive jos u gorim uslovima. Prevaranata sigurno ima, ali, ako cemo se obazirati samo na njih, pored nas ce neopazeno proci mnogo vise onih kojima je pomoc stvarno potrebna.
-
realna do boli
#70 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Citas li ti sta covjek ima.....osim djece.
-
fixer
#71 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Citam, i konkretno u ovom slucaju djeca su najmanji problem, ako su uopce problem...realna do boli wrote:Citas li ti sta covjek ima.....osim djece.
-
realna do boli
#72 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
I sta ti predlazes..ako djeca nisu problem...dati pare..koje vec imaju..napraviti kucu ..koju vec imaju...ili.
- x0z0y0
#73 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
e jbgfixer wrote:I, sta sad? Covjek je napravio toliko djece, nije razmisljao o tome da li ce ih moci uzdrzavati - sta bi sad mi trebali? Reci da je rjesenje problema negdje u proslosti, ono, da ne bi bio toliko siromasan, nisi trebao toliko radjat. Pametno, nadasve. Po meni je rjesenje u akciji, ne u ignoriranju. Pa ukoliko je lopov - oduzmite mu djecu. Ako, pak, to nije - pomozite mu sa zaposlenjem i uzdrzavanjem. Jednostavno, zar ne?cobankov1 wrote:Ja mislio Ti pametan-realan.fixer wrote:Niko ne tvrdi da ovaj covjek nije neki prevarant, ali po meni su veci idioti oni koji se groze nad brojem djece koje ova porodica ima. Sta vi sebi predstavljate da ste? Ukoliko niste spremni da se ovim ljudima upetljate u "kuhinju", nemojte im se petljati ni u "spavacu sobu". Barem ova nesretna Bosna obiluje nizom slicnih slucajeva neimastine, pa, stoga, bujrum - da ne biste bili obicni seratori - izvolite, pronadjite neku familiju sa vama prihvatljivim brojem djece i pomozite im. Covjek ima primanja od 230 KM, a ako vi mislite da je to dovoljno za dvoje, troje dijete, grdno se varate. Dakle, rijec je o klasicnom slucaju neimastine.
po toj logici trebamo i onima u dugovima otplacivat dugove
"jbg covjek se zaHebo i zaduzio preko svojih mogucnosti...nije jadnik mislio...hajmo ga sad vadit da mu bude bolje"
banaliziram al nije bas u redu
tacno je da kritika nece postici nista
djeca su tu..sta je tu je...ali sad blagonaklono gledati na cijeli slucaj e vala...
puna nam je drzava socijalnih slucajeva...cast izuzecima koji stvarno i zaista nisu krivi za situaciju u kojoj se nalaze...koji su bolesni...koji su protjerani...invalidi...koje je drzava ili neko na neki nacin zaHebo...al brate od ukupnog broja svih soc. slucajeva makar pola ih je samo krivo sto se nalaze u takvoj situaciji..
e kako se tu postaviti...
-
duboka_misao
#74 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
Dakle, rijec je o klasicnom slucaju :nakon jepanja nema kajanja.....pa da je jedan kondom imao pa ga sapirao opet bi ih manje napraviofixer wrote: Dakle, rijec je o klasicnom slucaju neimastine.
-
lončanica
#75 Re: 05.08. u 11:55 na Marindvoru
ti dobro ne čitaš ili ne shvataš bit moga posta i postova drugih. Moja majka i moj otac radili su ukupno 82 godine da bi naša porodica imala normalan život. Imaju dvoje djece, ne desetoro...A Spahić ne radi, drugi kuću napravio, rađa djecu na svaku smjenu godišnjih doba. Pitanje sada ti postavljam konkretno i vrlo konkretno odgovori: kome si/bi rodio svoju djecu i ko je dužan o njima da se brine? Da li čovjek rađa kako bi popravio sliku nataliteta ili da bi imao svoju porodicu? Ta djecu su njegova, on njima manipulira i djecu mu treba oduzeti. To je bit cijele priče. Niko nije napisao ni slova da su djeca kriva, već roditelji i kao takvi su se pokazali nepodobnim. Da li ja trebam uskratiti lijek svojoj majci koja je 38 g. rintačila da bi Spahiću dala sa pivu? Jer on ima 8 djece.fixer wrote:Upravo zbog ovog. Imas majku koja jedva zivi s vecim primanjima, a onda imas problem razumijevanja ljudi koji zive jos u gorim uslovima. Prevaranata sigurno ima, ali, ako cemo se obazirati samo na njih, pored nas ce neopazeno proci mnogo vise onih kojima je pomoc stvarno potrebna.lončanica wrote:A kako Boga ti fixer biti normalan! Naravno da nismo, kada vidiš ove lijene i bezobrazne idote koji nas iskorištavaju. Ja više ne dam ni za jednu humanitarnu akciju, ozbiljno kažem! Znam par slučajeva (pa i jednog novinara) za koje se skupljao novac za liječenje. Ljudi se izliječili, a za ostatak kupili kola, stanove, renovirali stanove... A iz svoga budžeta to neću finacirati. U Avazu neki dan vidim da neka djevojka od 15 godina traži pomoć, oboljenje bubrega. A tu istu dijagnozu ima moja prijateljica i liječi se na Koševu i troškove snosi socijalno.