05.03.05 odrzan drugi trance clubing u Buddha Baru

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
DJ ZIKE

#1 05.03.05 odrzan drugi trance clubing u Buddha Baru

Post by DJ ZIKE »

05.03.05 u sarajevskom clubu Buddha Bar odrzao se drugi trance party "Journey into the subconscious no2". I ovaj put slušaoci su imali priliku da uživaju u muzici koja je nešto novo i drugačije od onog što su navikli da im se prezentira. Sudeći po reakcijama publike clubbing je i više nego odlično bio prihvačen, koncept i izbor muzike je takav da onima koji nisu fanovi elektro sounda ta muzika neodgovara, te samim tim na club druženjima sa ovakvim konceptom muziciranja gotovo i da je nemoguće sresti likove iz bajki ili popularnije prihvaćeni izrazi (papci, kreteni, seljaci, itd). Fakat je prezentirana jedna gradska kultura te mene kao samog izvođaća je fascinirala atmosvera koja je bila do ranih jutarnjih sati, a u 05:15 kada smo morali da završimo klub je bio gotovo pun. Za one koji su propustili ovo clubsko veće ću kratko opisati događaj koji su priredili DJ ZIKE & DJ WEDRAN

-Clubbing je poćeo u 22h pravim trance ambijentalom, što je bila jedna prava trance uvertira
-Od 23h DJ ZIKE electro-goa-full on trance mix do 01
-Od 01 DJ WEDRAN psytrance full on mix do 03
-A do 03 presjek DJ ZIKE&DJ WEDRAN extra mix old scool

Sama atmosfera u clubu je dosegla i naziv ovog clubskog druženja, te da je u dosad neviđenoj clubskoj atmosveri, bar što se tiće kulturnih zbivanja u gradu, došlo do jednog pravog muzičkog događaja i napokon da je probijen led stereotipa koji je prisutan gotovo u svim sferama kulturnog života BH scene uopšte. Mislim da je ovo bila prava muzička bajka za ljubitelje electro sounda.

Posebno se zahvaljujem :

-Daveru „glavnom krivcu“ ispred BUDDHA BAR-a
-DJ WEDRAN-u na nesebićnoj podršci i promociji trance muzike i kulture
-Project-Symbiosis
-I svima onim koji su direktno i indirektno podržali ovaj događaj

Sve u svemu moj komentar bi bio LUUUUDDDIIILLOOOOO!!!!
Post Reply