02.10.2006 - Silajdžić, Radmanović i Komšić u Predsjedništvu

Post Reply
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

dripac wrote:
Tomislav MO wrote:
GandalfSivi wrote: Ako je hrvatski predsjednik Mesic, kako onda mozemo imati hrvatskog predsjednika u Bosni?
Ne možemo, u BiH nema predsjednika.
Ja bih rado Mesića za predsjednika.
Nemamo predsjednika dripac jedan, triba prvo promijeniti Ustav. :oops:
dripac

#152 Re: Svaka cast i sve cestitke SDP-u i Zeljku Komsicu!

Post by dripac »

Tomislav MO wrote:
mr__bosnjak wrote: A kako znas da nisu i Hrvati glasali za njega?
Zato što nije dobio ništa u većinski hrvatskim općinama.
mr__bosnjak wrote:I odgovori molim, je li ti draze da IMJ bude mjesto njega?
Evo iskreno da ti kažem :roll: , obzirom da su hrvatski političari u BiH žešći debili između kojih ne možeš naći niti jednoga korisnog, čak je dobro za Hrvate da sada bude nametnut Komšić. Imat ćemo dodatne argumente u pregovorima za jednakopravnost, a do idućih izbora možda se i pojave sposobniji ljudi.
sposobniji=više smrde
jednakopravnost=jednako smrde
Tomislav MO

#153 Re: Svaka cast i sve cestitke SDP-u i Zeljku Komsicu!

Post by Tomislav MO »

dripac wrote:
sposobniji=više smrde
Postaješ naporan, daj smisli još neku foru. :roll:
dripac

#154 Re: Svaka cast i sve cestitke SDP-u i Zeljku Komsicu!

Post by dripac »

Tomislav MO wrote:
dripac wrote:
sposobniji=više smrde
Postaješ naporan, daj smisli još neku foru. :roll:
Nije fora, to su činjenice. Otiđi negdje i reci da si hrvat iz bosne ili bošnjak iz bosne ili srbin iz bosne , da i i hercegovine da se hercegovci ne naljute, pa češ vidjeti da je istina ovo što ti govorim, Zaobilaze te u širokom luku.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

U sustini Hrvati su u pravu da njihova prava u BiH nisu zasticena na dobar nacin. Medjutim oni se tu mogu najvise zahvaliti politici HDZa, a umnogome manje Bosnjacima. Zar nije tako Tomo? To treba ispravljati ustavnim promjenama. Prvo ovo predsjednistvo treba imati samo protokolarne ovlasti, a ovaj idiotski glupavi sistem glasanja za iste treba izmjeniti. U stvari komotno ga mogu birati iz parlamenta, i to na taj nacin da se svakih par godina bira predsjednik druge nacionalnosti (ili ostali) i da to rade samo oni poslanici koji su iste nacionalnosti.
Ovdje se stvorila tolika glupava pompa oko toga ko ce biti u predsjednistvu, oni patriJoti svrsavaju ovdje o Osnivacu, ovi drugi se raduju eto kao Komsic zajebo Hrvate bas super. Bez obzira za koga navijate halo ba predsjednistvo je nebitno. U stvari to je samo Osnivacu bilo bitno, a njegova stranka je prakticno na istom broju glasova od prije 4 godine. Njemu i ovim ludacima poput IMJ. Komsic i Radmanovic ne dolaze iz samog vrha svojih stranaka i to dovoljno pokazuje koliko su tim strankama te pozicije bitne (po meni jedine dvije ozbiljne stranke danas, uz mozda eventualno SDA). Umjesto da pricamo o tome ko ce biti novi premijer (Dodik sigurno nece, njega vise zanima RS) i ko ce s kim u 'koaliciju' mi se ovdje gnjavimo sa glavesinama u predsjednitvu, nabijem ih sve na kurac. Ako nista, barem su ova trojica bolja od likova poput Paravca :roll: , IMJ :-x ili Jelavica :x .
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Usput, da li vam je palo na pamet da su izbor Silajdzica i Komsica sistem spojenih posuda? Isti ovi sto se raduju Silajdzicu raduju se i Komsicu, a po meni je ocito da nije bilo toliko glasova za Komsica bilo bi mnogo vise za Tihica. Po svim anketama Tihic nije bio tako daleko od Silajdzica (po zadnjim anketama odnos je bio 45%:35%) ali sad ispada da je Silajdzic dobio preko 60%, a Tihic svega 25%. S druge strane po svim anketama Komsic je bio malo iza Jovica, a odmah tu je bio i Ljubic, ali rezultati pokazuju da je Komsic daleko ispred obojice (40% glasova naspram 25% Jovica i 17% Ljubica). Pitanje glasi - gdje su 'nestali' Tihicevi glasovi i odkud ovoliko glasova za Komsica. Odgovor je po meni ocit.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

dripac wrote:
mr__bosnjak wrote:
dripac wrote: Ne, nije rasizam, možda samo predrasude. Kada mi neko kaže da je bošnjak, hrvat ili srbin odma mi nešto zasmrdi. Šta ću jače od mene.
Onda predlazem da selis iz BiH jer ta tri naroda su tu konstitutivna i vecinska, dakle ako zelis normalnu BiH ne moze ti "zasmrdit" kad cujes jednu od ove tri nacije. Ne znam onda sta si ti? Kinez?
Nećeš mi vjerovati, al jadni Bosanac.
I ja sam Bosanac, bas kao sto je i Srbin Srbijanac :wink:
BHG

Post by BHG »

jeza u ledja wrote:U sustini Hrvati su u pravu da njihova prava u BiH nisu zasticena na dobar nacin. Medjutim oni se tu mogu najvise zahvaliti politici HDZa, a umnogome manje Bosnjacima. Zar nije tako Tomo? To treba ispravljati ustavnim promjenama. Prvo ovo predsjednistvo treba imati samo protokolarne ovlasti, a ovaj idiotski glupavi sistem glasanja za iste treba izmjeniti. U stvari komotno ga mogu birati iz parlamenta, i to na taj nacin da se svakih par godina bira predsjednik druge nacionalnosti (ili ostali) i da to rade samo oni poslanici koji su iste nacionalnosti.
Ovdje se stvorila tolika glupava pompa oko toga ko ce biti u predsjednistvu, oni patriJoti svrsavaju ovdje o Osnivacu, ovi drugi se raduju eto kao Komsic zajebo Hrvate bas super. Bez obzira za koga navijate halo ba predsjednistvo je nebitno. U stvari to je samo Osnivacu bilo bitno, a njegova stranka je prakticno na istom broju glasova od prije 4 godine. Njemu i ovim ludacima poput IMJ. Komsic i Radmanovic ne dolaze iz samog vrha svojih stranaka i to dovoljno pokazuje koliko su tim strankama te pozicije bitne (po meni jedine dvije ozbiljne stranke danas, uz mozda eventualno SDA). Umjesto da pricamo o tome ko ce biti novi premijer (Dodik sigurno nece, njega vise zanima RS) i ko ce s kim u 'koaliciju' mi se ovdje gnjavimo sa glavesinama u predsjednitvu, nabijem ih sve na kurac. Ako nista, barem su ova trojica bolja od likova poput Paravca :roll: , IMJ :-x ili Jelavica :x .
a nije ni tihic bas cvijece bez kojeg se nemoze...
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

jeza u ledja wrote:To treba ispravljati ustavnim promjenama. Prvo ovo predsjednistvo treba imati samo protokolarne ovlasti, a ovaj idiotski glupavi sistem glasanja za iste treba izmjeniti. U stvari komotno ga mogu birati iz parlamenta, i to na taj nacin da se svakih par godina bira predsjednik druge nacionalnosti (ili ostali) i da to rade samo oni poslanici koji su iste nacionalnosti.
Mislim da treba preurediti najprije Federaciju. Nemoj me pogrešno razumjeti, idealno bi bilo da se uradi nova konferencija o BiH i da se sve izgradi nanovo i dobijemo potpuno novi ustav umjesto kozmetičkih ustavnih promjena. Ali kako Srbi nisu za to, mislim da je najpametnije koncentrirat se prvo na Federaciju a nakon što se sredi Federacija razgovarati o nivou BiH.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

mr__bosnjak wrote:
Tomislav MO wrote:
BECHO wrote:Komsica su birali Bosnjaci, Komsic je Bosnjak, Bosnjaci imaju dva clana predsjednistva. :-) Kad to kaze Ivo Marija Jovanoti i Hrvatska Demonska Zajednica, to je tak' i ne'a druge! :D
Ne, Komšić je Hrvat, ali su ga izabrali Bošnjaci (zato jer oni ne gledaju tko je koje nacije)
Da ali posto je on Hrvat onda je logicno hrvatski clan Predsjednistva. Ako ja sada odem u Osijek, i izaberu me za gradonacelnika tamosni Hrvati ja sam ipak bosnjacki gradonacelnik. I imas pravo, ne gledamo ko je koje nacije nego ko je kakve orijentacije.
Ma ne, mazlume. Ti si onda OSJEČKI gradonačelnik. Tu sam te ček'o...

OVO JE POŠTA, BUDALO!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Jimmy_The_Saint wrote:
mr__bosnjak wrote:
Tomislav MO wrote: Ne, Komšić je Hrvat, ali su ga izabrali Bošnjaci (zato jer oni ne gledaju tko je koje nacije)
Da ali posto je on Hrvat onda je logicno hrvatski clan Predsjednistva. Ako ja sada odem u Osijek, i izaberu me za gradonacelnika tamosni Hrvati ja sam ipak bosnjacki gradonacelnik. I imas pravo, ne gledamo ko je koje nacije nego ko je kakve orijentacije.
Da ali bosnjacke nacionalnosti! E nek´ si me cek´o
Ma ne, mazlume. Ti si onda OSJEČKI gradonačelnik. Tu sam te ček'o...

OVO JE POŠTA, BUDALO!
Jimmy_The_Saint

E jaka ti je nacionalnost....

Ačkosum.
Explorer-ka

Post by Explorer-ka »

rewritable wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:E neka je otisao onaj zadrigli Paravac...pu pu pu gluho bilo i neponovilo se vise...
Image
:cry:
Nadji 10 razlika

Image
oplakah :lol: :lol: :lol: :lol:
Mr_M

Post by Mr_M »

spongebob wrote: @Mr_M

otkud ti uopste pravo da pises svoje misljenje??? Na sta ti ovo ovdje lici, na forum?!
Meni izgledalo da jest, medjutim izggleda da sam pogrijesio. :D
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Explorer-ka wrote:
rewritable wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:E neka je otisao onaj zadrigli Paravac...pu pu pu gluho bilo i neponovilo se vise...
Image
:cry:
Nadji 10 razlika

Image
oplakah :lol: :lol: :lol: :lol:
Hahahah, dobar! Dobar! Još da čujete kako ga moj brat imitira...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Jimmy_The_Saint wrote:E jaka ti je nacionalnost....

Ačkosum.
Nisi mog´o bolje? :D
Mahalac

Post by Mahalac »

“Pod hitno mjenjati ustav” urlice Ivo Miro Jovic sada kada je osjetio na svojoj kozi ono sto gradjani i patriote BH osjecaju od podpisivanja dejtonskog ugoovora a to je kocenje i opstruiranje napretka po svakom osnovu. Ali sada je to drugi par rukava i Ivo bi to odmah da rijesi naravno u svoju korist.
O istome je kako to neko vece rece profesor Slavo Kukic najbolje ne komentirati pogotovo narodu koji za svoju bolju buducnost i poslije svega bira stranku ZABIH ali eto ispostavilo se da je pobjeda po meni sasvim legitimna sa svojih 100 000 glasova Zeljka Komsica donijela nesto mozda i jedino pozitivno na ovim izborima.

Dole IMJ Zivio IMJ
:D
Explorer-ka

#168 Re: Svaka cast i sve cestitke SDP-u i Zeljku Komsicu!

Post by Explorer-ka »

Tomislav MO wrote:
mr__bosnjak wrote: Nemam nikakvih problema sa Tomom, je li to po tebi negativno? A i znam i ja ciji je predstavnik, BOSANSKI bas kao i Silajdzic! Ako ne i veci...
Možda je bosanski, o tome bi se i dalo raspravljati, ja sam samo rekao da hrvatski predstavnik nije, drago mi je što se slažeš. :)
Halo ba, njegova se funkcija zove "hrvatski član" Predsjednistva, pa ti seri do sutra :oops:
Explorer-ka

#169 Re: Svaka cast i sve cestitke SDP-u i Zeljku Komsicu!

Post by Explorer-ka »

Tomislav MO wrote:
mr__bosnjak wrote: Nemam nikakvih problema sa Tomom, je li to po tebi negativno? A i znam i ja ciji je predstavnik, BOSANSKI bas kao i Silajdzic! Ako ne i veci...
Možda je bosanski, o tome bi se i dalo raspravljati, ja sam samo rekao da hrvatski predstavnik nije, drago mi je što se slažeš. :)
Halo ba, njegova se funkcija zove "hrvatski član" Predsjednistva, pa ti seri do sutra :oops:
Mahalac

Post by Mahalac »

“Pod hitno mjenjati ustav” urlice Ivo Miro Jovic sada kada je osjetio na svojoj kozi ono sto gradjani i patriote BH osjecaju od podpisivanja dejtonskog ugoovora a to je kocenje i opstruiranje napretka po svakom osnovu. Ali sada je to drugi par rukava i Ivo bi to odmah da rijesi naravno u svoju korist.
O istome je kako to neko vece rece profesor Slavo Kukic najbolje ne komentirati pogotovo narodu koji za svoju bolju buducnost i poslije svega bira stranku ZABIH ali eto ispostavilo se da je pobjeda po meni sasvim legitimna sa svojih 100 000 glasova Zeljka Komsica donijela nesto mozda i jedino pozitivno na ovim izborima.

Dole IMJ Zivio IMJ
Mahalac

Post by Mahalac »

Dole IMJ Zivio IMJ
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Mahalac wrote:“Pod hitno mjenjati ustav” urlice Ivo Miro Jovic sada kada je osjetio na svojoj kozi ono sto gradjani i patriote BH osjecaju od podpisivanja dejtonskog ugoovora a to je kocenje i opstruiranje napretka po svakom osnovu. Ali sada je to drugi par rukava i Ivo bi to odmah da rijesi naravno u svoju korist.

Dole IMJ Zivio IMJ
Jah, sad IMJ pametuje, a kad je su njegovi HDZovci svojom rajom iz SDA i SDA donosili izborni zakon nije im smetalo, napravili torove, pa se sami opekli, ko drugome jamu...

Jedan manje, jos 2 ostaju... :D :D
Tomislav MO

#173 Re: Svaka cast i sve cestitke SDP-u i Zeljku Komsicu!

Post by Tomislav MO »

Explorer-ka wrote:
Tomislav MO wrote:
Što jest jest, a bio je nekad i Sejdo legalan.
Jimmy_The_Saint

#174 Re: Svaka cast i sve cestitke SDP-u i Zeljku Komsicu!

Tomislav MO wrote:
Explorer-ka wrote:
Tomislav MO wrote: Možda je bosanski, o tome bi se i dalo raspravljati, ja sam samo rekao da hrvatski predstavnik nije, drago mi je što se slažeš. :)
Što jest jest, a bio je nekad i Sejdo legalan.
Haj' ne seri, majke ti. Sinoć na HRT 1 Mile Dodik kaže: "Eto, ko kaže da nema u RS ravnopravnosti, od četiri Hrvata koji će ući u Skupštinu, ja i moja stranka smo obezbijedili dvojicu".
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Tomislav MO wrote:
jeza u ledja wrote:To treba ispravljati ustavnim promjenama. Prvo ovo predsjednistvo treba imati samo protokolarne ovlasti, a ovaj idiotski glupavi sistem glasanja za iste treba izmjeniti. U stvari komotno ga mogu birati iz parlamenta, i to na taj nacin da se svakih par godina bira predsjednik druge nacionalnosti (ili ostali) i da to rade samo oni poslanici koji su iste nacionalnosti.
Mislim da treba preurediti najprije Federaciju. Nemoj me pogrešno razumjeti, idealno bi bilo da se uradi nova konferencija o BiH i da se sve izgradi nanovo i dobijemo potpuno novi ustav umjesto kozmetičkih ustavnih promjena. Ali kako Srbi nisu za to, mislim da je najpametnije koncentrirat se prvo na Federaciju a nakon što se sredi Federacija razgovarati o nivou BiH.
Ok... Za pocetak ukinuti kantone, napraviti 4 regije s centrima Sarajevo, Tuzla, Mostar, Bihac... Zatim, sto se tice direktog izbora clana Predsjednistva, uvesti sistem slican americkom s elektroskim kolegijem koji bi po osnovu podataka iz popisa stanovnistva nosio odredjeni broj glasova za odredjenu nacio... Npr. Mostarska regija bi imala vise elektorskih glasova za hrvatskog clana, jer dole zivi vise Hrvata no u npr. Bihacu... Po meni pravicno rjesenje, e zasto to ne odgovara nacionalistima, skontaj sam...Vjerovatno tad ne bi mogli palamudit o ugrozenosti Hrvata, Bosnjaka, Eskima i ne bi cime imali narodu zamazat oci...
Post Reply