Ono što mislim~jesam

Rasprave o filozofskim temama.

Moderator: Bloo

Post Reply
zvezdan
Posts: 7
Joined: 27/04/2010 02:34
Contact:

#1 Ono što mislim~jesam

Post by zvezdan » 25/05/2012 13:03

Kako pravilno usmeriti energiju, izaći iz svoje čaure i ostvariti na izgled nemoguće snove?Ključ se često nalazi u nama samima, a ostvarenje želja način na koji posmatramo svet oko sebe…

Teško je biti u središtu svog bića i prepoznavati unutrašnje JA bez greške. Često smo učeni da nam je život satkan od prethodno zacrtanih sudbinski predodređenih dela, potpuno nesvesni da smo jedino mi krojači svoje budućnosti. Samopouzdanje i samopoštovanje znače biti svoj, naša unutrašnja moć i energija koja nas tera dalje.

Kada smo okruženi ljudima koji nemaju samopouzdanja, često to projektujemo na sebe poistovećujući se sa masom. Kako tvrde psiholozi, moć mase i okoline je presudna i važna, ali ne i jedina koja može da utiče na stanje našeg duha. “Što zračiš to i privlačiš”, tvrdnja kojoj je svako od nas svedok. Izlazak iz svoje čaure je težak korak na koji se malo ko danas usuđuje. Izlazak iz toplog, ušuškanog mesta, poput preporoda, i otcepljenje od svega što nas sputava i čini nesigurnim.

Uspeh kao posledica naših zalaganja, ne dolazi sam od sebe, ali se prvenstveno stvara dugim nizom zamišljenih slika koje želimo da ostvarimo. Za nekoga je uspeh biti poznat i slavan, za nekoga kada napiše par redova u svoj dnevnik, za nekog kada napravi dobru večeru i time obraduje najbliže…bilo jedan od svih, svaki je za sebe vredan truda.

Često dolazimo do granica kada se pitamo da li smo prestari, premladi, dovoljno lepi i pametni…neshvatajući da za uspeh i sreću nije bitno ni jedno od tog niza pitanja. Često umemo da kažemo kako je naša prilika prošla, neshvatajući da su prilike iza svakog ćoška, samo ih treba prepoznati i ugrabiti.

Samodisciplina i samokontrola su bitni kako za uspeh, tako i za sve što radimo u životu. Ove osobine nas čine fokusiranim i daju nam snagi da završimo započeto. Tako su osećaj krivice, bola i besa osnovni pokazatelji da je sa nama sve uredu i da smo sposobni da uvidimo svoje greške. Kada nas griža savest opominje, značu da smo učinili nešto mimo svoje volje i primorani smo da taj isti problem i rešimo. U protivnom ostajemo slepi pred životnim lekcijama, dolazeći u situaciju da ponovimo iste greške.

Prava, iskrena sreća dolazi iz verovanja u sebe i stvari koje radimo, iz vere u našu intuiciju.Neuspeh je ništa drugo do pogrešno usmerene energije i gubljenje interesa za ostvarenje ideja. Znanje koje posedujemo je moć, a ključ uspeha znati biti srećan i osećati. Radite na sebi, nikada nije kasno, bilo da imate 20 ili 80 godina, energije je nepresušna. Tragajte za svojim izvorom sreće i blagostanja, ako ništa drugo, zabavno je!

http://www.minakalinovic.com/ono-sto-mislimjesam/


Post Reply