Dženana K. Druschko u suradnji s forumom...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Post Reply
User avatar
dr.gog
Posts: 4739
Joined: 09/09/2007 12:52
Location: [email protected]

Dženana K. Druschko u suradnji s forumom...

Post by dr.gog » 31/12/2011 19:42

U prošlom broju uvijek nezavisnih i kreativnih BH Dana, inače sedmičnog priloga dnevnog lista Oslobođenje, naiđoh na zanimljiv članak barda ženskog novinarstva u Bošnjaka, drugarice Dženane K. Druško.

Naravno, tema je Kreator i Gospod Bolje budućnosti Bošnjaka, Vizionar Berluskonijevih Kapaciteta, ugledni novinar,opozicionar i biznismen Fahrudin Radončić. Kako je već postala nesnošljiva ova parada palanačkog bacanja izmeta između drugorazrednih sarajevskih medija, te su krenule underground metode sa gerilskim "prilozima o istini", dosjetljiva novinarka Druško Dženana je kliknula na Forum!! .

Nisam namjerno htio da uspoređujem preko Google-a KOJi je forum u pitanju, ali slutim na dva : Sarajevo-x.com i od istog sa-x foruma dijete- Radio Sarajevo forum (ukoliko je taj skup odmetnika još živ :D ).

I tako, u hrpi rečenica o Boljem Utemeljitelju kojeg novinari Dana vole jednakom snagom kao i on njih, sve do smrti čitalaca od povraćanja nad njihovim kvazinovinarskim bljuvotinama, našlo se desetak i kusur postova uglednih forumaša sarajevske internet scene.

Čestitam drugovima forumašima na konačnom priznanju infantilne novinarske scene koja ih je dugo opisivala kao "bezličnu gomilu anonimusa". Izgleda da textove foruma (mada mi to već duuugo znamo...), redovito čitaju Redakcije, te ih ovom prilikom pozdravljam- od legendarnih BH Dana pa do legendarnog Saffa

Prenosim dvije trećine teksta, a onda odoh da gledam dnevnik FTV i najnovije novosti iz SDP, Specijalne jedinice, i Bakirovih snova:

Image
Piše: @Jannie Karoop Druschko, forumašica

"Nakon što se u javnosti saznalo da je Radončić ušao u posao s Miškovićem uslijedile su žestoke reakcije. Ironija je da je prvo saopćenje o tome dala upravo Delta, a Tanjug objavio: “Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković dogovorio se sa vlasnikom bosanske kompanije Avaz Fahrudinom Radončićem da osnuju zajedničku kompaniju sa sedištem u Sarajevu, saopštila je danas kompanija ’Delta’. ’Delta holding’ očekuje da će ovim poslovnim potezom u potpunosti zaokružiti prisutnost na tržištu oba entiteta BiH.” Na forumima se to ovako komentiralo:
“Mišković ne treba Radončića ni u čemu osim u tome da dobije tipa koji može izganjati sve dozvole jer ima političke veze u Federaciji BiH. Drugim riječima vjerovatno se radi o tome da je Radončić naplatio ovo dobro i da će ta firma u stvari biti Delta, a na papiru Delta-Avaz i da će u krajnjem slučaju svake godine iz BiH u Beograd ići nekoliko stotina miliona eura, da će bh. tržište biti preplavljeno srpskom nekvalitetnom robom i da će BiH imati deficit veći nego je sad.”

“Mislim da se Fahru treba ’stimulirati’ da se što prije otkači od tog posla. Neka se ujedini sa Selimovićem i Širbegovićem i neka prave lanac supermarketa ili tako nešto. Ja znam da ja tu ući neću i da od danas ne čitam Avaz nego Oslobođenje. Neka se Fahro j.be, izgleda da je Avdić bio u pravu kad je rekao da je on u stvari Šćepo i izgleda da je Šćepo izašao iz ilegale.”

Rotirajuće stanje “Avaz je dostigao vrh na kojemu se počeo rotirati. Nakon silnih rotacija počet će da povraća – nezakonito stečenu imovinu. Ali ukoliko neki ministar bude insistirao na zakonu o provjeri u ratu i poraću stečene imovine nek’ se dobro pazi! Riskira da ga Dnevni avaz preimenuje u mini-star. Ukoliko to bude uradio Tihić, na Avazovoj naslovnici će osvanut kao Tihi.”

“Moji vlastiti postovi sa drugog foruma: redoslijed događanja, onako ugrubo: 1. Velika ulaganja u kupovinu dvije fabrike sokova i fabrike sladoleda u Mađarskoj radi ulaza na tržište EU na mala vrata, preuzimanja kompanije Belje u Hrvatskoj, koja je imala ogroman minus, te vrlo loš start Velpro i Konzum lanca u BiH, razlogom su nastanka povelikog gubitka Agrokora, koje Hrvatske banke nisu mogle servisirati. 2. Rukovodstvo Agrokora obratilo se Evropskoj banci za obnovu sa zahtjevom za kredit od oko 30 miliona €, koji je odbijen, tj. bit će odobren uz odgovarajuću garanciju, koju u Hrvatskoj nije imao ko dati. 3. Todorić leti u Beograd kod Miškovića, s njim pregovara, te mu Mišković daje garancije za kredit, koji EBR odobrava ekspresno. 4. Prave dogovor o preuzimanju Mercatora, što je imalo za posljedicu tešku bitku za mjesto gradonačelnika Ljubljane, koju je Janković (ex-vlasnik Mercatora) dobio, upravo nudeći program kojim će uz pomoć grada Ljubljane Mercator ostati u većinskom vlasništvu Slovenaca. 5. Dogovor dalje podrazumijeva preuzimanje kompletne maloprodajne mreže bivše Jugoslavije, preuzimanje Podravke (koja je postala vlasnikom Vitaminke iz Bjeljine) od strane Agrokora, te preuzimanje lanaca prodavnica i u BiH. 6. Pametan kakav jeste, Jasmin Selmanagić, daje kompletnu prodajnu mrežu VF-a bez puno frke, s tim da brend “Jami” gotove hrane uđe u maloprodajnu distribuciju novonastale grupacije Delta/Agrokor (baš ovim redom) uz odgovarajući marketing za Jami, što mu je obećano. 7. Jedina prava smetnja u BiH je Hilmo Selimović!!!! 8. Mišković poziva do grla zaduženog Šćepu Radončića, da pod a) za njega dovrši započetu KOS-ovsku ujdurmu a medijski da neutrališe dolazak četničkog kapitala, kroz ’ponudu robovskih radnih mjesta’; pod b) isposluje podršku korumpiranih političara na vlasti u Sarajevu, uglavnom iz redova Silajdžićeve stranke i ekipe oko Abdulharisa Šete; c) obezbijedi podršku građevinske operative braće Okerić i Butmira. 9. Zauzvrat će Delta pokriti Šćepine dugove, i napokon ga riješiti Radončićeve noćne more koja se zove Hilmo Selimović. Glavni problem u ovoj priči nije to što se ovo dešava, već to što ovo zna, jako malo ljudi, a niko od medija u BiH ne smije da objavi, bojeći se odmazde Šćepine ekipe.”

Avazova zvijezda “Ono što je u svemu bitno jest da Radončić i Mišković planiraju otvoriti firmu u BiH da bi dilali stranu robu, a što kaže Milka Forcan (potpredsjednica Miškoviće kompanije): ’Namera nam je da našu maloprodajnu mrežu širimo i u regionu koliko to bude moguće.’”

“Ključ svega je u ovom: Delta je kupila jako puno agrarnog zemljišta u Srbiji i želi vjerovatno pokrenuti proizvodnju, a Radončić će biti tu da plasira tu robu u BiH. Nije ni čudo što je Dodik postao nova Avazova zvijezda. Srbija ga je vrlo jeftino kupila. Sad neće smetati Dodiku u razvaljivanju BiH.”

“Ne znam zašto Selimović s par još jakih igrača, kao recimo EP BiH i BH Telekom, ne osnuju jednu jaku firmu u toj oblasti koja će rastjerati sve te hohštaplere, uključujući i Fahru Radončića. Usput bi mogli preurediti Oslobođenje i od njega napraviti novine koje će uništiti Avaz, jer su stvarno pretjerali. Moram priznati da sam Avaz na internetu redovno čitao i da nisam vjerovao ni Avdiću, ni Lagumdžiji kad su pričali o Radončiću, danas vidim da sam grdno pogriješio jer ipak ekonomija je moje područje i znam gdje sve ovo vodi.”

“Još jednom, Radončića i Miškovića zaustaviti pod svaku cijenu.”

“Čemu tolika frka?”

“Prvo ne treba biti pametan pa znati da je Radončić vlasnik najčitanijeg medija u Bošnjaka. Ko je najveći neprijatelj Bošnjaka? Šta ti to govori? Da Koštunica već danas preko Miškovića ima nadzor nad Radončićem, Avazom... Treba li da ti dalje obrazlažem ili si dovoljno pametan da sam skontaš?”

“Iako sam bio protiv Tihića totalno i želio kao Bošnjak njegovu bezrezervnu smjenu sa čela najveće političke partije u Bošnjaka, mogu reći da sam bio preneražen s kojom silom se Avaz obrušio na njega. Šta ako se tako Avaz obruši na nekog kome je jedina greška što nije po volji vlasniku Avaza, ortaku Avaza, šefu, velikosrpskim interesima zemlje Avazovog ortaka, itd?”

“Da li to znači da će Bošnjaci na osnovu tih kriterija birati svoje predstavnike? Da li to znači da će Koštunica preko Miškovića, a on preko Radončića formirati javno mišljenje u Bošnjaka i ponašanje bošnjačkih političara? Bojim se da znači, ma šta ti mislio.”

“Ovu što ću sada napisati je možda špekulacija, ali je malo previše sličnosti: i Mišković i Radončić, kao osobe u svakodnevnom životu Srbije i BiH, se pojavljuju pred početak rata, dolaze iz nedođije, i kao što si rekao počeli su ni iz čega. Oba stvaraju poslovne imperije neviđenih razmjera, samo kroz dvije različite oblasti privrede, oba rade preko off-shore kompanija i mlate bogatstvo.”

(...)

Poslušnici KOS-a “Prvi zločin koji je ta i takva Armija napravila bila je Grabovica i Drežnica. A sjetimo se lika sa naočalama, golog do pojasa, na onim slikama, s kim je bio. Tu se Fahro prekalio, ali je ujedno i prikupio mnoštvo dokaza protiv puno ljudi, koje je kasnije lako mogao ucjenjivati. Nakon toga stvari postaju historija, svakoj je jedinici bilo naređeno da uzima toliko i toliko primjeraka Avaza, a lovu je Avazu davao politički i vojni vrh. Lopatom!!!”

“Kad je rat bio gotov, svaka je opština u Federaciji morala uzimati toliko i toliko primjeraka Avaza, čitali, ne čitali, ali su opštinski budžeti to plaćali. Onda je u par navrata reis obišao Fahru i obrnuto, i to je bilo to: Masa se odredila, Avaz je naš!”

“Zašto je Aci Vasiljeviću bio potreban Mitrović? Kao poslušnik, ali ekonomski potkovani poslušnik, bez prošlosti kojom bi ga neko ucjenjivao, znao je puno o tamnim putevima novca. Novac od pljačke je pohranjivan, i sad se koristi za ekonomski rat i osvajanje onoga što se nožem i granatom nije osvojilo. Zašto je Aci bio potreban Radončić? Zato što su, u Bosni koja će biti ratom razvaljena, jedino bogatstvo ljudi, uvijek bili podložni ispiranju mozga, jer je sva bosanska pamet otišla i pobjegla pred ratom, a marvu se onda trebalo voditi za ular. Sada je samo potrebno spojiti to dvoje i dobitna je kombinacija tu. Možda ovdje ima fula, naravno fali nekih pravo tvrdih dokaza, samo kad čovjek ozbiljno razmišlja o svemu, pita se, s razlogom, koliko je ovo fikcija a koliko stvarnost. Previše je dokaza, doduše neizravnih, koji na ovo vode. Nažalost, više nije niti bitno je li ovo istina ili ne. Bitan je rezultat, a on kaže, da će ovaj poslovni deal, Bosnu učiniti dijelom Velike Srbije”
"
:D :sax:
Last edited by dr.gog on 31/12/2011 19:59, edited 1 time in total.


User avatar
nellington
Posts: 10761
Joined: 11/03/2008 13:32
Location: navedeno lice se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Re: Dženana K. Druschko u suradnji s forumom...

Post by nellington » 31/12/2011 19:58

dr.gog wrote:
Nisam namjerno htio da uspoređujem preko Google-a KOJi je forum u pitanju, ali slutim na dva : Sarajevo-x.com i od istog sa-x foruma dijete- Radio Sarajevo forum(ukoliko je taj skup odmetnika još živ :D ).
Pogađaj opet :D

User avatar
sheilak
Posts: 17841
Joined: 29/12/2006 21:44
Location: kod njega

Re: Dženana K. Druschko u suradnji s forumom...

Post by sheilak » 01/01/2012 22:59

Renegades :D

Post Reply