Pomozimo 16-godišnjoj Azri Mašić iz Goražda

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
info_gorazde
Posts: 74
Joined: 12/04/2011 21:28
Location: Goražde
Contact:

Pomozimo 16-godišnjoj Azri Mašić iz Goražda

Post by info_gorazde » 23/11/2011 17:35

Image

Djetinjstvo uvijek nasmijane i izuzetno komunikativne Azre Mašić, učenice OŠ „Husein ef. Đozo" iz Goražda, od sada će biti ispunjeno brigom i posjetama ljekarima.

Najprije roditelji, a potom i njeni nastavnici i vršnjaci primijetili su da Azra zaostaje u razvoju, a ljekari Pedijatrijske klinike u Sarajevu potvrdili su oboljenje niskog rasta kod ove učenice sedmog razreda i konstatirali da, iako ima dvanaest, njen rast odgovara djetetu od osam godina.

Za Azrino liječenje u naredne tri godine potrebno je oko 40.000 KM. Prije sedam godina porodica Mašić vratila se u naselje Gradac u Novom Goraždu. Azra živi s roditeljima Rifetom i Ramizom, mlađom sestrom Vildanom i nanom Abidom, a jedina primanja su im nanina minimalna penzija.

- Ljekari su rekli da hormon rasta Azra mora primati tri godine. Prema sadašnjim cijenama, potrebno je oko 40.000 KM za terapije. Izvršio sam šestomjesečni obračun u apoteci i samo za početak, za prvih šest mjeseci, potrebno mi je 14 ampula lijeka „nordilet" koje koštaju 6.587 KM. Ja, bez ikakvih sredstava, bez posla i ičega, ne mogu to finansirati. Borimo se za opstanak s majkinom minimalnom penzijom, a sada nas je i ovo snašlo - kaže Rifet Mašić.

Porodica Mašić bila je prinuđena obratiti se za pomoć nadležnih ustanova i institucija, ali i humanih građana koji će svojim prilozima na broj računa 161030000-0000093 09-30-01857-7 otvorenog u Raiffeisen banci, filijala Goražde, na ime Azrinog oca Rifeta Mašića, pomoći liječenju djevojčice koja ne gubi optimizam, kojoj osmijeh ne silazi s lica i koja se nada da će jednog dana, umjesto o bolesti, razmišljati o običnim, dječijim problemima.

Doktori su prezadovoljni. Ona je za dvije godine porasla 18.5 centimetara – ističe Rifet. Dodaje da će se hormon rasta morati koristiti do Azrinog punoljetstva, još tri godine, te da je za završetak liječenja potrebno između 60 000 i 70 000 KM


Post Reply