.
- ljubav_aha
#77 Re: Na šta ste se navukli ?
oatmeal,njamiStLouis wrote:Ja obozavam oatmeal onako rano iz jutra s borovnicama ili malinama i grckim jogurtom![]()
Catfish, cajun bbq, smoothies - smutishdark chocolate, ali samo onu 70%, soy milk, coconut milk, sweet n sour sauce, napa valley vino, extra sharp cheddar cheese, blue cheese, stotine vrsta krekera,
joj, joj, sojcice djevojcice i lokalni companion kruh
pijes coocnut milk ,imas li fotku ,ciji je proizvod
blue chesse
ti si bas gurman
- ljubav_aha
#78 Re: Na šta ste se navukli ?
cesto za dorucak, Cream of Rice, jedam sa medom,vlro slican nasem grizu i medolinu,ali opet je drugacijeg okusa,pravim sa kombinacijom vode i mlijeka

video prezentacija
http://www.expotv.com/Nabisco-Cream-Of- ... -oz/1P-xNa
identicno pakovanje
inace,volim sve bebi papice

video prezentacija
http://www.expotv.com/Nabisco-Cream-Of- ... -oz/1P-xNa
identicno pakovanje
inace,volim sve bebi papice
- ljubav_aha
#80 Re: Na šta ste se navukli ?
jOFLA , identicno razmisljamojOFLA wrote:I ja ! Doduše ne sve već medolino najviše, a i griz. Ali i druge *lino. Sad vidim imaju i neki novi keksolino, nisam jeo ali tog keksolina prije nije bilo. Još prije rata, taman vratio se iz one stare vojske, i često u granapu preko puta kupovao medolino za svoje doručke. Poželio se. Ljudi mislili imam dijete. Ima još dosta ljudi koji to vole i jedu, samo šute.ljubav_aha wrote: inace,volim sve bebi papice
Vrlo su rijetki ovdašnji dezerti koji mi se sviđaju, ali vjerovatno što ih nisam mnogo ni probao nikad nisam bio zainteresovan za dezerte. Ponekad napravim jednu njihovu varijantu peach cobbler i to je to, a i to rijetko.
Najviše me zanimaju (inače je tako, ne samo ovdašnje stvari) ono što se kuha, nalik na gulaše, da je čorbasto ili kremasto, ili što je iz rerne ali što se opet jede na kašiku.
Za te njihove rice puddings ili cream of rice uvijek sam vjerovao to je zapravo ono što mi nazivamo sutlijom, znam šta je sutlija, pa me stoga i nije zanimalo da bolje pogledam.
rice pudding nema uopste okus nase sutlije,meni se n dopada,ali je tapicoa puding bolja opcija
obavezno kupi pakovanje cream of rice, identicno sa video spota
http://weelicious.com/
- piupiu
#81 Re: Na šta ste se navukli ?
Ja na sve vrste azijske hrane, posebno na vijetnamsku, koreansku i japansku ...
Evo jedne vijetnamske proljecne 'rolnice' ...

A u kucnoj varijanti, one lagane salate i umake tipa - cous cous sa svjezim krastavcem, crvenim lukom, maslinama i fetom, zalivenu maslinovim uljem i sokom od limuna ... ili umak od avokada, sa isjeckanim paradajzom, mladim lukom i sokom od onog malog zelenog limuna, ne znam kako se to zove kod nas (lime na engleskom) ... a moze i 'meksicka varijanta', sloj avokada, sloj pavlake, sloj isjeckanog paradajza, sloj isjeckanog mladog (zelenog) luka ... i navali s raznim cipsovima od kukuruza ... mljac ...
Evo jedne vijetnamske proljecne 'rolnice' ...

A u kucnoj varijanti, one lagane salate i umake tipa - cous cous sa svjezim krastavcem, crvenim lukom, maslinama i fetom, zalivenu maslinovim uljem i sokom od limuna ... ili umak od avokada, sa isjeckanim paradajzom, mladim lukom i sokom od onog malog zelenog limuna, ne znam kako se to zove kod nas (lime na engleskom) ... a moze i 'meksicka varijanta', sloj avokada, sloj pavlake, sloj isjeckanog paradajza, sloj isjeckanog mladog (zelenog) luka ... i navali s raznim cipsovima od kukuruza ... mljac ...
-
Rob_Atl
#82 Re: Na šta ste se navukli ?
Da i ja ispricam par situacija kad sam tek dosao u ameriku, i haj dok sam isao u srednju skolu ono imamo rucak u skoli tamo vamo i svaki dan te neki makaroni sa nekim sirom istopljenim , te neki kukuruzni hot dogovi fakat ono nisam nista jeo. Kad jedan dan piletina (ciken tenders) uh reko napokon ovo se moze jesti malo majoneze i kecapa (ovdje su mene gledali ko da sam pao sa marsa kad sam mjesao kecap i majonezu
) , stavi ona meni piletinu na tacnu i kako stavlja tako ga zali medom, ja stao gledam sad a reko u pm pa sta je ovo ima li ista normalno da se jede, cuj piletina sa medom mislim mozda to i jest neki specijalitet ali ja tad sa svojih 16-tak godina tek iz Bosne dosao nisam nikad cuo za tu kombinaciju. Elem kako su dani prolazili ja sam to probao kako sam probao od tad sam samo cekao kad ce to biti za rucak jer sam se bio navukao pravo
, isto tako po mcdonaldsu kad je dorucak daju ti onaj biskvit ciken i raja namaze dzema na ciken i jedu onako reko vidi budala, e vala i na to sam se navukao, a u zadnje vijeme me kreno taco bell pravo i buritos opcenito
... Uglavnom amerika kao amerika i nema nekih svojih specijaliteta osim hot dogova i cheesburgera ostalo su sve imigranti donijeli kao i mi burek i cevape 
evo jedan klip kako nasa kuhinja u americi radi mnogi su od vas vidjeli ovaj klip ali mozda neko nije pa nek stoji, ameri se udavise
http://www.youtube.com/watch?v=Wn67ynfGMuI
evo jedan klip kako nasa kuhinja u americi radi mnogi su od vas vidjeli ovaj klip ali mozda neko nije pa nek stoji, ameri se udavise
http://www.youtube.com/watch?v=Wn67ynfGMuI
- Jack Be Nimble
#83 Re: Na šta ste se navukli ?
Nisam se u srednjoj navikao na bilo sta jer je bila klasicna hrana: pica, sendvic, pomfrit, i jabuka. Medjutim uvijek sam volio ponjeti hranu od kuce, onda u mikrovalnu u skoli pa kada paprike, lonac, sarme, pite zamirisu, citava skola mirise na moj rucak
.
-
Rob_Atl
#84 Re: Na šta ste se navukli ?
Jarane ja sam isao u "gheto" skolu 1000 crnaca i nas 30-tak bosanaca, dakle isto ko iz filmova ono, tako da nismo ima li mikrovalnu inace bi i ja podgrijavao 
-
leo_
#85 Re: Na šta ste se navukli ?
ja sam se navukao na salatu. pravim stalno nekakve salatice i molim vas za recepte. 
-
cindrlimindrli
- Ja_Ja
#87 Re: Na šta ste se navukli ?
Slabo kada jedem vani (osim kada sam na putovanju), a u kuci ne spremamo gotovo nista drugo do nasa jela. Kada idem vani, najcesce idem s drustvom u jedan od "kineskih" restorana. Ali evo dole je lista nekih stvari koje volim da jedem.
Bourbon Chicken

Chicken Teriyaki iz Subway-a

Buffalo Wild Wings (obicna krila sa "mild")

TGI Fridays Cajun Shrimp & Chicken Pasta

Banana Cream Pie

Bourbon Chicken

Chicken Teriyaki iz Subway-a

Buffalo Wild Wings (obicna krila sa "mild")

TGI Fridays Cajun Shrimp & Chicken Pasta

Banana Cream Pie

- touch brain
#88 Re: Na šta ste se navukli ?
generalno, sva meksicka hrana a posebno Quesadillas (tortilje punjene sa puno sira) 
- Jack Be Nimble
#89 Re: Na šta ste se navukli ?
Joj prvi put kada sam naurucio Quesadilla ja rekao kjusedija citav restoran na glavu pao.
Indijska hrana!
Indijska hrana!
- hrle1976
#90 Re: Na šta ste se navukli ?
Sto se tice Balkanske ishrane to nako kad bi na more isli onda okusim inace to se kod nas ne kuha/pece ima skoro tri decenije pa tako da i nemogu reci da sam tu kuhinju zamjenio sa necim. Ono sto mi je maticna kuhinje to je Ceska kuhinja a unutar re kuhinje sam dodoao neka jela iz francuske, njemacke i svicarske kuhinje.

La Truffe, to je vrsta sampinjona - jako ukusno.

Boudin noir kobasica sa kiselim zeljem i repom

Truffade, vrsta palacinjka sa pecenim krompirom i bjelim lukom.

Aligot, pire krompir pomjesan sa topljenim sirom, te kobasica kao meso uz jelo.

Coq au vin, kuhana piletina u vinu sa povrcem i bjelim lukom.

Kaiserschmarrn, ukusno ukusno

i razno raznih sireva ... npr. przeni Camembert sir sa marmeladom od ribizli ili borovnice,

Blue chease (plavi sir) to vam nekako ispane kao da je sir porpimio mem (na prvi pogled)
Sto se tice ceske (domace) kuhinje

Kapustové karbanátky - od mesa i kelja ko neke sto bi njemci rekli frikadellen

La Truffe, to je vrsta sampinjona - jako ukusno.

Boudin noir kobasica sa kiselim zeljem i repom

Truffade, vrsta palacinjka sa pecenim krompirom i bjelim lukom.
Aligot, pire krompir pomjesan sa topljenim sirom, te kobasica kao meso uz jelo.

Coq au vin, kuhana piletina u vinu sa povrcem i bjelim lukom.

Kaiserschmarrn, ukusno ukusno

i razno raznih sireva ... npr. przeni Camembert sir sa marmeladom od ribizli ili borovnice,

Blue chease (plavi sir) to vam nekako ispane kao da je sir porpimio mem (na prvi pogled)
Sto se tice ceske (domace) kuhinje

Kapustové karbanátky - od mesa i kelja ko neke sto bi njemci rekli frikadellen