Poginuo i hokejaš Pavol Demitra!

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
User avatar
plejka2
Posts: 14586
Joined: 02/11/2009 20:47
Location: u dosluhu sa podzemljem

Poginuo i hokejaš Pavol Demitra!

Post by plejka2 » 07/09/2011 23:42

Rusko Ministarstvo za izvanredna stanja objavilo je imena poginulih osoba u padu aviona koji je prevozio hokejašku ekipu Lokomotiva iz Jaroslavlja u Minsk na utakmicu protiv Dinama u 1. kolu KHL lige.
Smrtno su stradale 43 osobe, od čega 36 članova tima i sedam članova posade aviona. Preživio je jedan član posade, te hokejaš Aleksandr Galimov koji se nalazi u iznimno teškom stanju. Najpoznatiji među poginulima je veliki slovački hokejaš Pavol Demitra (36) koji je najveći dio karijere proveo u NHL ligi, igrajući za Ottawu, St. Louis, Los Angeles, Minnesotu i Vancouver iz kojeg je prošle godine prešao u Lokomotiv.

Sa slovačkom reprezentacijom Demitra je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2003. Nastupio je i na lanjskim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru gdje su Slovaci zauzeli četvrto mjesto, a Demitra je bio najučinkovitiji igrač turnira s deset bodova.

Poginuli su, među ostalima, i češki hokejaši Josef Vašiček (osvajač Stanley Cupa s Carolinom 2006.), Karel Rachunek (svjetsko zlato s reprezentacijom 2010.) i Jan Marek (svjetsko zlato s reprezentacijom 2010.), švedski golman Stefan Liv (zlato s reprezentacijom na ZOI 2006.) i kanadski trener Brad McCrimmon.

Avion Yak-42 se zapalio i srušio nedugo nakon polijetanja, samo 500 metara udaljen od piste. Uzroci pada zasad su još uvijek nepoznati.
Image

RIP


Post Reply