Odnos dežurnog ljekara na Očnoj klinici Bolnica Koševo

Sve o zdravlju...
Post Reply
ford.ba
Posts: 9
Joined: 26/10/2010 23:33

#1 Odnos dežurnog ljekara na Očnoj klinici Bolnica Koševo

Post by ford.ba » 22/08/2011 22:05

Dana 19 avgusta sam oko 22 sata se obratio u Bolnivu Koševo na Očni odjel. Kad sam dosao i rekao da imam špenu u oku dežurna sestra i Doktor Nišić mi je rekla da me nemogu da prime i da mi izvade špenu ako ne donesem uputnicu iz Hitne Pomoći. da napomenem da sam imao uredno ovjerenu zdrstvenu knjižicu,tj primiće me ako hoću da uplatim nekij 120 km. Ja sam ponudio da ostavim dokumente i da kasnije to donesm tu uputnicu.samo da mi izvade što prije tu špenujer mi je stavralo dosta problema bio sam u pratnji ptijatelja i oni su nas počeli ubjedjivati kako je to standarna procedura. Kasnije kad sam donio uputnicu primili su me i izvadila mi je špenu neka doktroica jako BRZO SAMO DA ME ŠTO PRIJE RJEŠE i propisali su mi kapi i da se javim 22 avgusta na kontolu. Sutradan pošto sam osjećao probleme na tom oku otisao sam privatnom ljekaru i ONI SU MI NAŠLI DA MI JE TO OKO PUNO HRĐE I DA MI NOČ PRIJE I AKO SU RADILI NISU MI HTELI DA OČISTE OKO!!!!
JA ZNAM DA U BOLNICI IMA JAKO POŠTENIH I ČEATITIH LJEKARA I NJIMA SVAKA ČAST!!!
ALI MOLIM ŠTA DA RADIMO MI PACIJENITI KAD NALETIMO NA OVAKVO SMEĆE OD LJUDSKOG RODA I KAKO DA SE IZBORIMO SA NJIMA?


User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Odnos dežurnog ljekara na Očnoj klinici Bolnica Koševo

Post by PipiDugaDevetka » 22/08/2011 22:18

Sve u vezi sa očima, ja bih se obratio dr. Kojoviću. Vidi ovu stariju temu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 42&t=51488

Sve u vezi sa ''bahatim, nezainteresovanim, banditskim,...doktorima i med. sestrama'' ima JEDNA tema, pa tamo kritikujemo, bjesnimo,....jer kao što ti reče, ne vjeruješ da su SVI ''naopaki'', nego ima i savjesnih koji su spremni pomoći. Evo te teme:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p6008774

Brus Lee
Posts: 667
Joined: 01/10/2010 19:35

#3 Re: Odnos dežurnog ljekara na Očnoj klinici Bolnica Koševo

Post by Brus Lee » 23/08/2011 20:40

ford.ba wrote:Dana 19 avgusta sam oko 22 sata se obratio u Bolnivu Koševo na Očni odjel. Kad sam dosao i rekao da imam špenu u oku dežurna sestra i Doktor Nišić mi je rekla da me nemogu da prime i da mi izvade špenu ako ne donesem uputnicu iz Hitne Pomoći. da napomenem da sam imao uredno ovjerenu zdrstvenu knjižicu,tj primiće me ako hoću da uplatim nekij 120 km. Ja sam ponudio da ostavim dokumente i da kasnije to donesm tu uputnicu.samo da mi izvade što prije tu špenujer mi je stavralo dosta problema bio sam u pratnji ptijatelja i oni su nas počeli ubjedjivati kako je to standarna procedura. Kasnije kad sam donio uputnicu primili su me i izvadila mi je špenu neka doktroica jako BRZO SAMO DA ME ŠTO PRIJE RJEŠE i propisali su mi kapi i da se javim 22 avgusta na kontolu. Sutradan pošto sam osjećao probleme na tom oku otisao sam privatnom ljekaru i ONI SU MI NAŠLI DA MI JE TO OKO PUNO HRĐE I DA MI NOČ PRIJE I AKO SU RADILI NISU MI HTELI DA OČISTE OKO!!!!
JA ZNAM DA U BOLNICI IMA JAKO POŠTENIH I ČEATITIH LJEKARA I NJIMA SVAKA ČAST!!!
ALI MOLIM ŠTA DA RADIMO MI PACIJENITI KAD NALETIMO NA OVAKVO SMEĆE OD LJUDSKOG RODA I KAKO DA SE IZBORIMO SA NJIMA?
Nemoj me pogresno shvatiti, ne branim ja tu doktoricu, ali da bi usao u besplatni sistem zdravstvene zastite, moras ispostovati uslove tog sistema, a taj je da svaka med. intervencija ide preko KUM-a (bivsi CUM), tj preko Sluzbe hitne pomoci. Njima je tvoja uputnica sutra, kada svane, faktura na osnovu koje ce oni da naplate svoju uslugu od Drzave. Ako nema uputnice ( i onaj u HMP sa izdatom uputnicom opravdava svoju uslugu), onda moraju da naplate, jer pravno-formalno, ako nemas zdravstv. knjizicu - ovjerenu i regularnu uputnicu, onda nemas ni osiguranje. Teoretski moze da ti da uslugu, od sevapa sto se ono kaze, ali tada ne smije da ostavi o tebi nikakav pisani trag (onda ce ona sama sebi platiti svoj rad), sto je jako nezgodno ako se sta zakomplicira. Druga stvar, taj privatni okulista je salabajzer, jer tvrditi da ti neko nije htjeo ocistiti oko je u najmanju ruku smijesno. Neka ti to da napismeno, onda mozes tuziti doktoricu sa Ocne kl. Koji je njoj motiv da ti ne pruzi uslugu? Nisi joj simpatican? Ne odgovara joj boja tvojih ociju? BTW, kakva su iskustva sa onim sredstvom za prostatu?

ford.ba
Posts: 9
Joined: 26/10/2010 23:33

#4 Re: Odnos dežurnog ljekara na Očnoj klinici Bolnica Koševo

Post by ford.ba » 23/08/2011 21:51

Gup ti komentar! Jer to što ih barniš!
Imam nalaz privatne klinike. A kako kad su ljudi mi skoro sat vremena radili na oku i vadili prljavaštinu i poslije mi se oko pocelo opravlja. valjda sam to mogao da osjetim. Ja sam REKAO KAD SAM IM DONIO UREDNU UPUTNICU I ONDA MI NISU URADILI OKO KAKO TREBA TO JE NAJVECI PROBLEM NASTOJE SAMO DA TE SE RJEŠE A ZA TO IMAM I SVJEDOKE.
Ja poštuje procedure ali PRVELIKA JE BAHATOST PREMA MENI TU NOČ BILA A i koliko sam gledao po forumu još sam dobro prošao da mi šta nisu gore uradili. ALI ONDA NEBI SE TUZILI NEGO BILO NA MOJ NAČIN RJEŠENO!

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Odnos dežurnog ljekara na Očnoj klinici Bolnica Koševo

Post by PipiDugaDevetka » 24/08/2011 16:32

Brus Lee wrote: Nemoj me pogresno shvatiti, ne branim ja tu doktoricu, ali da bi usao u besplatni sistem zdravstvene zastite, moras ispostovati uslove tog sistema, a taj je da svaka med. intervencija ide preko KUM-a (bivsi CUM), tj preko Sluzbe hitne pomoci. Njima je tvoja uputnica sutra, kada svane, faktura na osnovu koje ce oni da naplate svoju uslugu od Drzave. Ako nema uputnice ( i onaj u HMP sa izdatom uputnicom opravdava svoju uslugu), onda moraju da naplate, jer pravno-formalno, ako nemas zdravstv. knjizicu - ovjerenu i regularnu uputnicu, onda nemas ni osiguranje. Teoretski moze da ti da uslugu, od sevapa sto se ono kaze, ali tada ne smije da ostavi o tebi nikakav pisani trag (onda ce ona sama sebi platiti svoj rad), sto je jako nezgodno ako se sta zakomplicira. Druga stvar, taj privatni okulista je salabajzer, jer tvrditi da ti neko nije htjeo ocistiti oko je u najmanju ruku smijesno. Neka ti to da napismeno, onda mozes tuziti doktoricu sa Ocne kl. Koji je njoj motiv da ti ne pruzi uslugu? Nisi joj simpatican? Ne odgovara joj boja tvojih ociju? BTW, kakva su iskustva sa onim sredstvom za prostatu?
Ovo boldirano se očigledno odnosi na mene i meni je upućeno.

Šalabajzerluk je i to bio u pitanju. Fakat pomogne u početku,...ali kasnije, ne možeš se nadavati paretina, a stanje se ne poboljšava,...
:(

Post Reply