Probudi se - nešto se dešava...

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Hipatija
Posts: 934
Joined: 10/12/2010 11:47
Contact:

Probudi se - nešto se dešava...

Post by Hipatija » 11/08/2011 10:10

Mislim da sljedeći tekst zaslužuje posebnu temu. Ne, nismo sve "prodiskutovali" i nisu sadržaji ovog članaka "prežvakani" i svakom jasni.
Nisam siguran ni u politiku "nacionalnih stranaka", niti u politiku "vjerskih poglavara", niti u politiku "evropskih političara".
Sve mi se čini da samo istinske patriote u BiH zapažaju suštinska zbivanja, koja se ostvaruju "mic po mic", tiho i neupadljivo!
Samo nas duboka mudrost može nadahnuti da se suprotstavimo "pokvarenim" i tajnim planovima.
I ne samo mudrost, već odlučna i jasna politika koja zagovara civilizacijska rješenja, i koja jednako vidi i jednako tretira sve državljane BiH. Koja prema svima ima iste kriterije, koja na evropskom putu želi okupiti i ujediniti sve progresivne snage!
-----
Boris Tadić i Ivo Josipović destabiliziraju BiH

Fra Petar Jeleč u posljednjem broju magazina Dani, govori o politici srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i njegovog hrvatskog kolege Ive Josipovića prema Bosni i Hercegovini i njenim posljedicama. Tekst prenosimo u cjelosti uz dozvolu autora.

Piše: Petar Jeleč
Image


Petar Jeleč
Andrej Nikolaidis je u svojoj najnovijoj kolumni, objavljenoj na jednom portalu, izrekao nekoliko sjajnih misli koje zaslužuju da ih se stalno ima na umu: "Ja znam da fini, liberalni i tolerantni regionalni intelektualci o politici Borisa Tadića trebaju govoriti u komplimentima. To je em u duhu pomirenja, em u duhu nove saradnje, em u duhu evropskih integracija. Promovisati – šta promovisati, slijediti – politiku samoproglašenog regionalnog lidera u duhu je vremena. Problem je, u najkraćem, u tome što je Boris Tadić regionalni lider samo u jednoj stvari – u destabilizaciji regiona.“ U daljnjem tekstu Nikolaidis svoje stavove argumentirano obrazlaže analizirajući Tadićevu politiku prema Crnoj Gori i Kosovu. Vrlo je zanimljiva, na primjer, Tadićeva interpretacija zadnje krize na sjeveru Kosova gdje smo svjedočili reprizi već viđene balvan-revolucije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a predsjednik Srbije sugerira mogućnost da u tim događajima i u paljenju graničnih prijelaza svoje prste imaju i ubačeni albanski provokatori koji su, po toj logici, valjda rezali balvane i postavljali ih na ceste zagrljeni s lokalnim Srbima.

Tadićeva politika prema Bosni i Hercegovini

No ostavimo po strani događaje na Kosovu, i ono što Tadićeva politika, ujedinjena sa Srpskom pravoslavnom crkvom, poduzima na destabilizaciji Crne Gore i osvrnimo se na posljedice takve politike u Bosni i Hercegovini, jedinoj zemlji u kojoj je, nažalost, u velikoj mjeri uspio velikosrpski projekt. Boris Tadić prema našoj zemlji vodi politiku zacrtanu drugim Memorandum SANU-a koji je kreirao njegov otac akademik Ljubomir Tadić skupa s kućnim im prijateljem Dobrišom Ćosićem. Za bolje shvaćanje ukupne srpske politike svakako vrijedi pročitati knjige renomiranih srpskih historičarki Latinke Perović, Olge Popović Obradović i Dubravke Stojanović koje temeljito seciraju službenu politiku Srbije prema susjedima. Nakon toga će svatko onaj tko još uvijek gaji bilo kakve iluzije o konstruktivnoj politici Borisa Tadića ostati poprilično razočaran. Tu svakako treba pridodati i nekoliko beogradskih intelektualaca poput Srđe Popovića, Sonje Biserko i inače čitave ekipe okupljene oko Lukovićeva sjajnog portala e-novine koji je Tadićevoj vlasti postao nepodnošljiv trn u oku pa čini sve da ga ugasi. Sonja Biserko, predsjednica HHO-a Srbije, zajedno s kolegama iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na nedavnom je sastanku u Mostaru ustvrdila kako Tadićeva Srbija želi u miru ostvariti Miloševićeve ratne ciljeve. Tadić to doduše radi na znatno uglađeniji i zapadnom uhu i "neovisnim intelektualcima“ prihvatljiviji način od Miloševića: tako on javno govori da podržava integritet Bosne i Hercegovine, a u stvari srpska politička i intelektualna elita preko Milorada Dodika čini sve da destabilizira ovu zemlju i drži je u stanju konstantne napetosti.

Josipović sekundira Tadiću

I dok se destruktivnoj politici Borisa Tadića u provođenju velikosrpskog i memorandumskog projekta u regiji ne treba previše iščuđavati – jer Tadićeva Srbija nije doživjela nikakvu katarzu niti je prihvatila odgovornost za ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu – aktivnost hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u sekundiranju politici Borisa Tadića u regiji u najmanju je ruku zabrinjavajuća. Umjesto lobiranja po svijetu i posjeta međunarodnim institucijama po Washingtonu, Briselu, Moskvi, Pekingu, i tako dalje, u svrhu promoviranja interesa zemlje na čijem je čelu, skoro se sva "međunarodna“ politika Ive Josipovića svela na dosad nebrojene susrete s prijateljem Borisom Tadićem koji je zbog tog prijateljstva s hrvatskim predsjednikom "vrlo skromno“ ustvrdio kako njih dvojica svojom politikom idu deset godina ispred drugih u regiji. Da nije tužna, ovakva bi samohvalna izjava bila više nego smiješna.

U posljednjem intervjuu za "Magazin“ Jutarnjeg lista na izričito pitanje novinara o tomu kako Bosna i Hercegovina može napredovati ako na čelu jednog entiteta ima čovjeka koji je konstantno iz dana u dan negira i ponižava, Josipović pilatovski izbjegava odgovoriti i niže par pustih fraza koje nemaju nikakve veze s postavljenim pitanjem. Nakon nekih argumentiranih javnih upozorenja na pogubne rezultate Josipovićeva odnosa prema Miloradu Dodiku (vjerojatno po savjetu zajedničkog im prijatelja Tadića), Josipović je u intervjuu Nacionalu ustvrdio kako će on takvom svojom politikom vratiti Hrvate u Posavinu, a više puta je ponavljao i rečenicu kako je Milorad Dodik ispunio sve što je obećao, ne objasnivši javnosti nikada o kakvim se to obećanjima radi.

Zakon o katastru dovršava etničko čišćenje u RS-u

No zato je Dodik u međuvremenu, nakon tih susreta u kojima je navodno bilo riječi o poboljšanju situacije za Hrvate u RS-u, donio zakon u kojem se u miru dovršava proces etničkog čišćenja nad Hrvatima (i Bošnjacima) u tzv. Republici Srpskoj.

Radi se o zakonu o katastru koji je nedavno, uz opću šutnju domaćih i međunarodnih instanci pa i same Katoličke crkve u Bosni i Hercegovini, usvojila skupština tog entiteta. Protestirali su jedino bošnjački zastupnici u skupštini RS-a. Prema tom će zakonu, ionako poniženi, pobijeni i istjerani Hrvati (i Bošnjaci) iz Posavine i tzv. RS-a, koji se nisu uspjeli vratiti i obnoviti svoje domove, morati plaćati porez na svoja zgarišta, zarasle njive i po nekoliko puta već posječene šume. Ukoliko to ne učine, bit će im oduzeta imovina, njive, šume i pašnjaci, i to sve po zakonu! Nema tu sad Ive Josipovića da protestira protiv takvog zakona (od dva HDZ-a kao satelitâ SNSD-a to se ni ne može očekivati) i da upita "čovjeka koji je ispunio sve što je obećao“ kako je moguće danas donijeti jedan takav zakon koji krši sve moguće principe moralnosti i pravednosti. Dakle, Dodikova paradržava ne samo da nema u planu obnoviti kuće koje je sama porušila (Republika Hrvatska je obnovila porušene kuće srpskim povratnicima), nego želi dodatnim odredbama oduzeti i preostala imanja i nekretnine onima koji se nisu vratili, a nisu u stanju plaćati taj nametnuti porez. Iza toga zakona stoji dijaboličan plan dovršetka etničkog čišćenja nesrpskog stanovništva u RS-u, jer Dodiku i njegovim sljedbenicima itekako smeta činjenica što većina zemlje u Posavini i dalje katastarski pripada Hrvatima jer je oni, na svu sreću, još nisu počeli masovno prodavati, osim u sporadičnim slučajevima i ja ih ovim putem pozivam da to nikada ne urade, a crkvene i političke prvake u Bosni i Hercegovini da zajednički dignu glas protiv ove u nebo vapijuće nepravde. Dodik želi one koji se još nisu vratili i obnovili svoja imanja, a nemaju sredstava za plaćanje poreza na porušenu imovinu, potaknuti da prodaju sve što imaju, jer će ionako, ukoliko ne plate porez, ostati bez svojih šuma, oranica i okućnica koje su njihovi preci, uz tešku muku i odricanja, stjecali i obrađivali stoljećima. I to je taj - po Čovićevu i Ljubićevu mišljenju - najvjerniji branitelj interesa Hrvata u BiH koji skupa s njima "hrabro“ stoji na "zadnjoj crti obrane hrvatstva“.

Izvrtanje stvarnosti

O više nego tragičnoj sudbini posavskih, krajiških i kotovaroških Hrvata u hrvatskim medijima s obje strane granice vlada skoro potpuna šutnja, no zato su emisije HRT-a i vodećih hrvatskih tiskanih medija puni Dragana Čovića i Bože Ljubića, te dvojice-trojice njihovih odavno istrošenih trabanata iz Hercegovine sa zagrebačkim adresama, koji vrte uvijek istu priču o navodno neizdrživoj potlačenosti Hrvata u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nikoga ne briga što je stvarnost na terenu sasvim drugačija, što su Hrvati u tzv. RS-u, za razliku od Federacije, i fizički i gospodarski i institucionalno potpuno eliminirani. Sad je, naime, u hrvatskim medijima s obje strane Save trend izvrtanja stvarnosti prema kojoj Hrvatima u RS-u manje-više cvjetaju ruže, dok je Federacija za njih prava tamnica u kojoj im se gaze sva ljudska i građanska prava. Nikoga očito ne zanima istina, važan je spin i obnovljeno savezništvo na relaciji Mostar - Banja Luka u rušenju institucija ove zemlje.

Posavljaci čvrsta prepreka idili između Dodika i takozvanih "legalnih i legitimnih“ Hrvata

Hrvatska politika u Zagrebu, na čelu s Ivom Josipovićem se umjesto službenih i snažnih protesta protiv ovakve otimačine imovine posavskih, krajiških i kotorvaroških Hrvata, bavila se i bavi time tko je legalan a tko nelegalan hrvatski predstavnik u aktualnoj vlasti u Federaciji BiH. Tako se hrvatski predsjednik može po nekoliko puta sastajati s Dodikom i primati nagradu njegovih Nezavisnih novina za "ličnost godine“, ali zato, "ne može“ naći vremena za susret s predsjednikom Federacije Živkom Budimirom, jer ovaj nije po Dodikovu i Čovićevu kriteriju (očito i Josipovićevu) "legalno“ izabrani Hrvat u vlasti. Nema iz hrvatske politike spomena o tomu da je iz Bosanske Posavine i RS-a istjerano i pobijeno kudikamo više ljudi nego iz čitave bivše takozvane. Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj. Sudbina izbjeglih Srba iz Hrvatske je dignuta na najvišu međunarodnu razinu, o njoj se govori i u relevantnim svjetskim institucijama, a sudbina postradalih Posavljaka i Hrvata u RS-u se gura pod tepih i nju nije uputno spominjati. Tužnu i tragičnu priču o Posavini nije ni danas, kao ni '92 kada je izdana i predana agresoru, dobro potezati i podsjećati na nju, jer još jedino ona može malo zaškripati u milozvučnom suglasju srpskih i "legalnih i legitimnih“ hrvatskih stranaka u uništavanju ove zemlje. Sve se češće i od samih Hrvata iz južnog dijela naše zemlje čuju ljutiti prigovori kako su „Posavljaci više dosadni s pričom o Posavini jer nam to ruši jedinstvo sa Srbima". Kad se podvuče crta, sve sam uvjereniji da su Tadićeva i Josipovićeva politika vrlo pogubne za budućnost Bosne i Hercegovine (Tadićeva doduše znatno više). No srbijanski predsjednik je bio barem u jednom u pravu kad je pohvalio sebe i Josipovića: oni su zaista deset godina ispred drugih, samo će od tog njihova "vizionarstva“ i "liderstva“ Bosnu i Hercegovinu, nažalost, još godinama boljeti glava.
(Sarajevo-x.com - http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110811010)


Hodidid
Posts: 2015
Joined: 27/09/2010 12:09

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Hodidid » 11/08/2011 11:19

Tekst se moze samo potpisati a Jelecu skinuti kapa na upornosti da ukazuje na bit problema u BiH.

User avatar
draganbl
Posts: 1980
Joined: 21/06/2009 00:59

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by draganbl » 11/08/2011 12:35

Hajde da ja pokušam. Pročitao sam članak i smatram da je napisana gomila gluposti pomiješana sa ponekom krivo interpretiranom činjenicom.
Hipatija wrote:...
Petar Jeleč
Andrej Nikolaidis je u svojoj najnovijoj kolumni, objavljenoj na jednom portalu, izrekao nekoliko sjajnih misli koje zaslužuju da ih se stalno ima na umu: "Ja znam da fini, liberalni i tolerantni regionalni intelektualci o politici Borisa Tadića trebaju govoriti u komplimentima. To je em u duhu pomirenja, em u duhu nove saradnje, em u duhu evropskih integracija. Promovisati – šta promovisati, slijediti – politiku samoproglašenog regionalnog lidera u duhu je vremena. Problem je, u najkraćem, u tome što je Boris Tadić regionalni lider samo u jednoj stvari – u destabilizaciji regiona.“ U daljnjem tekstu Nikolaidis svoje stavove argumentirano obrazlaže analizirajući Tadićevu politiku prema Crnoj Gori i Kosovu. Vrlo je zanimljiva, na primjer, Tadićeva interpretacija zadnje krize na sjeveru Kosova gdje smo svjedočili reprizi već viđene balvan-revolucije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a predsjednik Srbije sugerira mogućnost da u tim događajima i u paljenju graničnih prijelaza svoje prste imaju i ubačeni albanski provokatori koji su, po toj logici, valjda rezali balvane i postavljali ih na ceste zagrljeni s lokalnim Srbima.

Kao prvo, Tadić ni Srbija nemaju nikakvu posebnu politiku prema Crnoj Gori.
Kao drugo, problemi na Kosovu sigurno postoje, jednostrano ponašanje ni jedne ni druge strane ne vode dobrom rješenju. Potezi Albanaca jesu bili jednostrani, a Srbija ima pravo i obavezu da štiti Srbe na Kosovu. To naravno ne opravdava paljenje bilo čega.


Naredni dio ću morati da isjeckam.
Hipatija wrote:Petar Jeleč
Tadićeva politika prema Bosni i Hercegovini

No ostavimo po strani događaje na Kosovu, i ono što Tadićeva politika, ujedinjena sa Srpskom pravoslavnom crkvom, poduzima na destabilizaciji Crne Gore

Neistina. Nikakva destabilizacija Crne Gore se ne preduzima. Problemi između dvije crkve u Crnog Gori sigurno postoje jer niko neće da se odrekne moći. SPC je stekla autokefalnost prije mnogo vijekova i sigurno je neće tek tako podijeliti sa novonastalom crnogorskom. Ali i to opet nema veze sa Tadićem.
Hipatija wrote:Petar Jeleč
i osvrnimo se na posljedice takve politike u Bosni i Hercegovini, jedinoj zemlji u kojoj je, nažalost, u velikoj mjeri uspio velikosrpski projekt. Boris Tadić prema našoj zemlji vodi politiku zacrtanu drugim Memorandum SANU-a koji je kreirao njegov otac akademik Ljubomir Tadić skupa s kućnim im prijateljem Dobrišom Ćosićem. Za bolje shvaćanje ukupne srpske politike svakako vrijedi pročitati knjige renomiranih srpskih historičarki Latinke Perović, Olge Popović Obradović i Dubravke Stojanović koje temeljito seciraju službenu politiku Srbije prema susjedima. Nakon toga će svatko onaj tko još uvijek gaji bilo kakve iluzije o konstruktivnoj politici Borisa Tadića ostati poprilično razočaran.

Veze nema sa životom.Očigledno ni autor ovog teksta nije čitao knjige pomenutih istoričarki, a u krajnjoj liniji nije ni morao, jer je očigledno da je već "ostao poprilično razočaran".
Hipatija wrote:
Petar Jeleč
Tu svakako treba pridodati i nekoliko beogradskih intelektualaca poput Srđe Popovića, Sonje Biserko i inače čitave ekipe okupljene oko Lukovićeva sjajnog portala e-novine koji je Tadićevoj vlasti postao nepodnošljiv trn u oku pa čini sve da ga ugasi. Sonja Biserko, predsjednica HHO-a Srbije, zajedno s kolegama iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na nedavnom je sastanku u Mostaru ustvrdila kako Tadićeva Srbija želi u miru ostvariti Miloševićeve ratne ciljeve. Tadić to doduše radi na znatno uglađeniji i zapadnom uhu i "neovisnim intelektualcima“ prihvatljiviji način od Miloševića: tako on javno govori da podržava integritet Bosne i Hercegovine, a u stvari srpska politička i intelektualna elita preko Milorada Dodika čini sve da destabilizira ovu zemlju i drži je u stanju konstantne napetosti.

Sve go intelektualac do intelektualca, na čelu sa Perom enovine. Samo mi nije jasno kako je mudri autor zaključio da je ova skupina "intelektualaca" trn u oku bilo kome. Vjerujem da Tadić i nema pojma šta su to e-novine, a kamoli još da ga ta hipi komuna kvazinovinara na čelu sa klasičnim balkanskim klovnom na bilo koji način žulja.

Hipatija wrote:Petar Jeleč
Josipović sekundira Tadiću

I dok se destruktivnoj politici Borisa Tadića u provođenju velikosrpskog i memorandumskog projekta u regiji ne treba previše iščuđavati – jer Tadićeva Srbija nije doživjela nikakvu katarzu niti je prihvatila odgovornost za ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu – aktivnost hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u sekundiranju politici Borisa Tadića u regiji u najmanju je ruku zabrinjavajuća. Umjesto lobiranja po svijetu i posjeta međunarodnim institucijama po Washingtonu, Briselu, Moskvi, Pekingu, i tako dalje, u svrhu promoviranja interesa zemlje na čijem je čelu, skoro se sva "međunarodna“ politika Ive Josipovića svela na dosad nebrojene susrete s prijateljem Borisom Tadićem koji je zbog tog prijateljstva s hrvatskim predsjednikom "vrlo skromno“ ustvrdio kako njih dvojica svojom politikom idu deset godina ispred drugih u regiji. Da nije tužna, ovakva bi samohvalna izjava bila više nego smiješna.

E sad se nađe stručnjak koji će nekoga da uči gdje treba da se lobira i koje institucije da se posjećuju. Pa nema većeg interesa nego sastajanje sa regionalnim političarima. Zašto stručnjak ne pomene kako se sarajevska bratija na čelu sa Komšićem sastala sa tim istim Tadićem dva puta u nekoliko mjeseci? Sjeća li se neko tih sastanaka, ili smo postali kratke pameti?

Hipatija wrote:Petar Jeleč

U posljednjem intervjuu za "Magazin“ Jutarnjeg lista na izričito pitanje novinara o tomu kako Bosna i Hercegovina može napredovati ako na čelu jednog entiteta ima čovjeka koji je konstantno iz dana u dan negira i ponižava, Josipović pilatovski izbjegava odgovoriti i niže par pustih fraza koje nemaju nikakve veze s postavljenim pitanjem. Nakon nekih argumentiranih javnih upozorenja na pogubne rezultate Josipovićeva odnosa prema Miloradu Dodiku (vjerojatno po savjetu zajedničkog im prijatelja Tadića), Josipović je u intervjuu Nacionalu ustvrdio kako će on takvom svojom politikom vratiti Hrvate u Posavinu, a više puta je ponavljao i rečenicu kako je Milorad Dodik ispunio sve što je obećao, ne objasnivši javnosti nikada o kakvim se to obećanjima radi.Netačno.

Hipatija wrote:Petar Jeleč
Zakon o katastru dovršava etničko čišćenje u RS-u

No zato je Dodik u međuvremenu, nakon tih susreta u kojima je navodno bilo riječi o poboljšanju situacije za Hrvate u RS-u, donio zakon u kojem se u miru dovršava proces etničkog čišćenja nad Hrvatima (i Bošnjacima) u tzv. Republici Srpskoj.

Radi se o zakonu o katastru koji je nedavno, ...
[/b]

Ovaj dio preskačem, jer on svejedno nema nikakve veze ni sa Tadićem ni sa Josipovićem. Moguće je da je taj dio autor kopirao iz nekog drugog stručnog članka, pa poslije zaboravio na poneko mjesto ukucati SANU, SPC, Tadić, Josipović.


Hipatija wrote:Petar Jeleč
Izvrtanje stvarnosti

O više nego tragičnoj sudbini posavskih, krajiških i kotovaroških Hrvata u hrvatskim medijima s obje strane granice vlada skoro potpuna šutnja, no zato su emisije HRT-a i vodećih hrvatskih tiskanih medija puni Dragana Čovića i Bože Ljubića, te dvojice-trojice njihovih odavno istrošenih trabanata iz Hercegovine sa zagrebačkim adresama, koji vrte uvijek istu priču o navodno neizdrživoj potlačenosti Hrvata u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nikoga ne briga što je stvarnost na terenu sasvim drugačija, što su Hrvati u tzv. RS-u, za razliku od Federacije, i fizički i gospodarski i institucionalno potpuno eliminirani. Sad je, naime, u hrvatskim medijima s obje strane Save trend izvrtanja stvarnosti prema kojoj Hrvatima u RS-u manje-više cvjetaju ruže, dok je Federacija za njih prava tamnica u kojoj im se gaze sva ljudska i građanska prava. Nikoga očito ne zanima istina, važan je spin i obnovljeno savezništvo na relaciji Mostar - Banja Luka u rušenju institucija ove zemlje.

Opet nikakve veze sa naslovom. Ispade sad da je Tadić preuzeo vlast nad HRT-om, pa tamo svakodnevno pušta Čovića i Ljubića da baljezgaju o potlačenosti Hrvata.
Hipatija wrote:Petar Jeleč
Posavljaci čvrsta prepreka idili između Dodika i takozvanih "legalnih i legitimnih“ Hrvata

Hrvatska politika u Zagrebu, na čelu s Ivom Josipovićem se umjesto službenih i snažnih protesta protiv ovakve otimačine imovine posavskih, krajiških i kotorvaroških Hrvata, bavila se i bavi time tko je legalan a tko nelegalan hrvatski predstavnik u aktualnoj vlasti u Federaciji BiH. Tako se hrvatski predsjednik može po nekoliko puta sastajati s Dodikom i primati nagradu njegovih Nezavisnih novina za "ličnost godine“, ali zato, "ne može“ naći vremena za susret s predsjednikom Federacije Živkom Budimirom, jer ovaj nije po Dodikovu i Čovićevu kriteriju (očito i Josipovićevu) "legalno“ izabrani Hrvat u vlasti. Nema iz hrvatske politike spomena o tomu da je iz Bosanske Posavine i RS-a istjerano i pobijeno kudikamo više ljudi nego iz čitave bivše takozvane. Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj. Sudbina izbjeglih Srba iz Hrvatske je dignuta na najvišu međunarodnu razinu, o njoj se govori i u relevantnim svjetskim institucijama, a sudbina postradalih Posavljaka i Hrvata u RS-u se gura pod tepih i nju nije uputno spominjati. Tužnu i tragičnu priču o Posavini nije ni danas, kao ni '92 kada je izdana i predana agresoru, dobro potezati i podsjećati na nju, jer još jedino ona može malo zaškripati u milozvučnom suglasju srpskih i "legalnih i legitimnih“ hrvatskih stranaka u uništavanju ove zemlje. Sve se češće i od samih Hrvata iz južnog dijela naše zemlje čuju ljutiti prigovori kako su „Posavljaci više dosadni s pričom o Posavini jer nam to ruši jedinstvo sa Srbima". Kad se podvuče crta, sve sam uvjereniji da su Tadićeva i Josipovićeva politika vrlo pogubne za budućnost Bosne i Hercegovine (Tadićeva doduše znatno više). No srbijanski predsjednik je bio barem u jednom u pravu kad je pohvalio sebe i Josipovića: oni su zaista deset godina ispred drugih, samo će od tog njihova "vizionarstva“ i "liderstva“ Bosnu i Hercegovinu, nažalost, još godinama boljeti glava.
(Sarajevo-x.com - http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110811010)


Autor ovog fenomenalnog članka se opet gubi. Očigledno je da mu nedostaje bilo kakvih normalnih argumenata o "udruženom zločinačkom poduhvatu Tadića i Josipovića", pa svako malo pominje Dodika, ugrožene Hrvate, Posavinu, itd. Tekst zapravo nije loš, dobar je pokazatelj kako se treba više plašiti onih koji brane Bosnu, nego onih koji je navodno napadaju.

User avatar
Ronnie O'Sullivan
Posts: 136
Joined: 23/05/2011 08:52

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Ronnie O'Sullivan » 11/08/2011 12:43

Sve dok su Srbi i Hrvati politcki i faktor odlucivanja u BiH odnosno produzene ruke Zagreba i Beograda, ovdje nece biti stabilizacije i mira pa samim time ni ekonomskog napretka...

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by seln » 11/08/2011 12:54

@draganbl,

sta je tebi, covjece?
To sto ti vidis, gledas sa pozicije Srbina u RS. To sto kazes "treba kazniti zlocince", ne cini te objetivnim ni realnim.

User avatar
prljavi Hare
Posts: 9960
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Seljačine uvijek u prve redove

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by prljavi Hare » 11/08/2011 13:07

Tekst je sjajan,a oni koji ne razumiju Tadićevu politiku prema BiH,uz asistenciju onoga jadnika kome je bolje
bilo da nastavi svirati klavir,to je njihov problem!
Inače u tekstu nisam pročitao ništa što već ne znam,samo je sve odlično sublimirano na jedno mjesto! :thumbup:
Nema više naivnih sa ove strane Drine,i ako ih ima,broj im je drastično opao! ;-)

Idun2
Posts: 43
Joined: 24/07/2011 01:24

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Idun2 » 11/08/2011 13:22

prljavi Hare wrote:Tekst je sjajan,a oni koji ne razumiju Tadićevu politiku prema BiH,uz asistenciju onoga jadnika kome je bolje
bilo da nastavi svirati klavir,to je njihov problem!
Inače u tekstu nisam pročitao ništa što već ne znam,samo je sve odlično sublimirano na jedno mjesto! :thumbup:
Nema više naivnih sa ove strane Drine,i ako ih ima,broj im je drastično opao! ;-)


:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Hipatija
Posts: 934
Joined: 10/12/2010 11:47
Contact:

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Hipatija » 11/08/2011 13:54

Prvo da iskažem vlastito gnušanje prema svakom mišljenju koje omalovažava ljudske, intelektualne, moralne i patriotske vrline koje krase Fra Petra Jeleča.
Počesto zažalim što svi u BiH nismo Franjevci po vjeri (http://bosnahistorija.org/2009/08/01/bo ... osnjastvo/ ).
ImageImage

Zagovornici trećeg entiteta su Fra P. Jeleča nazivali „izdajnikom“ hrvatskog naroda samo zato: što se ne slaže sa podjelama, preseljavanjima i svrstavnja ljude u „torove“; što ne razdvaja hrvate na „kamuflirane“ /“nekamuflirane“, „legitimne“/“nelegitimne“; što ne razdvaja ljude po etničkoj ili nacionalnoj pripadnosti – već jednostavno sve tretira ljudima, jednako vrijednih božije pomoći i božije ljubavi.
----
Kao drugo, iznosim vlastito ubjeđenje da su sljedbenici Mate bobana nanijeli i previše štete hrvatima u BiH, te da ne rade prave stvari i ne vode ispravnu politiku za dobrobit svih hrvata u BiH. Dogovor Boban - Karadžić neće se ostvariti, i što prije to spoznaju Čovićevi i Ljubićevi "legitimni hrvati" prije ćemo početi voditi sve narode u BiH zajedničkom boljitku.
---

SARAJEVO– Nakon što smo danas (ponedjeljak) objavili tekst pod naslovom „Istina o ujedinjenju dva HDZ-a koji se nikada nisu ni bili razjedinili na dvije razlicite stranke“ dobili smo povjerljive informacije od izvora bliskog HDZ-u BiH, koji je želio ostati neimenovan, ali je potvrdio kako je njegov stranački šef Dragan Čović kupio Božu Ljubića, odnosno HDZ 1990. za tri fotelje!
----
Koji od ova dva HDZ-a nastavlja "svijetle tradicije" Mate Bobana? Ko i zašto podstiče netrpeljivost između Hrvata i Bošnjaka?
To je često ponavljao i Mate Boban. On je govorio: "Mi sa Srbima više nemamo neriješenih pitanja. Srbi su nama bili trenutni neprijatelj, a balije", tako je on nazivao Muslimane, "su stalni".

Prlić: Muslimani, zajednički neprijatelj
O suradnji hrvatskog i srbijanskog rukovodstva tokom rata u BiH svjedoči i sastanak održan 3. veljače 1994. godine u Njivicama kod Herceg Novog gdje su se Karadžićem i Mladićem našli Jadranko Prlić, premijer Herceg-Bosne, general Ante Roso, zapovjednik HVO-a, i Mate Boban, predsjednik Herceg-Bosne.

Prlić je istaknuo da su Srbima i Hrvatima muslimani zajednički neprijatelj.
Momčilo Krajišnik nije krio svoje oduševljenje Prlićevim planovima: »Sviđa mi se da se uspostavio jedan vid povjerenja među nama. Sviđa mi se razmišljanje kako slomiti legalitet Alije Izetbegovića i njegove vlade…»
----
Zajednički neprijatelj i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima je politika Slobodana Miloševića, Dobrice Ćosića,..., koja još nije savladana i koja se očituje kroz politiku R. S. i u kojoj vidnu ulogu na održavanju i širenju netrpeljivosti, mržnje i podjela ima trenutni predsjednik R. S - Milorad Dodik.
Samo je toj politici u interesu da što više zadržava tenzije u BiH, da onemogućava normalno funkcionisanje države BiH, da (sada uz pomoć D. Čovića) pokaže i dokaže da je BiH "neodrživa"!

User avatar
Skijaš
Posts: 11191
Joined: 15/06/2011 09:56
Location: na terenu

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Skijaš » 11/08/2011 14:43

Tekst je dobar, mada ne mislim da Josipović podržava šovinističku Osovinu HDZ-SNSD na štetu Sarajeva, nego se ovdje radi o Josipovićevom izbjegavanju bilo kakve konfrontacije sa bilo kim u BiH. Što opet nije dobro kao Mesićeva politika ali je ipak bolje od Tuđmanove.

Hipatija
Posts: 934
Joined: 10/12/2010 11:47
Contact:

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Hipatija » 11/08/2011 14:58

Uvijek treba gledati šta se konkretno ostvaruje na terenu, mada su bitne i riječi kazane u pravo vrijeme i na pravom mjestu.
Sjećam se dolaska podpredsjednika SAD-a i skoro "paničnog" dolaska u BiH Havijera Solane i Karla Bilta, prosto su "zračili strahom" da bi se u BiH moglo desiti nešto što oni nisu planirali.
Sjećam se i "ekspresne i iznenadne ostavke" Miroslava Lajčaka, u momentu kada je morao nešto konkretno uraditi ( on je ostavkom izbjegao da pokaže "pravo lice").
Sjećam se i iznenadnog dolaska Miterana u BiH, poteza Mekenzija, Ja suša - ja kiša (Jasuši Akaši) i mnogih drugih koji su potpomagali politiku S. Miloševića.
Toj politici mogu i moraju se suprotstaviti Srbi, Hrvati, Bošnjaci i OSTALI, i svi kojima ljudske i civilizacijske vrijednosti jesu glavna vodilja u politici.
-----
Kako savladati "kolektivno ludiolo", nisam dovoljno pametan da smislim efikasan prijedlog.
Kolektivno ludilo

Američki diplomata: Postoji opasnost od raspada BiH

Bivši američki diplomata William Stuebner smatra da bi nedostatak američkog i evropskog interesa u BiH mogao ohrabriti srpske i hrvatske separatističke planove što bi moglo rezultirati eventualnim raspadom ove bivše jugoslovenske republike."SAD više ne mare (za BiH) i cjelokupno ponašanje je takvo da je to evropski problem koji oni i treba da rješavaju. Pa, kada se ste posljednji put vidjeli da su Evropljani riješili neki veći problem? To će za posljedicu imati da, ukoliko bi oni željeli da dođe do raspada BiH, neće biti nikoga da ih u tome spriječi", ocijenio je ovaj bivši diplomata u intervjuu za Reuters.

Stuebner je nedavno objavio knjigu "Zmaj spava" u kojoj piše o svom boravku u BiH i čije je prvo poglavlje objavio sarajevski magazin "Dani".

Prema mišljenju Stuebner, "Dejtonski sporazum bio je sporazum sa đavolom".

"Dejtonski sporazum legitimizovao je i potvrdio etničku politiku, nešto čime su prekršeni naši najsvetiji principi i što mi u SAD nikada ne bi prihvatili u svom sistemu", naglasio je Stuebner.

Bivši američki diplomata smatra da ne bi niko, posebno EU, nastupio dovoljno snažno da očuva BiH ukoliko bi se zemlje zaista raspala.

Stuebner, koji je je izrazio bojazan da bi se BiH u narednih nekoliko godina mogla raspasti ukoliko ne dođe do promijena uređenja zasnovanog na etničnosti, smatra je jedino rješenje utvrđivanje istine o posljednjem ratu.

"Mislim da je najveća opasnost po budućnost BiH činjenica što su stvorene različite verzije istorije. Toliko je toga što je prošlo, previše konfuzije i mitologije da mora postojati način da se kroz to prođe", zaključuje Stuebner.

On je priznao da će za proces iznošenja istine i pomirenje biti potrebno određeno vrijeme.

"Neće biti lako i biće generacijski. Moramo okončati ovo kolektivno ludilo", smatra Stuebner.

User avatar
BHCluster
Posts: 15728
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times
Contact:

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by BHCluster » 11/08/2011 21:45

draganbl wrote:Hajde da ja pokušam. Pročitao sam članak i smatram da je napisana gomila gluposti pomiješana sa ponekom krivo interpretiranom činjenicom.
Hipatija wrote:...
Petar Jeleč
Andrej Nikolaidis je u svojoj najnovijoj kolumni, objavljenoj na jednom portalu, izrekao nekoliko sjajnih misli koje zaslužuju da ih se stalno ima na umu: "Ja znam da fini, liberalni i tolerantni regionalni intelektualci o politici Borisa Tadića trebaju govoriti u komplimentima. To je em u duhu pomirenja, em u duhu nove saradnje, em u duhu evropskih integracija. Promovisati – šta promovisati, slijediti – politiku samoproglašenog regionalnog lidera u duhu je vremena. Problem je, u najkraćem, u tome što je Boris Tadić regionalni lider samo u jednoj stvari – u destabilizaciji regiona.“ U daljnjem tekstu Nikolaidis svoje stavove argumentirano obrazlaže analizirajući Tadićevu politiku prema Crnoj Gori i Kosovu. Vrlo je zanimljiva, na primjer, Tadićeva interpretacija zadnje krize na sjeveru Kosova gdje smo svjedočili reprizi već viđene balvan-revolucije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a predsjednik Srbije sugerira mogućnost da u tim događajima i u paljenju graničnih prijelaza svoje prste imaju i ubačeni albanski provokatori koji su, po toj logici, valjda rezali balvane i postavljali ih na ceste zagrljeni s lokalnim Srbima.

Kao prvo, Tadić ni Srbija nemaju nikakvu posebnu politiku prema Crnoj Gori.
Kao drugo, problemi na Kosovu sigurno postoje, jednostrano ponašanje ni jedne ni druge strane ne vode dobrom rješenju. Potezi Albanaca jesu bili jednostrani, a Srbija ima pravo i obavezu da štiti Srbe na Kosovu. To naravno ne opravdava paljenje bilo čega.


Naredni dio ću morati da isjeckam.
Hipatija wrote:Petar Jeleč
Tadićeva politika prema Bosni i Hercegovini

No ostavimo po strani događaje na Kosovu, i ono što Tadićeva politika, ujedinjena sa Srpskom pravoslavnom crkvom, poduzima na destabilizaciji Crne Gore

Neistina. Nikakva destabilizacija Crne Gore se ne preduzima. Problemi između dvije crkve u Crnog Gori sigurno postoje jer niko neće da se odrekne moći. SPC je stekla autokefalnost prije mnogo vijekova i sigurno je neće tek tako podijeliti sa novonastalom crnogorskom. Ali i to opet nema veze sa Tadićem.
Hipatija wrote:Petar Jeleč
i osvrnimo se na posljedice takve politike u Bosni i Hercegovini, jedinoj zemlji u kojoj je, nažalost, u velikoj mjeri uspio velikosrpski projekt. Boris Tadić prema našoj zemlji vodi politiku zacrtanu drugim Memorandum SANU-a koji je kreirao njegov otac akademik Ljubomir Tadić skupa s kućnim im prijateljem Dobrišom Ćosićem. Za bolje shvaćanje ukupne srpske politike svakako vrijedi pročitati knjige renomiranih srpskih historičarki Latinke Perović, Olge Popović Obradović i Dubravke Stojanović koje temeljito seciraju službenu politiku Srbije prema susjedima. Nakon toga će svatko onaj tko još uvijek gaji bilo kakve iluzije o konstruktivnoj politici Borisa Tadića ostati poprilično razočaran.

Veze nema sa životom.Očigledno ni autor ovog teksta nije čitao knjige pomenutih istoričarki, a u krajnjoj liniji nije ni morao, jer je očigledno da je već "ostao poprilično razočaran".
Hipatija wrote:
Petar Jeleč
Tu svakako treba pridodati i nekoliko beogradskih intelektualaca poput Srđe Popovića, Sonje Biserko i inače čitave ekipe okupljene oko Lukovićeva sjajnog portala e-novine koji je Tadićevoj vlasti postao nepodnošljiv trn u oku pa čini sve da ga ugasi. Sonja Biserko, predsjednica HHO-a Srbije, zajedno s kolegama iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na nedavnom je sastanku u Mostaru ustvrdila kako Tadićeva Srbija želi u miru ostvariti Miloševićeve ratne ciljeve. Tadić to doduše radi na znatno uglađeniji i zapadnom uhu i "neovisnim intelektualcima“ prihvatljiviji način od Miloševića: tako on javno govori da podržava integritet Bosne i Hercegovine, a u stvari srpska politička i intelektualna elita preko Milorada Dodika čini sve da destabilizira ovu zemlju i drži je u stanju konstantne napetosti.

Sve go intelektualac do intelektualca, na čelu sa Perom enovine. Samo mi nije jasno kako je mudri autor zaključio da je ova skupina "intelektualaca" trn u oku bilo kome. Vjerujem da Tadić i nema pojma šta su to e-novine, a kamoli još da ga ta hipi komuna kvazinovinara na čelu sa klasičnim balkanskim klovnom na bilo koji način žulja.

Hipatija wrote:Petar Jeleč
Josipović sekundira Tadiću

I dok se destruktivnoj politici Borisa Tadića u provođenju velikosrpskog i memorandumskog projekta u regiji ne treba previše iščuđavati – jer Tadićeva Srbija nije doživjela nikakvu katarzu niti je prihvatila odgovornost za ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu – aktivnost hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u sekundiranju politici Borisa Tadića u regiji u najmanju je ruku zabrinjavajuća. Umjesto lobiranja po svijetu i posjeta međunarodnim institucijama po Washingtonu, Briselu, Moskvi, Pekingu, i tako dalje, u svrhu promoviranja interesa zemlje na čijem je čelu, skoro se sva "međunarodna“ politika Ive Josipovića svela na dosad nebrojene susrete s prijateljem Borisom Tadićem koji je zbog tog prijateljstva s hrvatskim predsjednikom "vrlo skromno“ ustvrdio kako njih dvojica svojom politikom idu deset godina ispred drugih u regiji. Da nije tužna, ovakva bi samohvalna izjava bila više nego smiješna.

E sad se nađe stručnjak koji će nekoga da uči gdje treba da se lobira i koje institucije da se posjećuju. Pa nema većeg interesa nego sastajanje sa regionalnim političarima. Zašto stručnjak ne pomene kako se sarajevska bratija na čelu sa Komšićem sastala sa tim istim Tadićem dva puta u nekoliko mjeseci? Sjeća li se neko tih sastanaka, ili smo postali kratke pameti?

Hipatija wrote:Petar Jeleč

U posljednjem intervjuu za "Magazin“ Jutarnjeg lista na izričito pitanje novinara o tomu kako Bosna i Hercegovina može napredovati ako na čelu jednog entiteta ima čovjeka koji je konstantno iz dana u dan negira i ponižava, Josipović pilatovski izbjegava odgovoriti i niže par pustih fraza koje nemaju nikakve veze s postavljenim pitanjem. Nakon nekih argumentiranih javnih upozorenja na pogubne rezultate Josipovićeva odnosa prema Miloradu Dodiku (vjerojatno po savjetu zajedničkog im prijatelja Tadića), Josipović je u intervjuu Nacionalu ustvrdio kako će on takvom svojom politikom vratiti Hrvate u Posavinu, a više puta je ponavljao i rečenicu kako je Milorad Dodik ispunio sve što je obećao, ne objasnivši javnosti nikada o kakvim se to obećanjima radi.Netačno.

Hipatija wrote:Petar Jeleč
Zakon o katastru dovršava etničko čišćenje u RS-u

No zato je Dodik u međuvremenu, nakon tih susreta u kojima je navodno bilo riječi o poboljšanju situacije za Hrvate u RS-u, donio zakon u kojem se u miru dovršava proces etničkog čišćenja nad Hrvatima (i Bošnjacima) u tzv. Republici Srpskoj.

Radi se o zakonu o katastru koji je nedavno, ...
[/b]

Ovaj dio preskačem, jer on svejedno nema nikakve veze ni sa Tadićem ni sa Josipovićem. Moguće je da je taj dio autor kopirao iz nekog drugog stručnog članka, pa poslije zaboravio na poneko mjesto ukucati SANU, SPC, Tadić, Josipović.


Hipatija wrote:Petar Jeleč
Izvrtanje stvarnosti

O više nego tragičnoj sudbini posavskih, krajiških i kotovaroških Hrvata u hrvatskim medijima s obje strane granice vlada skoro potpuna šutnja, no zato su emisije HRT-a i vodećih hrvatskih tiskanih medija puni Dragana Čovića i Bože Ljubića, te dvojice-trojice njihovih odavno istrošenih trabanata iz Hercegovine sa zagrebačkim adresama, koji vrte uvijek istu priču o navodno neizdrživoj potlačenosti Hrvata u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nikoga ne briga što je stvarnost na terenu sasvim drugačija, što su Hrvati u tzv. RS-u, za razliku od Federacije, i fizički i gospodarski i institucionalno potpuno eliminirani. Sad je, naime, u hrvatskim medijima s obje strane Save trend izvrtanja stvarnosti prema kojoj Hrvatima u RS-u manje-više cvjetaju ruže, dok je Federacija za njih prava tamnica u kojoj im se gaze sva ljudska i građanska prava. Nikoga očito ne zanima istina, važan je spin i obnovljeno savezništvo na relaciji Mostar - Banja Luka u rušenju institucija ove zemlje.

Opet nikakve veze sa naslovom. Ispade sad da je Tadić preuzeo vlast nad HRT-om, pa tamo svakodnevno pušta Čovića i Ljubića da baljezgaju o potlačenosti Hrvata.
Hipatija wrote:Petar Jeleč
Posavljaci čvrsta prepreka idili između Dodika i takozvanih "legalnih i legitimnih“ Hrvata

Hrvatska politika u Zagrebu, na čelu s Ivom Josipovićem se umjesto službenih i snažnih protesta protiv ovakve otimačine imovine posavskih, krajiških i kotorvaroških Hrvata, bavila se i bavi time tko je legalan a tko nelegalan hrvatski predstavnik u aktualnoj vlasti u Federaciji BiH. Tako se hrvatski predsjednik može po nekoliko puta sastajati s Dodikom i primati nagradu njegovih Nezavisnih novina za "ličnost godine“, ali zato, "ne može“ naći vremena za susret s predsjednikom Federacije Živkom Budimirom, jer ovaj nije po Dodikovu i Čovićevu kriteriju (očito i Josipovićevu) "legalno“ izabrani Hrvat u vlasti. Nema iz hrvatske politike spomena o tomu da je iz Bosanske Posavine i RS-a istjerano i pobijeno kudikamo više ljudi nego iz čitave bivše takozvane. Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj. Sudbina izbjeglih Srba iz Hrvatske je dignuta na najvišu međunarodnu razinu, o njoj se govori i u relevantnim svjetskim institucijama, a sudbina postradalih Posavljaka i Hrvata u RS-u se gura pod tepih i nju nije uputno spominjati. Tužnu i tragičnu priču o Posavini nije ni danas, kao ni '92 kada je izdana i predana agresoru, dobro potezati i podsjećati na nju, jer još jedino ona može malo zaškripati u milozvučnom suglasju srpskih i "legalnih i legitimnih“ hrvatskih stranaka u uništavanju ove zemlje. Sve se češće i od samih Hrvata iz južnog dijela naše zemlje čuju ljutiti prigovori kako su „Posavljaci više dosadni s pričom o Posavini jer nam to ruši jedinstvo sa Srbima". Kad se podvuče crta, sve sam uvjereniji da su Tadićeva i Josipovićeva politika vrlo pogubne za budućnost Bosne i Hercegovine (Tadićeva doduše znatno više). No srbijanski predsjednik je bio barem u jednom u pravu kad je pohvalio sebe i Josipovića: oni su zaista deset godina ispred drugih, samo će od tog njihova "vizionarstva“ i "liderstva“ Bosnu i Hercegovinu, nažalost, još godinama boljeti glava.
(Sarajevo-x.com - http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110811010)


Autor ovog fenomenalnog članka se opet gubi. Očigledno je da mu nedostaje bilo kakvih normalnih argumenata o "udruženom zločinačkom poduhvatu Tadića i Josipovića", pa svako malo pominje Dodika, ugrožene Hrvate, Posavinu, itd. Tekst zapravo nije loš, dobar je pokazatelj kako se treba više plašiti onih koji brane Bosnu, nego onih koji je navodno napadaju.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
:run:

Hemel
Posts: 5447
Joined: 08/11/2003 00:00
Location: prije i poslije tobe ista

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Hemel » 11/08/2011 23:13

seln wrote:@draganbl,

sta je tebi, covjece?
To sto ti vidis, gledas sa pozicije Srbina u RS. To sto kazes "treba kazniti zlocince", ne cini te objetivnim ni realnim.


posle @draganovog komentara mislio sam ovo isto napisati...

:thumbup:

User avatar
Sasvim_Obican
Posts: 1784
Joined: 17/08/2010 16:58
Location: partijska dalekovidnica

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Sasvim_Obican » 11/08/2011 23:54

Bosanski fratri su dokazani prijatelji ove zemlje koji su se kroz vijekove saživjeli sa Bosnom i Hercegovinom, i svim njenim "bolama" i "manama". To još jedanput pokazuje i zrelo, te nadasve jako inteligentno medijsko istupanje fra Petra Jelača koji je samo još jedan u nizu mladih ljudi u ovoj zemlji koji odbijaju nacionalnu "torizaciju" ! Bravo Petre ! :bih:

pemanapemani
Posts: 4153
Joined: 09/09/2008 15:12
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by pemanapemani » 12/08/2011 00:37

Protivnik sam mješanja religijskih službenika u politiku, jer oni imaju puno važnijeg posla. Druga stvar, nisu svi franjevci tako bajni i krasni i probosanski orjentisani, što je i sam fra Petar u nekoliko navrata spomenuo, a u što sam se i lično uvjerio.
U nedostatku iole normalnih političara koji će stvari postaviti na pravo mjesto, fra Petar Jelač, iako religijski službenik, dolazi kao melem na ranu. Slažem se sa svim što je do sada napisao, a njegovo pisanje pratim već godinama.
@draganbl - Znači Borisa Tadića nije briga za Crnu Goru, samo je malo nedavno obilazio u društvu raznoraznih "dokazanih srpskih patriota", valjda da bi riješio te nesporazume između dvije Crkve. Nema to nikakve veze sa II memorandumom SANU-a, velikosrpskim idejama i sličnim "mirnodopskim" načelima. Nešto slično radi u BiH, pa je tako u skladu sa svojim europejskim načelima grli čovjeka koji negira genocid i ratne zločine, otvara "Srbiju" za malu djecu, radi na specijalnim vezama Srbije i manjeg entiteta itd.
Ne znam kakav moraš biti čovjek da e-novine nazoveš hipi komunom, a Petra Lukovića klaunom. Svaka čast. Sve navedeno najbolje pokazuje, kako ti ono reče, da BiH više štete oni koji je brane, nego oni koji je kao napadaju.
Što se tiče Ive Josipovića, nije on pao s Marsa pa da ne zna konstalaciju odnosa u BiH i danas i u prošlosti. Uostalom, ako već ima potrebu da svako malo uzima BiH u usta i štiti Hrvate ovdje, zašto nije reagovao na Čovićevu izjavu da Hrvati koji su ostali u Sarajevu, ili su glupi ili nisu imali gdje.
Najlakše se praviti glup, a ovo je ipak 21. stoljeće gdje su sve informacije na dohvat ruke i ostaju koliko toliko trajno zabilježene.
Još jednom, fra Petre :thumbup:

User avatar
tbv
Posts: 882
Joined: 19/12/2010 14:46
Location: _______________
Contact:

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by tbv » 12/08/2011 01:00

Hemel wrote:
seln wrote:@draganbl,

sta je tebi, covjece?
To sto ti vidis, gledas sa pozicije Srbina u RS. To sto kazes "treba kazniti zlocince", ne cini te objetivnim ni realnim.


posle @draganovog komentara mislio sam ovo isto napisati...

:thumbup:

ja mislim da bi moderatori nekad trebali da iskoriste pravo na brisanje pojedinih postova, jer toliko zagadjuju temu sa glupostima, lazima i mitovima da nakon citanja tih postova osjetim udarac kundeka po bubrezima...

vezano za temu, - fra Petar Jelac, svaka cast, vase rijeci su melem za moje bubrege, za moju dusu :thumbup:

User avatar
plain vanilla
Posts: 61081
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
Has thanked: 9 times
Been thanked: 12 times

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by plain vanilla » 12/08/2011 01:17

Hodidid wrote:Tekst se moze samo potpisati a Jelecu skinuti kapa na upornosti da ukazuje na bit problema u BiH.

+1
steta sto se ne bavi politikom

User avatar
draganbl
Posts: 1980
Joined: 21/06/2009 00:59

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by draganbl » 12/08/2011 07:38

pemanapemani wrote:Protivnik sam mješanja religijskih službenika u politiku, jer oni imaju puno važnijeg posla. Druga stvar, nisu svi franjevci tako bajni i krasni i probosanski orjentisani, što je i sam fra Petar u nekoliko navrata spomenuo, a u što sam se i lično uvjerio.
U nedostatku iole normalnih političara koji će stvari postaviti na pravo mjesto, fra Petar Jelač, iako religijski službenik, dolazi kao melem na ranu. Slažem se sa svim što je do sada napisao, a njegovo pisanje pratim već godinama.
@draganbl - Znači Borisa Tadića nije briga za Crnu Goru, samo je malo nedavno obilazio u društvu raznoraznih "dokazanih srpskih patriota", valjda da bi riješio te nesporazume između dvije Crkve. Nema to nikakve veze sa II memorandumom SANU-a, velikosrpskim idejama i sličnim "mirnodopskim" načelima. Nešto slično radi u BiH, pa je tako u skladu sa svojim europejskim načelima grli čovjeka koji negira genocid i ratne zločine, otvara "Srbiju" za malu djecu, radi na specijalnim vezama Srbije i manjeg entiteta itd.
Ne znam kakav moraš biti čovjek da e-novine nazoveš hipi komunom, a Petra Lukovića klaunom. Svaka čast. Sve navedeno najbolje pokazuje, kako ti ono reče, da BiH više štete oni koji je brane, nego oni koji je kao napadaju.
Što se tiče Ive Josipovića, nije on pao s Marsa pa da ne zna konstalaciju odnosa u BiH i danas i u prošlosti. Uostalom, ako već ima potrebu da svako malo uzima BiH u usta i štiti Hrvate ovdje, zašto nije reagovao na Čovićevu izjavu da Hrvati koji su ostali u Sarajevu, ili su glupi ili nisu imali gdje.
Najlakše se praviti glup, a ovo je ipak 21. stoljeće gdje su sve informacije na dohvat ruke i ostaju koliko toliko trajno zabilježene.
Još jednom, fra Petre :thumbup:

Protivnik sam populističke politike koju vode ovdašnji političari i u posljednje vrijeme sam nekoliko puta kritikovao Tadića zbog toga. Moj post na koji je osuto drvlje i kamenje nije imao za cilj da brani dotičnog i prijatelja mu Josipovića, već da ukaže na izvrtanje stvarnosti u toliko hvaljenom intervjuu g-dina Jeleča.
Da direktno odgovorim na post, u vezi sa Tadićevim obilaskom Crne Gore. Koliko znam, prije mjesec dana je Tadić bio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori i sastao se sa predsjednikom i premijerom. E sad ako predsjednik i premijer (Crne Gore) rade na destabilizaciji iste, moguće je da su sa Tadićem na tome i radili.
Što se tiče Bosne, mogao bih samo da pitam sa kim se to Tadić i Josipović sastaju u posljednje vrijeme. Obratite pažnju na drugu sliku sa linka http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/tadic ... 64008.html. Da li se ovdje Tadić grli sa Dodikom? Je li to onaj desno od Tadića? Nešto je smršao.
Za Petra Lukovića smatram da je loš novinar, ne zbog toga o čemu piše, već kako piše. Vulgarnosti, psovke i uvrjedljive fotomontaže koje razveseljavaju narod meni nisu način kako se treba pisati. Postoji veliki broj dobrih, objektivnih portala (evo recimo SaX), gdje se ljudi ne vrijeđaju, izjave ne izvlače iz konteksta, a kritike i optužbe se iznose argumentovano i dostojanstveno. Zbog toga urednika e-novina smatram klovnom, jer to i jeste: sam je napravio cirkus od portala u kome uveseljava narod. A to nije novinarstvo.

Hipatija
Posts: 934
Joined: 10/12/2010 11:47
Contact:

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Hipatija » 12/08/2011 11:25

@draganbl, mislim da odvlačiš pažnju i usmjeravaš diskusiju sa suštine, glavnog cilja i svrhe ove teme!!
U prvom dijelu članka meni je "zapalo za oko" ovo inteligentno zapažanje:
Tadićeva interpretacija zadnje krize na sjeveru Kosova gdje smo svjedočili reprizi već viđene balvan-revolucije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a predsjednik Srbije sugerira mogućnost da u tim događajima i u paljenju graničnih prijelaza svoje prste imaju i ubačeni albanski provokatori koji su, po toj logici, valjda rezali balvane i postavljali ih na ceste zagrljeni s lokalnim Srbima

Također je i ovo činjenica, koja se nameće iz prakse i konkretnih poteza ( gdje je monogo više "loših" od "dobronamjernih" poteza) B. Tadića u BiH i prema BiH:
tako on javno govori da podržava integritet Bosne i Hercegovine, a u stvari srpska politička i intelektualna elita preko Milorada Dodika čini sve da destabilizira ovu zemlju i drži je u stanju konstantne napetosti.
Podržavati M. Dodika, zanači i podržavati "govor mržnje" i "postupke destrukcije"! I ne reagovanje na postupke M. Dodika je "prešutna podrška"!
Boris Tadić, ukoliko želi iskrene promjene u regionu ima pravo i obavezu da reaguje i javno se ogradi od M. Dodika ( I. Josipović nema obavezu, već je to stvar njegove "promućurnosti" i lične odluke).
U posljednjem intervjuu za "Magazin“ Jutarnjeg lista na izričito pitanje novinara o tomu kako Bosna i Hercegovina može napredovati ako na čelu jednog entiteta ima čovjeka koji je konstantno iz dana u dan negira i ponižava, Josipović pilatovski izbjegava odgovoriti i niže par pustih fraza koje nemaju nikakve veze s postavljenim pitanjem.

Čovjek iskrenih namjera uvijek pronađe i prave riječi. Svoja opredjelenja pokazao je u svojim zajedničkim izjavama sa J. Kosor :D . U isto vrijeme su date neprihvatljive izjave ambasadora Hrvatske u BiH. Tu je Ivo Josipović imao priliku pokazati za šta jeste - a za šta nije u BiH.
( "tehničke smetnje", valjda neka internet blokada (????), onemogućila me u dovršetku uređivanja posta)
Last edited by Hipatija on 12/08/2011 15:01, edited 2 times in total.

User avatar
Rimad
Posts: 821
Joined: 20/05/2009 14:56

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Rimad » 12/08/2011 11:47

Zakon o katastru kao i porez na nekretnine nije dobio pažnju javnosti koju je zaslužio.

Dok nas je Dodik zamajavao pričom o referendumu, neprimjećeno je usvojem ovaj zakon.

Koliko je zaista ovaj zakon opasan i da li predstavlja nastavak etničkog čišćenja?

Ako jeste nastavak etničkog čišćenja, zašto Bošnjaci i Hrvati šute?

pemanapemani
Posts: 4153
Joined: 09/09/2008 15:12
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by pemanapemani » 12/08/2011 11:54

draganbl wrote:
pemanapemani wrote:Protivnik sam mješanja religijskih službenika u politiku, jer oni imaju puno važnijeg posla. Druga stvar, nisu svi franjevci tako bajni i krasni i probosanski orjentisani, što je i sam fra Petar u nekoliko navrata spomenuo, a u što sam se i lično uvjerio.
U nedostatku iole normalnih političara koji će stvari postaviti na pravo mjesto, fra Petar Jelač, iako religijski službenik, dolazi kao melem na ranu. Slažem se sa svim što je do sada napisao, a njegovo pisanje pratim već godinama.
@draganbl - Znači Borisa Tadića nije briga za Crnu Goru, samo je malo nedavno obilazio u društvu raznoraznih "dokazanih srpskih patriota", valjda da bi riješio te nesporazume između dvije Crkve. Nema to nikakve veze sa II memorandumom SANU-a, velikosrpskim idejama i sličnim "mirnodopskim" načelima. Nešto slično radi u BiH, pa je tako u skladu sa svojim europejskim načelima grli čovjeka koji negira genocid i ratne zločine, otvara "Srbiju" za malu djecu, radi na specijalnim vezama Srbije i manjeg entiteta itd.
Ne znam kakav moraš biti čovjek da e-novine nazoveš hipi komunom, a Petra Lukovića klaunom. Svaka čast. Sve navedeno najbolje pokazuje, kako ti ono reče, da BiH više štete oni koji je brane, nego oni koji je kao napadaju.
Što se tiče Ive Josipovića, nije on pao s Marsa pa da ne zna konstalaciju odnosa u BiH i danas i u prošlosti. Uostalom, ako već ima potrebu da svako malo uzima BiH u usta i štiti Hrvate ovdje, zašto nije reagovao na Čovićevu izjavu da Hrvati koji su ostali u Sarajevu, ili su glupi ili nisu imali gdje.
Najlakše se praviti glup, a ovo je ipak 21. stoljeće gdje su sve informacije na dohvat ruke i ostaju koliko toliko trajno zabilježene.
Još jednom, fra Petre :thumbup:

Protivnik sam populističke politike koju vode ovdašnji političari i u posljednje vrijeme sam nekoliko puta kritikovao Tadića zbog toga. Moj post na koji je osuto drvlje i kamenje nije imao za cilj da brani dotičnog i prijatelja mu Josipovića, već da ukaže na izvrtanje stvarnosti u toliko hvaljenom intervjuu g-dina Jeleča.
Da direktno odgovorim na post, u vezi sa Tadićevim obilaskom Crne Gore. Koliko znam, prije mjesec dana je Tadić bio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori i sastao se sa predsjednikom i premijerom. E sad ako predsjednik i premijer (Crne Gore) rade na destabilizaciji iste, moguće je da su sa Tadićem na tome i radili.
Što se tiče Bosne, mogao bih samo da pitam sa kim se to Tadić i Josipović sastaju u posljednje vrijeme. Obratite pažnju na drugu sliku sa linka http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/tadic ... 64008.html. Da li se ovdje Tadić grli sa Dodikom? Je li to onaj desno od Tadića? Nešto je smršao.
Za Petra Lukovića smatram da je loš novinar, ne zbog toga o čemu piše, već kako piše. Vulgarnosti, psovke i uvrjedljive fotomontaže koje razveseljavaju narod meni nisu način kako se treba pisati. Postoji veliki broj dobrih, objektivnih portala (evo recimo SaX), gdje se ljudi ne vrijeđaju, izjave ne izvlače iz konteksta, a kritike i optužbe se iznose argumentovano i dostojanstveno. Zbog toga urednika e-novina smatram klovnom, jer to i jeste: sam je napravio cirkus od portala u kome uveseljava narod. A to nije novinarstvo.


Ta populistička politika Borisa Tadića je istovremeno i politika dvostrukih aršina. Moj post je bio usmjeren na Tadićevu posjetu Crnoj Gori u martu, tačnije 16. i 17. marta, kada je u društvu raznoraznih likova šetao po toj zemlji u svrhu pridobijanja ljudi, a sve vezano za popis stanovništva. S druge strane, imamo fašistički memorandum SANU-a od kojeg se niti jednom riječju nije ogradio, dok s druge strane reaguje na svaku sitnicu i smatra se pozvanim da komentariše sve što se i najmanje tiče srpskog naroda bilo gdje u svijetu.
On i Josipović dobro znaju kako stoje stvari u BiH, kao što zna svaka osoba koja to želi znati. Svima su puna usta EU integracija i svi kao žele da BiH uhvati priključak sa drugim zemljama iz regiona, a rade potpuno drugačije. Ako se smatraju pozvanim da reaguju na sve i svašta, onda jednostavno ne smiju prešutiti negiranje genocida, ratnih zločina, svečani doček za osobe koje su osuđeni ratni zločinci, nazivanje jednog dijela naroda glupanima i izdajicama, fašističke izjave vezane za sudije i tužitelje itd.
Što se tiče e-novina, to je tvoj stav i poštujem ga, ali ako se inzistira na komunikaciji bez vrijeđanja i etiketiranja, ne treba nekoga nazivati klaunom i portal hipi komunom. Iskreno, meni se ne sviđa kada neko etiketira određeni portal koji prenosi članke i kolumne mnoštva izvrsnih intelektualaca, pisaca, novinara (Faruk Šehić, Teofil Pančić, Nataša Kandić, Tomislav Klauški, Emir Imamović, Boris Dežulović, Predrag Lucić, Marko Vešović, Samir Šestan...).

User avatar
ultima_palabra
Posts: 46656
Joined: 15/12/2008 16:53
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by ultima_palabra » 12/08/2011 12:59

OPOMENA!
Last edited by Anonymous on 12/08/2011 14:44, edited 1 time in total.
Reason: .

User avatar
draganbl
Posts: 1980
Joined: 21/06/2009 00:59

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by draganbl » 12/08/2011 13:50

Hipatija wrote:@draganbl, mislim da odvlačiš pažnju i usmjeravaš diskusiju sa suštine, glavnog cilja i svrhe ove teme!!
U prvom dijelu članka meni je "zapalo za oko" ovo inteligentno zapažanje:
Tadićeva interpretacija zadnje krize na sjeveru Kosova gdje smo svjedočili reprizi već viđene balvan-revolucije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a predsjednik Srbije sugerira mogućnost da u tim događajima i u paljenju graničnih prijelaza svoje prste imaju i ubačeni albanski provokatori koji su, po toj logici, valjda rezali balvane i postavljali ih na ceste zagrljeni s lokalnim Srbima

Također je i ovo činjenica, koja se nameće iz prakse i konkretnih poteza ( gdje je monogo više "loših" od "dobronamjernih" poteza) B. Tadića u BiH i prema BiH:
tako on javno govori da podržava integritet Bosne i Hercegovine, a u stvari srpska politička i intelektualna elita preko Milorada Dodika čini sve da destabilizira ovu zemlju i drži je u stanju konstantne napetosti.
Podržavati M. Dodika, zanači i podržavati "govor mržnje" i "postupke destrukcije"! I ne reagovanje na postupke M. Dodika je "prešutna podrška"!
Boris Tadić, ukoliko želi iskrene promjene u regionu ima pravo i obavezu da reaguje i javno se ogradi od M. Dodika ( I. Josipović nema obavezu, već je to stvar njegove "promućurnosti" i lične odluke).

Izvini, ali ne shvatam kako svrha teme koja govori o intervjuu g-dina Jeleča može da bude jedna rečenica koju on prenosi iz drugog intervjua!
Ja sam komentarisao intervju g-dina Jeleča, od početka do kraja. Nemam ništa protiv toga da postoji tema Pljuvanje po Tadiću, rado ću na njoj učestvovati, ali mi je glupo što mi zamjeraš sto komentarišem citav članak koji si ti postavio u prvom postu.
Znači, ako se Tadić sastane sa Komšićem tri puta u par mjeseci (od kojih je jedna posjeta usred Sarajeva), onda mi je nekako čudno i neprofesionalno to ne pomenuti kada se priča o Tadićevom odnosu prema BiH. Dalje, napisati da je Luković sa svojim kvazinovinarstvom "trn koji bode" bilo koga je neozbiljno. Priča o Čoviću, hrt-u, Posavini itd. (problemima koje autor članka Jelač direktno pripisuje Tadiću i Josipoviću) je u redu, ali kakve veze ona ima sa Tadićem. Nije sporno, neka autor kritikuje Čovića, Božića, Dodika, ali možda u nekom drugom intervjuu. Svi znamo da je Tadić bio u Crnoj Gori, sastao se sa predsjednikom i premijerom, a nešto to nisam pročitao kod Jelača.
Da završim, nemam ništa protiv autora, neka nastavi da kritikuje i Tadića i Josipovića. Samo neka to radi objektivno i argumentovano.

User avatar
draganbl
Posts: 1980
Joined: 21/06/2009 00:59

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by draganbl » 12/08/2011 14:16

pemanapemani wrote:Ta populistička politika Borisa Tadića je istovremeno i politika dvostrukih aršina. Moj post je bio usmjeren na Tadićevu posjetu Crnoj Gori u martu, tačnije 16. i 17. marta, kada je u društvu raznoraznih likova šetao po toj zemlji u svrhu pridobijanja ljudi, a sve vezano za popis stanovništva.

Zvanična posjeta Crnog Gori bila je negdje u julu, znači znatno skoriji datum. Zašto se to prećutkuje? Zašto bi najviši zvaničnici primili Tadića u zvničnu posjetu, ako on radi na destabilizaciji zemlje? Smiješno. Pa i da nije smiješno, zašto ta činjenica da je bio u Crnoj Gori nije pomenuta. Samo jeftino obmanjivanje javnosti.
pemanapemani wrote: S druge strane, imamo fašistički memorandum SANU-a od kojeg se niti jednom riječju nije ogradio, dok s druge strane reaguje na svaku sitnicu i smatra se pozvanim da komentariše sve što se i najmanje tiče srpskog naroda bilo gdje u svijetu.
On i Josipović dobro znaju kako stoje stvari u BiH, kao što zna svaka osoba koja to želi znati. Svima su puna usta EU integracija i svi kao žele da BiH uhvati priključak sa drugim zemljama iz regiona, a rade potpuno drugačije. Ako se smatraju pozvanim da reaguju na sve i svašta, onda jednostavno ne smiju prešutiti negiranje genocida, ratnih zločina, svečani doček za osobe koje su osuđeni ratni zločinci, nazivanje jednog dijela naroda glupanima i izdajicama, fašističke izjave vezane za sudije i tužitelje itd.

Da li mi govorimo o Tadiću ili Dodiku? Pitam ponovo, vjerovatno ne i posljednji put: SA KIM SE TADIĆ SASTAO U SARAJEVU? Jesi li pogledala onaj izvještaj sa sastanka na Brionima? Sa kim se Tadić drži za ruke? Sa Dodikom? Zašto nema odgovora na moje pitanje? Zašto u članku nije pomenuta činjenica da se Tadić tri puta u veoma kratkom roku sastao sa Komšićem, Bakirom i Radmanom? Gdje je tu Dodik? Ne kažem da Tadić ne održava dobre odnose sa Dodikom, već sam rekao da je Tadić populista i to mu zamjeram kao i drugima, ali zašto u kontekstu Tadićevog uticaja na BiH ne reći sa kim se on iz Bosne i sastaje?
pemanapemani wrote:Što se tiče e-novina, to je tvoj stav i poštujem ga, ali ako se inzistira na komunikaciji bez vrijeđanja i etiketiranja, ne treba nekoga nazivati klaunom i portal hipi komunom. Iskreno, meni se ne sviđa kada neko etiketira određeni portal koji prenosi članke i kolumne mnoštva izvrsnih intelektualaca, pisaca, novinara (Faruk Šehić, Teofil Pančić, Nataša Kandić, Tomislav Klauški, Emir Imamović, Boris Dežulović, Predrag Lucić, Marko Vešović, Samir Šestan...).

Naravno da ne mora da ti se sviđa moje mišljenje o e-novinama, niti je to mišljenje bitno. Ja ih ne bih ni spominjao da "stručni autor" ne pominje da su e-novine citiram: " nepodnošljiv trn u oku pa čini sve da ga ugasi". Kakav trn u oku, pa Luković je prije par mjeseci sam kukao kako ne može da izdržava portal zbog slabe posjete? I sad mu je Tadić kriv. Ako se sjećaš, tada je moderacija zalijepila temu u kojoj se apeluje za pomoć e-novinama. (Tema je očekivano vrlo brzo sklonjena zbog lošeg odziva forumaša). I sad oni (nazovimo ih klovnovima ili sjajnim novinarima, svejedno) predstavljaju "trn u oku". Smiješno.

Hipatija
Posts: 934
Joined: 10/12/2010 11:47
Contact:

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by Hipatija » 12/08/2011 15:07

@draganbl, ostajem pri mišljenju da odvlačiš pažnju sa suštine na sporedne detalje ( počinjem sumnjati i da to radiš namjerno i osmišljeno), a vidim da se "poneko i upeca".
No zato je Dodik u međuvremenu, nakon tih susreta u kojima je navodno bilo riječi o poboljšanju situacije za Hrvate u RS-u, donio zakon u kojem se u miru dovršava proces etničkog čišćenja nad Hrvatima (i Bošnjacima) u tzv. Republici Srpskoj.

Ovo je suština članka. Njegov glavni sadržaj i poruka! Uz sljedeći dodadak:
I to je taj - po Čovićevu i Ljubićevu mišljenju - najvjerniji branitelj interesa Hrvata u BiH koji skupa s njima "hrabro“ stoji na "zadnjoj crti obrane hrvatstva“.

Dodik i Čović rade koordinirano, baš kao M. Boban i R. Karadžić 1993. "Protjeraj ti meni moje, ja ću potjerati tebi tvoje"! Danas se bore da sačuvaju "međusobno riješene nesuglasice" iz 1993.

User avatar
tbv
Posts: 882
Joined: 19/12/2010 14:46
Location: _______________
Contact:

Re: Probudi se - nešto se dešava...

Post by tbv » 12/08/2011 16:38

Hipatija wrote:@draganbl, ostajem pri mišljenju da odvlačiš pažnju sa suštine na sporedne detalje ( počinjem sumnjati i da to radiš namjerno i osmišljeno), a vidim da se "poneko i upeca".
No zato je Dodik u međuvremenu, nakon tih susreta u kojima je navodno bilo riječi o poboljšanju situacije za Hrvate u RS-u, donio zakon u kojem se u miru dovršava proces etničkog čišćenja nad Hrvatima (i Bošnjacima) u tzv. Republici Srpskoj.

Ovo je suština članka. Njegov glavni sadržaj i poruka! Uz sljedeći dodadak:
I to je taj - po Čovićevu i Ljubićevu mišljenju - najvjerniji branitelj interesa Hrvata u BiH koji skupa s njima "hrabro“ stoji na "zadnjoj crti obrane hrvatstva“.

Dodik i Čović rade koordinirano, baš kao M. Boban i R. Karadžić 1993. "Protjeraj ti meni moje, ja ću potjerati tebi tvoje"! Danas se bore da sačuvaju "međusobno riješene nesuglasice" iz 1993.

ama razumije to dragan-bl, nego je njemu zadatak da sjece balvane ovdje po forumu, ko ne moze sjekirom moze glavom, samo sto i jedno i drugo je pucanje ocajnika u prazno, jer nisu srbi vise u mogucnosti da pisu svoju istoriju, da imaju samo svoje medie i svoju vojsku, sad to imaju i drugi...

Locked