Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
HM 2011
Posts: 4736
Joined: 26/06/2011 22:58

Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by HM 2011 » 04/08/2011 23:15

Preminula tužiteljica Dijana Milić
Tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Tuzla Dijana Milić, preminula je danas na UKC Tuzla u 44. godini života. Tužiteljica Milić hospitalizirana je u UKC "Tuzla" 19. jula zbog metaboličkih poremećaja.
Piše: E. B.
Dijana MilićMeđutim, njeno zdravstveno stanje iz dana u dan bivalo je sve teže, tako da je posljednjih nekoliko dana života bila priključena na aparate za vještačko disanje.

Prvobitno je bilo saopšteno kako je Milićeva u UKC "Tuzla" smještena zbog problema sa jetrom, ali od izvora bliskih njenoj porodici saznali smo kako je ona u posljednja dva mjeseca gotovo prestala jesti nakon saznanja da će biti suspendovana i da će se protiv nje u Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona potvrditi optužnica.

Posljednjih nekoliko dana tužiteljica Dijana Milić, bila je u komi, a ljekari su nastojali da infuzijama pomognu njenom organizmu u dobijanju posljednje životne bitke. Nažalost, nisu uspjeli.

Podsjetimo kako je tužiteljica Milić istraživala seks aferu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, odjeljenje Tuzla. Potom je uslijedila optužnica protiv Milićeve, koju je podiglo Tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona zbog krivičnog djela iznuđivanja iskaza i nagovaranja na spolni odnos svjedokinja.

Na prvom pojavljivanju u Općinskom sudu u Zenici ona se izjasnila kako nije kriva, ali je Drugostepena disciplinska komisija za tužitelje Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, donijela odluku o njenoj suspenziji sve do okončanja krivičnog postupka.

Vijest o njenoj smrti šokirala je građane Tuzle. Vrijeme i mjesto sahrane Dijane Milić bit će određeni naknadno.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nepravda koja je ubila tužiteljicu
Bolest kao metafora: Dijagnoza - piši propalo
Urednik magazina "Slobodna Bosna" u kolumni koja je izašla u aktuelnom broju sarajevskog sedmičnika osvrnuo se na tužnu sudbinu danas preminule tužiteljice Dijane Milić "koja je postala žrtva orkestrirane kriminalne odmazde", kao na najbolniju sliku kapilarne, nemilosrdne korumpiranosti ovdašnjeg pravosuđa, ali i društva u cjelini. Senad Avdić nam je ustupio kolumnu koju prenosimo u cijelosti.
Piše: Senad Avdić
Senad AvdićSlabi su, nažalost, gotovo minimalni, izgledi da tuzlanska kantonalna tužiteljica Dijana Milić dobije bitku protiv teške bolesti s kojom se bori posljednjih nedjelja. Vijesti o njenom zdravstvenom stanju, koje dok pišem ove redove (srijeda navečer op.pr) stižu iz tuzlanske bolnice, su sve groznija od groznije, sve beznadežnija od beznadežnije...

Teška bolest nasrnula je na tužiteljicu Milić usred sudskog procesa koji se protiv nje vodi pred Kantonalnim sudom u Zenici. Zenički je sud odlukom Tužiteljstva Federacije proglašen nadležnim da procesuira monstruoznu optužbu koja je protiv tuzlanske tužiteljice dizajnirana u Sarajevu, Tuzli a, pokazat će se, i u Republici Srpskoj.

Tužba je temeljena, isključivo, na prijavi izvjesne lake dame (profesionalne međuentitetske prostitutke) da ju je tužiteljica Dijana Milić seksualno iskorištavala. Već tokom prvog ročišta odbrana optužene tužiteljice Milić (mostarski odvjetnik Josip Muselimović) razmontirala je svaki segment amaterski konstruirane optužnice protiv nje. Nakon toga je nesretna, javno osramoćena, profesionalno, ljudski, moralno ponižena tužiteljica Milić pala u bolesničku postelju iz koje će, avaj(!), teško ikada više ustati.
Strašno, prestrašno!

Pokušajmo, što jezgrovitije, koliko je brže moguće, rekapitulirati angažman tužiteljice Dijane Milić u posljednjih 4-5 godina. Odnosno od momenta kada je u svoje ruke preuzela istragu protiv profesora sarajevskog Pravnog fakulteta osumnjičenih da su prolazne ocjene od studentica naplaćivali seksualnim uslugama. Godinama je tuzlanska tužiteljica sama-samcata istraživala, djelić po djelić, dimenzije ovoga besprizornog akademskog kriminalnog skandala, saslušavala svjedok(inj)e, privodila osumnjičene profesore i njihove logističare (vozače, vlasnike ugostiteljskih objekata, kolege...). Za sve to vrijeme mediji su je ili ignorirali ili brutalno kompromitirali, kolege posprdno tretirale kao „ambicioznog karijeristu“, političari zaobilazili pod izlikom da se ne žele miješati u neovisnost pravosuđa. Uprkos svemu, unatoč potpuno nezdravom, zlonamjernom, neprijateljskom ambijentu u kojem je radila, tužiteljica Milić je ostala dosljedna svojoj profesiji i tužiteljskoj časti. Kada je manje-više cijela istraga privedena kraju, a prikupljeni dokazi stvorili čvrst temelj za podizanje optužnice protiv razuzdanih profesora, uslijedio je šok, kontraudar: instrumentalizirana, dobro honorirana prostitutka optužila je nju za seksualno zlostavljanje!

Mala je, ako je ikakva, bila satisfakcija tužiteljici Dijani Milić to što je istodobno sa početkom sudskog procesa protiv nje u Zenici Univerzitet u Sarajevu trajno zabranio profesorski angažman dvojici osumnjičenih profesora, dok je treći suspendiran na dvije godine zabrane približavanja studenti(ca)ma.

Paralelno, ali ne i bez stanovite uzročno-posljedične logike i korelacije, dok traje zdravstvena drama kantonalne tuzlanske tužiteljice Dijane Milić, Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu odustalo je od daljeg sudskog progona Huseina Seje Hasibovića, posljednjeg osumnjičenog u aferi „Reket“. Prije Hasibovića sa liste osumnjičenih izbrisana su dvojica aktera te SDP-ovske kriminalne svinjarije (u pokušaju, tako se to pravno zove), Damir Hadžić, načelnik općine Novi Grad i potpredsjednik SDP-a, i Marin Ivanišević, član rukovodstva stranke i SDP-ov finansijski perpetuum mobile. Prije samo godina dana, mjesec-dva pred opće izbore u Bosni i Hercegovini, nakon višemjesečne istrage, iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine imao sam čvrsta uvjeravanja da je višemjesečna istraga protiv SDP-ovih okončana, da je prikupljeno više nego dovoljno čvrstih dokaza za podizanje optužnice protiv Hasibovića, Hadžića i Ivaniševića. Dok je optužnica protiva rekataša putovala iz Tužiteljstva BiH prema Kantonalnom tužiteljstvu iz nje su poispadala imena Hadžića i Ivaniševića. Dešava se to često unutar tog pravosudnog bermudskog dvougla - onomad je tokom iste rute netragom nestala dokumentacija prikupljena protiv Dragana Čovića i braće Lijanović!?

Ovih dana oklevetani reketaši i svi njihovi stranački ahbabi (Lagumdžija, Behmen...), koji su u svojstvu osumnjičenih bili tretirani i saslušavani u različitim fazama istrage, najavljuju pokretanje krivične prijave protiv biznismena Nihada Imamovića zbog „lažnog prijavljivanja“. Izvjesno je, dakle, da će ruka pravde u slučaju afere „Reket“ stići objektivno najodgovornijeg za pokretanje te policijsko-istražnog operacije - biznismena Imamovića koji je prijavio policiji da su mu SDP-ovi silnici tražili 2,2 miliona maraka. Koliko se može iščitati iz šarlatanskog SDP-ovskog žuto-crvenog tabloidnog biltena Sana, krivična prijava ne gine ni tadašnjem direktoru Federalne uprave policije Zlatku Miletiću, koji je vjerovao Imamoviću nakon što je ovaj prijavio reketiranje. Pa je u u skladu sa tom prijavom, naravno uz suglasnost Tužiteljstva BiH, poduzeo zakonski predviđene istražne radnje: praćenje, prisluškivanje, dokumentiranje...

(Prvu rundu u dokazivanju svoje časti, ugleda i moralne neupitnosti SDP-ovci su klasičnim nokautom dobili tužeći Slobodnu Bosnu koja je pisala o njihovom reketaškom orgijanju. Istina, naša žalba na pilićarsku presudu Lejle Fazlagić, sutkinje Općinskog suda u Sarajevu, kiseli se u Kantonalnom sudu, ali čemu se uopće nadati, šta očekivati nakon što je Tužiteljstvo Kantona van svake razumne sumnje zaključilo da afere „Reket“ nije bilo ni u pokušaju, odnosno da su glavni akteri svi odreda pošteni, uzorni, porodični ljudi?!)

Ništa, ned'o Bog, nije vrijedno poređenja sa užasom, profesionalnom agonijom i zdravstvenom kalvarijom tuzlanske tužiteljice Dijane Milić niti je usporedivo sa cijenom koju je ona platila. Ogromnu cijenu Milićka je platila u ambiciji da u pravosudni prostor Bosne i Hercegovine udjene minimum neovisnosti, hrabrosti, dosljednosti, upornosti. Ali i jedan i drugi slučaj („tuzlanska je-be afera i sarajevski „Reket“) šalju istovjetne, uznemirujuće, poruke, isijavaju iste signale beznađa, uzaludnosti i kontraproduktivnosti svakog angažmana te vrste. I jedan i drugi slučaj ohrabruju bezakonje, favoriziraju nemoral, honoriraju osionost, bezočnost, divljaštvo.

„Bolest kao metafora“ naslov je kultne knjige pokojne umjetnice i spisateljice Susane Sontag. Bolest koja je snašla tužiteljicu Dijanu Milić teška je, neizlječiva metafora, dijagnoza koja se ne referira samo na stanje bosanskohercegovačkog pravosuđa, nego, općenito, na beznadežnost ovdašnjeg društva, na svakoj njegovoj razini - pravosudnoj, akademskoj, političkoj...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eh volio bih sada da mi neko kaže kako biti pametan.....

Žena je koliko sam shvatio umrla od zapljetanja crijeva, prouzrokovanog gladi koja je opet posljedica stresa od medijskog linča i društvene osude povodom optužbe od strane prostitutke.....

Pa i da jeste tražila usluge prostitutke i nudil za njih novac - njena lična stvar - ali koliko sam shvatio to nije u pitanju....

U pitanju je montirana afera koja je evo rezultirala smrću ?????

Mene sada kopka pitanje - smijem li iko raditi svoj posao u ovoj državi ????????????

Konkretno - mislim da je vrijeme da na državnom nivou građani pokažu solidarnost u smislu direktnog zahtjeva usmjerenog političkom rukovodstvu za poboljšanjima u radu javnih institucija, depolitizaciji medicine, sudstva, ama baš svega,

Konkretno - do depolitizacije je jedino moguće doći zajedničkim nastupom svih građana BiH.

Malo me panika hvata jer - ako se ne pokrenemo - zapitajmo se KO JE SLJEDEĆI !

Možda Akademik, možda časni Sudija, sve na pravdi Boga -

Postajemo li jedan od onih prokletih naroda iz vjerskih knjiga - iz razloga što dopuštamo da se ovakve stvari dešavaju - ZBOG OVOGA JE MEN STRAH ZA NAŠU BUDUĆNOST I SREĆU ......


User avatar
plain vanilla
Posts: 61258
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
Has thanked: 57 times
Been thanked: 52 times

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by plain vanilla » 04/08/2011 23:37

sto ovako ozbiljna tema na BC?

on topic:
meni se cini da u ovom slucaju niko nije bio cist, ni ona ni ostali..ali sad mozemo samo nagadjati
jadno je da je za aferu pravnog fakulteta odgovarao i robijao samo shofer

HM 2011
Posts: 4736
Joined: 26/06/2011 22:58

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by HM 2011 » 04/08/2011 23:57

Tema je na bez cenzure iz razloga što bi moglo biti lascivnih komentara - a ako moderator smatra za shodno da je premjesti u Politika - meni ne predstavlja nikakv problem, čak šta više šaljem pp.....

stari grad Visegrad
Posts: 2216
Joined: 23/03/2009 18:35

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by stari grad Visegrad » 05/08/2011 00:18

Strasno!!! Svako moze biti sljedeci. A ko je bio prosli? Dijana nastradala radeci svoj posao, a profesori hebavali studenkinje i ostali cisti, umjesto kaznjeni. Montirana prostitutka, boze sacuvaj, zar vas nije strah? Bilo je i prije montiranih procesa, i drugi ljdi su umirali od nepravde, poznavao sma jednog koji je umro. A kako se zove prostitutka?

User avatar
Better Man
Posts: 13622
Joined: 01/10/2006 20:10
Been thanked: 1 time

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Better Man » 05/08/2011 00:42

Grozna vijest! Pravu istinu nikad necemo saznati, jer ona sigurno ne odgovara onima koji su Dijanu Milic poslali u smrt. Zalosno je sto su idalje na slobodi silovatelji i korisnici seksi usluga, a to su Bajro Golic, Fuad Saltaga, Sanjin Omanovic i Zdravko Lucic i sto im nisu oduzete akademske titule i zabranjen bilo kakav rad na bilo kom univerzitetu, a ne samo na Sarajevskom i to samo sa studentima, a ne i rad na fakultetu.

HM 2011
Posts: 4736
Joined: 26/06/2011 22:58

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by HM 2011 » 05/08/2011 00:58

Better Man wrote:Grozna vijest! Pravu istinu nikad necemo saznati, jer ona sigurno ne odgovara onima koji su Dijanu Milic poslali u smrt. Zalosno je sto su idalje na slobodi silovatelji i korisnici seksi usluga, a to su Bajro Golic, Fuad Saltaga, Sanjin Omanovic i Zdravko Lucic i sto im nisu oduzete akademske titule i zabranjen bilo kakav rad na bilo kom univerzitetu, a ne samo na Sarajevskom i to samo sa studentima, a ne i rad na fakultetu.
U ovom slučaju spomenuta lica uopšte nisu interesantna - pitanje je hoće li se iko VIŠE IKADA suprotstaviti takvim ili sličnima, i hoće li iko više ikada postupiti ispravno......

Jer svi smo mi ljudi - a ljudski je griješiti.....

Zamsili da te povlače po novinama kao Bivšeg teškog narkomana koji je kandidat za neko mjesto..... a ti u srednjoj školi pušio travu i išao na partije ?

ili

Moralna spodoba koja sa svojih 45 godina živi životom momka od 20,

Ako vara bračnog druga prevariti će i građane,

ZA svakog se može iskopati nešto.....

DRUGOVI I DRUGARICE

RADNI LJUDI

ČOVJEČE

DOBRODOŠAO U OLIGARHIJU

Kako ti se sviđa ?

User avatar
Gothic princess
Posts: 424
Joined: 31/07/2011 23:55
Location: Gdje Dunav ljubi nebo...

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Gothic princess » 05/08/2011 01:46

Eto šta nepravda učini čovjeku. :sad: Naša država je stvarno pala na dno, nema dalje. :( I kriv je samo šofer...
Bog im platio.

Fuj.

User avatar
Bosnolog
Posts: 8060
Joined: 07/09/2009 00:23
Location: Pod Suncem i Zvijezdama

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Bosnolog » 05/08/2011 02:04

BH Pravosude svih nivoa je najobicnija sprdnja i zavjesa mafijasko stranackim tajkunima koji imaju svoju mafijasku drzavu i krivosude koje ih stite,....BiH su navukli ludacku kosulju u kojoj dokazane politicko drzavnicke krimose ne hapse niti im sude a isti su sve bezobrazniji i oholiji,....

Mafijaska piramida zla ide od vrha.Za dvadeset godina niti jedna veca stranacka krimo fukara nija zavrsila na dugogodisnjoj robiji niti su ostali bez stranacko rodackim prtivzakonitim hajrovanjem otetog i opljackanog narodnog imetka,Primjera radi Covic je vise vremena proveo po sudovima nego u svom stranackom uredu,Brankovic,Picakcic i slicni takode ali uvijek izadu nakon nepostojece presude sa osmijehom na licu,ali to isto krivosude sirotinju guli i sudi za kilogram paradajiza dok multimilionske privredno privatizacijske i druge pljacke izgube svoje tragove i dosijeje negdje usput izmedu sudova i kafanskih stolica....

Predizborne kampanje su obecanje ludom radovanje,sve go interes i shtela,.....

Imao sam priliku upoznati jednog amerikanca koji preko jedne humanitarne organizacije poput USAID-a svih ovih posljeratnih godina radi iskljucivo sa povratnickom populacijom sirom BiH.On je upoznao BiH bolje od vecine stranackih uhljupa koji dvije decenije sisaju narodnu krv i budzetski se medusobno tale i jaranski iza zatvorenih vrata slazu.Izmedu ostalog jednom prilikom mi uz osmjeh rece"Kakao je SHTELA najvaznija rijec i najbitnija stvar u BiH"

Narod koji je izgubio svoje najblize,predratnu imovinu i nije se snasao,odnosno nista nije jamio vec vracen na spaljeno ognjiste da se snade je ono sto ga veze i upravo takvima doticni gospodin zeli pomoci.Tako je upoznao na stotine zivotnih tragedija obicnih ljudi smrtnika i nesretnika.Kaze da ga najvise pogadaju tragicne sudbine i tezina zivota tih nesretnika a posebno djece rodena u tim uslovima.Za nas obicni narod kaze kakao ima veliko srce i kakao mu je jako drag jer je kako kaze otvoren i iskren ali i prepusten samom sebi da se snalaze kako zna i umije,....

Dok za korumpiranu vlast,pravosude i krimoadministraciju ima samo rijeci prezira i gadenja,......

Pravosude u BiH na svim nivoima je samo dio mafijaske hobotnice koju stite i cuvaju,...Kako pravo i moral,..Cime se nas pravni sistem moze pohvaliti,Dodikom koji je na slobodi a svakodnevno sije fasizam,krada i pljacka su mu privilegija i cast koju mu pravosudne institucije od opstine preko sumske do drzavnog nivoa tolerisu i ne zeli uzeti u svoje ruke jer su ih postavili ti isti mafijasi za koje rade,.....

Dovoljno je analizirati rad glavnog krimomafijasa Barasina i sve je receno,kakao bi rekli nema dalje dno dna,.....

SUD BiH od SIPE trazi da hapsi i procesuira iskljucivo sirotinju kojima je naredeno da budu izvrsioci zlocinacko genocidnih rabota dok stranacki organizatori i komandni kadar srednjeg nivoa a posebno ideolosko politicke kolovode tih istih pokolja poput SDS i drugi cetnicki naredbodavci koji sjede i dalje u drzavnim i cetnitentskim institucijama i jos bivaju placani novcem zrtava kojima se rugaju i nastavljaju neometano raditi ono sto nisu uspjeli u ratu,umjesto da bivaju sudeni i uklonjeni iz drustva,..Svako normalan se zapita ako nema pravde onda je trebaju uzeti u ruke njihove zrtve koje su proganjali a familiju ubijali,..Stoga njima treba vracati oko za oko,onako iz mraka,tajno kao sto zasluzuju za zlo koje su osmislili,planirali,kordinirali i cinili,....

Pravda,pravo i moral u BiH su dva razlicita svijeta,....Prije nego dode pravda u nepravednoj dzungli zvana Daytonska BiH morat ce se korov ocistiti od vrha jer je otrov korova kakao vrieme prolazi sve prisutniji .

Sto se bude duze cekalo,korovi ce se kotiti i siriti sve vise a sto moze biti pogubno ako korov nadvlada drustvo jer ce ubiti preostale zdrave i cestite ljude koji umiru zbog nanesene nepravde poput Dijane ili nane Fate iz Konjevica Polja.

To isto pravosude ponizno i simbolicno sudi profesorima koji daju diplome preko vrucih kreveta pa ce sutra te iste striptiz pravnice da sude po zakonu pravde i morala,istom onom po kojem su dobile pravnicke diplome,.....One ce da rade i sude bas onakao kako vladaju oni koji ih budu postavili da sude stiteci njihove interese,ili diplomirani pravnici koji kupe diplome novcem i vezama,....
Last edited by Bosnolog on 05/08/2011 07:15, edited 1 time in total.

Max Bunker
Posts: 2198
Joined: 19/03/2010 00:16
Been thanked: 1 time

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Max Bunker » 05/08/2011 02:18

HM 2011 wrote:
Better Man wrote:Grozna vijest! Pravu istinu nikad necemo saznati, jer ona sigurno ne odgovara onima koji su Dijanu Milic poslali u smrt. Zalosno je sto su idalje na slobodi silovatelji i korisnici seksi usluga, a to su Bajro Golic, Fuad Saltaga, Sanjin Omanovic i Zdravko Lucic i sto im nisu oduzete akademske titule i zabranjen bilo kakav rad na bilo kom univerzitetu, a ne samo na Sarajevskom i to samo sa studentima, a ne i rad na fakultetu.
U ovom slučaju spomenuta lica uopšte nisu interesantna - pitanje je hoće li se iko VIŠE IKADA suprotstaviti takvim ili sličnima, i hoće li iko više ikada postupiti ispravno......

Jer svi smo mi ljudi - a ljudski je griješiti.....

Zamsili da te povlače po novinama kao Bivšeg teškog narkomana koji je kandidat za neko mjesto..... a ti u srednjoj školi pušio travu i išao na partije ?

ili

Moralna spodoba koja sa svojih 45 godina živi životom momka od 20,

Ako vara bračnog druga prevariti će i građane,

ZA svakog se može iskopati nešto.....

DRUGOVI I DRUGARICE

RADNI LJUDI

ČOVJEČE

DOBRODOŠAO U OLIGARHIJU

Kako ti se sviđa ?
Pa vidi druze, nisam bas puno upoznat sa ovim ( i koliko sam shvatio, niko tu nije bas cist ) ali sudije i tuzioci, MORAJU BITI VISOKO MORALNE OSOBE.
Sem toga, ako je rusena, sigurno nije rusena zbog toga sto je pokrenula istragu protiv profesora. Ti profesori nemaju vise snage i moci u hali da se kurce a ne u drzavi.

Imam neki osjecaj, da je ona u dusi bila tuzna i depresivna, zbog nekih desetih stvari i da je ovo samo kap koja ju je dokrajcila.

Incub
Posts: 627
Joined: 16/04/2007 15:44

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Incub » 05/08/2011 02:32

Citajuci ovih par zadnjih komentara lijepo covjeku zivot da se zgadi i onako nasa Bosna u cjelini sa takvim gradjanima.
Sve nekakvi strucnjaci, komentatori, sveznalice a ovamo zivot nula , jedno veliko nista.
Jadni ste...

User avatar
Gothic princess
Posts: 424
Joined: 31/07/2011 23:55
Location: Gdje Dunav ljubi nebo...

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Gothic princess » 05/08/2011 02:35

Pa vidi druze, nisam bas puno upoznat sa ovim ( i koliko sam shvatio, niko tu nije bas cist ) ali sudije i tuzioci, MORAJU BITI VISOKO MORALNE OSOBE.
Sem toga, ako je rusena, sigurno nije rusena zbog toga sto je pokrenula istragu protiv profesora. Ti profesori nemaju vise snage i moci u hali da se kurce a ne u drzavi.

Imam neki osjecaj, da je ona u dusi bila tuzna i depresivna, zbog nekih desetih stvari i da je ovo samo kap koja ju je dokrajcila.
Ma da naravno... ljubavni problemi... dečko joj se nije javljao nekoliko dana... a pričalo se po gradu da je prevario.... po cijeli dan je sjedila pored telefona i čekala da je zovne... niti je jela, niti je spavala.... :roll:
I naravno da to nema nikakve veze sa prostitucijom na fakultetu. samo budala bi mogla povezati totalno različite stvari... :roll: :roll:
smajli_koji_lupa_glavom_od_monitor

Max Bunker
Posts: 2198
Joined: 19/03/2010 00:16
Been thanked: 1 time

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Max Bunker » 05/08/2011 03:59

Gothic princess wrote:
Pa vidi druze, nisam bas puno upoznat sa ovim ( i koliko sam shvatio, niko tu nije bas cist ) ali sudije i tuzioci, MORAJU BITI VISOKO MORALNE OSOBE.
Sem toga, ako je rusena, sigurno nije rusena zbog toga sto je pokrenula istragu protiv profesora. Ti profesori nemaju vise snage i moci u hali da se kurce a ne u drzavi.

Imam neki osjecaj, da je ona u dusi bila tuzna i depresivna, zbog nekih desetih stvari i da je ovo samo kap koja ju je dokrajcila.
Ma da naravno... ljubavni problemi... dečko joj se nije javljao nekoliko dana... a pričalo se po gradu da je prevario.... po cijeli dan je sjedila pored telefona i čekala da je zovne... niti je jela, niti je spavala.... :roll:
I naravno da to nema nikakve veze sa prostitucijom na fakultetu. samo budala bi mogla povezati totalno različite stvari... :roll: :roll:
smajli_koji_lupa_glavom_od_monitor
:-)
...ne razumijes ti to druze sudija, ma djaba ja to tebi pricam...

pemanapemani
Posts: 4183
Joined: 09/09/2008 15:12
Has thanked: 5 times
Been thanked: 29 times

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by pemanapemani » 05/08/2011 06:25

Ovo je još jedna poruka u nizu onima koji imaju iluziju da u ovoj državi bilo šta može biti pošteno i pravedno. Sad će vjerovatno krenuti priča kojom će se posljednji put dobro popljuvati mrtva žena.
Postali smo kukavičke pi.ketine koje teroriše nekolicina kriminalaca. Umjesto da dignemo guzičetine i pokušamo sačuvati malo ponosa što nam je ostalo, mi ćemo se zadovoljiti serviranim "skandalima", jer kao što pouka svake BiH priče kaže: ovdje niko nije čist. :x

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by zonbirile » 05/08/2011 07:44

ko je ikad sreo Bajro,vidio je tipični primjer balkanskog ruralca,sa samo jednim nagonom: use,na se,poda se.E , dobra mraka i uska sokaka....

User avatar
tzipiripi
Posts: 2177
Joined: 25/03/2011 09:01

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by tzipiripi » 05/08/2011 07:53

Max Bunker wrote: Pa vidi druze, nisam bas puno upoznat sa ovim ( i koliko sam shvatio, niko tu nije bas cist ) ali sudije i tuzioci, MORAJU BITI VISOKO MORALNE OSOBE.
Sem toga, ako je rusena, sigurno nije rusena zbog toga sto je pokrenula istragu protiv profesora. Ti profesori nemaju vise snage i moci u hali da se kurce a ne u drzavi.

Imam neki osjecaj
, da je ona u dusi bila tuzna i depresivna, zbog nekih desetih stvari i da je ovo samo kap koja ju je dokrajcila.[/size]
Pa što onda tako lupaš ako već ne znaš!?!?!
Ima neki osjećaj!!!! Svašta. Image
Dajte ukinite komentare da ne moramo čitati ovo.!

User avatar
petunija
Posts: 2215
Joined: 07/05/2009 09:22
Location: United States of Balcan

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by petunija » 05/08/2011 08:23

Zaista tužno.
Na sličan način izgubili smo i Salema Misu. Ovo je dobro pitanje: ko je sljedeći? A ja bih postavila još koje: Hoće li uopšte biti sljedeći? :( I, hoće li iko više imati hrabrosti da radi svoj posao poslije ovoga? :(

User avatar
Corto Maltese
Posts: 7165
Joined: 15/11/2005 08:47
Location: Sarajevo
Contact:

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Corto Maltese » 05/08/2011 08:32

Ne mogu da se otmem razmišljanju o tome kakav bi tek Kafka pisac bio da je živio na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Jazuk za Kafku.

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by seln » 05/08/2011 08:33

Koruptno sudstvo, koruptna policija, koruptni politicari, zdravstvo, skolstvo...
wellcome to Bosnia.
We have fresh chewapchichi.

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by zonbirile » 05/08/2011 08:35

seln wrote:Koruptno sudstvo, koruptna policija, koruptni politicari, zdravstvo, skolstvo...
wellcome to Bosnia.
We have fresh chewapchichi.
------------------
pitanje je da nisu i oni filovani cuketinom :D

User avatar
seln
Posts: 21830
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by seln » 05/08/2011 08:39

zonbirile wrote:
seln wrote:Koruptno sudstvo, koruptna policija, koruptni politicari, zdravstvo, skolstvo...
wellcome to Bosnia.
We have fresh chewapchichi.
------------------
pitanje je da nisu i oni filovani cuketinom :D
Vjerovatno jesu. Preskupo, nekvalitetno i uradjeno bez volje, kao i sve u Bosni.

goibos
Posts: 341
Joined: 15/10/2009 12:42

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by goibos » 05/08/2011 08:51

Trebao bi Senad na liječenje...
Iskoristiti tragediju sa Dijanom Milić i u to umješati aferu "Reket" da popljuje SDP je krajnje neukusno.
Neupućen čitalac bi rekao da se ona na kraju razbolila zbog Damira Hadžića...

Haj Senade, ohladi, uzmi te pare od nalogodavaca( SZBIH) i popij do zadnjeg feninga

vade_mecum
Posts: 2303
Joined: 16/08/2009 09:34

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by vade_mecum » 05/08/2011 08:55

zakljucak dana:u nasem drustvu je najbolje ne raditi svoj posao jer ako ne radis, ne mozes ni pogrijesiti :sax:

User avatar
Pasiflora
Posts: 3910
Joined: 30/03/2007 20:41
Location: Bolje bi bilo da je malo dalje

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Pasiflora » 05/08/2011 09:10

R.I.P. pokojnoj tuziteljici Milic :( Ovo je doslovno ubistvo!
Max Bunker wrote: Pa vidi druze, nisam bas puno upoznat sa ovim ...Sem toga, ako je rusena, sigurno nije rusena zbog toga sto je pokrenula istragu protiv profesora. Ti profesori nemaju vise snage i moci u hali da se kurce a ne u drzavi.


Kljucno je da TI nisi upoznat sa ovim. I da, rusena je jer je barnula u pravosudnu mafiju!
Ti "profesori" su mocni toliko da ne mozes ni zamisliti!

User avatar
nevenkagaragic
Posts: 1470
Joined: 19/03/2008 20:55
Location: Tuzla
Contact:

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by nevenkagaragic » 05/08/2011 09:57

pemanapemani wrote:Ovo je još jedna poruka u nizu onima koji imaju iluziju da u ovoj državi bilo šta može biti pošteno i pravedno. Sad će vjerovatno krenuti priča kojom će se posljednji put dobro popljuvati mrtva žena.
Postali smo kukavičke pi.ketine koje teroriše nekolicina kriminalaca. Umjesto da dignemo guzičetine i pokušamo sačuvati malo ponosa što nam je ostalo, mi ćemo se zadovoljiti serviranim "skandalima", jer kao što pouka svake BiH priče kaže: ovdje niko nije čist. :x
Da, postali smo, ili OSTALI smo?
Na ovom forumu postoji tema Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira 3 (tri) godine, tri pune godine posmatramo i citamo sta se radi! Od samog pocetka ove pravosudno(prvenstveno)profesorske afere je bilo jasno da sve SMRDI!
A SMRAD dolazi upravo od visokoobrazovanih intektualaca, "akademskih" gradjana i nosioca visokih pravosudnih funkcija! Moglo se pretpostaviti kako ce zavrsiti, znajuci "profil" tuzlanskih pravosudnih kadrova (u Tuzli i Sarajevu) i VSTV-a, te jadne, anemicne institucije koju nakon Branka Perica "vodi" nista bolji Milorad Novkovic.

KO je pruzio Dijani Milic podrsku? Ko je uzeo u zastitu? Ko je uopste pokusao "dezinfikovati" zagadjeno Kantonalno tuzilastvo TK na celu sa Sesenamom Cosicem (a zagadjeno je odavno)? NIKO!
Sta je radilo VSTV-e, osim kuknjave na male plate i nedostatak novca?
Kakva "reforma" moze ocistiti pravosudje i osvestiti likove koji samo menjaju fotelje?

Na kraju, nakon strasne i sokantne smrti Dijane Milic, kako onda mi, "obicni" gradjani, da ocekujemo zastitu i pravdu u ovom kriminalnom i korumpiranom drustvu?
Nije Senad Avdic tek tako spomenuo aferu "Reket", afera ima sijaset ("mir, mir - niko nije kriv"??)!
Zalosno je sta dozvoljavamo i zadovoljavamo se SAMO komentarisanjem na forumima.

"Svakoga dana cutanje zanje svoje zrtve…" - ko je sledeci?

DENIS – U RALJAMA PRAVOSUDNE KLIKE...

U raljama pravosudne klike…nije samo Denis...

User avatar
Banksy
Posts: 26536
Joined: 18/07/2008 09:33
Has thanked: 22 times
Been thanked: 75 times

Re: Preminula tužiteljica Dijana Milić - KO JE SLJEDEĆI ?

Post by Banksy » 05/08/2011 10:32

mahalik wrote:Nazalost oko Dijane Milic je bilo toliko kontroverzi da ta misterija ni do danas nece biti gotova
Nije bilo nikakvih ''kontroverzi''.
Ne pravite se ludi, degutantno je.

To je bila klasična, brutalna, javna egzekucija. I svi znamo ko su oni koji su je ubili, čak i poimenice.
Jedna od najboljih od nas ubijena je združenim zločinačkim poduhvatom od strane akademsko-političko-medijske mafije.

Ovo su oni dani kad žalim što nisam spakovala kofere '92 i prekrižila ovu stoku zauvijek.

Post Reply