Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderator: O'zone

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by valterbranisarajevo » 19/06/2011 14:08

Pomozimo našim prijateljima i komšijama franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji. :)

Pomoć za izgradnju crkve na Dobirnji može se uplatiti na račun:

Župa sv. Franje Asiškog, Sarajevo
UniCredit Bank
Transakcijski račun: 3386902230098985
IBAN: BA393386904830099304, SWIFT UNCRBA 22
Devizni račun: 20013471101


Franjevci izlaze iz atomskog skloništa

Dajemo blagoslov gradilištu crkve, prvoj franjevačkoj župi nakon Stupa u Sarajevu. Nadam se da ćemo što prije iz atomskog skloništa izaći na svjetlost dana, poručio župnik Karajica

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, u pratnji župnika iz cijelog Sarajeva, danas je blagoslovio temelje i ozvaničio početak gradnje crkve Franje Asiškog u sarajevskom naselju Dobrinja. Župa Dobrinja osnovana je 15. maja 1997. godine, odvajanjem od župa Stup i Novi Grad, a prošle godine je na zemljištu pored osnovne škole počela gradnja pučke kuhinje i župne kuće pri ovoj crkvi. Prisutnim vjernicima najprije se obratio župnik sa Dobrinje fra Pero Karajica.

- Velika je radost da vas mogu pozdraviti danas, kada nakon više desetljeća dajemo blagoslov gradilištu crkve, prvoj franjevačkoj župi nakon Stupa u Sarajevu. Nadam se da ćemo što prije iz atomskog skloništa izaći na svjetlost dana. Pozdravljam Ivana Štrausa, projektanta ove crkve, radnike firme Gradnja iz Kiseljaka, kao i paroha Crkve svetog Vaslija Ostroškog, kod kojeg smo bili prije nekoliko dana. Za političare je ovo linija razgraničenja, a za nas linija spajanja, poručio je župnik Karajica.

600 vjernika

Kao privremeni prostor ova župa, koja broji oko 600 vjernika, i danas koristi za liturgijska slavlja jedan poslovni prostor koji je za tu svrhu nešto preuređen.

Kardinal Vinko Puljić podsjetio je kako ideja o gradnji župe potiče još s početka osamdesetih godina, kada se na ovom mjestu gradilo olimpijsko naselje.

- Nećemo sada pričati povijest o traženju lokacije i pribavljanju dozvola za gradnju. Blagosivamo sve one koji su sebe ugradili u ovaj posao, sve župljane, one koji su izradili projekat, koji će pomoći da objekat služi svojoj svrsi. Pozdravljamo i medije koji će prenijeti šta se ovdje događa, uz želje za što više ljubavi, kako bi se gradnja završila, istakao je Puljić.
Kardinal je napomenuo kako je svaka župska zajednica ustvari obitelj, bez obzira na nečije zvanje ili materijalne mogućnosti.

Živimo s bezdušnicima

Temeljac je simbol Krista, na kojem mi baziramo svoju vjeru. Opasno je živjeti sa bezdušnicima, a ovakav blagoslov u nama budi odgovornost da sebe prepoznamo kao čovjeka, vjernika, i građanina ove zemlje, istakao je kardinal Puljić, te dodoao kako Vrhbosanska nadbiskupija ne želi stvarati muzeje, već prostore u kojima će se stvarati svakodnevnica kao izazov oblačnom vremenu.
Bosanski franjevac fra Pero Karaica podsjetio je kako župi nedostaje finansijskih sredstava, te ukoliko se ubrzo ne pronađu dodatni izvori prihoda, uz donacije vjernika, radovi na Dobrinji bi mogli biti obustavljeni.

Okupljenim vjernicima obratio se i župnik crkve sa Bistrika fra Petar Vidić, kao kum novog vjerskog objekta u Sarajevu.

J. Milanović

Oslobođenje 19.6.2011
Last edited by valterbranisarajevo on 24/06/2011 10:33, edited 7 times in total.


User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by valterbranisarajevo » 19/06/2011 15:55

Ja sam maloprije razgovarao sa fra Perom jer nisam znao ko je vlasnik žiro računa (zbor uplatnice). Ne mogu vam opisati koliko je čovjek bio sretan što sam ga nazvao. Prava topla Bosanska duša. :) U okviru svoje župe on drži i javnu kuhinju u kojoj se hrane naši sugrađani svih vjera i nacija.. :thumbup:

User avatar
Deriguz
Posts: 624
Joined: 30/07/2009 21:29

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by Deriguz » 19/06/2011 16:02

Podrzavam, apsolutno :thumbup:

User avatar
nosara
Posts: 19501
Joined: 30/03/2005 12:10
Location: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija
Has thanked: 10 times
Been thanked: 8 times

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by nosara » 19/06/2011 17:24

To bi papa rijesio dnevnim dzeparcem... Samo ga nazovite, objasnite mu i vidjecete sta je topla krscanska dusa... :lol:

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by PipiDugaDevetka » 19/06/2011 18:30

Bravo @valtereštobranišsarajevo!
Meni je najlakše humanitarnim telefonom nazvati i tako se priključiti sveopštoj humanitarnoj akciji.
Čim penzija i invalidnina legnu, ja za humanitarni telefon,...
Hoće li biti ovog donatorskog broja, maksuz za katoličke vjernike da im se izgradi crkva?
Franjevci su ''Čuvari Bosne''!

Dojavi kada se otvori humani telefon!

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by valterbranisarajevo » 19/06/2011 19:03

Nema problema Pipi, šta god saznam javiću...Mada će od humanitranog telefona više imati koristi telekom i UIO uzimajući PDV nego fra Pero..Uostalom vidićemo kako će ići ovo preko računa, pa ga uvijek možemo nazvati i predložiti mu naše ideje uključujući i ovu sa hum. telefonom.

Jeste franjevci su pravi čuvari Bosne! U svojim samostanima su čuvali i sačuvali dokaze o njezinoj hiljadugodišnjoj istoriji i uvijek su riječima i djelima stajali u njezinu odbranu i pomogli joj da preživi sve one koji su joj želejli zlo..Zato ovo nije obična crkva i ona će služiti toj namjeni u to sam 100% siguran..a na neki način će povezati i podijeljenu Dobrinju a samim tim i naš grad...

Žive sa nama već više od 700 godina, dijele sa nama dobro i zlo. Prave komšije na koje se uvijek možemo osloniti. Dobrom komšiji se uvijek pomaže da sagradi svoju kuću. To je naš stari bosanski običaj...Koliko ko može i kako ko može..Koliko sam ja shvatio uz crkvu će se graditi i nova javna kuhinja pa će naši sugrađani ručati u ljepšim uslovima nego što ih sada imaju u atomskom skloništu.

Upravo je prvi članak u Fildžanu viška bio taj kako su komšije pomogle da se 2006. godine obnovi samostan sv. Ante na Bistriku, da ponovo bljesne u svojoj ljepoti i uljepša evropski Jerusalem... :) :bih:

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by PipiDugaDevetka » 19/06/2011 21:42

Aleksandar Bubanović wrote:Franjo Bosanac (kraj XV. st. - početak XVI. st.), rođen u Srebrenici, najpoznatiji svirač lutnje, skladatelj frotola i ricercara, renesansne Venecije. Najviše me oduševio rad na feljtonu o Franji Bosancu. Na našu sreću, njegova su djela sačuvana u dva albuma, tiskana u Veneciji od 1505. do 1509. godine, ali o njegovu životu nema gotovo nikakvih podataka.
YouTube kanal Igora Pomykala

http://www.youtube.com/user/igorpomykalo63?blend=10&ob=5


http://hr.wikipedia.org/wiki/Juraj_Dragi%C5%A1i%C4%87 wrote:Juraj Dragišić (1445.-1520.) jedan je od najaznačajnijih i najutjecajnijih hrvatskih filozofa i teologa 15. i 16. stoljeća, poznat i pod imenom Georgius Benignus. Rođen je u Srebrenici koju kao mladi franjevac napušta u bijegu pred turskim osvajanjima (1463.), odlazeći preko Zadra u Italiju gdje nastavlja studij teologije. Obrazovanje stiječe i u Parizu, te Oxfordu. Druži se s kardinalom Bessarionom i intelektualcima okupljenim oko njega, što mu omogućuje da postane učitelj na dvoru Montefeltr u Urbinu, te predaje filozofiju i teologiju na nekoliko talijanskih univerziteta. Uključuje se u spor koji se vodio oko židovskih knjiga protiv Rauchlina (koji je bio protiv spaljivanja knjiga), a Dragišićevo pozitivno mišljenje ga oslobađa. Nakon trideset godina provedenih u Italiji odlazi u Dubrovnik. Poznat je kao autor nekoliko značajnih knjiga na latinskom, a neko vrijeme bio je i izaslanik pape na dvoru cara Maksimilijana u Innsbrucku. Kad je 1515. optužen za herezu u njegovu obranu ustaje i Erasmo Roterdamski. Godine 1514. je predložio reformu kalendara koju je usvojio papa Grgur XIII. 1582. - gregorijanski kalendar.
Last edited by PipiDugaDevetka on 19/06/2011 22:01, edited 2 times in total.

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by valterbranisarajevo » 19/06/2011 21:53

Mjesto susreta dobrih ljudi


U utorak, na blagdan Sv. Ante u obnovljenoj crkvi Sveti Ante u Sarajevu održana je sveta misa koju je predvodio gvardijan franjevačkog samostana Sveti Ante fra Ivo Marković.

Mi smo veoma osjetljivi ako se neko ne odnosi dostojanstveno prema svetome, a u ovom trenutku u Bosni od toga patimo. Mnogi grade crkve i džamije, ne da upute ljude na boga nego da pokažu kome koji teritorij pripada. Na žalost, to je vrlo ružno, vrlo loše i mi vjernici iz svoje vjerničke odgovornosti moramo u političkom, društvenom životu, u životu vjerničke zajednice utjecati da se svete stvari, sveti znakovi, križevi, džamije i crkve ne upotrebljavaju za nešto tako loše, kazao je fra Ivo Marković.

Mi ne dijelimo ljude po tome pripada li neko vjerskoj zajednici ili ne, izjašnjava li se vjernikom ili ne nego ima li vrijednosti istinske dobrote, istinske ljubavi i istinske ljepote, vjere, nade u sebi. Zato se ovi prostori prave – da rađaju vrednotama kojima se nadilazi ovaj svijet, riječi su gvardijana koji se zahvalio kako brojnim izvođačima građevinskih, elektro, kamenorezačkih i ostalih radova na crkvi, tako i donatorima, među kojima su Sarajevska pivara, Gospodarska banka i Općina Stari Grad.

Projektant cjelovite obnove crkve je akademik Zlatko Ugljen. Sadašnja crkva Svetog Ante, jedna od najpoznatijih katoličkih bogomolja u Sarajevu, sagrađena je 1913. prema riječima fra Luke Markešića, na ovom mjestu postojala je crkva u 19. stoljeću koja je u to vrijeme dvaput izgorjela. Bilo je to za vrijeme pohoda Eugena Savojskog, koji je spalio Sarajevo, i drugi put zbog unutarnjeg požara. Franjevci brinu o crkvi Svetog Ante otkako ona postoji.

Počašćena je Općina Stari Grad što ovakva institucija, jer crkva Svetog Ante je i institucija, egzistira ovdje sa svojom brigom za ljude koju je pokazala i u najtežim vremenima, kazao je načelnik starogradske općine Mustafa Resić.


Komšija preči od brata

„Mi živimo u Bosni. A u Bosni je uvijek bio preči komšija od brata. Mi smo prvi susjedi, komšije, i u stalnim kontaktiam sa onima koji vode crkvu saznali smo da se crkva obnavlja. Smatrali smo da je najpreče obnoviti komšijske odnose. To je jedini razlog zbog kojeg je Sarajevska pivara dala skromni doprinos u vidu donacije sredstava za izgradnju oltara“, kazao je član menadžmenta Sarajevske pivare Goran Konforte.

S.ŠEČERČEHAJIĆ


Oslobođenje 14.06.2006.

Nažalost dobri čovjek Goran Konforte više nije sa nama ali ovo što je tada rekao su temelji na kojima počiva BiH...

User avatar
ljubav_aha
Posts: 15082
Joined: 03/04/2008 19:25
Location: TURKISH COFFEEBATH

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by ljubav_aha » 19/06/2011 22:57

PipiDugaDevetka wrote:Franjevci su ''Čuvari Bosne''!


Bosanski Franjevci :thumbup:

"Prvi utemeljitelj Bosanskohercegovačke književnosti u 16. stoljeću (čitav niz Ljetopisa: Sutješki, Fojnički, Kreševski, Lašvanski…) je fra Matija Divković. Prva temeljna historiografija Bosne i Hercegovine (fra Filip Lastrić), prvi putopisac (fra Ivan Franjo Jukić), prvi hirurg-ginekolog koji je napravio prvi ”carski rez” u Bosni je fra Mijo Sučić (njegovi instrumenti se čuvaju u Muzeju u Livnu). Ne treba zaboraviti da ovo kulturno blago koje imaju franjevci je – vrijednost zajednice. Sve pripada društvenoj zajednici.
To su izvanredne zasluge franjevaca u ”ono” prošlo vrijeme. Kakve su intencije današnjih franjevaca u Bosni i Hercegovini? - pitam.
- Danas, kao i prije toliko stoljeća, franjevcima je Bosna i Hercegovina u srcu. To je naša domovina i mi se beskompromisno zalažemo za Bosnu i Hercegovinu kao pluralnu, demokratsku državu sa efikasnim društvom. Mi danas izdajemo mjesečnik ”Svjetlo riječi” koji izlazi u 10.000 primjeraka, koji je možda ponajbolji mjesečnik u BiH. To možda i zbog toga što nam nije bitno ko je ko, ko piše tekstove u mjesečniku, već da da to bude ”svjetlo” koje će prosvjećivati sve u BiH."

:thumbup:

User avatar
Priorat
Posts: 1451
Joined: 07/04/2009 09:43
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by Priorat » 19/06/2011 23:04

evo sad sam neku sitnicu poslao e-banking-om! :thumbup:

User avatar
igorailwayman
Posts: 92
Joined: 27/02/2010 19:56

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by igorailwayman » 19/06/2011 23:04

Svaka čast incijatoru teme. Podržimo prave ljude, podržimo Franjevce :thumbup: :bih:

User avatar
suncica24
Posts: 4319
Joined: 22/03/2006 21:29
Location: Na vrh brda gdje vrba mrda

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by suncica24 » 19/06/2011 23:07

Uplacujem :)

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by valterbranisarajevo » 19/06/2011 23:34

ja ću sutra čim se otvore banke.... :)

udarnik35
Posts: 201
Joined: 26/03/2011 02:08

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by udarnik35 » 19/06/2011 23:44

Sutra na pauzi svratim do banke. :thumbup:
Ovo mi je u komsiluku. Mozda nije moje da komentarisem, ali mi se ne svidja izgled crkve, barem na renderu. Mozda zato sto nisam pobornik moderne arihtekture, ali ne lici bas previse na crkvu. U svakom slucaju, iniijativa za izgradnju objekta toj crkvi i lokacija su fenomenalni. :thumbup:

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by valterbranisarajevo » 19/06/2011 23:44

Ljudina pokojni fra Petar Anđelović -provincijal

Image

Ime njegove knjige puno govori

Image

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by valterbranisarajevo » 19/06/2011 23:54

Sjećate li se ovog pisma? :thumbup:


PROSVJED ZBOG SVETOGRDNOG PLAKATA ZA OGLAS KONCERTA MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA U SARAJEVU, 10. svibnja 2007.

Nadbiskupu vrhbosanskom, preuzvišenom Vinku kardinalu Puljiću,, Apostolskoj nuncijaturi u BiH, nadbiskup mons. Alessandro D'Errico. Mnogopoštovanom provincijalu Bosne Srebrene fra Miji Džolanu, Medijima i javnosti Bosne i Hercegovine.

SVETOGRDNI I UVREDLJIVI PLAKAT

Na neke katoličke institucije u Sarajevu i srednjoj Bosni Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo (HKDD) iz Sarajeva poslalo je plakat pripremljen za oglas koncerta Marka Perkoviča Thompsona, u povodu desete obljetnice mirotvornog hodočašća pape Ivana Pavla II. Sarajevu i Bosni i Hercegovini

Na plakatu je svetogrdno kompozicija križa i krunice s mačem i puškom — thompson: križ čija je uspravna greda mač s drkom od grba Sv. Benedikta i hrvatskog pletera i štitnika koji opet asocira križ-mač, a koje omotava krunica s naglašeno prebačenim križem preko križa mača. Poprečna greda križa je dinamična ploča izrazito militaristički oblikovana s ispisom THOmpSON. Pozadina plakata s uprljanom zelenom bojom u Bosni i Hercegovini asocira islamističko okruženje.

Plakat svetogrdno zlorabi osnovne kršćanske simbole i univerzalne vrednote mira i ljubavi i pretvara ih u protukršćansku propagandu kojom se vrijeđa kršćane i sve vjernike i duhovne ljude dobre volje. Osobitu indignaciju izaziva činjenica da iza takve ikonografije stoji ustanova koja se naziva katoličkom i hrvatskom, a tako beskrupulozno blati vrednote kojima treba služiti.

Najava koncerta u čast mirotvornog Pape takvim plakatom zapravo je poništenje i omalovažavanje njegova hodočasničkog pohoda Sarajevu i nijekanje onog kršćanstva kojega je on ovdje bio svjedokom, a ne nekakvi thompsoni i njemu slični. Naš prosvjed protiv ovoga plakata nipošto ne znači podršku ograničenju umjetničke slobode i javnog djelovanja.

U Sarajevu, 7. svibnja 2007.

Potpisnici prosvjeda:

fra Ivo Marković, fra Luka Markesić, fra Petar Andjelović, fra Ladlslav Fišić, fra Marijan Karaula, fra Ivan Sarčević, fra Franjo Ninić, fra Anto Cvitković.

User avatar
casa_vode
Posts: 271
Joined: 31/05/2011 13:00

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by casa_vode » 20/06/2011 07:13

:thumbup:

sta je sa ovim centrom za mlade ""Ivan Pavao II" ?znali neko ?

cranberries
Posts: 541
Joined: 02/04/2010 15:19
Location: Earth

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by cranberries » 20/06/2011 08:15

Totalno podrzavam... kao sto je neko napisao, Cuvari Bosne!

Only1
Posts: 267
Joined: 30/06/2010 23:48

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by Only1 » 20/06/2011 08:20

Mogu samo zamisliti komentare da je ovo dzamija.

IlijaLadin
Posts: 1217
Joined: 24/10/2004 23:46
Location: Soli

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by IlijaLadin » 20/06/2011 08:29

Činjenica. No, Franjevci su poseban bosanski fenomen. :bih:

zonbirile
Posts: 11886
Joined: 09/10/2008 12:06

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by zonbirile » 20/06/2011 08:51

može li tačna lokacija na Dobrinji?

User avatar
kockica_kockica
Posts: 4658
Joined: 04/07/2008 20:06
Location: Iza ormara skupljam prasinu

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by kockica_kockica » 20/06/2011 08:57

casa_vode wrote::thumbup:

sta je sa ovim centrom za mlade ""Ivan Pavao II" ?znali neko ?Centar postoji ... Na otoci se nalazi, Gatacka 18

skuhlo
Posts: 228
Joined: 13/02/2009 20:00
Location: abrinjaDonjo

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by skuhlo » 20/06/2011 08:58

zonbirile wrote:može li tačna lokacija na Dobrinji?


Između osnovne škole na entitetskoj granici i okretaljke na Dobrinji IV (ako sam i ja dobro skontao).

User avatar
Chisum
Posts: 4402
Joined: 12/02/2009 13:25
Location: SARAJEVO

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by Chisum » 20/06/2011 09:02

Bosanski franjevci zaista jesu bili i ostali trn u oku bagri koja bi ovu zemlju da zove Srbijom, Hrvatskom, a vidim, u zadnje vrijeme, i Turskom, ali, cim vidjeh ime Vinka Puljica - ohladi se i moja volja da citam dalje.


Puljic i ekipa oko njega pljackaju, evo ima vec 2000 godina... Pa valjda mogu i franjevcima uletiti koji dinar.Nista kontra franjevaca - oni su nas sve mnogo zaduzili cuvajuci i stiteci autenticnu istoriju ove zemlje od lazi, mitova i zla koje nas sa svih strana okruzuje - ali Vinko mi usra temu cim ga ugledah.
Ja protiv sebe ne mogu.

User avatar
holowey
Posts: 7157
Joined: 10/11/2008 10:53
Location: Дишем ти за вратом...

Re: Pomozimo franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji

Post by holowey » 20/06/2011 09:09

valterbranisarajevo wrote:Pomozimo našim prijateljima i komšijama franjevcima da izgrade svoju božju kuću na Dobrinji. :)

Pomoć za izgradnju crkve na Dobirnji može se uplatiti na račun:

Župa sv. Franje Asiškog Dobrinja
UniCredit Bank
Transakcijski račun: 33869022300989
IBAN: BA393386904830099304
Devizni račun: 20013471101


ovaj transakcijski racun ima 14 cifara...meni banka trazi da upisem racun sa 16 cifara... jeli moze neko provjeriti da li je navedeni racun ispravan?

Post Reply