Pokušaj državnog udara u FBiH

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
samonikli
Posts: 276
Joined: 27/11/2004 20:47
Location: Kanbera

Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by samonikli » 23/04/2010 02:38

Ako se dozvoli da organizatori prekjučerašnjih protesta ispred zgrade Vlade Federacije BiH u sarajevskoj Alipašinoj ulici prođu bez zaslužene kazne, tek onda se može očekivati haos. Na potezu su nadležna tužilaštva koja po službenoj dužnosti moraju preuzeti i dovesti do kraja cijeli slučaj.Teroristička akcijaJučer, dan nakon uličnog terorizma, kada se sabranih misli moglo analizirati šta se sve događalo, jasno je da su borci koji su pozvani na proteste teško izmanipulisani, zloupotrijebljeni i prevareni. Glavni organizatori bili su Dževad Rađo, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja, i Munir Karić Garo, predsjednik Saveza demobilisanih boraca. Jeftini su njihovi pokušaji pravdanja da je situacija izmakla kontroli i da su „ubačeni elementi sa strane".

Treba naglasiti da demobilisani borci i porodice šehida i poginulih boraca danas u ovoj zemlji najteže žive i da su ih vlasti gurnule na marginu, pa su svi njihovi protesti opravdani. S punim pravom oni traže da se ne diraju ionako mizerne naknade koje primaju. Prema odluci Vlade, smanjenje boračkih naknada i penzija odnosilo bi se od 1. maja samo na one koji primaju više od 2.000 maraka mjesečno. A baš u toj kategoriji su Rađo i Karić!

Međutim, paljenje zgrade Vlade, napadi na policiju, kamenovanje i uopšte prekjučerašnji haos najviše su ličili na terorističku akciju, a najmanje na proteste boraca. Uostalom, i do sada je bilo njihovih protesta i uglavnom su bili mirni i dostojanstveni. Otvoreno je pitanje odakle je stiglo kamenje kojim je gađana policija, odakle i ko je pripremio „molotovljeve koktele", ko je pojedincima u parku dijelio novac, od 20 do 100 maraka, kako i odakle su dovedeni oni koji su kamenovali policiju, palili zgradu, ko je znao gdje se nalazi registar podataka Ministarstva za boračka pitanje i uništio ga...Opasne namjerePrema izvorima „Sana", scenarij prekjučerašnjih protesta dugo i detaljno je pripreman, a ono što se desilo samo potvrđuje o kakvim se namjerama radilo. Ne treba zaboraviti da je Rađo, kao član privatne stranke Fahrudina Radončića postao njegov izvršilac radova, a tu uz njih je i Munir Karić. Radončiću je prekjučerašnje nasilje itekako trebalo da bi preko svog „Avaza" stao u odbranu boraca, svakako lažnu kao što je lažna i njegova zaštita bošnjačkog naroda kojeg koristi kao živi štiti u odbrani svojih i interesa beogradsko-podgoričkih nalogodavaca i finansijera, sumnjivo stečenog bogatstva i kriminala.

Prema istim izvorima, plan je bio da se prekjučer, nakon kamenovanja i paljevine, provali u zgradu Vlade, proglasi da je Vlada Federacije BiH pala i da Rađo i Karić preuzmu njenu ulogu. Bilo je pripremljeno da pozovu Radončića da odmah dođe ispred zgrade Vlade i zapaljivim govorom se obrati masi! Nadalje po tom planu, on bi tu bio promovisan u bošnjačkog lidera. Za taj i takav plan znali su i u štabu Milorada Dodika koji je s Radončićem odavno u jakim poslovno-finansijskim vezama, a imaju i zajednički plan da podijele vlast i zajednički preuzmu kontrolu nad policijom, obavještajnim službama i pravosuđem.

Sve u svemu, prekjučerašnji pokušaj državnog udara nije uspio što ne znači da su scenaristi i organizatori odustali, pa treba očekivati njihove nove poteze ne bi li se izazvao još veći haos.

SANPrema ovome već navedenom nema sumnje da je takav scenario dobro bio pripremljen, jer trebalo je preko tih nesretnih i ojađenih boraca doći na vlast i proglasiti vanredno stanje u FBiH, jer pored ovog scenarija čak je postajala ideja da se ide na demoliranje predsjedništva BiH i zazuminje grada, barem su jučer tako objavili mediji, no nije bilo dovoljno pristalica takve ideje.

SBB BiH sigurno neće odustati i biće još pokušaja manipulacije narodnim masama pogotovo siromašnim i obespravljenim masama, jer samo tako mogu doći na tron i početi vladati čeličnom čizmom.
Naravno za ovakav scenario je u dobrom dijelu krivo i SDA jer su oni već punih 15 godina čuvali ono što ih sada pokušava da "pojede" oni su stvorili "čudovište" koje će ih vjerovatno pojesti ili rastrgati. Samo je pitanja dana i trenutka kad će se tom "dvoglavom čudovištu" ukazati prilika da napravi sudbonosni korak ka potpunom uništenju svega onog što je bosansko. SDA je godinama hranila i brižljivo njegovala zamorče koje se otelo kontroli i počelo pir po BiH. Radončić ima isti model kao i Dodok, ko god zasmeta ubij i uništi da nepostoji, to je ista matrica, isti model samo različita pozicija. Dodik brani ono što je puškom osovjio, a Radončić će da vlada sirotinjom na onom prostoru koji je se branio od Dodokove politike, i vjerovatno će vladati tako narednih 100 godina, ako narod dozvoli.

Ovo je jasna poruka šta nas Bosnace i Hercegovce čeka ako pobijedi SDa-ovo zamorče, ako dobiju tu trunku vlasti ili nedaj bože cijelu vlast, ovaj narod mora da shvati da je vrijeme da se otrijezni i da ovo "zamorče" nesmije dograbiti se vlasti, jer tako dobija ono što po ničemu nebi trebao dobiti. Naravno tu je i Islamska Zajednica sa svojim bulumentama koje godinama izdašno financiraju "Avaz", bilo putem reklama bilo putem raznih sponzorskih projekata, i oni su jedni od onih koji su svo vrijeme hranili ovo "zamorče" i naravno pod egidom da je vrijeme za Islamsku republiku, a naravno tačno se zna da je Reis KOS-ovac, i da radi za strane elemente i da i on i Radončić pripremaju terrnen ne za islamsku republiku ne za srpsku republiku, kao ne ni za hrvatsku republiku , nego za SVOJU republiku, u kojoj bi vladao šeriatski zakon, a radončić bi bio gospodar života i smrti na ovim "bošnjačkim" prostorima.


mm987
Posts: 3
Joined: 23/04/2010 02:38

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by mm987 » 23/04/2010 02:41

I ovde kao i svuda se oni koji su u nevolji, najranjiviji koriste za postizanje politickih ciljeva. ne znam samo ko stoji iza ovoga...

User avatar
jeza u ledja
Posts: 32969
Joined: 29/12/2005 01:20
Been thanked: 4 times

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by jeza u ledja » 23/04/2010 03:03

Zar je FBiH drzava? :-) :D

User avatar
XXS
Posts: 1677
Joined: 29/11/2009 19:32

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by XXS » 23/04/2010 04:01

Alija je istu ovu gomilu fino masirao po mozgu. Dok su se borili za jedinstvenu, nedjeljivu, multietnicku poceli su se pozdravljati selamom, umjesto ljiljana, poceli su nosati zastave saudije, a ukopavani su kao sehidi na multietnickom putu Allaha. Medzedima nista nije jasno ni nakon 15 godina.

Danas Fahro fino nastavlja gdje je Alija stao.
Tako i treba jer stoka nije zasluzila nista bolje.
Ovo malo pametnih Sarajlija sto je ostalo treba se organizovati i mirno, dostojansveno i spontano demolirati zgradu Avaza.
To je jedina sansa da BIH preziv

User avatar
kiky
Posts: 4725
Joined: 13/02/2008 13:20

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by kiky » 23/04/2010 09:45

treba uhapsit tu dvojicu organizatora i sve one koji su pravili nerede i to je to ...
:D

User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1662
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by Abu FEED el-Castro » 23/04/2010 09:59

XXS wrote:Ovo malo pametnih Sarajlija sto je ostalo treba se organizovati i mirno, dostojansveno i spontano demolirati zgradu Avaza.


Ovog intelektualca MUP-u prijaviti pa nek se oni zabavljaju sa javnim pozivima na nasilje i zazivanje haosa.

Luisa
Posts: 147
Joined: 26/03/2010 16:14

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by Luisa » 23/04/2010 12:00

O cemu se ovdje prica, :D pokusaj revizije socijalnog programa nije pokusaj drzavnog udara!!!

hehehe kako motaju narod, ko vele obara se drzava :lol: :lol:

jackamil
Posts: 51
Joined: 18/04/2010 13:31

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by jackamil » 23/04/2010 12:07

meni su san i avaz jedno isto, samo na dva kraja grada :oops:

ne znam kojem da vise vjerujem :lol: :lol: :lol:

cuj "pokusaj drzavnog udara" :lol: :lol: :lol: radjo preuzima vlast :lol: :lol: :lol: :lol:

klixober
Posts: 5743
Joined: 20/09/2006 14:12

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by klixober » 23/04/2010 12:09

Jeste pokusaj drzavnog udara...zapaljena je zgrada vlade FBiH,ko zna sta bi bilo da se neki ministar ili premijer zadesio tamo.I ne da Radjo preuzme vlast,nego njegov sef Radoncic.

Mr. Meho
Posts: 123
Joined: 08/04/2010 13:26

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by Mr. Meho » 23/04/2010 12:12

Nije dovoljno sto su pali na staru SDA pricu o krivici svih drugih osim njih, nego su sad poceli i dokaze traziti u 5-parackom Selimovicevom glasniku, inace ljutom neprijatelju drugog kriminalca Fahre Radoncica.

Jel nekom treba pomoc da shvati da su borci ponizavani godinama, da lose zive, da su bez posla, gladni, da ne mogu da obezbjede svojoj djeci zivot dostojan covjeka? To cemo radije zanemarit, pa cemo radije skovat neke zavjere... :roll:

User avatar
Black swan
Posts: 54016
Joined: 17/03/2004 09:36

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by Black swan » 23/04/2010 12:29

sada stasa generacija koja nije bila u borbama jer su imali 12-15 godina
i isto se nalaze u teškim situacijama
obespravljeni....

šta oni da rade :?

User avatar
osa
Posts: 10669
Joined: 16/03/2007 14:08

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by osa » 23/04/2010 12:34

komi wrote:sada stasa generacija koja nije bila u borbama jer su imali 12-15 godina
i isto se nalaze u teškim situacijama
obespravljeni....

šta oni da rade :?


ima posla i za takve, čad, afganistan, irak itd., borac uvijek nađe borbu, samo ako je volja dovoljno jaka....

katamaran101
Posts: 183
Joined: 02/04/2010 18:50

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by katamaran101 » 23/04/2010 12:39

Kad se ljudi osjete prevareni, ovo su uobičajene slike u svijetu, pa me čudi šta nije jasno.

Što su ostali obespravljeni ili što su protestovali, doduše zehru jače, ipak se tu radi o momčinama, ali kakav doktor takav i pacijent, mada se pacijenta ne može optuživati za razvoj svoje bolesti.

escobar_
Posts: 341
Joined: 17/03/2008 22:30
Location: 0111010001111010
Contact:

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by escobar_ » 23/04/2010 12:44

Kod nas se prvo osnivaju Facebook grupe "Haj'mo ih rušit!", poziva se na sva usta rušenje Vlade, ovo, ono, a onda kad neko stisne pa krene u to rušenje traže se odgovorni, naziva ih se divljacima i šta sve ne.

Dajte se odlučite šta ćete, il' ih rušiti il' ostaviti na miru. :roll:

Mr. Meho
Posts: 123
Joined: 08/04/2010 13:26

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by Mr. Meho » 23/04/2010 13:58

escobar_ wrote:Kod nas se prvo osnivaju Facebook grupe "Haj'mo ih rušit!", poziva se na sva usta rušenje Vlade, ovo, ono, a onda kad neko stisne pa krene u to rušenje traže se odgovorni, naziva ih se divljacima i šta sve ne.

Dajte se odlučite šta ćete, il' ih rušiti il' ostaviti na miru. :roll:

To je to. e-revolucionari :roll:

all star
Posts: 66
Joined: 22/01/2010 10:43

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by all star » 23/04/2010 14:21

samonikli

ti si kralju očito još pod dojmom sejačke novine SAN,pa ne mogu da vjerujem da to još neko čita.
Ukoliko želiš da se informišeš,što u ovom slučaju nisu uradili vrli novinari te seljačke novine,uzmi bar ti pa pročitaj,na koji način se izvršava državni udar,drugo pročitaj Ustav BiH,gde je ona složena država,pa tako i nije moguće izvršiti isti na samo jednom njenom dijelu...ustvari uzmi Ekspres ili ti Expres pa čitaj njega,i on ti je u tom rangu tih novina koje čitaš...bez ljutnje ali ako nisi siguran ili sigurna ne postaj nešto što ne znaš :bih:

sammo
Posts: 564
Joined: 16/12/2009 19:42

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by sammo » 23/04/2010 18:45

Ma kakav drzavni udar...samo su trazili ono sto im pripada i treba biti malo zesci, ako te neko ignorira...

samonikli
Posts: 276
Joined: 27/11/2004 20:47
Location: Kanbera

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by samonikli » 23/04/2010 19:03

all star wrote:samonikli

ti si kralju očito još pod dojmom sejačke novine SAN,pa ne mogu da vjerujem da to još neko čita.
Ukoliko želiš da se informišeš,što u ovom slučaju nisu uradili vrli novinari te seljačke novine,uzmi bar ti pa pročitaj,na koji način se izvršava državni udar,drugo pročitaj Ustav BiH,gde je ona složena država,pa tako i nije moguće izvršiti isti na samo jednom njenom dijelu...ustvari uzmi Ekspres ili ti Expres pa čitaj njega,i on ti je u tom rangu tih novina koje čitaš...bez ljutnje ali ako nisi siguran ili sigurna ne postaj nešto što ne znaš :bih:


Ovako, neželim previše polemizirati, ali napodržavam vladu, nepodržavam ovo što rade, ali ima tu nešto drugo to je Vlada to je Državni organ, na to se nesmije napadati. Ovo je demokratska država, izbori su svako 4 godine i legalno se daju smijeniti svako 4 godine, napad na bilo koju instituciju države predstavlja oblik državnog udara ili čak rušenje državnog poredka. Nesmije se napadati državna institucija pa da je i najgora, to je pravilo, BiH nije monarhija ili diktaorski režim kakav se vidi u južnoameričkim državama.

Vlada je naravno iziritirala ovaj narod svojim pričama o cenzusu za sirotinju i povećanje plaća za ove foteljaše, ali napad na Vladu FBiH nije način kako se mijenja vlast. Ova vlast nije od jučer oni vladaju gotovo od 1990 godine, sa izuzetkom Alijnase za promjene od 2 godine, koju je srušio Crnkić sa borcima na isti način na koji to sad radi Radončić!

Radončić samo koristi oprobani recept koji je koristila SDA svih ovih 20 godina.To je to. Inače nisam redovni čitalac SAN-a, nego jednostavno u tom tekstu se krije tajna napada na Vladu FBiH.

samonikli
Posts: 276
Joined: 27/11/2004 20:47
Location: Kanbera

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by samonikli » 23/04/2010 19:09

all star wrote:samonikli

ti si kralju očito još pod dojmom sejačke novine SAN,pa ne mogu da vjerujem da to još neko čita.
Ukoliko želiš da se informišeš,što u ovom slučaju nisu uradili vrli novinari te seljačke novine,uzmi bar ti pa pročitaj,na koji način se izvršava državni udar,drugo pročitaj Ustav BiH,gde je ona složena država,pa tako i nije moguće izvršiti isti na samo jednom njenom dijelu...ustvari uzmi Ekspres ili ti Expres pa čitaj njega,i on ti je u tom rangu tih novina koje čitaš...bez ljutnje ali ako nisi siguran ili sigurna ne postaj nešto što ne znaš :bih:


Evo jasne definicije državnog udara

Naziv državni udar dolazi iz francuskog jezika odnosno izraza coup d'etat, dok se izraz puč počeo koristiti u njemačkom jeziku u 19. stoljeću zajedno s izraz Staatssreich. Izraz puč se, s druge strane, ima malo širu primjenu te se koristi za nasilno ili protuzakonito svrgavanje vođa u društvenim grupama koje ne moraju biti države. Tako se koriste izrazi kao što su obiteljski puč ili stranački puč.

samonikli
Posts: 276
Joined: 27/11/2004 20:47
Location: Kanbera

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by samonikli » 23/04/2010 19:16

jeza u ledja wrote:Zar je FBiH drzava? :-) :D


Pa dobro, FBiH nije država, ali ima institucije bas kao i jedna država znači Prdsjednika, Vladu, Parlament, Vrhovni Sud, i kao takva dobva elemente državnosti, naravno to je određeno dejtonom i dok se to ne promejeni to su državni organi i automatski napad na bilo koji od tih organa je ujedno napad na državu i njene organe!!!
Znači nije bitno da li je u pitanju narod odnosno građani ili neka druga interesna skupina oni predstavljaju prijetnju po ustavni poredak države ili nekog njezinog dijela!!!

User avatar
Control panel
Posts: 4567
Joined: 10/04/2008 12:12
Location: Sarajevo
Been thanked: 11 times

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by Control panel » 23/04/2010 20:02

samonikli wrote:
jeza u ledja wrote:Zar je FBiH drzava? :-) :D


Pa dobro, FBiH nije država, ali ima institucije bas kao i jedna država znači Prdsjednika, Vladu, Parlament, Vrhovni Sud, i kao takva dobva elemente državnosti, naravno to je određeno dejtonom i dok se to ne promejeni to su državni organi i automatski napad na bilo koji od tih organa je ujedno napad na državu i njene organe!!!
Znači nije bitno da li je u pitanju narod odnosno građani ili neka druga interesna skupina oni predstavljaju prijetnju po ustavni poredak države ili nekog njezinog dijela!!!kad vadimo drzavljanstvo koliko ja znam dobija se uvjerenje o drzavljanstvu RS i F BiH. :-)

User avatar
ultima_palabra
Posts: 46693
Joined: 15/12/2008 16:53
Has thanked: 1 time
Been thanked: 14 times

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by ultima_palabra » 23/04/2010 20:18

Kakav državni udar? :-) Obični unutarstranački sukob između dvije frakcije :-D Jedina frka je što se nije desio u nekoj sali, nego napolju, pa je murija morala intervenisati...SDP im treba uzet finu odštetu, šta im uradiše od zgrade :oops:

User avatar
Control panel
Posts: 4567
Joined: 10/04/2008 12:12
Location: Sarajevo
Been thanked: 11 times

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by Control panel » 23/04/2010 20:48

ultima_palabra wrote:Kakav državni udar? :-) Obični unutarstranački sukob između dvije frakcije :-D Jedina frka je što se nije desio u nekoj sali, nego napolju, pa je murija morala intervenisati...SDP im treba uzet finu odštetu, šta im uradiše od zgrade :oops:


gledam danas nijedno staklo im nije ostalo citavo. a vidim ni kancelarije im nisu ostale citave.
a po nekima SDP stoji iza ovoga :lol: :-)

homar
Posts: 1435
Joined: 16/06/2008 17:07

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by homar » 23/04/2010 21:28

samonikli wrote:
Ako se dozvoli da organizatori prekjučerašnjih protesta ispred zgrade Vlade Federacije BiH u sarajevskoj Alipašinoj ulici prođu bez zaslužene kazne, tek onda se može očekivati haos. Na potezu su nadležna tužilaštva koja po službenoj dužnosti moraju preuzeti i dovesti do kraja cijeli slučaj.Teroristička akcijaJučer, dan nakon uličnog terorizma, kada se sabranih misli moglo analizirati šta se sve događalo, jasno je da su borci koji su pozvani na proteste teško izmanipulisani, zloupotrijebljeni i prevareni. Glavni organizatori bili su Dževad Rađo, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja, i Munir Karić Garo, predsjednik Saveza demobilisanih boraca. Jeftini su njihovi pokušaji pravdanja da je situacija izmakla kontroli i da su „ubačeni elementi sa strane".

Treba naglasiti da demobilisani borci i porodice šehida i poginulih boraca danas u ovoj zemlji najteže žive i da su ih vlasti gurnule na marginu, pa su svi njihovi protesti opravdani. S punim pravom oni traže da se ne diraju ionako mizerne naknade koje primaju. Prema odluci Vlade, smanjenje boračkih naknada i penzija odnosilo bi se od 1. maja samo na one koji primaju više od 2.000 maraka mjesečno. A baš u toj kategoriji su Rađo i Karić!

Međutim, paljenje zgrade Vlade, napadi na policiju, kamenovanje i uopšte prekjučerašnji haos najviše su ličili na terorističku akciju, a najmanje na proteste boraca. Uostalom, i do sada je bilo njihovih protesta i uglavnom su bili mirni i dostojanstveni. Otvoreno je pitanje odakle je stiglo kamenje kojim je gađana policija, odakle i ko je pripremio „molotovljeve koktele", ko je pojedincima u parku dijelio novac, od 20 do 100 maraka, kako i odakle su dovedeni oni koji su kamenovali policiju, palili zgradu, ko je znao gdje se nalazi registar podataka Ministarstva za boračka pitanje i uništio ga...Opasne namjerePrema izvorima „Sana", scenarij prekjučerašnjih protesta dugo i detaljno je pripreman, a ono što se desilo samo potvrđuje o kakvim se namjerama radilo. Ne treba zaboraviti da je Rađo, kao član privatne stranke Fahrudina Radončića postao njegov izvršilac radova, a tu uz njih je i Munir Karić. Radončiću je prekjučerašnje nasilje itekako trebalo da bi preko svog „Avaza" stao u odbranu boraca, svakako lažnu kao što je lažna i njegova zaštita bošnjačkog naroda kojeg koristi kao živi štiti u odbrani svojih i interesa beogradsko-podgoričkih nalogodavaca i finansijera, sumnjivo stečenog bogatstva i kriminala.

Prema istim izvorima, plan je bio da se prekjučer, nakon kamenovanja i paljevine, provali u zgradu Vlade, proglasi da je Vlada Federacije BiH pala i da Rađo i Karić preuzmu njenu ulogu. Bilo je pripremljeno da pozovu Radončića da odmah dođe ispred zgrade Vlade i zapaljivim govorom se obrati masi! Nadalje po tom planu, on bi tu bio promovisan u bošnjačkog lidera. Za taj i takav plan znali su i u štabu Milorada Dodika koji je s Radončićem odavno u jakim poslovno-finansijskim vezama, a imaju i zajednički plan da podijele vlast i zajednički preuzmu kontrolu nad policijom, obavještajnim službama i pravosuđem.

Sve u svemu, prekjučerašnji pokušaj državnog udara nije uspio što ne znači da su scenaristi i organizatori odustali, pa treba očekivati njihove nove poteze ne bi li se izazvao još veći haos.

SANPrema ovome već navedenom nema sumnje da je takav scenario dobro bio pripremljen, jer trebalo je preko tih nesretnih i ojađenih boraca doći na vlast i proglasiti vanredno stanje u FBiH, jer pored ovog scenarija čak je postajala ideja da se ide na demoliranje predsjedništva BiH i zazuminje grada, barem su jučer tako objavili mediji, no nije bilo dovoljno pristalica takve ideje.

SBB BiH sigurno neće odustati i biće još pokušaja manipulacije narodnim masama pogotovo siromašnim i obespravljenim masama, jer samo tako mogu doći na tron i početi vladati čeličnom čizmom.
Naravno za ovakav scenario je u dobrom dijelu krivo i SDA jer su oni već punih 15 godina čuvali ono što ih sada pokušava da "pojede" oni su stvorili "čudovište" koje će ih vjerovatno pojesti ili rastrgati. Samo je pitanja dana i trenutka kad će se tom "dvoglavom čudovištu" ukazati prilika da napravi sudbonosni korak ka potpunom uništenju svega onog što je bosansko. SDA je godinama hranila i brižljivo njegovala zamorče koje se otelo kontroli i počelo pir po BiH. Radončić ima isti model kao i Dodok, ko god zasmeta ubij i uništi da nepostoji, to je ista matrica, isti model samo različita pozicija. Dodik brani ono što je puškom osovjio, a Radončić će da vlada sirotinjom na onom prostoru koji je se branio od Dodokove politike, i vjerovatno će vladati tako narednih 100 godina, ako narod dozvoli.

Ovo je jasna poruka šta nas Bosnace i Hercegovce čeka ako pobijedi SDa-ovo zamorče, ako dobiju tu trunku vlasti ili nedaj bože cijelu vlast, ovaj narod mora da shvati da je vrijeme da se otrijezni i da ovo "zamorče" nesmije dograbiti se vlasti, jer tako dobija ono što po ničemu nebi trebao dobiti. Naravno tu je i Islamska Zajednica sa svojim bulumentama koje godinama izdašno financiraju "Avaz", bilo putem reklama bilo putem raznih sponzorskih projekata, i oni su jedni od onih koji su svo vrijeme hranili ovo "zamorče" i naravno pod egidom da je vrijeme za Islamsku republiku, a naravno tačno se zna da je Reis KOS-ovac, i da radi za strane elemente i da i on i Radončić pripremaju terrnen ne za islamsku republiku ne za srpsku republiku, kao ne ni za hrvatsku republiku , nego za SVOJU republiku, u kojoj bi vladao šeriatski zakon, a radončić bi bio gospodar života i smrti na ovim "bošnjačkim" prostorima.


Veću glupost odavno nisam pročitao. :run:

User avatar
osa
Posts: 10669
Joined: 16/03/2007 14:08

Re: Pokušaj državnog udara u FBiH

Post by osa » 23/04/2010 21:58

samonikli wrote:
jeza u ledja wrote:Zar je FBiH drzava? :-) :D


Pa dobro, FBiH nije država, ali ima institucije bas kao i jedna država znači Prdsjednika, Vladu, Parlament, Vrhovni Sud, i kao takva dobva elemente državnosti, naravno to je određeno dejtonom i dok se to ne promejeni to su državni organi i automatski napad na bilo koji od tih organa je ujedno napad na državu i njene organe!!!
Znači nije bitno da li je u pitanju narod odnosno građani ili neka druga interesna skupina oni predstavljaju prijetnju po ustavni poredak države ili nekog njezinog dijela!!!imali i rs sve to.....

Post Reply