?????

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dezurni_ucenik

#26 Re: ?????

Post by dezurni_ucenik »

il onaj lik sto po citav dan seta Zenicom i uvijek trazi 20 feninga . i to pretezno trazi od starijih zena
Eweleen

#27 Re: ?????

Post by Eweleen »

:lol: taj lik što kaže nestalo mu benzina, mora ženu nazvat , a radi u gogi na ciglanama kad god dođem časti me pićem zajebo me tako na tu priču prije jedno 3-4 godine i ja mu dao marku dvije :-)

jednom poslije šetam ja s curom kad prilazi taj lik, ja reko šta je paša jel benzin, on počeo psovat i prijetit s kišobranom kad istom samo ode :lol:

a ima isto jedan narkomančić što traži ni manje ni više 10 maraka tamo oko velikog parka :-D
Mascherano

#28 Re: ?????

Post by Mascherano »

Od mene nikad niko nista nije trazio... :-? :D
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#29 Re: ?????

Post by UltrasNaBaterije »

Meni neki dan na stanici na Otoci kod remize dvojica priđoše, lafo nemaju kredita... Ja reko nemam. Pita me odakle sam, reko tu sa malte, jel ima neki problem. Pita me znaš li nekog Husu. Ja reko "Znam, jel to onaj što duva u drugom parku preko puta pošte? "

Lik se sjeba, reče ja sam Huso :D Na kraju ga otpratio do kuce :lol:

Isto mi je tako jedan kreten žgoljavi narkos prišao gore iznad bičakcica na m. dvoru, ja se pijan vraćao iz grada u sitne sate, djes pare na taksi davat... kaže on "kume imaš 10 feninga" i izvadi neku noktaricu. Zavali ga ja nogom u kuk ono kako sam mogao u onom stanju, rasplaka se lik i počeo prijetit da će muriju zvat. :lol: :D
samo_ovaj_put

#30 Re: ?????

Post by samo_ovaj_put »

joj kad uzmem citati ove situacije sa narkomanima i likovima koji traze telefone i pare :-)
ispade da fina postena raja bije ove "nevaljale" i narkomane
pringless

#31 Re: ?????

Post by pringless »

Eborg wrote:Pa bila je već tema o ovom liku ako se ne varam. Stalno mu fali za gorivo i slično. Niži lik, krupniji, crna zalizana kosa?
Jel ima rane po rukama na vise mjesta kao da su izrezane???
Eborg

#32 Re: ?????

Post by Eborg »

Nemam pojma vjeruj mi, nisam obraćao pažnju. A i ima tim susretima po par godina. :)
geeK`

#33 Re: ?????

Post by geeK` »

pringless wrote:
Eborg wrote:Pa bila je već tema o ovom liku ako se ne varam. Stalno mu fali za gorivo i slično. Niži lik, krupniji, crna zalizana kosa?
Jel ima rane po rukama na vise mjesta kao da su izrezane???
Tattoo na ruci malo srce... obična plava boja...

Image
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#34 Re: ?????

Post by UltrasNaBaterije »

samo_ovaj_put wrote:joj kad uzmem citati ove situacije sa narkomanima i likovima koji traze telefone i pare :-)
ispade da fina postena raja bije ove "nevaljale" i narkomane
Ma realno govoreci danas i nemas onih "zajebanih" koji tuku i kradu. Amidža mi je radio u muriji prije rata, kaže da je strahota bila na alipašinom, kažu svaki dan dobivali bruku poziva stanovništa da brane obične ljude. Tad su tukli onako iz dosade i zajebancije, daš mu sendvič, džeparaca, sta si već imao, dobiješ plehe standardnu količinu ko i svi i mirna Bosna. I tako svaki dan, moraš ih zaobilazit sve između zgrada, onda folovi o prodaji cigli i zraka pakovanog u kesi. :D

Danas su to džankeri koji mogu samo ganjat plašljive studente i studentice po naseljima. Teško će nekom ko je tu odrasto, krao po supermarketima i prodavo zjale, uostalom ko i oni čitavo djetinstvo reći nešto. Mada mene kad bi uhvatili u mašinu njih više, ja bi im dao sve, žibje ba, neću na CUM radi mobitela.
samo_ovaj_put

#35 Re: ?????

Post by samo_ovaj_put »

malo ko smije sam prici,uglavnom je to grupica koja vjecno drzi ruke u dzepovima,i ti samo mozes nagadjati sta se nalazi u tim dzepovima
a ovog lika sa tetovazom srca na saci treba dobro namlatiti,pa da nikad vise ne stavi cigaru usta,a kamoli da pita nekog za istu
Hamica

#36 Re: ?????

Post by Hamica »

Eborg wrote:Ali je najjači Eka sa svojim: "De mi marku da me krene!" Čovjek je makar iskren samo je haman loš investitor, već desetak godina ga guram a nikako da ga krene. :D
:D
Eweleen

#37 Re: ?????

Post by Eweleen »

ne spada u isti rang, al ima onaj čovo što prodaje olovke po kafićima, baš sam danas kupio u vannyu po milioniti put :-)
Djokej

#38 Re: ?????

Post by Djokej »

Ne mogu da skontam koje taj momak iz c faze.. Tamo sam skoro svaki dan trebo bih ga znati..
Ambrozija

#39 Re: ?????

Post by Ambrozija »

Ne zivim na Aalipasinom ali u centru grada postoji lik koji postavlja ista pitanja...Preko puta prve ginazije u parku, u sred bijela dana, krade djeci mobitele, drazi im novac...Vjerovatno je to taj isti
dezurni_ucenik

#40 Re: ?????

Post by dezurni_ucenik »

Ambrozija wrote:Ne zivim na Aalipasinom ali u centru grada postoji lik koji postavlja ista pitanja...Preko puta prve ginazije u parku, u sred bijela dana, krade djeci mobitele, drazi im novac...Vjerovatno je to taj isti

crn..izgleda pomalo kao Rom,,cesto nosi kapu na glavi...recimo nekih ,,27,,28 godina......vidjen je u subotu kako prolazi pored zgrade opstine novi grad ,.,,
arzuhal

#41 Re: ?????

Post by arzuhal »

Big Boy wrote:Meni je prije jedno par mjeseci prisao lik na C. vili... ja taman cistim snijeg s auta a on poce s pricom kako je neki konobar negdje na Ciglanama i ne moze da upali auto, koje je tu iza coska naravno. Ja na prvu i nisam prokuzio da je suplja... kazem, sta... treba da te poguram ? A ne... hoce da nazove zenu jer mu je i kredita nestalo a ne smije joj na oci. Napokon ga ja prokuzim i kazem, hajd' reci broj da nazovem... jedan broj - nedostupan. Rece i neki drugi broj... i taj nedostupan.

I sad kud ce, sta ce... da mu dam za gorivo. Ja pitam sta trosis, benzin ili naftu. On rece benzin, ja mu odgovorim... e kod mene je nafta a nemam ni kantu i ne znam kako da bi ti presuo iz rezervoara i da ti nije benzin. On vise nervozno... ama pare mi posudi, vratit cu ti milion posto... opet on kao neki dobar konobar godinama kod nekog, samo da ja dodjem, on mi vrati pare a imam i besplatno pice.

Ja na kraju kazem, jarane... krenuo sam na put i fakat nemam kod sebe nista sitno. :mrgreen:
Pa ja jutros naletio na tog tipa! Ustvari, naletio on na mene :lol: - frajer me zaustavi dok sam vozio (skreno u Interex u Buća Potoku da uzmem nešta). Ista priča: radi u piceriji na Ciglanama, nema goriva za auto, treba ženi da se javi...Dao sam mu marku-dvije (ima neke siće u pepeljari vazda), i usput pokažem novčanik:
- Vidi, neam treutno ništa...osim ovih 100 $...
Kaže on:
- Imal kakva banka blizu, da razmjeniš..nema, jelde?

:run:
dezurni_ucenik

#42 Re: ?????

Post by dezurni_ucenik »

da razjasnimo jednu stvar::ne mislim na tog lika sto tvrdi da radi na ciglanama.....ovaj Davor je mladji .....a tetovazu sto je neko spomenuo,,nisam obracao paznju na to...
geeK`

#43 Re: ?????

Post by geeK` »

CVIKERASH wrote:da razjasnimo jednu stvar::ne mislim na tog lika sto tvrdi da radi na ciglanama.....ovaj Davor je mladji .....a tetovazu sto je neko spomenuo,,nisam obracao paznju na to...
a da neko obavjesti morone u policiji :) ? može doć vako do incidenta, može mu neko djete il neko ne dat mobitel... il pare, a njemu treba doza i zbode ih ...
Gospoda Ministarka

#44 Re: ?????

Post by Gospoda Ministarka »

arzuhal wrote:...Dao sam mu marku-dvije (ima neke siće u pepeljari vazda), i usput pokažem novčanik:
- Vidi, neam treutno ništa...osim ovih 100 $...
Kaže on:
- Imal kakva banka blizu, da razmjeniš..nema, jelde?

:run:
:lol: :lol: :lol:

Legende
dezurni_ucenik

#45 Re: ?????

Post by dezurni_ucenik »

geeK` wrote:
CVIKERASH wrote:da razjasnimo jednu stvar::ne mislim na tog lika sto tvrdi da radi na ciglanama.....ovaj Davor je mladji .....a tetovazu sto je neko spomenuo,,nisam obracao paznju na to...
a da neko obavjesti morone u policiji :) ? može doć vako do incidenta, može mu neko djete il neko ne dat mobitel... il pare, a njemu treba doza i zbode ih ...

definitivni ih treba otkucati policiji...sutra mozda, ne dao Bog dragi,,, da zbodu necije dijete..sad sam pokusavao poslati im mail :-) na web stranicu mup-a kantona Sarajevo medjutim pise :Nije se moguce spojiti na server!!!

i jos jedna stvar;par puta se taj lik predstavljao da je iz doma (zar ima na ali pasinom kakav dom?!?!),,,zimus me kod mercatora zaustavila dvojica likova, sa istim pitanjima,,naravno rekose da su domci imas li mobitel da zovnu nekog...ja rekoh nemam kredita oni samo rekose:ajd nista vidimo se .......... kakav dom spominju oni?!?prestari su za onaj za maloljetna lica :-)
Krompirpitac

#46 Re: ?????

Post by Krompirpitac »

hmmm...mislim da je to isti lik sto je mene prije pola godine trazio za pare.Uglavnom lici na lika kojeg je cvikerash spomenuo,evo donedavno je ordinirao na ch willi.Kao treba mu 2-3 marke da kupi telefonsku karticu jer hitno treba nekoga nazvati.Ili kao sto cujem ako trazi mobitel da prozove od naivnih likova jednostavno pobjegne sa tim mobom u vidu svjetlosti :)
drag_gost

#47 Re: ?????

Post by drag_gost »

Eweleen wrote:ne spada u isti rang, al ima onaj čovo što prodaje olovke po kafićima, baš sam danas kupio u vannyu po milioniti put :-)
Bio ja s jaranicom nedavno u jednom kaficu i prilazi on, rukova se. Kaze:"Momcino sutra mi je Dan Armije, pa ako mozes da poguras?" Rekoh:"Ma moze nema frke i kupim 2 olovke."
Kad kaze jaranica:"I prosli put je slavio nesto" :D
sodom

#48 Re: ?????

Post by sodom »

drag_gost wrote:
Eweleen wrote:ne spada u isti rang, al ima onaj čovo što prodaje olovke po kafićima, baš sam danas kupio u vannyu po milioniti put :-)
Bio ja s jaranicom nedavno u jednom kaficu i prilazi on, rukova se. Kaze:"Momcino sutra mi je Dan Armije, pa ako mozes da poguras?" Rekoh:"Ma moze nema frke i kupim 2 olovke."
mi ga pitali kako ide:
kaze:" ma nije lose, danas sam prodao 300 komada"... :D

al neka, makar ne prosi :wink:

al kad hoce samnom ili nekim drugim da se pozdravi pa se sa pola kafica rukuje, e pa vala...
drag_gost

#49 Re: ?????

Post by drag_gost »

sodom wrote:
drag_gost wrote:
mi ga pitali kako ide:
kaze:" ma nije lose, danas sam prodao 300 komada"... :D

al neka, makar ne prosi :wink:

al kad hoce samnom ili nekim drugim da se pozdravi pa se sa pola kafica rukuje, e pa vala...
Pa bas tako, covjek se bori.. :thumbup:
cappy_tempo

#50 Re: ?????

Post by cappy_tempo »

ja u mahali prije mjesec u pofalicima i kreno na fax i inace kod mene u mahali bude samo cigana koji rove po kontenjerima i to je to ali sada dvojica naslonjena na auto i u po frke "e momak imas kredita treba mi hitno" reko neam nista "a imas li 2km da kupim kredit" odgovor "ma nista jarane i ja student socijala teska",a on obucen fino ono uredan sve cini mi se da je zalizan bio i ja cekam tramvaj kad vidim ga ode tamo prema vilsu :D.a sta imamo prijavljivat policiji kad na forumu ima mascerano i sve je vidio,procito i eto nek sa kolegama napravi krug :D
Post Reply