Život u kontejnerima

Rasprave o filozofskim temama.

Moderator: Bloo

Post Reply
User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Život u kontejnerima

Post by Gaia » 10/04/2009 16:17

razmatranja jednog, kako se sam predstavlja; "Bosanca koji je morao da napusti Bosnu kada je količina gluposti prevršila svaku mjeru" o istinskoj slobodi:

Kada sam živjeo u jugoslavenskom kontejneru, u njemu je tada vladala socijalistička ideologija. Ona nam je nudila budućnost koja je bila daleko ljepša od sadašnjosti. Imala je čak i neke elemente religije mada u njoj nije bilo nikave duhovnosti. Prema toj ideologiji, ona sama je podrazumijevala samo jednu tranzicionu fazu prema komunizmu, kojeg kad dosegnemo, sve će se pretvoriti u “med i mlijeko”. Ukratko rečeno, svačiji snovi će biti ispunjeni! Sve to je bilo i teoretski odlično potkovano tako da u toj doktrini malo ko da je uspijevao vidjeti neku rupu a znakove iz objektivne realnosti koji su ukazivali na nedosljednosti doktrine, kontejneraši nisu bili u stanju percipirati s obzirom na selektivnu percepciju koja je karakteristična za takvo stanje svijesti. (Doduše, oni rijetki koji su i uspjeli vidjeti neke rupe, nisu smjeli o njima glasno pričati jer su znali da će tako automatski postati meta napada drugih kontejneraša iz istog kontejnera. U svakom kontejneru, jedno od glavnih pravila je: Ne talasaj!) Čak se i onaj doživljajni dio većine kontejneraša često misteriozno usklađivao sa teoretskom podlogom kontejnera.

Međutim, ne samo da do komunizma nismo stigli, nego se i sam kontejner u međuvremenu raspao, zajedno sa ideologijom koja je u njemu vladala. Koliko je ljudskih žrtava sve to tačno koštalo, nikad se neće saznati. Doduše, preživjeli kontejneraši su se brzo snašli tako što su uletjeli u neke stare kontejnere koji su tu bili još otprije prisutni (mahom se radilo o “Hrkljuš-vako”, Hrkljuš-nako” i “Hrkljuš-svakako” kontejnerima), međutim, oni su brzo bili obnovljeni i ojačani kad se ukazala ova urgentna potreba za zbrinjavanjem širih narodnih masa. (Dakle, neki kontejneri mogu i propasti a neki se mogu i obnoviti.)

**

Kontejnera, ima raznih, međutim, kontejner je kontejner a svrha mu je da kontoliše čovjekovu svijest, odnosno, da drži čovjeka u jednom nevidljivom zatvoru u kome će on obavljati funkciju koja mu je namijenjana od strane tzv. “kontrolnog sistema”. [Naravno, nije baš sve toliko jednostavno jer kontajniranje svijesti često ne podrazumijeva kretanje čovjeka u okvirima samo jednog kontejnera, nego većinom u više njih istovremeno.] Kontolni sistem ove naše realnosti je prilično komplikovan za razumijevanje od strane naše linearne 3D svijesti a pogotovo kad se ona nalazi u ‘kontajniranom stanju’. Može se reći da on ima 2 komponente od kojih je jedna smještena na 4-tom spratu, tj. spratu iznad ovog našeg, dok druga direktno ordinira na našem spratu. Međutim, njime se nećemo direktno baviti u ovom članku, nego samo nekim vidovima njegovog dejstvovanja.

**

Kontejneri su inače prilično zahvalni jer u njima čovjek može napredovati cijelom njihovom dužinom, širinom i visinom. U njima ima dovoljno materijala za izgradnju, nadogradnju, krpljenje, pojačavanje i održavanje – iluzije, a poznato je to da se pored iluzije u nekim kontejnerima pridaje veliki značaj i konkretnim stvarima, kao što su snovi. Tako sadržaj kontejnera skoro da nema granica, isto kao što ih nema ni ljudska glupost. Tu je sve dozvoljeno, osim, naravno, - izlaska iz kontejnera. Međutim, ne može se reći da se slobodna volja kontejneraša ne poštuje jer je njima ipak dozvoljeno da pređu iz jednog kontejnera u - drugi kontejner.

Cijela ova dinamika se odigrava u 3 faze:

1. Predator prvo napravi kontejner,
2. onda čovjeka u njega navuče,
3. …pa mu ga zavuče.

Naravno, u svakom kontejneru ima određeni procenat istinskog sadržaja za kojeg predator zna da će ga većina kandidata prepoznati, pa onda progutati sve skupa u paketu, rezonujući u stilu da ako se u njegovom sadržaju prepozna bar 20% istine, onda iz toga proizilazi da je SVE istina.

(Ova vrsta logike je već odavno pojednostavljeno predstavljena je u prvom dijelu serije - Djeca Matriksa).

Dakle, ovdje se radi o dvo-faznoj progresiji: 1. zagriz, pa – 2. najeb. Naravno, predator poznaje naš način rezonovanja bolje od nas samih. (Postoji čak i tragikomični slučajevi gdje je žrtva uvjerena da je apsovirala predatora, ukoliko ga je u međuvremenu postala svjesna!?). Odatle, svaki predatorov dezinformativni paket sadržavaće određeni procenat istine, mnogi čak i više od 20%. Fenomen je to što čovjeku dugo treba da spozna činjenice kad se nađe u ovoj drugoj fazi, ako ikada uopšte uspije da ih spozna jer će mu i percepcija u međuvremenu biti modifikovana. On će tako imati tendenciju da svoj ‘najeb’ tumači - ličnim napretkom.

Pored svega toga, predator će naravno napraviti mnogo kontejnera na principu “isto stranje drugo pakovanje”, tako da mi imamo između čega da biramo. Svaki od njih će nuditi “različite” sadržaje, paket aranžmane (put ka slobodi, put u raj-džehenem, uskrsnuće, instant nirvane i prosvjetljenja…itd.). U kontejnerima će naravno biti uveden i sistem nagrađivanja zaslužnih kontejneraša a biće tu na snazi i određene kazneno-popravne mjere za one koji se ne ponašaju onako kako se od njih očekuje. Nijedan kontejner nije pošteđen.

**

Promjena kontejnera takođe nije rijetka pojava. Čovjek jednostavno pređe iz jednog kontejnera u drugi. Koji su to razlozi koji ga navedu na to da napusti kontejner u kome se nalazio teško je znati, međutim, interesantno je to da neposredno nakon prelaska u novi kontejner, on automatski dobija i nagon za osipanjem paljbe po onom kontejneru u kojem se prethodno nalazio, dok se istovremeno u novom kontejneru počinje da osjeća kao kod kuće i njegov sadržaj uopšte ne dovodi u pitanje. I ne samo to, on odmah počinje sa jednim velikim žarom da promoviše sadržaj novog kontejnera koji navodno nudi jedan mnogo bolji, privlačniji ili bar egzotičniji “paket-aranžman”. Novi kontejner za čovjeka postaje ‘jedina prava realnost’ koja odiše istinom i duhovnošću. U mnogim slučajevima, takvi će da promovišu sadržaje novog kontejnera s jednim mnogo većim žarom nego što to čine oni koji su nastanjivali taj kontejner prije njega.

(Na primjer, u istoriji je poznato da su mnogi od onih koji su kasnije prešli (milom ili silom) u katolički kontejner postajali veći katolici od pape a slično se dešavalo i kod drugih transfera iz jednog kontejnera u drugi.)

Naravno, najpopularniji su oni kontejneri koji se stavljaju u direktnu vezu s bogom, alahom, Isusom, svetim duhom itd., dakle, najvećim autoritetima, što automatski znači da se vijernik iz tog kontejnera nalazi u direktnoj vezi s “prvom rukom”, kao i pod njenom direktnom zaštitom. Naravno, kad se neko bori u ime boga, alaha, Isusa i ostale duhovne hijerarhije, onda su sva sredstva dozvoljena i sve žrtve su opravdane.

**

Svaki od kontejnera predator je snabdjeo mitovima i legendama o svetcima ili herojima koji su uz pomoć sadržaja iz toga kontejnera nekada davno uspjeli stići do slobode, raja, vječnosti itd., odnosno, ostvariti snove svakog prosječnog kontejneraša. Tako, bez obzira na to što kontejneraši nisu lično sreli ili upoznali nekoga takvog, predator im je pružio nadu a nada se uvijek odnosi na – spas ili ostvarenje ciljeva u - budućnosti, a nikad u - sadašnjosti. Onaj ko se nada, taj ne poduzima ništa u vezi sa promjenom sadašnjosti, niti mu pada na pamet da bježi iz kontejnera.

[Nedavno slušam na TV jednog psihopatu (predatora), serijskog ubicu, koji objašnjava kako mu je pošlo za rukom da izmanipuliše svoje žrtve tako da mu se one ne opiru i ne bježe prije nego što ih ubije. Kaže da je čuo da kad su Njemci dovodili ljude u logore i govorili im da će ih tu potuči, među logorašima bi nastajala panika, počeli li bi pružati otpor i bježati. Nakon toga, promijenili su strategiju i počeli im govoriti da će biti tu samo neko vrijeme na radu, nakon čega će biti pušteni kući. Tako su im dali nadu i ovi su bili mirni sve do onog momenta kad su bili likvidirani.]

A imamo i onu analogiju iz stare ruske priče koju prenosi Uspenski u knjizi “In Search for the Miraculous”:

Bio jednom jedan veoma bogati čarobnjak (predator), koji je imao mnogo ovaca. Istovremeno ovaj čarobnjak je bio i jedno veoma škrto „stvorenje“ (dakle, ne mora biti da se radilo o ljudskom biću). Tako on nije htio da plati drugima da mu čuvaju stado, niti je htio da investira pare u ogradu kojom bi ogradio pašnjake gdje su pasle njegove ovce. Stalno se dešavalo da neka ovca odluta u šumu, upadne u neku jarugu itd. međutim najgore je bilo to što su ovce počele da bježe jer su shvatile da čarobnjaka jedino zanima njihovo meso, koža i vuna, a to im se naravno ni malo nije sviđalo.

Na kraju, čarobnjak se dosjetio. On je hipnotisao svoje ovce a onda ih ubjedio da su one besmrtne i kako uopšte neće osjetiti kad im on bude gulio kožu, čak naprotiv, za njih će to biti jedno veoma prijatno iskustvo; ubjedio ih je i u to kako je on u stvari jedno veoma dobro “stvorenje” i da ih toliko voli da bi sve za njih učinio; i na kraju im je čak obećao i to da ukoliko im se nešto i desi – to se nikako neće dogoditi kad one misle da hoće i sigurno ne na onaj način na koji one misle da će se desiti, te je stoga najbolje, da one uopšte ni ne razmišljaju o tome.

I ne samo to, čarobnjak je ubjedio ovce da one, u stvari, ni nisu ovce; tako je nekima od njih sugerisao da su lavovi, drugima da su orlovi, trećima da su ljudska bića a nekima, i da su čarobnjaci (ili – “RATNICI”!?) Nakon ovoga, sve njegove brige da će mu ovce pobjeći, jednostavno su nestale. One nikada više nisu bježale, jednostavno su mirno čekale trenutak - kad dođe njihov red da im čarobnjak odere kožu."

***


User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 10/04/2009 16:18

Rašomonijada u kontejnerima

Rašomonijada podrazumijeva jedan fenomen koji je karakterističan za kontejneraše kad više pojedinaca iznosi RAZLIČIT opis ISTOG događaja kojem su prisustvovali. Ovaj termin se upotrebljava kada se želi naglasiti uticaj subjektivnog faktora na doživljaj i opis događaja kojem prisustvuje veći broj osoba. Dakle, ukratko rečeno, koliko osoba, - toliko i različitih verzija ISTOG događaja!

Isti fenomen se dešava kad više osoba interpretira neku doktrinu koja je zastupljena u nekom posebnom kontejneru. Tako, jedna doktrina dobija onoliko verzija koliko osoba je tumače i postaje na neki način „multidimenzionalna“. Ne moram naglašavati da svaki pojedinac uzima svoju ličnu interpretaciju doktrine kao jedinu istinitu. U nekim slučajevima, kontejneraši koji slično intepretiraju neku doktrinu mogu da formiraju i jedan novi podkontejner. (Tako smo smo već od onog „islamskog“ dobili - „šijatski“, „sunitski“, „vehabijski itd.; iz „hrišćanskog“ – pravoslavni, katolički, protestantski, mormonski, jehovinski, a tu su i neki „nezavisniji“ kontejneri kao sajentološki, gnostički, kastenedijanski, srpski, hrvatski, muslimanski, bošnjački, američki i hiljade drugih.) Tako se oni koji različito interpetiraju istu doktrinu ili ideologiju mogu međusobno da glože i dijele u nedogled. Naravno, još veće trvenje vlada između kontejnera čije su ideologije u suprotnosti jedna s drugom.

Jedna određena količina materijala kojom je predator snabdjeo kontejner pruža neslućene mogućnosti za brčkanje u njemu. Tako se u njemu možemo brčkati ’vako ili – ’nako, uključujući i sve one nijanse između. Naravno, u kontejneru je dozvoljeno da se služimo samo onim materijalom kojim nas je predator snabdjeo. Zabranjeno je donositi neki novi materijal ili proizvoditi svoj. „Slagalica“ se smije slagati samo od onih djelića kojima nas je predator, često i „u ime stvoritelja“ obdario, od kojih mnogi nedostaju a mnogi su lažni, međutim, uvijek će biti bar onih 20% istinskih, koji će kod kontejneraša stvarati utisak da barataju s potpuno istinskim materijalom, pa će oni tako i one slike koje uspiju da sklope smatrati istinskim, a nikako - izvitoperenim. To je najviše zbog toga što se u kontejnerima oduvijek daje veća prednost vjerovanjima, nego istinskom znanju. To je dovelo dotle da većina kontejneraša svoja vjerovanja miješaju sa znanjem, tj. oni podrazumijevaju pod znanjem ono u šta - vjeruju.

***

S vremena na vrijeme, predator organizuje i igre bez granica između kontejneraša, što unutar pojedinačnih kontejnera ( “rašomonijada” može da rezultira sukobom i unutar jednog te istog kontejnera), što između različitih kontejnera. Tada oni iz ovog kontejnera ratuju protiv onih iz onog kontejnera, oni što misle ‘vako, ratuju protiv onih sto misle ‘nako, oni što vjeruju u ovo - protiv onih što vjeruju u ono. Ponekad se čak dešava i da se kontejneraši iz dva ili više različitih kontejnera udružuju u ratu protiv nekih trećih kontejneraša. Bez obzira na to što bitke između kontejneraša traju već vijekovima, današnja situacija na terenu je još uvijek nerješena, dakle, ista meta, - isto odstojanje.

Sukobi mogu čak da izbiju između onih koji pripadaju kontejneru navijača Crvene Zvezde i onih koji pripadaju kontejneru navijača Partizana. S obzirom da su mnogi od tih kontejneraša pripadnici i nekih drugih kontejnera, oni mogu npr. uzeti učešća i u sukobima između srpskog, hrvatskog ili muslimanskog kontejnera, kad oni dođu na red. Izgleda da je cijeli fol u tome da se navede čovjeka da se poistovjećuje s nekim kontejnerima i njihovim sadržajima, dok mu se nikako ne smije dati mogućnost da se poistovjeti s ljudskim bićem i da na druge gleda kao na ljudska bića a ne na pripadnike drugih različitih kontejnera?! Kad bi čovjek vidjeo u drugima ljudska bića kao ravnopravne članove ljudske zajednice i poštovao ih kao takve, svi sukobi bi prestali a time i patnje i stradanja. Međutim, tako nešto nije u interesu predatora jer je (emocionalna) energija istinska valuta ovog univerzuma a čovjek je najviše proizvodi u stanjima unutrašnjeg ili vanjskog konflikta. Nadalje, vjerovanjem u vješto plasirane laži, čovjek se takođe uskladjuje a sa tzv. ‘entopičnim silama’ kreacije i postaje njihov pijun. On tako u njihovoj piramidi ili hijerarhiji stavlja svoju svijest i energiju njima na raspolaganje.

**

Činjenica da su ga svi skupa uredno i zajednički popušili, redovno ostaje izvan domašaja percepcije svakog prosječnog, pa i naprednog kontejneraša („popušili smo ga multidimenzionalno“, što bi reko mali Mujo). To je vjerovatno zato što poduži boravak u nekom kontejneru ide zajedno sa modifikacijom svijesti, pa tako i percepcije kontejneraša koja im onda ne dozvoljava da vide činjenično stanje na terenu; ili zato što se jednostavno radi o – mentalnim programima, koji diktiraju i određenu vrstu percepcije koja nema mnogo dodirnih tačaka sa objektivnom realnošću?! Ko će ga znati?!

Međutim, čini se da kontejneraši na ovaj način obezbjeđuju obilne količine hrane za predatora što im je i svrha a predatoru najvažniji cilj.

**

Što se ovih kontejnera tiče, interesantan je fenomen to što je čovjek iz jednog kontejnera u stanju prilično dobro sagledati neke nedosljednosti i nedostatke nekih drugih kontejnera a kad se o nedostacima njegovog kontejnera radi, tj. onoga u kome trenutno boravi, on je skoro potpuno slijep za njih!?

Na primjer, kad čovjeka žena vara, on je obično posljednji koji to primjeti. Zašto? Zato što on neće to da primjeti. Ona mu čak ne mora ni objašnjavati svoju promjenu u ponašanju, niti mu opravdavati neke svoje gestove koji navode na činjenicu da nešto nije u redu; on će to sam raditi umjesto nje, samo da se ne bi suočio s objektivnom realnošću koje je na nekom dubokom podsvjesnom nivou vjerovatno svjestan. Međutim, bez obzira na selektivnost svoje percepcije kad se o stanju u njegovoj vlastitoj kući, odnosno, braku radi, on će biti u stanju da aplicira svoju pronicljivost kad se radi o zbivanjima u tuđim kućama ili brakovima. Istovremeno, on će se oslanjati na iluziju stabilnosti kontejnera u kom boravi. Tako mu njegov kontejner dodje kao neko uporište za ličnu interakciju sa vanjskom realnošću. Čovjek se užasno boji raspada svog kontejnera jer u njemu osjeća određenu dozu sigurnosti, u njegovo održavanje je uložio dosta truda i emocionalno se vezao s njegovim sadržajem. On se često toliko identifikuje s tim sadržajem da postaje zavisan od njega i sebe jednostavno ne može ni zamisliti bez njega.

**

Predator često i nagrađuje zaslužne kontejneraše nekim elementima koji su obećani u “paket-aranžmanu” kontejnera kojem su ovi privrženi, odnosno, u kojem obitavaju. Tako on kod njih utvrđuje program a tako ovi dobijaju i jedan dodatni impuls da misionarski propagiraju ideologiju kontejnera kojem trenutno pripadaju a bogami i da se iz petnih žila bore za nju.

U poslednje vrijeme, recimo, postaje sve popularniji tzv. “new-age” kontejner. U njemu se može doživjeti sve i svašta jer se najveće težište stavlja na imaginaciju (dakle, tamo nema granica); a u sklopu paket-aranžmana nudi se - uskrsnuće. Što je kontejneraš žešće razveden od objektivne realnosti, utoliko se on tamo smatra uspješnijim.

Što se klasičnih kontejnera tiče, davno sam već pod nekom drugom temom naveo slučaj jednog mog kolege koji je zagriženi pripadnik katoličkog kontejnera, kad mu je šef njegovog kontejnera (naravno, niko drugi do sam “bog”) za vrijeme jedne mise kao nagradu za njegovu privrženost pretvorio lančić na staklenim krunicama (brojanicama) iz srebrnog u zlatni. Bez obzira na neke psiho-somatske posljedice koje su nastale kod njega nakon te “božje intervencije,” mog kolegu je taj doživljaj pretvorio iz katolika u turbo-katolika. Čak je počeo i da misionari unaokolo. Moju sugestiju da ako hoće stvarno da sazna kako se to desilo, da bi se trebao podvrgnuti regresivnoj terapiji, shvatio je kao bogohuljenje. Naravno, nisam insistirao na tome jer kad čovjeku srušiš kontejner/iluziju u kojoj živi, on se više nema na šta osloniti pa može nezgodno da aterira i gadno se povrijedi. Njemu je u njegovom kontejneru obećan direktan put u raj ukoliko bude smijerno slijedio predatorova, pardon, božja uputstva i on je sasvim zadovoljan s tim paket-aranžmanom. Da li je njegov doživljaj ove naše realnosti manje vrijedan, autentičan ili realan od doživljaja nekog drugog pojedinca iz nekog drugog kontejnera?

Za jednog šizofreničara njegove halucinacije su isto realne kao što su zdravom čovjeku realni njegovi stvarni (+ imaginarni) doživljaji. S obzirom da se i kod zdravog čovjeka kao i kod šizofreničara stvarni i imaginarni događaji često miješaju, razlika je samo u tome što zdrav čovjek ima potencijal da razlikuje stvarno od imaginarnog (što ne znači da on to i čini), dok šizofreničar nema. S tim u vezi, gnostičar će biti svjestan ovog fenomena i pokušavaće da razabire jedno od drugog, dok oni koji ga nisu svjesni, kao npr. pripadnici nekih kontejnera uključujući i tzv. “ratnike” (kako npr. sebe vole da nazivaju Kastanedini sljedbenici), uzimaće sve što im se zbiva kao stvarno. Neki će čak natezati svoja iskustva kako bi se ona uklopila ili uskladila s onim doživljajima koji su opisani ili obećani u doktrini, naravno, samo ukoliko sljedbenik uspješno odradi određene tehnike ili vježbe koje su tamo propisane. To će im onda poslužiti kao znak sigurno napretka.

**

Ovisno o potencijalima individualnih kontejneraša, predator može ponekad odlučiti da nekog od njih re-programira (de-programiranje je strogo zabranjeno!), kako bi njegove potencijale bolje iskoristio dejstvovanjem iz nekog drugog kontejnera. Čini se da je to glavni razlog čovjekove promjene kontejnera, mada kontejneraš koji je promijenio kontejner redovno ima utisak da se to desilo nekim “božanskim proviđenjem” ili njegovom ličnom voljom, nakon što je “došao pameti”. Nove igrače nije toliko teško motivisati. Njima se u novom kontejneru brzo obezbjeđuje neko “paranormalno,” “vanzemaljsko” ili “božansko” iskustvo u skladu sa sadržajem kontejnera koje mu potvrđuje da je napravio pravi izbor, dok se može reći da ga se u realnosti slabo šta pitalo. (Kontejneraš tako, na primjer, može da dobije priliku da u četiri oka lično proćaska s “Isusom”, “djevicom Marijom”, “svetim duhom” i kojekvakvim drugim astralnim hijerarhijama i silama. Vrsta virtulenog scenarija kojeg će mu predator ponuditi biće ovisna od njegovog mentalnog profila tj. šta ovaj preferira). Sada, siguran da je na pravom putu ili u pravim rukama, on onda odatle kreće s jednom novom energijom i žarom u nove pobjede ili bar postaje mnogo ubjedljivi prilikom promocije svog kontejnera.

Cijela dinamika je tu često slična prelasku nekog igrača iz jednog tima u drugi. Potrebno je samo da mu se ponude bolji ‘paket-aranžman’ i ovaj će potpisati. Kasnije se neće libiti ni da zabija golove onom timu za kojeg je prethodno igrao.

Kako bi se razbila dosada na terenu i pružile nove mogućnosti, predator stalno formira nove kontejnere koji nude “nove” sadržaje po onom starom i oprobanom principu: “isto sranje - drugo pakovanje”. Na primjer, nedavno smo imali slučaj formiranja novog kontejnera po imenu Anastazija, kojeg je predator formirao uz pomoć reprogramiranja ruskog poduzetnika, Vladimira Megrea, tako da je ovaj nakon napuštanja kontejnera u kojem je prethodno boravio, plasirao taj novi program, pardon, kontejner u našu realnost uz pomoć nekih 7-8 knjiga. Sada ovaj novi kontejner postaje sve popularniji i puni se nevjerovatno velikom brzinom, što se lako može vidjeti i preko interneta.

**

Naravno, od svake doktrine ili učenja može se napraviti religija ili kontejner, što se obično i radi. S obzirom da većina tih učenja koja nam danas stoje na raspolaganju po svojoj prirodi predstavljaju – dogme (zatvorena učenja), a kontejneri se takođe mogu na neki način smatrati zatvorenim prostorijama, onda ne bi trebalo biti nikakvo čudo zašto to dvoje često ide zajedno.
Postoje i “specijalizovani” kontejneri koji su krojeni po individualnoj mjeri nekih pojedinaca, mahom onih koji otišli malo dalje kad se o proučavaju predatora radi ili su postali opasni po opstanak nekih kontejnera.

**

Na kraju, neki tvrde da je život izvan kontejnera moguć, međutim, pitanje je da li oni to samo teoretiziraju iz nekog od već postojećih kontejnera ili su stvarno napolju i govore to na osnovu svog ličnog iskustva?! Dok god smo u nekom kontejneru, ne možemo znati kako je napolju. Čini se da je ipak mnogo lakše sadržaj svog kontejnera smatrati objektivnom realnošću, nego izaći iz njega?! Napolju možda ne bi bilo nikoga ko bi mogao da nam nalaže šta treba da mislimo, radimo, vidimo ili doživljavamo, tako da tamo onda ne bi imali koga da slijedimo, niti s čim da usklađujemo svoje razmišljanje, percepciju i ponašanje? A za jednu takvu egzistenciju vjerovatno bi bio potreban jedan ipak malo viši nivo svijesti od ovog na kojem trenutno jesmo!?
Čini se da kada bi i postojalo neko učenje koje bi moglo pomoći čovjeku da stvarno podigne nivo svoje svijesti pa tako proširi i svoju percepciju, što bi mu omogućilo da malo objektivnije sagleda realnost, bilo bi za očekivati da predator ne dozvoli njegovu distribuciju po našim kontejnerima u nekoj čistijoj formi. Nadalje, s obzirom na onaj naš “rašomonski sindrom” kojeg sam već pomenuo, pitanje je koliko bi ko i šta u njemu vidjeo i razumjeo?! S druge strane, izgleda da je malo onih kojima je uopšte i stalo da sagledaju realnost objektivno.

Međutim, čini se da put do istinske slobode vodi samo kroz objektivnu realnost!?

User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 10/04/2009 16:22

cini li se i vama da put do istinske slobode vodi samo kroz objektivnu realnost? ili je nesto drugo u pitanju?
sta vi mislite?

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 24/04/2009 11:25

Postoji još jedan interesantan članak koji malo šire predstavlja ovu problematiku:

Kontajnirana svijest kao uzrok nesporazuma i sukoba

...

User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 02/05/2009 21:01

"tool of grace, " sto bi se reklo" :) . hvala ti, vet, najljepse, za link.

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 28/05/2009 11:22

Čini se da do same konstatacije da većina ljudi na ovoj planeti živi u kontejnerima čovjek inekako može nadoći, međutim, kad se o izlasku iz kontejnera radi, pitanje je da li je to uopšte moguće?! Integritet kontejnera je oduvijek bio prilično dobro zaštićen. Prema onima koji talasaju oduvjek su bile primjenjivane rigorozne kazneno-popravne mjere (koje su istovremeno bile i primjer za ostale) a neko nezavisno razmišljanje nikad se nije mnogo ohrabrivalo. Uvedene su čak i neke poslovice tipa, “ekser koji najviše strči, prvi biva udaren čekičem”, kako bi se utvrdila stvar i navelo ljude da držanje glave u pjesku podrazumijevaju sasvim racionalnim.

Kada se uspostavljao jugoslovenski kontejner, mnogi koji se nisu slagali sa zvaničnom ideologijom, bivali su takođe likvidirani, protjerivani, zatvarani ili re-programirani. (Na primjer, činjenica je da se većina njih nakon nekoliko godina provedenih na Golom Otoku vraćala kući s jednim novim pogledom na svijet.) U slučaju jugoslavenskog kontejnera, nije poznato da li je više ljudskih života, patnje i stradanja koštalo njegovo uspostavljanje ili rasturanje.

Ako uzmemo u obzir samo religijske kontejnere zajedno sa nacionalnim ‘podkontejnerima’ koji često idu zajedno s njima, može se slobodno reći da je velika većina čovječanstva zatvorena u njih sa prilično malim šansama da ikada iz njih izađe (a da istovremeno ne uleti u neki "novi" kontejner). Većina ljudi umre u istom kontejneru u kojem se i rodi.

Neki tvrde da će se prilikom uspostavljana Novog svjetskog poretka ukinuti sadašnji religijski kontejneri i da će se napraviti samo jedan u kojeg će se morati svi smjestiti?! To će vjerovatno biti na onom tradicionalnom principu: “ako nećeš milom, onda ćeš silom”!

Priliko raspada Jugoslovenskog kontejnnera primjećen je jedan čudan fenomen. Žestoki komunisti su se nevjerovatnom brzinom preobraćali u žestoke vijernike. S tim u vezi, za očekivati je da će majstori za proizvodnju kontejnera ili tzv. “kontrolni sistem” morati prvo da malo zatrese postojeće kontejnere praveći neki veći haos (svjetski rat ?!), prije nego što preživjelima ponudi neki novi kontejner. Kažu da je one koji su jednom bili programirani ‘vako, prilično lako programirati ‘nako ili stručnije rečeno, re-programirati. Oni su već navikli na programe a nisu naviki da ih mnogo dovode u pitanje a pogotovo da nezavisno razmišljaju.

Dakle, izlazak iz kontejnera bi bio jedna prilično problematična stvar. U gnostici je ova problematika već odavno poznata te se tu savjetuje Tragaocu za izlazom da nikome ne priča kad krene na put ka izlazu iz kontejnera. U prevodu, čovjek se mora pretvarati kao da je kao i ostali da ne bi skretao pažnju na sebe. U meksičkom šamanizmu se upotrebljavao pojam “kontrolisana ludost”, što bi u prevodu bilo, pravi se da si lud kao i ostali dok ne uspiješ da se uhvatiš noge. U gnostici se tu koristi izraz “vanjsko uvažavanje” što podrazumijeva da se ponašaš tako da olakšaš život i sebi i drugima, što znači ne diskutuj s drugima stvari koje ih normalno ne zanimaju, niti dovodi u pitanje njihovu iluziju na koju se čvrsto oslanjaju.

Međutim, kako naći izlaz iz kontejnera koji mu istovremeno dođe i kao neki - lavirint?

Čini se da čovjek s pozicije svoje ličnosti stvarno nije to u stanju izvesti jer su kontejneri specifično dizajnirani da zarobe upravo čovjekovu ličnost na osnovu nekih njenih mana. S obzirom na to da se mi poistovjećujemo s našom ličnošću, to bi značilo da onome ko uspije da kontroliše našu ličnost, istovremeno polazi za rukom da kontroliše i cijelo naše biće. S tim u vezi, u gnostici se navodi podatak da se onaj koji se želi dokopati stvarne slobode, prvo mora povezati sa svojom suštinom/istinskim ja/dušom uz pomoć tzv. ‘magnetnog centra’, koja će mu nakon uspostavljene veze pokazati put ka slobodi. Tu se sada javljaju neki dodatni problemi. Prvo, čovjek bi trebao dovesti svoju ličnost do tog nivoa da ona to sama uspije da shvati. Drugo, čini se da nemaju svi ljudi suštinu/istinsko ja/dušu, dok kod nekih drugih ona može biti nedovoljno razvijena!? Međutim, isto kao i u školi, ko je svojim vlastitim zalaganjem napredovao, napredovao je, dok oni koji su bili lijeni, ponoviće razred.

Dakle, ako poistovijetimo čovjekovo tijelo sa automobilom a vozaća s njegovom ličnošću, onda bi istinsko ja/duša sjedila na zadnjem sjedištu kao jedan putnik koji je istovremeno i suštinski gazda cijelog bića. U normalnim okolnostima gospodar bi nalagao vozaču u kom pravcu i kako da vozi a ovaj bi ga slušao. Međutim, iz nekih razloga, ličnost/vozač je pao u trans, zaboravio je na prisustvo putnika/gospodara u vozilu i više ne čuje njegov glas. On sada samog sebe smatra vlasnikom auta, pa tako vozi gdje mu se sviđa i kako mu se sviđa. Neki tako usljed pogibeljne vožnje ostanu i bez duše jer ona može i da iskoči iz vozila kad vidi da se ono kreće prema provaliji, kako ne bi morala kasnije da dijeli istu sudbinu s vozačem, odnosno, da snosi konsekvence. Pogibeljna vožnja bi u prevodu bila vožnja protiv osnovnih principa duhovne realnosti (koji često nemaju mnogo veze s principima iz naše tj. vozačeve realnosti/iluzije).

Tako je kontroni sistem smjestio vozača u neki od specijalno za to pripremljenih kontejnera sa sadržajem koji ga kao neki lažni znakovi pored puta navodi da vozi ukrug ili u krivom smijeru i na pogrešan način. Sada se samo postavlja pitanje da li će se vozač probuditi dok nije kasno, tj. dok se ne surva u provaliju?!

Ili, možda ja sve ovo nisam baš najbolje razumjeo?!


...

User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 28/05/2009 14:46

ja smatram da do prvog programiranja dolazi jos u utrobi, a sa svrhom odbrambenog mekanizma, tj. opstanka. pomak ka oslobadjanju dolazi, kako si i sam lijepo pojasnio, kada covjek postane svjesan sopstvene programiranosti te ogranicenu, staru i izlizanu traku mijenja sa novom, koja kako sebi tako i svemu sluzi bolje.

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 29/05/2009 14:36

Činjenica jeste da se uz pomoć nalaza iz regresivne terapije ustanovilo da kod ljudskog bića postoji kontinuitet svijesti/bića i da je čovjek svjestan sebe i zbivanja u svojoj okolini čak i za vrijeme dok se nalazi u majčinoj utrobi. To je od davnina poznato, međutim, jednom relativno malom broju ljudi. Čovjeka se iz sadašnjeg momenta može uz pomoć regresije vratiti ne samo u vrijeme dok je bio u majčinoj utrobi, nego i u bivše živote.

Međutim, kako se čini na osnovu dostupnih podataka, dok se čovjek nalazi u majčinoj utrobi većinom se vrši kondicioniranje u smislu izlaganja fetusa traumama kako bi se kod njega izazvala sklonost ka disocijaciji što kasnije olakšava instalaciju nekih specifičnih programa. Ukratko rečeno, tu se radi o tehnikama za izazivanje rascjepa ličnosti čovjeka na dva ili više dijelova što je u psihijatriji poznato kao MPD (multiple personality disorder). Onda se te ličnosti specifično programiraju a uključuju se na lozinku ili šifru od strane njihovih ‘handlera’. O tome je dosta pisao Fritz Springmeier (prije nego što su ga strpali u zatvor) a takođe i Kisinđerova bivša sekretarica Brice Taylor (knjiga - Thanks for the Memories), Cathy O’Brien (Trans Formation in America) kao i mnogi drugi. (Nekim “slučajem” ove knjige nećemo naći u bibliotekama!?) Na tu temu "mančurijskih kandidata" je čak snimljeno i dosta filmova, mada se oni naravno ne bave istinskom pozadinom te problematike. Danas su tehnike programiranja te vrste prilično uznapredovale. Bukvalno rečeno, čovjeka koji je zadrti katolik može se pokupiti sa ulice i instalirati mu još dva ili više kontejnera, pa ga kasnije uz pomoć šifri prebacivati iz jednog kontejnera u drugi. U takvim slučajevima čovjek je svjestan samo onog kontejnera u kome se trenutno nalazi a ne sjeća se svog boravka u drugim jer on u jednom momentu može biti samo jedna ličnost sa “svojim vlastitim” uvjerenjima i sjećanjima.

Tako na primjer, teoretski možeš uzeti jednog Antu koji normalno ordinira iz hrvatsko-katoličkog kontejnera i dodati mu ‘Muju’ i ‘Milojka’ zajedno sa pratećim religijskim programima. Kad Antu uz pomoć šifre prebaciš u Muju, ovaj će biti zakleti Musliman sa jednim temeljnim poznavanjem Kurana, a ukoliko se prebaci u Milojka, ovaj može biti ‘Srbin-po-zanimanju’ i žestoki pravoslavac.

Međutim, to se u praksi ne radi jer ‘kontrolorima ove realnosti’ to nije potrebno, te im se ne isplati gubiti vrijeme i energiju na to. Na ovaj način većinom se instaliraju specifični ili tzv. “iluminati-programi” kao npr. seksualnog roba koji će opsluživati elitu, atentatora kojeg će da koriste za likvidaciju nepoželjnih, vojnika specijalaca koji će biti u stanju pobiti mase civila bez ikakve griže savjesti, špijuna (zajedno s ovim često ide i tzv. “fotografsko pamćenje” ), teroriste koje ‘elita’ koristi za svrhu socijalnog inženjeringa, gurua kojekvih sekti… itd. Naravno, ostaje pitanje i koliko političara je danas kontrolisano na ovaj način?! Kontrola uma je jedna široka i zasebna tema, mada je usko povezana sa kontejnerima.

**

Naravno, u svemu ovome postoji i dosta pitanja do čijih odgovora nije lako doći, te možemo samo nagađati s velikim šansama da promašimo stvar. Prema onoj staroj izreci “sve svoje nosimo sa sobom”, moglo bi se nagađati da čovjek ne izlazi iz “svojih” (ili nametnutih mu) kontejnera ni nakon smrti?! Ove teorije su potvrđene od strane nekih poznatijih vidovnjaka kao što je bio Edgar Cayce koji je na osnovu svoje interakcije sa diskarniranim entitetima (dakle, onima koji su se “odjavili” odavdje) zaključio: “Mrtav Pezbiterijanac je samo – mrtav Prezbiterijanac”. Isto tako, neke potvrde su došle i od strane ljudi koji su opisivali svoje kontrolisane vantjelesne doživljaje (OBE – out of body experiences) i razvili tzv. "remote-viewing" tehnike kao što su Robert Monroe, Bruce Moen i drugi. Monroe je čak napravio i "kartografiju” područja (5-ti denzitet?) u koja idu oni koji se "odjave" odavdje i koja je on označavao kao ‘fokuse’, koji su opet usko povezani sa nivoom svjesnosti individue, njenim vjerskim i drugim uvjerenjima itd. Tako, u prevodu, svako ide u "fokus" koji odgovara sadržaju njegovog kontejnera i ostaje tu dok ne dođe pameti ili dok se ponovo ne reinkarnira.

Dakle, u skladu s jednim od duhovnih zakona koji glasi: “pusti svaku dušu da hoda svojim putem”, nikoga se ne istjerava na silu iz kontejnera. Čovjek mora sam na to nadoći jer ako mu uništiš iluziju na koju se on čvrsto oslanja, on će izgubiti ravnotežu jer se neće imati više na šta osloniti, te će to doživjeti kao traumu.

[Sličnu stvar je potvrdio i čuveni balkanski mislilac mali Mujo, nakon što se spontano astralno projicirao iz Ahmine kafane, pa otamo iz jedne šire perspektive sagledao stanje stvari na terenu. :-D ]

(Naravno, pri svemu ovome čovjek mora zadržati i malo smisla za humor.)

Međutim, na osnovu iskustava iz regresivne terapije većina psihoteraputa tvrdi kako su njihovi pacijenti koji su veoma religiozni u ovom životu u prošlim životima kao po nekom pravilu bili pripadnici nekih drugih religija i nacija?! Takođe se ispostavilo se da su se nakon Drugog Svjetskog Rata oni koji su bili nacisti rađali kao Jevreji i obratno. Veliki Katolici u jednom životu rađali su se kao veliki Protestanti u drugom. S tim u vezi, jedan veliki Musliman ili Pravoslavac u jednom životu ima velike šanse da se nađe u suprotnom kontejneru u narednom životu. A to navodno traje sve dok se čovjek ne uravnoteži ili što bi se reklo, dok ne dođe pameti!? Dakle, kao da se tu radi o nekom vicu kosmičkih proporcija!? Ukoliko je to stvarno tako, onda se postavlja pitanje ko organizuje ili režira samu dinamiku tih inkarnacija? Čovjekova ličnost sigurno ne. Njegova duša/suština/istinsko ja ili neko drugi??? Na to pitanje je stvarno teško odgovoriti.

**

I na kraju, mislim da se glavna "kontejnerizacija" svijesti obavlja u fizičkoj realnosti, pogotovo u periodu tzv. "ranih impresija" kod djece. Mada, naravno, na svijest fetusa će se u nekom stepenu takođe odražavati i misli i ponašanje majke, kao i događaji u kojima ona učestvuje.


...

User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 31/05/2009 14:43

jao malog Muje! :D :D :D :D
e sto se slatko nasmijah - multidimenzionalno! :lol: :lol:

inace, uglavnom dijelim misljenje, izuzev sto bih rekla da se dijete formira, upravo jos u utrobi, od majcinih osjecaja i senzacija/impresija.
nisam psiholog po struci, amaterski se bavim terapijom regresije i nisam nikada naisla na "Dr. Green's zrtvu", ali jesam se susrela sa tzv. andjelima, elementalcima, walk-ins-ima, zvjezdanim ljudima, shamanima, mudracima, vjesticama, mazima...

nazirem da bi glavni i odgovorni reziser inkarnacije mogla biti grupna dusa individue.

sta ti mislis?

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 01/06/2009 12:15

Čini se da postoje dvije vrste “grupne duše”?! Prva bi se možda mogla nazvati ‘grupnom dušom’ a druga ‘grupom duša’?

Takođe, imamo i pojam - nad-duša, čiji je odnos na naše biće prikazan na ovom dijagramu. S tim u vezi, ona bi mogla biti jedan od glavnih kandidata za one odluke o inkarnacijama ukoliko je ovaj koncept ispravan!?

Grupna duša drugog denziteta (na eng. govornom području se koristi izraz “soul pool”) bi bila grupna duša neke životne vrste kao npr. grupna duša pasa, grupna duša mačaka, grupna duša biljki itd. Prema nekim izvorima sva iskustva iz fizičke ravni postojanja jedinki iz grupe, odnosno, vrste kojoj pripadaju, slijevaju se u njihov “pool” što onda doprinosi njihovoj daljoj evoluciji. Tu bi se ubrajali i tzv. antropiodi ili organski portali koji bi bili jedan prelazni obliki zmedju 2-og i 3-ćeg denziteta. Dakle, oni ljudi koji su ‘nedavno’ prešli iz neke od grupa/vrsta iz 2D u 3D a još uvijek nisu stekli individualnu dušu. (Prema nekim izvorima tu bi se moglo raditi i do 50% ljudske populacije na ovoj planeti). Ukoliko je ovaj koncept ispravan onda to komplikuje stvar jer čovjek bez individualne duše ili viših centara (nema s čim da se poveže) nema skoro nikakve šanse da napusti kontejner. On će prije biti – njegov čuvar (sadržaj njegovog kontejnera mu dođe kao sve što može za njega da postoji).

Druga vrsta grupne duše ili grupe duša bi se možda odnosila na grupe individualnih duša koje u jednoj međusobnoj interakciji ili bolje rečeno – saradnji, zajednički napreduju. Na primjer, u knjizi Donosioci Svitanja, Barbare Marciniak je predstavljen jedan sličan koncept gdje se grupe duša zajednički inkarniraju u određenu tačku vremena-prostora, često i s ciljem izvršavanja neke misije. Slični koncepti su predstavljeni i u mnogim drugim ezoteričkim izvorima kao npr. u Ra Materijalu, Kasiopejskim transkriptima itd. Tako bi se tu radilo o jednoj tranziciji bića od nižih spratova (razreda) Kreacije (Škole) ka višim. Dale, svaki sprat-razred-denzitet bi odgovarao postignutom nivou svjesnosti.


Međutim, kako se čini, nije baš sve toliko jednostavno.

Razvoj se može odvijati preko dva ‘krila’ stabla života. ‘Lijevo krilo’ ima entropični polaritet (Orjentacija-prema-sebi ili OPS), dok ‘desno krilo’ ima kreativni polaritet (Orjentacija-prema-drugima ili OPD). Čini se da ovaj drugi počinje tek od 4-og razreda?! Tako, mi egzistiramo u 3D OPS zoni koja je pod kontrolom tzv. ‘Demijurga’ i gdje su sve istinske vrijednosti izokrenute naopačke kako bi se prilagodile samoj entropičnoj suštini sila koje ovdje dominiraju. Pored ostalog, ovdje je čak i duhovnost zamijenjena religijama, dakle svojom suprotnosti. S tim u vezi, ne bi nas trebalo čuditi zašto je ovo – ‘zona kontejnera’. Viši oblici OPS svijesti zarobljavaju niže oblike svijesti. Viši oblici OPS svijesti napreduju hraneći se nižim oblicima OPS svijesti. Oni s vrha piramide hrane se onima koji se nalaze ispod njih. (OPD je neprobavljiv za OPD ali je ovdje skoro nemoguće ostvariti OPD polaritet).

Image

**

Sada se postavlja pitanje i šta se zbiva kod reinkarnacije? Navodno, čovjek nakon što se ‘odjavi’ odavde prelazi u 5D kroz onaj “svjetlosni tunel” koji je često pominjan od strane onih koji su opisivali tzv. doživljaje bliske smrti (NDE – near death experiences). Antropoidi, dakle oni koji nemaju individualnu dušu, navodno ostaju tamo oko 40 “naših dana” a onda idu u 2D. Da li se tamo ‘recikliraju’ ili zadržavaju neku dozu individualnosti, pa se kao takvi ponovo inkarniraju u 3D, teško je reći?! Bića sa individualnom dušom ostaju u 5D obično ‘duže’ (u 5D vrijeme ne postoji, tj. bar ne u smislu u kakvom ga mi poznajemo) u nekom stanju ‘kontemplacije” (5D se i naziva “Zonom Kontemplacije”).

S obzirom da vrijeme ne postoji, onda bi mi imali neku verziju sebe u svim denzitetima simultano, odnosno, bili bi svuda na neki način zastupljeni kao jedan individualni dio holograma. Naša 3D svijest je linearna tako da teško poima ovakve koncepte. U tom smislu, ni ‘prošli životi’ nisu bivši jer se sve odigrava odjednom. Razlika između svake naše verzije bi bila u stepenu svjesnosti a možda i polariteta. Na primjer, na osnovu nekih izvještaja iz regresivne terapije, čini se da postoji i mogućnost čovjekovog “vraćanja” u njegove buduće živote.
S tim u vezi, iz 5D se čovjek može inkarnirati u tačku vremena-prostora koja je najoptimalnija za njegov razvojni stepen svijesti tj. koja će mu pružiti najbolje lekcije za tu svrhu.

Međutim, stvar “komplikuju” (mada se i to može nazvati jednom – lekcijom) OPS entiteti iz 4D koji se razvijaju hraneći se onima ispod sebe. Tako oni pokušavaju zarobiti što više ‘duša’ i držati ih na 3D ravni/stepenu svjesnosti zatvarajući ih u “kontejnere” (ili u - “podrum”, ukoliko se koristimo analogijom iz Kusturicinog filma Podzemlje u kome je ova dinamika manipulacije odlično predstavljena).

U nekim gnostičkim izvorima tvrdi se da se većina ljudi “inkarnira” na jednu te istu tačku vremena-prostora, kao u neki – FILM, stalno bivajući rođena od strane istih roditelja, na istom mjestu i u isto vrijeme sve dok ne budu u stanju da izađu iz filma. Međutim, čini se da ovo nije potvrđeno uz pomoć regresivne terapije?!

S druge strane, neki kao npr. Barbara Bartholic, koji su posvetili cijeli svoj život proučavanju ‘predatora’, često dolaze do zaključaka da je bukvalno SVE sto se nas tiče, pa tako i čovjekov ciklus inkarnacija, pod njihovom kontrolom. (Pogledaj knjigu: Barbara Bartholic – A Story of an UFO Researcher; Peggy Fielding). Sada, da li je to stvarno stanje na terenu ili se radi o nedostatku dubljeg proučavnja ezoteričke pozadine kreacije, to ostaje pitanje?!

(Većina onih koji su se upustili u proučavanje ‘predatora’, zapostavili su gnostiku, te su na osnovu saznanja o predatoru do kojih su došli zaključili da jedino što čovjeku ostaje kao spas, to je da se baci Isusu ili Alahu u naručje. Ta bespomoćnost dolazi vjerovano odatle što imamo posla s entitetima koji su u pogledu na razvojni stepen svijesti u odnosu na nas, kao mi u odnosu na ovce. S tim u vezi, “nadnaravnost” Biblije ili Kurana nas ne bi trebala čuditi. Njima nije nikakav problem da se ubace u neku tačku našeg vremena-prostora, pa tako da prirede light-show Mojsiju ili kanaliziraju neku “svetu knjigu” koju su oni sastavili, iskorištavajući nekog od nas kao “vozilo” za to; ili bolje rečeno, kao – osnivača kontejnera.)

**

Međutim, bitno je napomenuti da čovjekova mentalna i duhovna kontuzija nije posljedica isključivo religijskih kontejnera. Postoje i druge stvari uz pomoć kojih se to čini a što prosječan čovjek nije u stanju vidjeti, opet zbog one svoje duhovno-mentalne kontuzije. Radi se o jednom “začaranom krugu” iz kojeg je vrlo teško izaći.

Evo još jednog primjera sprovođenja ‘duhovne kastracije’ ljudskih masa. U ezoterici je od davnina poznato da epifiza, žljezda koja se nalazi u čovjekovom mozgu (eng. pineal gland) služi kao “sjedište duše”. Neki je nazivaju i “trećim okom”. Na nju možemo gledati i kao na jedan prijemnik signala koji dolaze iz duhovne realnosti na koje je čovjek u stanju i kreativno reagovati nakon što ih primi. Ona mu tako omogućava i izražavanje svoje individualnosti, kao i jedan objektivniji uvid u realnost.

Sada, ukoliko odemo na Wikipediju i potražimo neke informacije u vezi s tom žljezdom, tamo, između ostalog nalazimo i sljedeće (bar za sada):

The pineal gland is reddish-gray and about the size of a pea (8 mm in humans), located just rostro-dorsal to the superior colliculus and behind and beneath the stria medullaris, between the laterally positioned thalamic bodies. It is part of the epithalamus.

The pineal gland is a midline structure, and is often seen in plain skull X-rays, as it is often calcified. Calcification is typically due to intake of the fluoride found in water and toothpaste.[4]

http://en.wikipedia.org/wiki/Pineal_glandDakle, ovdje se otvoreno tvrdi da epifiza kod čovjeka KALCIFICIRA kao posljedica uzimanja fluora preko zubnih pasti i vode (a nekim “slučajem” zubnu pastu bez fluora je prilično teško naći, dok u većini gradova zapadnih a sada i istočnih zemalja, voda se takođe tretira fluorom, uz opravdanje da je on dobar za – zdravlje zuba, što naravno – nema nikakve veze s objektivnom realnošću. Ovce u sve vjeruju ukoliko to dođe iz kredibilnih izvora (koji su naravno kontrolisani.) Tako, mada se sve nalazi pred očima, niko od “kontejneraša” se ne može ni buniti jer nema čime. Većina ljudi ne može shvatiti suštinu stvari (možda zbog kalcificirane epifize?) a nisu ni u stanju da razmišljaju nezavisno, svojom glavom. Začarani krug!? Čini se da je veoma teško oduprijeti se ovom globalnom procesu ‘zombifikacije’ ili ‘kontejnerizacije’ čovjeka, koji se sve više ubrzava u poslednje vrijeme?!
P.S. Gaia, ako se baviš regresivnom terapijom, bilo bi lijepo kad bi podijelila neka svoja iskustva s drugima koje to interesuje – OVDJE.

User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 06/06/2009 21:11

hvala ti na ulozenom trudu i iscrpnom odgovoru. otvorila sam i procitala sve poveznice I poneku poveznicu sa poveznice. i sve to u jednom ‘cugu’ isti dan kada si mi odgovorio. Ima tu dosta starih koncepata, a ima i novih. ima detalja koje vidim iz drugacijeg ugla; npr. na jednom mjestu kazes – ako si ti autor ovih tekstova? – kako smo “zadnja rupa na sviralu” unutar kosmosa. a ja mislim da smo mi “TO”; “NAJVRUCA” tacka kosmosa. :-D sve planete imaju prvi denzitet, ali mi smo jedni od rijetkih koji uzivaju u blagodatima drugog denziteta. i mozemo uzivati u hrani :) , dobrom vinu katkad :D , mozemo se osjecati i dirati :) , mozemo voditi ljubav 8) . oni u visim denzitetima to ne mogu; ja bome cula da je i mali Mujo u redu za novu reinkarnaciju na Zemlji. :D :D


vet wrote:Čini se da postoje dvije vrste “grupne duše”?! Prva bi se možda mogla nazvati ‘grupnom dušom’ a druga ‘grupom duša’?

Takođe, imamo i pojam - nad-duša, čiji je odnos na naše biće prikazan na ovom dijagramu. S tim u vezi, ona bi mogla biti jedan od glavnih kandidata za one odluke o inkarnacijama ukoliko je ovaj koncept ispravan!?


sasvim moguce! ja duse ne dozivljavam kao cvjetove koji sacinjavaju buket Svega sto Jeste, vec kao svaki list i cvijetak Stabla Zivota.

vet wrote:U nekim gnostičkim izvorima tvrdi se da se većina ljudi “inkarnira” na jednu te istu tačku vremena-prostora, kao u neki – FILM, stalno bivajući rođena od strane istih roditelja, na istom mjestu i u isto vrijeme sve dok ne budu u stanju da izađu iz filma. Međutim, čini se da ovo nije potvrđeno uz pomoć regresivne terapije?!


koliko ja znam ne.

vet wrote:S druge strane, neki kao npr. Barbara Bartholic, koji su posvetili cijeli svoj život proučavanju ‘predatora’, često dolaze do zaključaka da je bukvalno SVE sto se nas tiče, pa tako i čovjekov ciklus inkarnacija, pod njihovom kontrolom. (Pogledaj knjigu: Barbara Bartholic – A Story of an UFO Researcher; Peggy Fielding). Sada, da li je to stvarno stanje na terenu ili se radi o nedostatku dubljeg proučavnja ezoteričke pozadine kreacije, to ostaje pitanje?!


ja bih rekla da se tu ipak radi o nedostatku dubljeg proucavanja, jer; dusa je dusa bez obzira koji fizicki oblik ili planetu izabere za svoju inkarnaciju.
(there ain't anyone out there but us! :D )

vet wrote:(Većina onih koji su se upustili u proučavanje ‘predatora’, zapostavili su gnostiku, te su na osnovu saznanja o predatoru do kojih su došli zaključili da jedino što čovjeku ostaje kao spas, to je da se baci Isusu ili Alahu u naručje. Ta bespomoćnost dolazi vjerovano odatle što imamo posla s entitetima koji su u pogledu na razvojni stepen svijesti u odnosu na nas, kao mi u odnosu na ovce. S tim u vezi, “nadnaravnost” Biblije ili Kurana nas ne bi trebala čuditi. Njima nije nikakav problem da se ubace u neku tačku našeg vremena-prostora, pa tako da prirede light-show Mojsiju ili kanaliziraju neku “svetu knjigu” koju su oni sastavili, iskorištavajući nekog od nas kao “vozilo” za to; ili bolje rečeno, kao – osnivača kontejnera.)


mracne sile o kojima se ovdje govori ne posjeduju bozansku svijetlost kreatora, nije im na raspolaganju da ju dijele sa drugima, niti bi ju oni htjeli dijeliti sve i da mogu. zato i jesu ‘predatori’. stitimo se svjetloscu.

**

vet wrote:Dakle, ovdje se otvoreno tvrdi da epifiza kod čovjeka KALCIFICIRA kao posljedica uzimanja fluora preko zubnih pasti i vode (a nekim “slučajem” zubnu pastu bez fluora je prilično teško naći, dok u većini gradova zapadnih a sada i istočnih zemalja, voda se takođe tretira fluorom, uz opravdanje da je on dobar za – zdravlje zuba, što naravno – nema nikakve veze s objektivnom realnošću. Ovce u sve vjeruju ukoliko to dođe iz kredibilnih izvora (koji su naravno kontrolisani.) Tako, mada se sve nalazi pred očima, niko od “kontejneraša” se ne može ni buniti jer nema čime. Većina ljudi ne može shvatiti suštinu stvari (možda zbog kalcificirane epifize?) a nisu ni u stanju da razmišljaju nezavisno, svojom glavom. Začarani krug!? Čini se da je veoma teško oduprijeti se ovom globalnom procesu ‘zombifikacije’ ili ‘kontejnerizacije’ čovjeka, koji se sve više ubrzava u poslednje vrijeme?!


zato sto zavrsavamo s jednim cikusom i zapocinjemo drug. nase vrijeme je najgore i najbolje vrijeme; mudro, a istovremeno glupo; proljece nade i zima ocajavanja… zapravo, mi zivimo u najboljem, do sada, dobu na Zemlji, i sa najvise izazova. ovo je paradoks koji treba da slavi i covjek i duh i zato smo i izabrali doci na Zemlju.

nasa danasnjica je puna poteskoca i izgleda kao da vise nista ne funkcionira; ni stari trikovi, ni stari alati, sistemi, strukture, … nista nam staro vise ne sluzi zato sto je, do sada, nasa tendencija bila da se u teskim trnucima, punim iskusenja, vracamo kroz istoriju u prosla vremena u potrazi za onim sto smo prije naucili. ali to nam vise ne uradja plodom. ne funkcionira. nije vise validno. sve sto imamo – svi talenti, alatke, mudrost i sva blagodat – su prisutni ovdje i sada u potencijalima koje nosimo u sebi i kreiramo u buduce vrijeme. ponekad nam je tesko prepoznati sve sto imamo jer ono ne izgleda i ne funkcionira kao u proslosti, niti ima logiku proslosti. ali sve sto nam treba je tu, samo skroz drugacije od sveg sto smo do sada kreirali.

sto bi rekao mali Mujo: "Jovo, Jovo, daj nesto novo!!" :D :Dvet wrote: P.S. Gaia, ako se baviš regresivnom terapijom, bilo bi lijepo kad bi podijelila neka svoja iskustva s drugima koje to interesuje – OVDJE.


hvala na pozivu. citam vas, a mozda se i pridruzim. :)
svako dobro.

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 26/06/2009 11:19

Izlaz iz kontejnera?!?

Prva metoda?

Mislim da bi prvi korak ka napuštanju kontejnera podrazumijevao upravo to da čovjek (njegova ličnost) postane svjestan da se nalazi u kontejneru kao i same njegove prirode. Kada on te sadržaje kontejnera vidi u pravom svjetlu, kad on bude u stanju da vidi njihovu lažnu prirodu, prestati će emocionalno da se veže s njima, te će ih se tako biti u stanju i postepeno oslobađati. Identifikacija lažnih sadržaja nekog kontejnera i oslobađanje od njih, bio bi jedan od preduslova za njegovo napuštanje.

Dok ovaj postupak traje, čovjek upražnjava “kontrolisanu ludost” istovremeno gradeći “kolibu” (gnostika) od onih materijala koje u datom momentu smatra istinskim/prirodnim, tako da je ona stalno ‘promjenljiva’ jer se on na svom putu progresivno oslobađa lažnog građevinskog materijala a rupe u strukturi kolibe krpi novim materijalima koji bolje drže vodu; mada se kasnije i za njih može ispostaviti da ni oni nisu 100% istinski ali su bar u stanju bolje da drže vodu dok se ne nađu oni koji su još bolji od njih. Kad se pronađu bolji/prirodniji materijali, onda se oni privremeni odbacuju a ovi novi ugradjuju na njihovo mjesto. Tako se struktura kolibe stalno popravlja i mijenja, postajući sve jača ukoliko se to radi na ispravan način. Ukoliko negdje curi voda ili duva promaja, čovjek to ne smije ignorisati. On mora sagledati razloge zašto materijal ne drži vodu a to mu istovremeno dođe i kao indikacija da on nije ispravan. U vezi s tim, koliko god nam lijepo izgledala koliba u datom momentu i koliko god mi bili zadovoljni s njom, moramo imati na umu da je ona kao takva samo privremena i da će u budućnosti doživjeti još mnogo promjena. Ona već sutra neće biti ista kao danas. To njeno stalno obnavljanje i poboljšavanje, predstavlja jedan normalan proces.

Dakle, sadržaj kontejnera se mora zamijeniti nečim prirodnijim a zamijeniti se može samo onim elementima koji su realni (B-uticaji). S tim u vezi, u gnostici se stavlja veliko težište na razlikovanje istinskog (B-uticaji) od lažnog (A-uticaji). Koliko smo uz pomoć svoje pronicljivosti više u stanju razlikovati istinsko od lažnog, toliko ćemo više biti u stanju da iz strukture naše kolibe izbacujemo one njene lažne elemente i zamjenjujemo ih istinskim, te je tako pravimo sve čvršćom i stabilnijom. Ta koliba predstavlja naše biće.

**

S obzirom da naše biće ne podrazumijeva samo naše tijelo i ličnost, moramo imati na umu da imamo još jednu komponentu koja, doduše, nije toliko vidljiva ali bez koje je istovremeno nemoguće izaći iz kontejnera. Radi se o našem istinskom Ja/višim centrima/Duši. Ličnost ne može sama napolje bez obzira na stepen inteligencije nižeg intelektualnog centra s kojim ona raspolaže. Ona to može izvesti samo uz pomoć uputa i uticaja koji dolaze iz ‘ezoteričkog centra’/duše, nakon što joj preda komandu nad bićem. Duša tako postaje kapetan broda i njegov navigator a ličnost kormilar. Sada se postavlja pitanje kako se povezati s dušom? Gradnjom one kolibe čovjek izgradjuje i svoj ‘magnetni centar’ koji će da poveže njegove niže centre iz kojih normalno ordinira njegova ličnost sa njegovim višim centrima/dušom/istinskim Ja. Dakle, čovjek može napolje samo kao jedna kompletna cjelina.

S tim u vezi, trebalo bi biti jasno da niko drugi ne može za njega uraditi taj posao. On to može jedino sam! Tako ne može biti ni istinskih “spasioca” u smislu kako se oni prezentiraju kroz religije, new-age literaturu ili pojmove civilizacijske svijesti...

**

Dezinformativni sistem (Kosmički Cointelpro)

Neki su na osnovu nešto malo materijala iznesenog pod temom ‘Cointelpro’ sasvim opravdano zaključili sljedeće: “Pa, onda je SVE cointelpro!” Za čovjekovu ličnost skoro SVE i JESTE cointelpro a trebalo bi biti jasno i zašto je to tako. Svaki ‘vanjski čovjek’ koji ordinira iz nižih centara, može se u neku ruku istovremeno smatrati kako ‘cointelpro-igračem,’ tako i cointepro-žrtvom jer kad god otvori usta da nešto kaže, šanse da će izreći neku laž su prilično velike. Iz takvog jednog stanja svijesti se bolje ni ne može. Uostalom, tako mi jedni drugima neprestano pothranjujemo i učvršćujemo kontejnersku/koncenzus realnost/iluziju.

Ovom prilikom ću navesti samo neke od glavnih metoda ometanja tragaoca za izlazom iz kontejnera.

Bombardovanje dezinformacijama iz "kredibilnih" izvora

je jedan od navažnijih načina manipulacije tragaoca. Princip je otprilike sljedeći: predator izabere pogodnu individuu a onda je ‘blagoslovi’ plavim ili ružičastim “laserskim zrakom,” nakon čega ova doživi ‘prosvjetljenje’ a uz to često i dobije neke nadnaravne sposobnosti. (Za bolje razumijevanje ove dinamike preporučujem knjige: Our Haunted Planet, J. Keel; Visionaries, Mystics and Contactees, S. Freixedo; Masqueading as Angels, K. Turner i tekst Prepoznavanje vanzemaljskih dezinformacija, ‘montalk’). Tu postoji i mogućnost direktog susreta s nekim aspektom predatora u četiri oka (koji će tu obično nastupiti u jagnjećem ruhu) ili telepatskog kontakta (često poboljšanog uz pomoć implanata, pa tako mogu da nastanu i mnoge knjige, bilo na temu - “Razgovor s Bogom” ili bilo koju drugu s ciljem stvaranja novih lažnih idejnih koncepata, realiteta ili podupiranja već zadanih nam realiteta.) Nakon toga, datoj individui se plasiraju neki sadržaji, često u vidu kratkoročnih proročanstava koja se redovno ispunjavaju kao i čudnih sinhronizacija koje ova interpretira kao za nju lično pozitivnim. Tokom ove faze većina ‘kontaktiranih’ je zagrizla mamac i počela bezuslovno da vjeruje onima koji su je kontaktirali ne dovodeći u pitanje njihovu dobronamijernost. Sada je kontaktirana osoba uvjerena i u to da joj je dodijeljena jedna posebna uloga u prosvjetljenju čovječanstva ili u potpomaganju njegovog razvoja i opstanka. U drugoj fazi, predator plasira program odnosno jedan specifičan kontejnerski sadržaj koristeći tu individuu kao ‘proxy-server’. Ona često tako može da odigra i ulogu osnivača kontejnera (Mojsije, Muhamed, Josef Smith, Sai Baba itd. itd…). Ili, jednostavno služi kao vozilo da distribuciju malo žešćih dezinformacija.

[Sljedbenike obično privlače nadnaravne osobine osnivača kontejnera, ispunjavanje njegovih proročanstava (vidovitost), njegova moć iscjeljivanja ili jednostavno, sadržaj kojeg ovaj promoviše. Kad se postigne određeni prag, onda se taj sadržaj može početi ponašati kao virus kojeg prenose oni koji su njime zaraženi.]

!!!

Svaki sadržaj koji stavlja čovjekovu sudbinu u tuđe ruke uključujući i kojekakve više sile, i tako služi kao kočnica razvoja ljudskog bića, s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro).

Svaki sadržaj koji odvlači čovjekovu pažnju od njegovih ličnih sposobnosti (ignoriše postojanje njegove duše i mogućnost povezivanja s njom) i ostavlja mu utisak kako je sve u rukama nekih viših sila a malo šta ili ništa u njegovim, s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro).

Svaki sadržaj koji negira, zataškava ili ignoriše ulogu i metodologiju manipulacije čovječanstva od strane entropičnih sila/predatora (bilo da one potiču iz 3D ili 4D), s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro). [Tu spadaju i sadržaji koji promovišu koncept pomoći naše “kosmičke braće” (većinom greysa) u evoluciji čovječanstva.]

Svaki sadržaj koji promoviše razvoj čovjekove duhovnosti ili bića uz pomoć vanjskih sila ili elemenata, uključujući obraćanje višim silama uz pomoć molitvi, mantri, okultnih simbola, rituala itd. s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro).

Svaki sadržaj koji promoviše vizualizacije kojekakvih geometrijskih objekata, svjetlosnih balona, simbola…itd., uključujući razne metode za “spinovanje čakri”, “otvaranje DNA kodova”, kojekakve “hiperdimenzionalne tehnike” itd., s gnostičkog aspekta se može smatrati – dezinformativnim (cointelpro).

**

Manipulacija svijesti tragaoca može se odvijati i uz pomoć sadržaja koji direktno ‘sjedaju’ u njegovu glavu kao ideje ili misaoni koncepti (često interpretirani i kao ‘uvidi’); ili kao mentalne slike za vrijeme sna i jave. Oni mogu jednostavno da budu projicirani ili instalirani kao takvi, što uz pomoć distribucije ‘memesa’ ili subliminalnih poruka kroz ‘mentalnu sredinu’ koje mi odatle kupimo; ili direktnim uticanjem na naš proces razmišljanja od strane entiteta koji su izvan naše percepcije. (U tzv. “mentalnoj sredini” koja je za nas nevidljiva, vlada prilično veliki saobraćaj dezinformacija/informacija.) Uz to često mogu da idu i kojekakvi “sinhroniciteti”. Prepoznavanje ovih manipulativnih uticaja izvana prilikom formiranja one ‘kolibe’ koja je ranije pominjana, veoma je bitno kako se oni ne bi zamijenili sa istinskim B-uticajima koji dolaze iz ezoteričkog centra/istinskog ja, te kao takvi ugradili u njenu strukturu.

Uostalom, za svaki novi sadržaj na kojeg naiđemo možemo postaviti pitanja tipa: “Kakve to veze može da ima sa povezivanjem moje ličnosti s mojim istinskim Ja/dušom?! Kakve to ima veze sa ezoteričkim razvojem mog bića? Da li ovdje postoji jedna rezonancija sa kreativnim silama Svega što Jeste?

Ako zamislimo sebe kako upravljamo jednim brodom/tijelom, kao i mogućnost da na brodu postoji neko ko je istinski nadležan za njegovu navigaciju ali ga mi usljed određenih okolnosti nismo u stanju percipirati (osim možda samo na trenutke i prilično nejasno); onda možemo otprilike dobiti neku sliku koje bi to metode mogle da nam pomognu u uspostavljanju jedne čvršće veze s njim a koje ne mogu da budu ni od kakve pomoći.

(Napomena: dok god se ‘kormilar’ ne oslobodi od jedne stanovite količine laži, kapetan neće da se asocira s njim jer je on ‘alergičan’ na laži.)


Usko specijalizovani kontejneri

Tragaoci koji su u stanju da vide značajniji dio realnosti mogu pasti u zamku formiranja “kontejnera-za-izlazak-iz-kontejnera”. Kada se više njih međusobno prepoznaju kao tragaoci, neko od njih može predložiti osnivanje jedne Grupe koja će raditi na zajedničkom izlasku iz kontejnera (a usput i za “dobrobit čovječanstva”). Ubrzo se imenuje i vođa grupe, formira se i određeni sadržaj (tu se obično zagrabi odavde i odande pomalo ezoteričkog materijala koji lijepo zvuči.) Uskoro se definišu prijatelji i prijateljski izvori a bogami i neprijatelji. Ne prođe dugo, u kontejneru se među tragaocima formira jedna koncenzus realnost koja takođe može da ima veoma malo zajedničkog za objektivnom a onda se oni trude da je održe takvom. Kontejneraši uvijek imaju utisak da su na pravom putu. Ako ništa, oni se u tom kontejneru bar udobnije osjećaju jer svi slično vide/ne vide a slično i razmišljaju dok je sve u suštini bazirano na dominaciji i rezonanciji njihovih nižih centara, pogotovo onih emocionalnih. Naravno, tu se o nekom stvarnom napretku ne može razgovarati. Ovdje će se prije raditi o jednoj naprednoj metodi grupnog laganja samih sebe.

**

Imajući u vidu ovih samo par elemenata manipulacije, moramo imati na umu i to da vjerovatno ne postoji jedan univerzalan i funkcionalan recept za izlazak iz kontejnera. Činjenica je da su gnostička učenja takođe uveliko kontaminirana, međutim, ukoliko se upotrijebi jedna maksimalna razboritost i intuicija, čovjek može u njima razabrati one komponente koje se odnose na razvoj njegovog bića, odnosno, mogućnost povezivanja ličnosti sa istinskim ja/dušom. Nakon uspostavljanja te veze, navigacija kroz ovu realnost bi trebala da bude mnogo lakša i preciznija.

***

Druga metoda?


Teoretski, osim ove prve metode koja striktno podrazumijeva jedan mukotrpan rad na samom sebi, možda bi mogle postojati i neke druge opcije?!

Ako uzmemo onaj podrum iz Kusturicinog filma Pozemlje kao analogiju jednog kontejnera, onda bi on predstavljao ovu našu 3D oblast egzistencije koja ima svoju koncenzus realnost čiji je veći dio vještačke prirode i kao takav je induciran u nas. U podrumu postoje i podkontejneri (čak i u Kusturicinom filmu smo vidjeli kako u jednoj podrumskoj prostoriji ordinira hodža a u drugoj pop.) sa svojim “pod-realnostima” koje su specifične za svaki od njih, mada ti podkontejneri mogu da dijele neke od svojih sadržajnih elemenata kako međusobno, tako i sa onim glavnim kontejnerom. Broj podkontejnera u glavnom kontejneru/podrumu nije ograničen i većina podrumaša provede cijeli svoj život u nekim od njih.

Čovjek se tu možda može osloboditi od podkontejnera ali on ipak i dalje ostaje u podrumu jer je iz njega mnogo teže izaći. Drug Marko (4D entropične sile) ga je dobro zaključao i budno prati odozgo zbivanja u podrumu. Priličan broj ljudi uspijeva da se oslobodi podrumskih podkontejnera, međutim, nije u stanju da izadje iz glavnog kontejnera/podruma. Takvi obično moraju da upražnjavaju ‘kontrolisanu ludost’ kako se ne bi našli između dvije vatre, odnosno, na udaru Hrkljuševih sljedbenika s jedne strane i onih koji su ga izmislili, s druge strane (kako bi to figurativno izrazio mali Mujo).

[Nakon napuštanja podkontejnera, jedan je novonastalu psihičku situaciju u kojoj se zadesio opisao ovako: “Osjećam se nelagodno, ko krme u Teheranu”. (Vjerovatno zbog toga što on i dalje mora da dijeli s podkontejnerašima istu životnu sredinu a sada s većinom njih ne može više da nađe “zajednički jezik”!?). Međutim, pravilnim razumijevanjem stanja na terenu, čovjek u podrumu može bar lakše disati, odnosno, egzistirati ukoliko se ne nalazi u nekom od njegovih podkontejnera. On si takođe može obezbjediti i više prostora za dalji napredak. Nadalje, ova vrsta ljudi može svojim svjesnijim djelovanjem uticati na popravljanje opštih životnih uslova u podrumu, odnosno, svojim aktivnostima donekle olaksati život drugim podrumašima iIi im pomoći u razvoju njihovog bića; ali bez ikakvog nametanja nečega i kršenja slobodne volje drugih.]

U filmu Podzemlje bi takvo jedno stanje vjerovatno ostalo ‘dovijeka’ da priroda (majmun) nije u jednom momentu intervenisala praveći pucnjem iz topa otvor u zidu podruma što je nekolicina podrumaša iskoristila da izađe napolje (dok je većina njih i dalje ostala unutra!)

S tim u vezi, s obzirom na jačinu kontrolnog sistema podruma koji se sa OPS stanovišta može služiti, i služi se SVIM sredstvima za manipuaciju podrumaša, izlazak iz glavnog kontejnera bez neke prirodne pomoći izvana je samo teoretski moguć ali je praktično skoro nemoguć, pa se tako postulira da ukoliko ne bi bilo neke prirodne intervencije izvana, onda bi situacija na terenu stalno bila “status quo”. Ovce bi uvijek ostale ovce, a pastiri – pastiri. Ne bi bilo mogućnosti za napredak svijesti sa donjih nivoa kreacije ka gornjima. Odatle i onaj za sada još uvijek hipotetički Talas, koji s vremena na vrijeme navodno privremeno pravi rupu u zidu podruma/glavnog kontejnera i tako pruža mogućnost izlaska onim kontejnerašima koji su se uspjeli osloboditi podkontejnera (koji čovjeka čvrsto vežu za podrum) tj. onima koji su ‘zreli’ - da izađu napolje. Dakle, ni taj talas možda ne bio bio svima od pomoći!?

[U filmu Podzemlje vidjeli smo da Jovan koji je izveden iz podruma napolje, veoma brzo udavio u gornjoj oblasti postojanja jer nije bio sposoban tamo da pliva. Analogno tome, bilo bi potpuno kontraproduktivno izbacivati nekoga na silu iz podruma/kontejnera (“spasavati” ga), čak i kad bi se to moglo.]

Znači, čovjek bi opet radom na samom sebi ipak morao dostići određeni prag svjesnosti da bi taj talas bio u stanju da mu pomogne?!

***

Treća metoda?

Ova metoda podrazumijeva izlaz uz pomoć fizičke ‘odjave’ iz podruma a onda prelaz u 4D via 5D!? S obzirom na neke indikacije da entropične sile planiraju da naprave jedan malo žešći haos u glavnom kontejneru, tom prilikom će vjerovatno doći i do fizičke ‘odjave’ mnogih kontejneraša. Oni koji su do momenta svoje, bilo nasilne ili prirodne ‘odjave’ uspjeli ostvariti prag svjesnosti dovoljan za egzistenciju na jednoj višoj ravni postojanja, neće se morati vraćati u 3D kontejner, nego će imati priliku da se inkarniraju direktno u 4D!? Tamo navodno postoji i jedna oblast – bez kontejnera. S tim u vezi, s treningom za življenje izvan kontejnera možemo odmah početi ako već nismo. To ujedno podrazumijeva i našu individualizaciju bez koje je jedna stvarna sloboda nemoguća.

**

Na kraju se možda može i reći da ezoterički razvoj ljudskog bića/čovječanstva podrazumijeva - “ime igre”. Što čovjek ulaže više truda u razvoj svog bića i što mu bolje pođe za rukom da ostvari jedan viši nivo svjesnosti, utoliko će biti u stanju i egzistirati na jednoj višoj razini koja će mu više i odgovarati. Što on koristi više svjesnosti u svojoj interakciji sa Svim Što Jeste, utoliko će mu biti i lakše. (Patnja ne mora podrazumijevati jedan obavezan sastavni dio nečije egzistencije!)

Pored svega toga, moramo stalno imati na umu činjenicu da -- ono što životu dajemo – to od njega i dobijamo.Pozdrav

P.S. Naravno, moguće je da postoje i neki drugi načini za oslobađanje od kontejnera a moguće je i to da ovi koje sam ja ovdje naveo nisu ispravni!?

User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 27/06/2009 14:03

ti si zbilja posebno nadaren za koncizna tumacenja. za to imas moj naklon. :)
metode koje si naveo ja vidim isto tako.

P.S. - nisi mi odgovorio na jedino pitanje koje sam ti postavila u prethodnom postu. :sad:

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 10/07/2009 11:49

Gaia wrote:
P.S. - nisi mi odgovorio na jedino pitanje koje sam ti postavila u prethodnom postu. :sad:


Ako misliš na ono u vezi “zadnje rupe na svirali”, ne sjećam se da sam ja nešto napisao u tom smislu. Moguće je da je izvađeno iz konteksta nekog od materijala kojeg sam preveo iz drugih izvora? Ako možeš, pošalji mi link na taj članak.


**

Naravno, ukoliko uzmemo onaj pomenuti podrum kao jednu analogiju glavnog kontejnera, stvar komplikuje to što se u njemu izgleda ne možemo brčkati do daljnjeg. U filmu Podzemlje smo vidjeli da je na kraju “drug Marko” iz nekih svojih razloga izvršio – depopulaciju kontejnera. Dakle, ko nije izašao na vrijeme, popušio je. A svi znakovi su bili tu...


User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 10/07/2009 15:57

vet wrote:
Gaia wrote:
P.S. - nisi mi odgovorio na jedino pitanje koje sam ti postavila u prethodnom postu. :sad:


Ako misliš na ono u vezi “zadnje rupe na svirali”, ne sjećam se da sam ja nešto napisao u tom smislu. Moguće je da je izvađeno iz konteksta nekog od materijala kojeg sam preveo iz drugih izvora? Ako možeš, pošalji mi link na taj članak.


pitala sam da li si ti autor tekstova za koje si na ovoj temi dostavio linkove.


**

vet wrote:Naravno, ukoliko uzmemo onaj pomenuti podrum kao jednu analogiju glavnog kontejnera, stvar komplikuje to što se u njemu izgleda ne možemo brčkati do daljnjeg. U filmu Podzemlje smo vidjeli da je na kraju “drug Marko” iz nekih svojih razloga izvršio – depopulaciju kontejnera. Dakle, ko nije izašao na vrijeme, popušio je. A svi znakovi su bili tu...procitah. sve to stoji, no suludo je u sve te zavjere ukljucivati Obamu ili i na trenutak sumnjati u njegove najbolje namjere za covjecanstvo. on je upravo kljucna osoba grupe koja ce ogoliti i rastaviti svjetski network Iluminata koji su iza svega o cemu se govori u zadnjem tekstu koji spominjes. moje misljenje.

vratnik
Posts: 30173
Joined: 30/08/2004 11:17
Location: Apsurdistan

Re: Život u kontejnerima

Post by vratnik » 11/07/2009 19:36

LSD anyone?

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 13/07/2009 15:21

Gaia wrote:
pitala sam da li si ti autor tekstova za koje si na ovoj temi dostavio linkove.


Tekst Kontajnirana svijest kao uzrok nesporazuma i sukoba, kojeg sam linkovao u prvoj poruci, nisam ja pisao. Ostale jesam, osim ukoliko ih nisam preveo (tu sam naznačio izvor)


**

...no suludo je u sve te zavjere ukljucivati Obamu ili i na trenutak sumnjati u njegove najbolje namjere za covjecanstvo. on je upravo kljucna osoba grupe koja ce ogoliti i rastaviti svjetski network Iluminata koji su iza svega o cemu se govori u zadnjem tekstu koji spominjes. moje misljenje.


Kad smo kod Obame, obrati pažnju na - "plodove". Dakle, od onih velikih promijena koje je obećavao u predizbornoj kampanji, - šta je on to do sada stvarno promijenio?!


...

User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 14/07/2009 11:19

zar ne mislis da mu trebamo dati vremena i prostora u kojem moze djelovati i u kojem cemo moci vidjeti rezultate njegovih
djela prije nego krenemo suditi o njima? - don’t sink the boat before it sails!!

niko od nas, na cijeloj planeti, ne zna viziju koju on nosi u svom srcu i mislima. ne znamo njegove razloge i pitanja, planove i ciljeve, ali znamo da unutar obe
stranke Kongresa mnogi su ili ‘Illuminati’ ili pod njihovom kontrolom, i umjesto da ga podrzavaju; oni zajednickim snagama nastoje potopiti svaki Obamin pokusaj.

svaka nasa negativna misao o Obaminim nakanama, kao i bojazan za njegovu sigurnost, zabada se u kolektivnu svijest i pomaze
“neprijateljsku stranu”. zato se radije trebamo pozitivno centrirati na svijet onakav kakav zelimo manifestirati umjesto osjecaja negativnih emocija za ono sto nam IZGLEDA da Obama radi.

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 17/07/2009 13:00

Moraš imati na umu mogućnost da je tvoje mišljenje o Obami "inducirano" iz vana, tj. ti ga smatraš svojim, međutim, ono nije toliko tvoje koliko ti se čini. Isto kao kad stvoriš mišljenje o nekoj ličnosti iz nekog filma na osnovu onoga kako ti ju je režiser prezentirao.

Postoji jedan fantastičan tekst, doduše, na engleskom, u obliku pozorišnog komada gdje je dinamika manipulacije odlično predstavljena kao i psihopatski mentalni sklop onih koji stoje iza nje.

Taj tekst se može naći - OVDJE

...pa kad to pročitaš, razmisli opet. "Whishfull thinking", odnoso, "šta je babi milo - to joj se i snilo", vrsta pogleda na realnost je naširoko zastupljena i ohrabrivana u kontejnerima, međutim, s tim se ne može daleko stići.

(Nadam se da će ovaj tekst s navedenog linka biti i preveden u dogledno vrijeme?!)


Pozdrav

User avatar
vet
Posts: 97
Joined: 21/07/2003 00:00

Re: Život u kontejnerima

Post by vet » 08/08/2009 13:37

vet wrote:
(Nadam se da će ovaj tekst s navedenog linka biti i preveden u dogledno vrijeme?!)Friško prevedeno - OVDJE


Pozdrav

User avatar
Gaia
Posts: 1383
Joined: 10/10/2006 10:39

Re: Život u kontejnerima

Post by Gaia » 31/08/2009 12:29

vet wrote:Moraš imati na umu mogućnost da je tvoje mišljenje o Obami "inducirano" iz vana, tj. ti ga smatraš svojim, međutim, ono nije toliko tvoje koliko ti se čini.


tu mogucnost svi trebamo imati na umu, zar ne!? ;-)
koliko je covjek u stanju razluciti u svojoj glavi svoje od tudjih misljenja? :)

linkove citam, pa se cujemo.

pozdrav

User avatar
VALOVI
Posts: 23
Joined: 19/10/2008 21:55
Location: planeta x

Re: Život u kontejnerima

Post by VALOVI » 11/10/2009 12:00

Ma masa je knjiga na netu na tu temu.Ubacivanja misli i programa u ljudski um, koji misli da upravo radi to što želi, i da su njegove misli , njegove misli.
Kontrolirana svijest i život u kontejneru je sve vidljivija i uočljivija.MI smo sami sebi najbolji primjer.Nekad smo bili u Evropi, sad se svelo na to da smo samo geografski prisutni, pa smo sad u poziciji da molimo za prava i poziciju koja smo imali.
Novi svjetski poredak čini svoje i crtaju se nove granice. Nažalost, kompletna planeta je kontejner u kojem smo kontrolirani i izmanipulisano kako od ovih vladara svijeta, tako i od onih odozgo.
Ma sve lijepo piše u knjigama,sve je već objašnjeno i servirano , kako, zašto i zbog čega.

User avatar
maumau
Posts: 33
Joined: 16/06/2012 19:02

Re: Život u kontejnerima

Post by maumau » 18/06/2012 18:46

Ovo je moj tata za vrijeme rata. :D

Image

Post Reply