Na Floridi zapaljena bošnjačka kuća.

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
helo
Posts: 641
Joined: 13/03/2005 17:18
Location: Sarajevo

Na Floridi zapaljena bošnjačka kuća.

Post by helo » 16/07/2007 19:57

6. jula, Hasib Sejfović je na mjestu kuće pronašao zgarište, a na unutarnjim zidovima kuće su bili vidljivi anti-muslimasnki grafiti poput “Ubiti sve Arape”, pišu Nezavisne novine.

Bedier je dodao da je ovo najgori slučaj anti- muslimanske diskriminacije koje vidio do sada i ono što ga zanima je to što ovaj slučaj do sada nije dobio veću medijsku pažnju.

Muslimanska zajednica Sarasote pozvala je FBI da istraži zločin koji se dogodio obitelji bosanskih izbjeglica, a koji su nakon spaljivanja kuće ostali bez krova nad glavom.

Ahmed Bedier, izvršni direktor Savjeta za američko-islamske odnose (CAIR) zajedno sa Sejfovićem je posjetio ono što je ostalo od njegove kuće, u čije renoviranje je neposredno prije požara uložio 15.000 dolara.

"Zamislite, pa ovi ljudi čak nisu ni Arapi. Oni su Europljani. To samo govori koliko su pametni oni koji su ovo učinili", rekao je Bedier.
Bedier je dodao da je ovo najgori slučaj anti- muslimanske diskriminacije koje vidio do sada i ono što ga zanima je to što ovaj slučaj do sada nije dobio veću medijsku pažnju.
"Gdje su sada izabrani dužnosnici? Zašto je trebalo ovoliko vremena da javnost sazna za događaj?", pita se Bedier.

Iz FBI-a su priopćili kako će asistirati loklanim vlastima na ovoj istrazi, mada policija za sada nema osumnjičenih.

Sejfović koji je u kući živio sa suprugom i troje djece, kaže da jedino što želi je da se njegov život vrati u normalu.

"Došao sam ovamo započeti novi život. Volim Ameriku i Floridu, zato sam i došao ovamo, ali ovo nije Amerika koju ja znam", kaže Sejfović.

U vrijeme požara, Sejfović je s obitelji bio izvan grada, a kada se vratio, pronašao je zapaljenu kuću i uvredljive, anti- muslimanske grafite.

"Ne znam stvarno kako su znali da smo muslimani, možda su pogledali prezime na poštanskom sandučiću, zaista ne znam", kaže vlasnik zapaljene kuće.

Sejfović se s obitelji doselio 2001. godine. Došao u potrazi za boljim životom, ali nisu znali engleski niti su poznavali koga. Vremenom su se snašli, pa tako Sejfović sada radi na održavanju travnjaka, a supruga je zaposlena u jednoj lokalnoj prodavaonici.

Inače, kako su se prije tri godine preselili na današnju adresu nikada nisu imali bilo kakvih problema. Njihovi susjedi kažu da tog dana nisu ništa vidjeli niti čuli, sve dok nisu došli vatrogasci.

Lokalne vlasti samtraju kako se najvjerojatnije radi o izoliranom incidentu.

http://www.youtube.com/watch?v=FomPoGlSzWQ


Post Reply