Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Locked
User avatar
nostalgicar
Posts: 1110
Joined: 23/07/2003 00:00

Dodik: Bh Hrvati su kolateralna šteta.........

Post by nostalgicar » 21/06/2007 02:35

intervju beogradskim Večernjim novostima.

Osujetit će Bošnjake

Bošnjaci danas, kroz sve što rade, pokušavaju proturiti elemente unitarnosti, i za to uveliko lobiraju u jednom djelu međunarodne zajednice. Osujetit ćemo im tu nameru. To im jamčim, kazao je Dodik ističući kako se Srbe neće uspijeti ni asimilirati niti protjerati

- Nije moguće očekivati ni jedno, ni drugo. Što bi značila asimilacija Srba? Da prijeeđu u Bošnjake? Srbi neće otići odavde. Ovo je njihova zemlja. Dakle, moguće je samo da se nađe model koji funkcionira. A to znači da neće biti preglasavanja. I da Bošnjaci nikad neće postati to što žele - politička većina koja odlučuje u ime srpskog naroda. Federalizacija BiH najbolje rešenje. Ali, zapanjuje ponašanje mređunarodne zajednice koja, ni nakon toliko godina, nije spoznala realnost u BiH. Ona i dalje istrajava na stereotipnom modelu iz 1996. godine, po kojem postoje loši i dobri momci. Ja im odgovaram: Ili ćemo biti partneri, ili s nama više nećete razgovarati. Ako nas posmatrate bilo kako drugačije, osim kao partnere, onda ste na pogrešnoj adresi.

Vlada na njegovu imanju

Upitan što ukoliko ga visoki predstavnik smjeni Dodik je odgovorio kako takvu odluku neće prihvatiti. -Jedostavno, neću to prihvatiti. Ne zato što volim vlast, nego zato što im neću dozvoliti da do te mjere ponize i narod i Republiku Srpsku. Nastavit ću raditi..

- Oni mogu dovesti bojna kola pred zgradu Vlade i zabraniti mi ulazak. Moj odgovor će biti sljedeći: zakazat ću sjednicu Vlade ovdje, na svom imanju, i znam da će svi dići. Pa ću im dovesti 200 tisuća ljudi u Banja Luku, koji neće uzeti puške u ruke, ali će im mirno i dostojanstveno reći da tako neće moći. Na kraju, formirat ću nevladinu organizaciju koja će se boriti protiv tih stranaca i bit ću jači nego što sam danas. Prema tome, neka me puste da na miru radim svoj posao. Ne dam im ni Republiku Srpsku, ni policiju. A ako je to razlog da me smjene, neka me smjene, ali onda će imati mene!, kazao je Dodik

Zavjetovao se RS-u

Dodao je kako je zavjetovan Republici Srpskoj, njenoj budućnosti i opstaku.

-Cjelog svog života borit ću se za njenu poziciju. Kada to uzmete za pretpostavku, onda vam je jasno da ću se boriti da ovde dovedem i Rusiju, i Ameriku, i Europljane...

BiH neizvjesna

Dodik je kazao i kako je BiH, ovakva kakvu pokušavaju napraviti, veoma neizvjesna.

-To je eksperiment, a eksperiment kao vid organizacije država nikad nije uspioo, pa neće ni ovdje. Ponižavanja Srba moraju prestati.

A, ako ne prestanu, Dodik je ponovo zaprijetio referendumom:

- Apsolutno. Svako tko želi da ukine RS, suočit će se s referendumom na kojem ćemo odlučiti želimo li ostati u Bosni, ili ići izvan nje. Kada se ta dilema stavi pred Milorada Dodika, otići ću pred Skupštinu i zatražiti raspisivanje referenduma. Zato im je bolje da me ne dovode pred dilemu. Zna se kako bi glasali građani, a i kako bih ja sam glasao.

Spriječit će da BiH prizna Kosovo

Dodik je izjavio i kako će spriječiti da BiH prizna neovisnost Kosova

-Sarajevo nas neće prevariti. Zaustavit ćemo pokušaj da Bosna prizna nezavisnost Kosova. Odluku donosi Predsedništvo, u kojem mi imamo člana. On neće dati suglasnost, već imamo dogovor, a i mehanizme kako to sprečiti.

Prijetnja Silajdžiću

Ponovno je zaprijetio i Silajdžiću

- Javno kažem: Ako ga čujem da omalovažava Srpsku na nekom mjestu gde sam prisutan, izaći ću. Nije reč o srpskom inatu, nego mi je dosta njegovih laži i konstrukcija. Ne zabrinjava mene Silajdžić, nego šutnja međunarodne zajednice na njegov rasizam. Da je neki srpski dužnosnik rekao to što on priča, odavno bi bio smjenjen. Na primeru Silajdžića se najbolje vidi koliko je međunarona zajednica neobjektivna.

Obračun s mafijom

Govoreći o uhićenjima u Željeznicama RS, Dodik je najvio i obračun s mafijom

- Tužiteljstvo je počelo raščišćavati afere. U RS će se uspostaviti sistem koji će biti brana za buduće pokušaje organiziranog kriminala. Sudovi trebaju objasniti da je netko firmu koja vrijedi 20 milijuna maraka kupio za 200 tisuća. Ja sam svoje rekao, formirao sam specijalni sud, tužiteljstvo, pripremio svu sistemsku i logističku podršku... Odgovornosti političara više nema, sve je sada na sudstvu, kazao je premijer RS-a.


MarcoPolo
Posts: 29
Joined: 03/06/2007 20:05

Post by MarcoPolo » 21/06/2007 18:52

Svaka cast Milorade. Mnogo si jak i politicki protivnici ti ne mogu nista. Samo nastavi tako i vecna slava ti je zagarantovana.

Dado dijasporitus
Posts: 2464
Joined: 06/05/2005 23:08

Post by Dado dijasporitus » 21/06/2007 19:36

MarcoPolo wrote:Svaka cast Milorade. Mnogo si jak i politicki protivnici ti ne mogu nista. Samo nastavi tako i vecna slava ti je zagarantovana.


Mile stvarno vise nema smisla. :D Hadje priznaj da si to ti :D :D

MarcoPolo
Posts: 29
Joined: 03/06/2007 20:05

Post by MarcoPolo » 21/06/2007 20:29

Dado dijasporitus wrote:
MarcoPolo wrote:Svaka cast Milorade. Mnogo si jak i politicki protivnici ti ne mogu nista. Samo nastavi tako i vecna slava ti je zagarantovana.


Mile stvarno vise nema smisla. :D Hadje priznaj da si to ti :D :D


Ne zezaj, pa svi znaju da Mile ne zna da se sluzi internetom. Ali, priznaj i sam da ima jake argumente!

Gnjuscic
Posts: 198
Joined: 27/02/2005 20:46
Location: Iza coska jednog djeta kuće

Post by Gnjuscic » 21/06/2007 21:03

Leleeeee, što se ovaj Mile nadrogis´o. :(

_BosanaC
Posts: 8452
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

Post by _BosanaC » 22/06/2007 09:41

Tema vec, ako mene sjecanje sluzi, postoji.

Locked