Srpski policajci ubili državljanina Hrvatske kako bi prodali

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
Karadoz
Posts: 591
Joined: 30/06/2003 00:00
Location: Anamo tamo u ganjku

Srpski policajci ubili državljanina Hrvatske kako bi prodali

Post by Karadoz » 04/06/2007 12:02

Srpski policajci ubili državljanina Hrvatske kako bi prodali njegov automobil
Autor Nataša MLINARIĆ
Foto: Blic

Dvojica pripadnika MUP-a Srbije uhićeni su pod sumnjom da su ubili hrvatskog državljanina J. H., javlja srpski Blic. Tijelo ovog 34-godišnjaka pronađeno je prošle subote na planini Goč, u blizini Kruševca.

Uhićeni Igor M. i Aleksandar J. imali su i pomoćnika Milana V., sina bivšeg policajca, a motiv ubojstva bila je, navodno, krađa automobila ubijenog.

Hrvatski državljanin nestao je 5. svibnja na putu iz Zagreba za rodni gradić Gostivar. Obitelji u Makedoniji javio se posljednji put tog dana oko 20.30 sati. Nakon tog njegov je mobitel bio nedostupan i njegova obitelj više se nije s njim čula, a njegov je nestanak prijavljen hrvatskoj policiji.

U početku se mislilo kako je mladić otet, budući da potječe iz bogate obitelji, ali nitko se nije javljao za otkupninu. Pretpostavljalo se zbog toga da je mladić ubijen.

Dvojica pripadnika policije, te njihov suučesnik ubrzo su osumnjičeni. Njih trojica su, naime, zajedno s osumnjičenikom prošli naplatne kućice Pojate u blizini Kruševca. Tamo se J. H. gubi svaki trag.

'Ubili su ga zbog skupog auta'
"Trojica osumnjičenih su u Bubanj potok došli iz Trstenika s namjerom da zaustave nekog vozača i da mu potom otmu automobil. Tamo su Milan V. i Aleksandar J. naišli na J. H. i zamolili ga da ih navodno poveze do Paraćina, na što je on pristao. Dok su putovali, trećeosumnjičeni Igor M. ih je čitavo vrijeme pratio u svom automobilu."

"Na jednom parkingu u okolini Paraćina su zaustavili mladića, svladali ga, vezali mu ruke lisicama, zatim nastavili put do Trstenika, a potom do planine Goč. Tamo su ga u njegovom autu držali vezanog sat vremena, dok su oni kopali jamu. Izvukli su ga iz vozila, ubili tupim predmetom, a zatim ga bacili u jamu koju su potom zakopali. Automobil mladića iz Hrvatske dan kasnije su prodali kupcu u Srbiji za par tisuća eura", tvrdi neimenovani izvor Blica, te dodaje kako je upravo skupi auto bio motiv ubojstva.

Osumnjičeni policajci nisu slutili da su im kolege na tragu, a u petak uvečer su napokon uhićeni. Tijekom saslušanja branili su se šutnjom. Treći osumnjičeni, pak, dao je iskaz koji je policiju doveo do mjesta zločina, gdje je zakopano tijelo nesretnog mladića.

Obdukcija na mladićevom tijelu dokazala je kako je ubijen tupim predmetom, te da je smrt nastupila prije nego je zakopan. Kod osumnjičenih su pronađeni predmeti koji pripadaju ubijenom mladiću.

Protiv trojice osumnjičenih podignuta je krivična prijava za ubojstvo, te su privedeni u Okružni sud u Kruševcu, gdje im je sudac odredio jednomjesečni pritvor.

_________________

Svaki komentar suvisan


Post Reply