SDU: Demonstrcije ispred ambasada sve dok Karadžić i Mladić

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
klixober
Posts: 5743
Joined: 20/09/2006 14:12

SDU: Demonstrcije ispred ambasada sve dok Karadžić i Mladić

Post by klixober » 08/05/2007 14:39

Moje misljenje o SDU nije pozitivno,ali to nije bitno,ako ovo naprave to je najbolje sto su mogli uraditi.Sa naslovne sarajevo-x

SDU: Demonstrcije ispred ambasada sve dok Karadžić i Mladić ne budu u Haagu
Mladi SDUBiH će od 9. maja početi sa simboličnim demonstracijama ispred ambasada i diplomatskih predstavništava zemalja članica Vijeća sigurnosti, Vijeća za implementaciju, Evropske komisije i OHR-a.

Akcija ima za cilj aktualizirati pitanje dosljednog provođenja individualne odgovornosti za zločine i genocid počinjene u BiH te podsjetili na činjenicu da Vijeće sigurnosti još nije donijelo rezoluciju koja bi garantirala da Haški tribunal neće biti zatvoren dok se pred lice pravde ne izvedu Ratko Mladić i Radovan Karadžić, rečeno je danas na konferenciji za novinare SDUBiH.

Predsjednik stranke Sejfudin Tokić je ovu odluku obrazložio "praksom predstavnika bh. patriota koji zapostavljaju jedno od najvažnijih pitanja za budućnost ove zemlje-hapšenje ratnih zločinaca".

"Spekulacije koje dolaze iz svijeta jasno govore o mogućnosti da se ne donese rezolucija koja bi spriječila zatvaranje Tribunala a kao razlozi se navode trivijalni podaci o nedostatku finansija za rad Tribunala. Mladi SDUBiH će u cilju sprječavanja zatvaranja ove institucije simboličnim demonstracijama zahtijevati garancije diplomatskih predstavništava da do zatvaranja neće doći dok se ne uhapse Karadžić i Mladić", kazao je Tokić.

Dodatni razlog organiziranja demonstracija je jačanje spekulacija da postoji sporazum o nehapšenju Karadžića a za koji je odgovorna američka administracija.

"Američka administracija je u nekoliko navrata demantirala ove navode, ali mi smatramo da će najveći demant biti hapšenje Karadžića i Mladića", objasnio je Tokić.

Mladi SDUBiH će sutra na Dan pobjede nad fašizmom organizirati demonstracije ispred zgrade Misije Evropske unije, 10. maja ispred OHR-a, a 11. ispred američke ambasade u Sarajevu. Demonstracije će biti jednosatne od 11.00 do 12.00 sati.

U toku demonstracija bit će zatraženi i razgovori s predstavnicima diplomatskih misija te će ukoliko ne bude rezultata sedmično organizirati infopunktove za građane na najfrekventnijim mjestima u gradu te kao krajnje sredstvo i masovne demonstracije.

SDUBiH podsjeća da je prije dvije godine nakon organiziranja istih demonstracija dobio uvjeravanja predstavnika diplomatskih misija da će problem biti riješen. Kako se pitanje hapšenja ratnih zločinaca nije riješilo, SDUBiH naglašava da neće odustati od svojih namjera sve dok Karadžić i Mladić ne budu uhapšeni.


seiko22
Posts: 896
Joined: 11/11/2006 04:27
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 » 08/05/2007 17:41

Hoce li se omladina SDP pridruziti??

,

klixober
Posts: 5743
Joined: 20/09/2006 14:12

Post by klixober » 08/05/2007 17:42

A SDA,SBiH,LDP itd?

ines.c
Posts: 281
Joined: 06/03/2007 18:35

Post by ines.c » 08/05/2007 17:45

Zasto da ne,to je stvar koja se tice sviju.

Post Reply