KAKO JE BRAT VOĐE HAMASA POSTAO DRŽAVLJANIN BIH

User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#1 KAKO JE BRAT VOĐE HAMASA POSTAO DRŽAVLJANIN BIH

Post by Fair Life »

[img]http://www.ekapija.com/website/bih/img/partners/slobodna_bosna.gif[/img][color=white]. . .[/color][b][size=117]Broj 541 - 29.03.2007[/size][/b] wrote: A SAD, ADIO

Oduzimanje državljanstva i progon iz BiH "ratnih veterana"

KAKO JE BRAT VOĐE HAMASA POSTAO DRŽAVLJANIN BIH

Vlasti BiH, pod kontrolom i pritiskom Amerikanaca, posljednjih nedjelja užurbano vrše provjeru sumnjivo naturaliziranih državljana BiH i ažuriraju spiskove stranaca koji će narednog mjeseca zbog neurednih, krivotvorenih dokumenata biti protjerani iz BiH; naš novinar istražio je biografiju jednog od lidera “na silu” naturaliziranih Bosanaca

“Adresa Islamske zajednice u Srbiji je Novi Pazar. Ko se ne uhvati za ovo uže, rizikuje da umre kao nemusliman”.
Ovo je nakon imenovanja svog kumčeta Muamera Zukorlića za predsjednika Mešihata IZ Srbije na Objediniteljskom saboru u Novom Pazaru prisutnim vjernicima rekao reisu-l-ulema IZBiH Mustafa ef. Cerić. Opomena muslimanima da će umrijeti kao nemuslimani ako mu se ne povinuju, uslijedila je nakon što je Reisova “odapeta strijela” uklonila protivnike u susjednoj Srbiji. Njegovom dolasku u Novi Pazar prethodilo je slučajno (?) otkrivanje kampa, naoružanja i četveročlane grupe vehabija u planinama Sandžaka i ovosedmično hapšenje njihovog vođe Jasmina Smailovića (30). Zajedničkom osudom “etničkog i vjerskog ekstremizma” sa premijerom Borisom Tadićem, islamski autoritet iz BiH je stavio do znanja odmetnutoj familiji beogradskog muftije Hamdije Jusufspahića i nekadašnjem osnivaču SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu da Beograd jedinstvo vjere i politike priznaje samo njemu, reisu Mustafi Ceriću.

AKCIJE U TUZLI I OKO NJE
Poslije srbijanske turneje, reis Cerić se očito vraća na nedovršeni dio posla sa, kako je izjavio, “vehabijskom centralom u Beču”. Reisov obračun sa vehabijama, sasvim slučajno(?), teče paralelno sa mjerama koje nakon incidenata sa agresivnim hafizom Jusufom Barčićem u kalesijskom selu Barčići i pred sarajevskom Carevom džamijom preduzimaju Tužilaštvo BiH, Kantonalno tužiilaštvo Tuzla i Ministarstvo sigurnosti BiH.
Tako Tužilaštvo u Tuzli obnavlja istragu protiv Barčićevog ratnog suradnika, sada tuzlanskog privatnog poduzetnika rodom iz Gaze Ahmeda Shehade (1964). Ovaj Palestinac jedan je od najzanimljivijih i biografijom najbogatijih stranih državljana u BiH! Ahmed Shehada je 1983. upisao Medicinski fakultet u Beogradu zajedno sa Sirijcem Imadom Mohamedom Al Huseinom (1963.), bh. javnosti poznatijim pod ratnim nadimkom Abu Hamza, Zlatnim ljiljanom Odreda El Mudžahid i bivšim vođom mudžahidske zajednice u selu Bočinja. Studentske kolege iz Beograda Ahmedu i Imadu bili su Alžirci Abdel Alis Zaher, Abu Muhamed i Lamrani Jamel koji će tokom ratova u Hrvatskoj i BiH biti na čelu bečke centrale humanitarne organizacije iz saudijskog grada Džede, International Islamic Relief Organization (IGASA). Početkom 1990. Ahmed stiže u Zagreb, a Imad upisuje medicinski fakultet u Rijeci. Hrvatske vlasti na osnovu iskaznica IGASA-e obojici izdaju dozvole za boravište i kretanje do skladišta humanitarnom robom u Splitu. Na osnovu istih dokumenata dolaze u Travnik i Zenicu, da bi u januaru 1994. Ahmed Shehada otvorio ured IGASA-e u Tuzli. U Bosni se upoznao sa radnikom zeničkog ogranka IGASA-e, hafizom Jusufom Barčićem, s kojim je tokom rata posjećivao centralu IGASA-e u Beču.
Tuzlanski ured IGASA-e ugašen je 1998., nakon čega je Shehada registrirao Udruženje građana Bosanska Igasa, koju je poslije preregistrirao u UG Bosnian Aid. Za strane i bosanske policijske službe Shehada je postao interesantan nakon jula 2002. kada je u izraelskom bombardovanju Gaze ubijen vođa vojnog krila Hamasa Salah Shehada, navodno Ahmedov rođeni brat. Prilikom provjere novčanih transakcija humanitarnih organizacija iz arapskih zemalja krajem 2002., inspektori finansijske policije su utvrdili da su zloupotrebom novca ugašenog ureda IGASA-e u Tuzli otvorene firme Isra-Apex čiji je osnivač bila Shehadina djevojka Spomenka Dž. , a Shehada direktor. Poslije ovoga, Shehada je na istoj adresi osnovao firmu Isra Trade, a potom i humanitarnu organizaciju Islamic Relief Committee Nazaret-Palestina. U decembru 2002. sa deset hiljada KM Shehada je osnovao firmu Sahara d.o.o. Tuzla, zajedno sa Saleem Abdul Ben Mahfouzom i Zaher Abdelazizom zvanim Abu Enes.
Finansijska policija utvrdila je da je novac sa računa ovih firmi prebacivan na račune kompanije “Sahara” u Sjedinjenim Državama čiji je vlasnik Zaher Abdelaziz. Također, novac je prebacivan za aktivnosti Aktivne islamske omladine (AIO) i drugih islamskih radikalnih omladinskih organizacija u BiH koje su kolokvijalno nazivane “vehabijske”.
Sve ove firme su poslovale međusobno jedna sa drugom i Shehadinom humanitarnom organizacijom “IRC Nazaret-Palestina”, kao i sa zeničkom humanitarnom organizacijom Comunita Islamica Internazionale iz Milana, čiji je predstavnik Sirijac Awad Aiman zvani Abu Eimen (bivši pomoćnik za sigurnost i obavještajne poslove Odreda El Mudžahid i najbliži suradnik spomenutog Imada Al Huseina zvanog Abu Hamza). Policija je još tada zabilježila stalne transfere novca preko računa Šahinpašić banke (Komerc banka) i Hypo Alpe Adria Bank sa bankama u Beču, ali su se austrijske vlasti oglušile o zahtjeve bosanskih i američkih istražitelja da dopuste provjere identiteta vlasnika i ovlaštenih korisnika novca u bečkim bankama.

NOVE I STARE PROVJERE
Federalni MUP je još u novembru 2003. uputio izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, a u februaru 2005. i Tužilaštvu BiH, povodom navodnih nezakonitih aktivnosti Ahmeda Shehade i njegovih tuzlanskih firmi “Sahara”, “Isra Apex” i “Isra Trade”. Međutim, sve do nedavnih incidenata Jusufa Barčića, pravosuđe nije reagiralo na ove policijske prijave. Prije pet godina FMUP je otkrio da je Shehada zloupotrijebio pečat ugašene IGASA Tuzla u martu 2001., kojim je ovjerio zahtjev za registraciju svog džipa. Provjerom kod Federalnog Ministarstva socijalne politike, raseljenih i izbjeglih osoba utvrđeno je da IGASA nema prijavljen ured u Tuzli.
Potom je ustanovljeno da je Shehada na nezakonit način stekao bh. državljanstvo na osnovu čega je dobio ličnu kartu, vozačku dozvolu i druge isprave kojima je obavljao poslove preko spomenutih tuzlanskih firmi. U državljanstvo BiH Shehada je primljen na osnovu člana 9. stav 5. Zakona o državljanstvu prema kojem je, pored drugih dokumenata, trebao priložiti i potvrda o pripadnosti ARBiH. Međutim, osim fotokopije o pripadnosti ARBiH od 18.2.1995. Shehada nije uspio priložiti nijedan drugi originalni dokument. Provjerom kod federalnog Ministarstva odbrane utvrđeno je da je Shehada bio pripadnik VJ 5160 Kladanj samo jedan dan i to 15.2.1995. (!?) pa je Ministarstvo odbrane donijelo rješenje prema kojem Shehada nikada nije bio pripadnik ARBiH. Tako je Ahmed Shehada nedavno ostao bez bh. državljanstva, kao i njegove poslovne kolege, trgovac islamskom odjećom iz Sarajeva Abu Hamza i predsjednik UG Ensarije za zaštitu ljudskih prava naturalizovanih Arapa Abu Eimen.
Prema neslužbenim informacijama, Shehada, Abu Hamza, Abu Eimen i još petorica naturalizovanih bh. državljana čine prvu grupu Arapa koji bi uskoro trebali biti deportovani iz BiH?! Petnaest godina nakon dolaska mudžahida, islamskih humanitaraca i boraca, tjeraju ih iste vjerske i političke strukture koje su ih ugostile i privremeno opskrbile državljanstvima, pasošima, ličnim kartama, zaštitom njihovog poslovanja i utočištem od krivičnog progona u njihovim i zapadnim zemljama. Reis Mustafa Cerić vjerovatno je odlučio da ove godine prekine sve poslove sa vehabijama u BiH.
[b]Reisova ofanziva OD BORISA TADIĆA DO EDHEMA BIČAKČIĆA[/b] wrote:Kako bi ojačao pozicije kod kuće, prije nego što je otputovao u Beograd na sastanak sa srbijanskim premijerom Borisom Tadićem, reisu-l-ulema Mustafa Cerić se izmirio sa mladomuslimanskom frakcijom u Islamskoj zajednici BiH. Unutarmuslimanski rat između reisa Cerića i Mladih muslimana suđenih 1983. na čelu sa rahmetli Alijom Izetbegovićem vodio se zbog saradnika komunističke tajne policije kojima je i sada okružen reis Cerić, a čija je suradnja objelodanjena u knjizi Čuvari Jugoslavije, koju su mladomuslimani kolokvijalno nazvali “zelena knjiga”.
Najveći broj iftara tokom posljednjeg mjeseca posta (ramazana) reis Cerić je proveo u društvu Edhema Bičakčića. Reis je na iftarima Bičakčiću nudio funkciju predsjednika Sabora IZBiH. Zbog Reisovog odbijanja da smijeni svoje prve ljude čija se imena nalaze u “zelenoj knjizi”, sa mjesta predsjednika Sabora svojevremeno se povukao mladomuslimanski pulen iz Visokog Hilmo Neimarlija.
U razgovorima Cerića i Bičakčića Reis je tražio od Bičakčića da se izmiri sa utemeljiteljem Avaza Fahrudinom Radončićem. Podsjetimo, sukob između njih dvojice izbio je kada je Bičakčić, u posljednjoj godini svog mandata federalnog premijera, izdao nalog za provjeru finansijskog poslovanja Avaza, na šta je Radončić uzvratio pravom medijskom harangom protiv Bičakčića, što je rezultiralo time da visoki predstavnik zabrani Bičakčiću obavljanje stranačkih i javnih funkcija. Prije desetak dana Radončićev AS je na naslovnici pompezno objavio da su se Radončić i Bičakčić izmirili, a onda je Bičakčić nastupio na Radončićevoj TV Alfi u emisiji Kontragard, gdje se ogradio od vehabija.
Ove sedmice su iz IZBiH procurile informacije da su u Saboru IZ, pored Edhema Bičakčića, sabornici postali bivši mladomuslimanski osuđenici Hasan Čengić i Džemaludin Latić. Kandidat za predsjednika Sabora IZ je, prema provjerenim informacijama, Edhem Bičakčić.
[b]Slučaj Barčić MJEŠTANI SREBRENIKA PUŠKAMA SPRIJEČILI INVAZIJU VEHABIJA[/b] wrote:Tuzlanski muftija Husein ef. Kavazović ponovno je uzvratio silom na pokušaje vehabijskih sljedbenika hafiza Jusufa Barčića da preuzmu seoske džamije u Tuzlanskom kantonu. Samo što su izbačeni iz sela Barčići kod Kalesije, Barčićevi sljedbenici su pokušali preuzeti džamiju kod Srebrenika.
Mještani naselja Dedići, koje se nalazi desetak kilometara od Srebrenika, na magistralnom putu Tuzla-Orašje, prošloga petka, 23. marta, organizirali su naoružane straže ispred tamošnje džamije. Nekoliko starijih muškaraca u vrijeme održavanja džuma-namaza sa lovačkim puškama i pištoljima čuvalo je ulaz u džamiju jer su imali informacije iz muftijstva da će tog dana doći grupa od pedesetak vehabija kako bi ovdje klanjali, održali svoja predavanja i pokušali preuzeti primat nad džematom Dedići.
Sedam dana ranije, 16. marta, vehabije su pokušale ući u džamiju prije džume, tražeći od lokalnog imama, odnosno mujezina, da im ustupi ključeve, kako bi u džamiji održali predavanje i sačekali džuma-namaz, te nakon toga ostali da prenoće. Kada im to nije dozvoljeno, oni su ipak sačekali džumu. Međutim, mještani su neočekivano reagirali upotrebom sile ne dozvolivši ulazak vehabijama (nekolicina je pohrlila kućama po naoružanje), koji su se u panici povukli u naselje Seona, gdje postoji tradicionalno dovište.
Tu su oformili mini šatorsko naselje u kojem su prespavali. Patrola policije MUP-a TK, po dobijanju informacija o ovom događaju, posjetila je kamp, kako bi provjerili ko je u njemu i iz kojih razloga. Ispostavilo se da je u pitanju nenaoružana grupa od desetak vehabija, koji su navodno bili u proputovanju kroz Srebrenik. Slični pokušaji preuzimanja džemata u martu zabilježeni su i u naseljima Poljice kod Lukavca, te Doborovci kod Gračanice.
Prema informacijama našeg lista, vehabije koje izazivaju nerede u ovim mjestima već su identifikovane kao Barčićev “putujući džemat” a čine ga Remzet Ibrišević, Besim Zulić, Hazim Mešanović, Hariz Mešanović, Hamza Barčić, Husein Hadžić, Sakib Ibrišević, Safet Mujkić, Muharem Ibrišević, Nusret Imamović, Mujo Jakubović, Damir Huremović, Asim Fazlić, Mehmed Zulić, Nedim Imamović , Zijad Borogovac, Samir Šehić, Osman Smajić, Muhamed Demirović, Mustafa Hukić...
Maksim
Posts: 931
Joined: 18/11/2006 03:25
Location: Bec, Austrija
Contact:

#2

Post by Maksim »

Jebo ti Monty Python´s Flying Circus.....

Fair Life, imas poruku.
Hattab72
Posts: 259
Joined: 01/12/2006 06:35

#3

Post by Hattab72 »

Koliko je Slobina Bosna novina kojoj treba vjerovati govori i sljedeca cinjenica:

"Prema informacijama našeg lista, vehabije koje izazivaju nerede u ovim mjestima već su identifikovane kao Barčićev “putujući džemat” a čine ga Remzet Ibrišević, Besim Zulić, Hazim Mešanović, Hariz Mešanović, Hamza Barčić, Husein Hadžić, Sakib Ibrišević, Safet Mujkić, Muharem Ibrišević, Nusret Imamović, Mujo Jakubović, Damir Huremović, Asim Fazlić, Mehmed Zulić, Nedim Imamović , Zijad Borogovac, Samir Šehić, Osman Smajić, Muhamed Demirović, Mustafa Hukić..."


A brat Mustafa 27.09.2005. preselio na ahiret i imao dzenazu...

http://www.bosnjakinja.net/modules.php? ... opic&t=212

Toliko o bijednim podvalama...
User avatar
kekec
Posts: 4854
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

#4

Post by kekec »

Hattab72 wrote:Koliko je Slobina Bosna novina kojoj treba vjerovati govori i sljedeca cinjenica:

"Prema informacijama našeg lista,
...
, Mustafa Hukić..."


A brat Mustafa 27.09.2005. preselio na ahiret i imao dzenazu...
http://www.bosnjakinja.net/modules.php? ... opic&t=212

Toliko o bijednim podvalama..
.
Mozda si malo pogrijesio.
Zar nije u avgustu 1999.
Ili ima vise njih sa istim imenom. :roll:
U ranim jutarnjim satima u subotu, sedmog augusta, u saobracajnoj nesreci na putu izmedju Gracanice i Tuzle smrtno je stradao Mustafa Hukic,
...
http://www.bhdani.com/arhiva/115/fokus15.htm


vrijedni konobari su: Sadik Baceva (PIKE), Kekal Skokic, Fark Djezic (DJEZA), Nerim Bukvic (NERKO), Salko Trnavac (SALCIN), Ekrem Durgutovic (KALABAC), Safet Hadjiresic (SAJO), Husref Jasarevic (HUSKA), Muhamed Mulasalihovic, Sead Hadzic (SEJCA), Hazim Bajric, Sead Arnautovic, Mustafa Hukic (Musto Huka).
http://members.shaw.ca/hazimbajric/zanatsvo.htm

Podvala ili ne, pitanje je sad ! :D
Hattab72
Posts: 259
Joined: 01/12/2006 06:35

#5

Post by Hattab72 »

Ne provaljuj se i budi ozbiljan... :roll:
User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1655
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

#6

Post by Abu FEED el-Castro »

Tema srednja zalost no nebitno, mene samo zanima zar jos ima ljudi da trpe, ili čak čitaju, ili čak kupuju tj. daju pare tu SB :shock: :shock:
A i Dane vala.. :roll:

Da se ko ne uvrijedi nije mi to cilj, ali brate :-x
\/\/\/
Posts: 115
Joined: 04/11/2005 17:28
Location: Ta divna BiH

#7

Post by \/\/\/ »

Ja vjerodostojnih novina majko draga.
Ko li je potpisao tekst, dr. Radovan Karadžić :D :D
Ritam & blouse
Posts: 46
Joined: 29/03/2007 07:59

#8

Post by Ritam & blouse »

Kako je jedan crnac koji je ozenio Hrvaticu iz Jajca ( tada je ministar vanjskih poslova bio ratni zlocinac Jadranko Prlic) postao ambasador BiH u Japanu ?Kako je neki Tomislav rodjen u Zagrebu i hrvatski drzavljanin postao ambasador u BiH u Beogradu .Kako su hiljade srpskih izbjeglica iz Hrvatske postali drzavljani BiH.Nijednom covjeku sa bradom i sa kratkim hlacicama ne bi dao nase drzavljanstvo ukljucujuci i one koji su bradu obrijali 95 -te kao onaj Poplasen , ali naslov teme je licemjeran .
sveu16
Posts: 100
Joined: 27/05/2002 00:00

#9

Post by sveu16 »

Ako ima imalo istine u ovome, to je veliki problem za cijelu BiH.
Ritam & blouse
Posts: 46
Joined: 29/03/2007 07:59

#10

Post by Ritam & blouse »

sveu16 wrote:Ako ima imalo istine u ovome, to je veliki problem za cijelu BiH.
U cemu ? koga citiras ?
alvooria
Posts: 9
Joined: 25/03/2007 19:01

#11

Post by alvooria »

Pa zar ima jos ljudi koji se zatupljuju tekstovima iz Slobodne Bosne. Na cijem li su oni platnom spisku? A kako stvari stoje izgleda ipak na Kostunicinom ziro racunu.
tempora
Posts: 2798
Joined: 03/07/2002 00:00

#12

Post by tempora »

Sto li mi je postavka teme mirisala na Faire Life i fantasticno kopiranje. :D Nema vise intuicije, radi se samo o predvidljivosti. :?
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#13

Post by Fair Life »

Ima li iko da svoj komentar usmjeri na tekst iz Slobodne Bosne...
... a ne da komentarisete postavljaca teme ili "pijanog" Senada.

Istina ili laz ??
Ritam & blouse
Posts: 46
Joined: 29/03/2007 07:59

#14

Post by Ritam & blouse »

...
Ritam & blouse
Posts: 46
Joined: 29/03/2007 07:59

#15

Post by Ritam & blouse »

Fair Life wrote:Ima li iko da svoj komentar usmjeri na tekst iz Slobodne Bosne...
... a ne da komentarisete postavljaca teme ili "pijanog" Senada.

Istina ili laz ??
Vecina ljudi u Bosni i Hercegovini se protivi davanju drzavljnsta sumnjivim tipovima sa bradama.Na ovom forumu je ta vecina jos veca.Ja licno spadam u zestoke protivnike takvih stvari.Kandzijom bi tuko dok se koza ne podere onim smradovima koji su za novac ili bilo koje druge razloge davali drzavljanstva sakom i kapom ljudima koji imaju sumnjivu proslost , lazno se prdstavljaju , trazi ih Inerpol ...uvode u Bosnu neke nove zakone i obicaje koji nisi kompatibini bosanskim muslimanima .Gnusam se svega toga.Da meni neko prospe pivu i moju djevojku u mini suknji " naruzi " ja bi mu ............. i oca i matere . Ali gospodine Fair Life kada vi , od koga su se odbila , tisucu i jedno pitanje o odgovornosti sluzbnenog Zagreba za bosansku havariju , kada su hiljadu i jedno pitanje o uplitanju Zagreba u nasu tragediju naisla na zid sutnje ili negiranja , kod vas gospodine Fair Life, onda teme koje vi postavljate gospodine nailaze na ovakvu sutnju i muk i ignosrisanje .....ista ona ignoracija koju si ti prozvodio godinama kada je bila u pitanju odgovornost Hrvatske .Kako si sijao tako zanjes .
Sorry man , sam pao sam se ubio .
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#16

Post by Fair Life »

Ritam & blouse wrote:...
Kako si sijao tako zanjes .
Sorry man , sam pao sam se ubio .
Sta ima Jastrebe ??

A sad da ti pojasnim ako je tebi pojasniti moguce...

O upetljanosti Hrvatske i Srbije u rat u Bosni i Hercegovini Haski tribunal pise istoriju, ali ovi problemi koje navodi Senad Avdic u gornjem tekstu su nase prljavstine koje moramo mi pomesti... jer nece drugi. Kao sto vidis kod nas ne postoji ni spremnost da se gornji tekst prihvati kao istina, ili barem pokusa prihvatiti, ali zato spremno se napada onaj ko o njemu pise.

Da je tekst iz, recimo, Globusa, Jutarnjeg ili Slobodne Dalmacije... pa haj'-haj'... lazu latinski psi, ali tekst je napisao covjek koji je kao osvjedoceni patriota Bosne i Hercegovine i prije rata i u toku rata svojim perom dokazivao svoju privrzenost Bosni i Hercegovini i njezinim 'vrijednostima'.

Taj isti Senad je pljuvao i te kako, sto tebi izgleda nije poznato iz nekih razloga, i preko Save i preko Drine, ali kad pljune okolo sebe, onda... avaj... Slobina Slobodna i slicno.
Ritam & blouse
Posts: 46
Joined: 29/03/2007 07:59

#17

Post by Ritam & blouse »

Fair Life wrote:
Ritam & blouse wrote:...
Kako si sijao tako zanjes .
Sorry man , sam pao sam se ubio .
Sta ima Jastrebe ??

A sad da ti pojasnim ako je tebi pojasniti moguce...

O upetljanosti Hrvatske i Srbije u rat u Bosni i Hercegovini Haski tribunal pise istoriju, ali ovi problemi koje navodi Senad Avdic u gornjem tekstu su nase prljavstine koje moramo mi pomesti... jer nece drugi. Kao sto vidis kod nas ne postoji ni spremnost da se gornji tekst prihvati kao istina, ili barem pokusa prihvatiti, ali zato spremno se napada onaj ko o njemu pise.

Da je tekst iz, recimo, Globusa, Jutarnjeg ili Slobodne Dalmacije... pa haj'-haj'... lazu latinski psi, ali tekst je napisao covjek koji je kao osvjedoceni patriota Bosne i Hercegovine i prije rata i u toku rata svojim perom dokazivao svoju privrzenost Bosni i Hercegovini i njezinim 'vrijednostima'.

Taj isti Senad je pljuvao i te kako, sto tebi izgleda nije poznato iz nekih razloga, i preko Save i preko Drine, ali kad pljune okolo sebe, onda... avaj... Slobina Slobodna i slicno.
:lol: :lol: :lol: :lol: ovo su tvoje rijeci , sto se tice latina :lol: :lol: :lol:tako i seselj prica , ja to nisam nikad prevalio preko usta ........dalje
Ti si se definitivno izgubio u prostoru i vremenu .Pa ja sam licno jedan od najvjrenijih citalaca Slobodne Bosne i Dana .Senad A .po meni nikad nije bio sporan .Sjecam ga se jos prije rata kao SKOJ-evca ...izuzetno zestok , britak , pametan ...reze jezikom i umom k'o sabljom .Sve je to u redu .
To je istina oko drzavljanstva , to je sramota i bruka prije svega SDA .Samo s tobom nesto nije u redu .Zasto se ne moze doci u arhivu tvojih postova i tema na kojima si ti tako galantno i velikodusno halalio Tudjamnu odgovornost za nasu , BOSANSKU tragediju .Zasto godinama postires Dane i Slobodnu a nikad recimo Feral Tribune ( najbolje novine na svijetu ) .Ako Senad nikog nije stedio , Viktor Ivancic jos manje .Heni Erceg jos manje , Dezulovic , Lucic , Banac , Culic , Kovac , Cicak , Pusic ....Matijanic , Djikic ....Drakulic , pazi to je sve elita , musketri koji su zivot na kocku stavili da bi ukazali na pogubnost hrvatske politike prema bosni , to je creme de la creme , hrvatskog intelekualnog i moralnog drustva .To je Top .To je vrh . To je najkvalitetnije , najistinitije i najvjerodostojnije stivo u cijeloj hrvatskoj novinskoj i akademskoj bransi.Oni su sacuvali obraz.Oni su uprli prstom i rekli > Jeste bila je hrvtska agresija na Bosnu imamo hiljadu dokaza i evo ih u Feralu ! Ti su dokazi u Feralu.Zasto ih ti krijes i zasto manipulises ?Zasto bjezis od toga , zasto bijezis od istine ....zasto ????????
Ovakivim svojim ponasanjem cinis stetu sebi i zemlji koju ocito volis , a to je Hrvatska .I ja volim Hrvatsku i zato govorim istinu jer istina je najbolji prijatelj svakome bez obzira kako boli.Zar je Viktor Ivancic neprijatelj Hrvatske ako govori istinu ? Zar je prijatelj Hrvatske Ivic Paslic koji laze i koji je pokrao Hrvatsku do kosti ? Nije Ivic Paslic je neprijatelj Hrvatske .
Ti ne mozes bjezati od istine na jednoj strani a hrliti istini na drugoj .Nisi vjerodostojan .To je kontradiktorno.Istina nema boju i naciju i miris .Istina je jednostavno istina .Tu nema kompromisa .Ako mi brat lopv i lazov ja to moram reci .Tu nema cile mile.Ti si podvojena licnost .Lomis se na hrvatskom grebenu kao val .Slomices kicmu bolan , covjek nije voda .Kako ne vidis da od sebe , od covjeka koji je jedan od najjacih intelektualca na ovom forumu pravis dvolicnjaka koji gubi ugled i povjernje.Pljuni istini u oci , pjevao je veliki Branimir Dzoni Stulic.Fair , ako hoces biti fer moras biti fer do kraja .Da ti kazem nesto .Da nije bilo Tudjmana i Milosevica za Aliju niko ne bi ni cuo .A da nije bilo Alije Tudjman i Milosevic bi i ovako i onako i u svakom slucaju zapalili Bosnu .Kapici ?? Sretno F.L. Sve najbolje .........
Ritam & blouse
Posts: 46
Joined: 29/03/2007 07:59

#18

Post by Ritam & blouse »

P.S.
Ja nisam klon od Jastreba !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jastreb je 360 stepeni drukciji igrac od mene , potpuno i dijametralno suprostavljen .....
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#19

Post by Fair Life »

Ritam & blouse wrote:...
Zasto se ne moze doci u arhivu tvojih postova i tema na kojima si ti tako galantno i velikodusno halalio Tudjamnu odgovornost za nasu , BOSANSKU tragediju .Zasto godinama postires Dane i Slobodnu a nikad recimo Feral Tribune ( najbolje novine na svijetu ).
...
I te koliko sam puta postirao teme iz Ferala... ooooooooo.

Kazes ja halalio Franji. Ama ko sam ja da mogu halaliti bilo kome ?? Nisam ja Alija da unaprijed halalim...

"Kome ce te vjerovati ako ne meni i Tudjmanu?!"... bubeknu Alija u vrijeme dok su vezivali uckure od barjaka.

PS. . . Ono sto sam im ja halalio je registrovano kod Haskog tribunala... ali i ono sto nisam.
Ritam & blouse
Posts: 46
Joined: 29/03/2007 07:59

#20

Post by Ritam & blouse »

Fair Life wrote:
Ritam & blouse wrote:...
Zasto se ne moze doci u arhivu tvojih postova i tema na kojima si ti tako galantno i velikodusno halalio Tudjamnu odgovornost za nasu , BOSANSKU tragediju .Zasto godinama postires Dane i Slobodnu a nikad recimo Feral Tribune ( najbolje novine na svijetu ).
...
I te koliko sam puta postirao teme iz Ferala... ooooooooo.

Kazes ja halalio Franji. Ama ko sam ja da mogu halaliti bilo kome ?? Nisam ja Alija da unaprijed halalim...

"Kome ce te vjerovati ako ne meni i Tudjmanu?!"... bubeknu Alija u vrijeme dok su vezivali uckure od barjaka.

PS. . . Ono sto sam im ja halalio je registrovano kod Haskog tribunala... ali i ono sto nisam.
ali nikad o dokazima hrvatske agresije .Nikad ! Ta izreka " Kome cete vjerovati ....." je izrecena 1990 kada je JNA trebala proci kroz Listicu i zap Hercegovinu i onda preko Duvna i Suice na Kupres .Tada sam i ja vjerovao krivoustom pokvarenjaku .Nista ne vidim toliko sporno oko te recenice koju postires i danju i nocu .Ali hadje nek ti bude .Dalje , dobro mozda je halaliti pogresna rijec ali u svakom slucaju krivotvorio si i negirao hrvatsku agresiju.I naravno i ovaj put kao i uvijek do sada izbjegavas odgovor na konkretna pitanja.Gdje su tvoji postovi a ima ih 9000 .Gdje su ? Zasto ih nema pa da vidimo sta si to postirao i sta si pisao ovih godinica .Umoran sam od tebe .Puno je ljudi diglo ruke od tebe .I ja odustajem ........
User avatar
Fair Life
Posts: 14219
Joined: 02/03/2004 00:00

#21

Post by Fair Life »

Ritam & blouse wrote:...

Dalje , dobro mozda je halaliti pogresna rijec ali u svakom slucaju krivotvorio si i negirao hrvatsku agresiju.I naravno i ovaj put kao i uvijek do sada izbjegavas odgovor na konkretna pitanja.Gdje su tvoji postovi a ima ih 9000 .Gdje su ? Zasto ih nema pa da vidimo sta si to postirao i sta si pisao ovih godinica .Umoran sam od tebe .Puno je ljudi diglo ruke od tebe .I ja odustajem ........
Oooooooo... isljednik je dosao.

Nisi li malo umisljen ??
Ritam & blouse
Posts: 46
Joined: 29/03/2007 07:59

#22

Post by Ritam & blouse »

Fair Life wrote:
Ritam & blouse wrote:...

Dalje , dobro mozda je halaliti pogresna rijec ali u svakom slucaju krivotvorio si i negirao hrvatsku agresiju.I naravno i ovaj put kao i uvijek do sada izbjegavas odgovor na konkretna pitanja.Gdje su tvoji postovi a ima ih 9000 .Gdje su ? Zasto ih nema pa da vidimo sta si to postirao i sta si pisao ovih godinica .Umoran sam od tebe .Puno je ljudi diglo ruke od tebe .I ja odustajem ........
Oooooooo... isljednik je dosao.

Nisi li malo umisljen ??
Nisam ! Samo se pitam , cemu to sluzi ? Napises nesto .Laz , propaganda ....insinuacija ...i onda to pobrises .Zasto si pisao nesto ako ces to sutra pobrisati .Zasto ? Da ljudski mozak registruje dezinformaciju a oni koji primjete da se radi o dezinformaciji niti je mogu negirati niti mogu dokazati da sam ja ( F.L.) lagao i dezinformisao.Nijedan noramalan covjek ne brise hiljade svojih postova .Niti jedan .Ti spadas ocito u ljude sa posebnim namjenama dok spominjes nekakve isljednike .Kakvi tebe isljednici proganjaju ....i kakav je smisao pisati i brisati .Kakav? Zasto to radis ? Znaci da ne stojis iza onoga sto si napisao ......objasni , plllllllease
Šandor
Posts: 2383
Joined: 13/04/2005 20:26
Location: Negdje izmedju

#23

Post by Šandor »

Ritam & blouse wrote:Nisam ! Samo se pitam , cemu to sluzi ? Napises nesto .Laz , propaganda ....insinuacija ...i onda to pobrises .Zasto si pisao nesto ako ces to sutra pobrisati .Zasto ? Da ljudski mozak registruje dezinformaciju a oni koji primjete da se radi o dezinformaciji niti je mogu negirati niti mogu dokazati da sam ja ( F.L.) lagao i dezinformisao.Nijedan noramalan covjek ne brise hiljade svojih postova .Niti jedan .Ti spadas ocito u ljude sa posebnim namjenama dok spominjes nekakve isljednike .Kakvi tebe isljednici proganjaju ....i kakav je smisao pisati i brisati .Kakav? Zasto to radis ? Znaci da ne stojis iza onoga sto si napisao ......objasni , plllllllease
Može li par linkova? Ono znaš, pisao 2004. godine i editovao 5 dana kasnije....godinu dana kasnije....

Unaprijed zahvalan.

Nisi jedini koji se toga sjeća. Samo se pitam čiji si klon jer očito je da si odavno ovdje. :D
njonjica
Posts: 3972
Joined: 05/06/2006 02:45
Location: Šeher

#24

Post by njonjica »

edit
Last edited by njonjica on 03/04/2007 10:54, edited 1 time in total.
njonjica
Posts: 3972
Joined: 05/06/2006 02:45
Location: Šeher

#25

Post by njonjica »

Ritam & blouse wrote:P.S.
Ja nisam klon od Jastreba !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jastreb je 360 stepeni drukciji igrac od mene , potpuno i dijametralno suprostavljen .....
Na 360 nemoguce je biti totalno suprotstavljen....to ti je ISTI....

Haj, valjda si mislio 180........
Post Reply