''Sveučilišni'' ustanak!!!

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

''Sveučilišni'' ustanak!!!

Post by kicky » 13/03/2007 15:56

Ova bi temu vjerojatno po svom sadržaju trebalo smjestit u neku drugu rubriku, ali kako je akademski (ako se on tako može nazvati) život imanentan onom političkom (bar kod nas) onda ne vidim razloga da ova tema ne bude ''politička''. Prenosim tekst s portala --- NO LINKS ---:


Na području od Livna preko Mostara do Neuma kao i u Vitezu i Orašju gdje postoje ispostave mostarskog Sveučilišta, hrvatski studenti kao i neke nevladine organizacije iz Hercegovine najavile su masovne studentske prosvjede zbog kako se navodi u priopćenju "brutalne politizacije Sveučilišta u Mostaru"


Centralni prosvjedni skup najavljen je za petak u 14 sati ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače gdje će se javno poručiti i prozvati imenima one koji umjesto da rješavaju bitne probleme poput poboljšanja uvjeta na sveučilištu i kvaliteta nastave isti korupcijom i politikom dolaze čak i do samih doktorata.

"Tražimo momentalni i jasan odmak političara od Sveučilišta. Tražimo nezavisnost mostarskog Sveučilišta kakvu imaju sva sveučilišta u svijetu. Razumijemo da onima koji godinama žive na tuđoj grbači sline cure na usta samo pri pomisli na milijunsku donaciju iz Hrvatske ovom Sveučilištu ali gospodo taj novac namijenjen je obrazovanju" - poručuje se u priopćenju.

Ni Čovići, ni Jovići ni Ljubići, nitko nema pravo petljati se u rad ove institucije. Uostalom svoje menadžerske sposobnosti neki od njih već su pokazali na drugim primjerima što su mnogi građani već osjetili na vlastitoj koži! Mi to ne želimo osjetiti!

Na prosvjedu će se čitati stihovi Jan Palacha i Vlade Gotovca a najavljen je i dolazak gosta iznenađenja.

U Livnu je najavljen istovremeni značajniji skup na gradskom trgu dok će se studenti Zapadne Hercegovine uglavnom uputiti prema Mostaru. U proglasu je naglašeno da iza ovog ne stoji studenstki zbor budući da je taj ured odavno pod političkom upravom.

Prema procjenama MUPA HNŽ-a na prosvjedu se očekuje preko 3000 sudionika a promet će taj dan biti posebno reguliran te će zbog sigurnosti biti pojačana kontrola građana.

Ovaj tjedan inače obilježili su studentski prosvjedi širom svijeta. Najnemirniji bili su brazilski , a potom grčki, korejski i kolumbijski studenti.


...da dodam. Sjećam se da sam svojedobno čito intervju sa prof Slavicom Jukom (dekanicom ''filozofsko humanističkog'' fakulteta u Mostaru), u Večernjaku, i novinar je među ostalim pita ko je li politika umješana u rad Mostarskog Sveučilišta, a ona će na to da nije, kobiva ne dolazi u obzir, a ona istaknuti član HDZ-a. O dragog ti Alaha!


furlan
Posts: 1078
Joined: 05/11/2004 13:13
Has thanked: 1 time

Post by furlan » 13/03/2007 16:10

De nam jos reci ko stoji iza ovog saopstenja i ko to organizuje, ako nije studentski zbor, pa da vidimo imali kakve nafake.

User avatar
kicky
Posts: 991
Joined: 08/08/2004 23:14
Location: mostar

Post by kicky » 13/03/2007 19:16

Nemam pojma. To sam našo na internetu, nisam u mostaru pa nisam u toku. Mislim da nije studentski zbor jer su i oni maksimalno ispolitizirani.

Post Reply