Požar u centru za brigu o djeci bez roditelja "Duga&

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Požar u centru za brigu o djeci bez roditelja "Duga&

Post by valterbranisarajevo » 01/03/2007 09:37

Požar u centru za brigu o djeci bez roditelja "Duga”

BIHAĆ- U nedjelju 25. februara izbio je požar u centru za brigu o djeci bez roditelja "Duga", Kulen Vakuf. Štićenici doma na vrijeme su evakuirani i nitko nije ozlijeđen u požaru. Objekat doma pretrpio je veliku materijalnu štetu.

Vatrogasna jedinica Kulen Vakuf hitro je intervenirala a svi mještani Kulen Vakufa mobilizirali su se da pomognu u gašenju požara i evakuiranju djece. Na licu mjesta je bio i bihaćki gradonačelnik mr. Hamdija Lipovača koji je obećao direktoru Centra Admiru Lješčaninu pomoć u obnovi objekta.
U gašenju požara pomagao je i novi počasni građanin Bihaća Gunter Pruntle, kojeg je mr. Lipovača za ovo priznanje i predložio zbog njegove nesebične pomoći u utemeljenju i radu centra "Duga". Zajednička im je izjava - najbitnije od svega jest da su djeca sigurna, a izgradit ćemo im dom ponovo.

Na vijest o požaru koji je noć ranije izbio u zgradi Centra za brigu o djeci bez roditelja "Duga" u Kulen Vakufu i štićenike doma ostavio bez krova nad glavom gospodin Anton Meggle, inače počasni građanin Bihaća, obećao je odmah donaciju od 10 000 KM za sanaciju zgrade. Finansijsku pomoć Dugi obećao je i federalni premijer dr. Ahmet Hadžipašić.
Vijest poslala: Bihać_online, forum Bihac.org

Svi koji žele pomoći djeci bez roditelja iz centra “Duga” neka posjete web stranicu http://www.centar-duga.info/ gdje mogu dobiti dodatne informacije o načinu kako da to urade.


Post Reply