Polaganje vozačkog: Kuda se polaže u gradskim opštinama?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderator: Bobi

Post Reply
zelenooka blogerica
Posts: 85
Joined: 07/01/2007 21:28
Location: Sarajevo

#1 Polaganje vozačkog: Kuda se polaže u gradskim opštinama?

Post by zelenooka blogerica » 20/01/2007 00:04

Ja trebam polagati u Novom Sarajevu, pa me zanima osim onog dijela Hitna - Pofalici - Malta, kuda se još ide sa komisijom?

p.s. Pišite i zs druge opštine, možda nekome zatreba! :D


Ali_G
Posts: 3410
Joined: 02/03/2002 00:00
Been thanked: 14 times

#2

Post by Ali_G » 20/01/2007 01:46

Ja da se pitam, po citavom bi se gradu polagalo, nema veze koja si opstina. Poseban akcenat staviti na guzvu u saobracaju, brdske dijelove, kisu, snijeg, ako treba i vjestacki napraviti uslove :D
A dotle ce biti brdo kvazi vozaca, koji ne znaju po snijegu, mokrom, u guzvi, kroz ulicice, uz brdo...
Neki dan na parking, nema mjesta, neka cura se sprema izaci. Stanem ja, izmigolji se ona nekako s parking mjesta, ja se okrenuh, uparkira, izadjoh iz auta, predjoh pjeske nekih 30-ak metara, kad ista ta se ukljucuje na glavnu cestu :-) :-) :-)

ado-šampion
Posts: 6006
Joined: 13/07/2004 20:02
Location: Sarajevo

#3

Post by ado-šampion » 20/01/2007 21:17

Za Novi Grad, prije se kretalo s onog nazovi polignona na Vojničkom, ja mislim da se sad kreće tamo iza Avaza.
Uglavnom, kad se kretalo s Vojničkog na prvoj raskrsnici (to je ona kod garaža), ako ti kaže lijevo znači si mu u tih prvih 50-100 m pokazao da nemaš pojma i padaš sigurno, osim ako nemaš štelu, pa ti kaže lijevo da se možeš odmah vratiti na poligon. :-)
Češće kažu desno i onda ideš najćešće pravo na Alipašino ili desno na Dobrinju, koliko sam ja upoznat rijetko idu na glavnu cestu (to bi bilo lijevo na drugoj raskrsnici), a znaju odvesti i na Aerodromsko, onda si je.o ježa u leđa. :D
Što se mene tiče (odnosno što me se ticalo), mogao me odvest gdje god je htio, jer ako znaš vozit i ako si smiren položićeš gdje god te odvede. I nemojte sebe uvjeravat da su vas oborili namjerno, nikog ne obaraju namjerno, ako ste pali onda nešto nije u redu s vama a ne s komisijom.
Ja bih svima koji nisu nikad vozili preporučio da prije auto-škole na nekom poligonu nauče makar krenut i promjenit prve tri brzine bez trzaja, skrenut i slične stvari, jer ako nisi nikad sjeo za volan 35 časova garantovano nije dovoljno da budeš siguran, a to znači 90% padanje na vozačkom, jer čim komnisija vidi nesigurnost oboriće te "namjerno".

Coach_sa
Posts: 5
Joined: 19/01/2007 18:15
Contact:

#4

Post by Coach_sa » 21/01/2007 19:11

Sto se tice tih obilazaka sa komisijom to je pravo sega svaki od njih ima neku svoju taktiku ili nazovimo to stil. Ali ako ste vec na obuci trebalo bi da pitate instruktora svog kuda i kako jer je bas on zaduzen da to tebi pokaze takoder zavisi za koju kategoriju polazes. Na Novom Sarajevu su vam ulice Kolodvorska, Envera Sehovica, Marka Mrulica, Put Zivota, Hamdije Cemerlica, Lozionicka, "Glavna dzada", onaj di grbavice oko stadiona Zatim jednosmjerna ulica Kemala Kapetanovica kod sopinga to je to uglavnom

Post Reply