Nikola Špirić imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara

Post Reply
dijaliza
Posts: 301
Joined: 15/11/2006 14:12

#1 Nikola Špirić imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara

Post by dijaliza »

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo je danas, na hitnoj sjednici u Sarajevu, Nikolu Špirića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Špirićevo imenovanje je predloženo jučer u Sarajevu na pregovoru predstavnika sedam političkih stranaka s članovima Predsjedništva BiH.

Nikola Špirić je kandidat SNSD-a.
_BosanaC
Posts: 8428
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#2

Post by _BosanaC »

Ako ista od mene napravi vjernika...
dijaliza
Posts: 301
Joined: 15/11/2006 14:12

#3

Post by dijaliza »

Špirić: Veliki su izazovi pred ovom zemljom
Učinit ću sve da svaki dan građanima Bosne i Hercegovine bude bolje.
Veliki su izazovi pred ovom zemljom i ovo je vrijeme kada ću ja, barem, manje pričati, a više raditi zajedno sa svojim timom kako bismo udovoljili svim obavezama koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom u četverogodišnjem periodu, izjavio je novinarima Nikola Špirić, nakon što je danas odlukom Predsjedništva BiH imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH u narednom četverogodišnjem periodu.

Nikola Špirić je na pres-konferenciji, koja je održana nakon prve hitne sjednice Predsjedništva BiH, zahvalio predsjedavajućem i članovima Predsjedništva na ukazanom povjerenju. Naglasio je kako „ostaje kratko vrijeme da dobijemo imena za ministarska mjesta i zamjenike ministara te sačini operacionalizacija programa na bazi ciljeva koje su lideri političkih partija jučer dogovorili“.

„Nadam se da ćemo taj posao vrlo brzo uspješno završiti i izaći pred Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH s programom koji će biti okosnica našeg djelovanja u narednom periodu“, kazao je.

Istaknuo je da se, kada je u pitanju Vijeće ministara BiH, mora poštovati parlamentarna procedura, procedura provjere ministara.

„Ne treba čekati krajnji rok. Mislim da sve možemo uraditi, uz pretpostavku zajedničke maksimalne koordinacije i želje, do kraja januara, eventualno prve sedmice februara“, izjavio je Špirić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je izjavio da je Predsjedništvo BiH danas glasalo i donijelo odluku o imenovanju poštujući sve procedure predviđene zakonom poslije izbora.

„Mislim da BiH, poslije ovoga, ulazi u brzu, završnu implementaciju izbornih rezultata i da ćemo u što kraćem roku, poslije sjednice Parlamenta 11. ovog mjeseca, doći do Vijeća ministara BiH“, kazao je Radmanović.

Govoreći o programskim ciljevima koje su predstavnici sedam političkih stranaka usuglasili jučer na sastanku u Predsjedništvu BiH u Sarajevu, Radmanović je naglasio da su oni većim dijelom vrlo konkretni i jasni.

„Nije tajna da u BiH imamo razlika kada je u pitanju pogled na unutarnje uređenje BiH. Jučer smo rekli da je svih sedam političkih stranaka koje će činiti parlamentarnu većinu – za reformu Ustava. Reforma Ustava u svakoj zemlji, pa i u BiH, jeste mukotrpan posao oko kojeg treba da se usuglasimo - politički predstavnici, i kada nije zemlja ovako složena kao što je Bosna i Hercegovina. Ali velika je stvar da smo se opredijelili svi da na tome radimo“, riječi su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
_BosanaC
Posts: 8428
Joined: 16/08/2005 14:02
Location: Sarajevo
Contact:

#4

Post by _BosanaC »

dijaliza wrote: „Nije tajna da u BiH imamo razlika kada je u pitanju pogled na unutarnje uređenje BiH. Jučer smo rekli da je svih sedam političkih stranaka koje će činiti parlamentarnu većinu – za reformu Ustava. Reforma Ustava u svakoj zemlji, pa i u BiH, jeste mukotrpan posao oko kojeg treba da se usuglasimo - politički predstavnici, i kada nije zemlja ovako složena kao što je Bosna i Hercegovina. Ali velika je stvar da smo se opredijelili svi da na tome radimo“, riječi su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
Svi su za reforme - ali svako na svoj nacin. I eto teme za naprdjivanje u toku naredne cetiri godine... I opet na kraju nece biti nista...
Nancy Drew
Posts: 1926
Joined: 06/09/2006 12:43
Location: sarajevo

#5

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:47, edited 1 time in total.
User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1655
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

#6

Post by Abu FEED el-Castro »

Ma yebo ovo drzavu kako god okrenes. Špiric mi je samo mrzak sto se prosle zime zamalo nisam zabio u njegov audi 8, kad je po onom najgorem snijegu koji je bio i sve ulice led ledeni, njegov vozac lagano izasao iz kolone i ko svi sretni na moju stranu preso a kocnice naravno nula poena... nesta sam mu se tada izdero i lano on samo bleno ko tele...

Yebo Bosnu, vrijeme je da se krene!!! :D
haris ubleha
Posts: 516
Joined: 06/09/2006 11:24

#7 Re: Nikola Špirić imenovan za predsjedavajućeg Vijeća minist

Post by haris ubleha »

Bolje i Spiric nego Lagumdzija... 8)
Bechir
Posts: 97
Joined: 30/12/2006 12:46
Location: Svizzera

#8

Post by Bechir »

Jel to onaj sto se mijenja kako vjetar puse? Prvo je bio u Radikalima pa SDS-u (ili obrnuto) i onda na kraju k'o biva post'o socijaldemokrata. Prava dika od covika! :D
Grom iz vedra neba
Posts: 1485
Joined: 25/06/2006 03:05

#9

Post by Grom iz vedra neba »

Ko se nije u malom selu rodio, taj mercedes nije vozio :(
User avatar
muha_sa
Posts: 128646
Joined: 12/11/2004 23:33
Location: rajvosa

#10

Post by muha_sa »

Nikola? podoban-podoban
User avatar
pitt
Posts: 27093
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#11

Post by pitt »

muha_sa wrote:Nikola? podoban-podoban
podoban-padobran-domobran :D:D:D
zavrzlama
Posts: 10307
Joined: 15/01/2006 18:35

#12

Post by zavrzlama »

Ko kod da je predsjednik savjeta ministara ..ionako ce Amerika i EU vuci konce...Dodik gura svoje ljude u drzavne institucije misleci da ce jednog dana kad mu prahne,jednim telefonskim pozivom natjerati Spirica,Radmanovica i ostale da u interesu neke njegove politike ostave funkcije i pridruze se balvan revoluciji....samo kako stvari idu ,ti isti bi mogli lako da otkazu Dodiku povjerenje,pa da taj isti Dodik izvisi na kraju....sve zavisi sta MZ-a planira sa Kosovom i BIH....moje licno misljenje da ce Dodik biti najveci luzer od svih.....zivi bili pa vidjeli :D
User avatar
Hantraga
Posts: 3358
Joined: 19/10/2006 18:13
Location: Sent Lujis

#13

Post by Hantraga »

Nadam se da bar govori Engleski :D
Dezze
Posts: 1286
Joined: 16/06/2005 19:59

#14

Post by Dezze »

Koliko znam, covjek je dr. ekonomskih nauka, bio valjda nekad prije rata profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Cudan mi je skroz. Ali veci debil od Terzica ne moze biti. :D
Post Reply