Marija Petrović mučki izbodena nožem u svom stanu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
dijaliza
Posts: 301
Joined: 15/11/2006 14:12

#1 Marija Petrović mučki izbodena nožem u svom stanu

Post by dijaliza » 20/12/2006 13:28

Na mjestu događaja najvjerojatnije je pronađeno i oružje. Naime, pronađena su dva noža, od kojih je jedan bio slomljen, a pretpostavlja se da je jedan od njih oružje ubojstva budući da je vijećnica bila izbodena”, objasnio je naš izvor blizak policiji.VITEZ - Marija Petrović (1954.), vijećnica SDP-a u Općinskom vijeću Vitez i voditeljica poslovnice Ureda mirovinskog osiguranja Vitez, pronađena je mrtva u svom stanu te je utvrđeno da je smrt nastupila nasilno. “Jozo Petrović je u ponedjeljak navečer oko 22.35 sati prijavio da je u Ulici Petra Svačića u Vitezu u stanu pronašao mrtvu sestru Mariju Petrović. Utvrđeno je da je riječ o nasilnoj smrti, a potraga za počiniteljem je u tijeku”, izjavio je za Dnevni list Sefir Baručija, glasnogovornik Ureda načelnika MUP-a Srednjobosanske županije.

Naime, iz izvora bliskih policiji list saznaje da je ubijena vijećnica na dan ubojstva trebala imati stranački sastanak. Međutim, nakon što se na istom nije pojavila, stranačke kolege su je pokušale kontaktirati te su potom pozvali i njezinu obitelj. Također, obitelj ju je pokušavala dobiti na telefon te su, nakon što im se nije javljala, posumnjali da se nešto dogodilo i otišli u njezin stan. Tu ju je brat zatekao mrtvu. Zanimljiva je činjenica da su vrata stana, prema neslužbenim informacijama, bila zaključana te su ih morali obiti. Motiv ubojstva policiji je još uvijek nepoznat s obzirom da su Mariju Petrović, koja je inače živjela sama u stanu, svi opisali kao dobru i poštenu ženu. “Na mjestu događaja najvjerojatnije je pronađeno i oružje ubojstva. Naime, pronađena su dva noža, od kojih je jedan bio slomljen, a pretpostavlja se da je jedan od njih oružje ubojstva budući da je vijećnica bila izbodena”, objasnio je naš izvor blizak policiji.

Dnevni list neslužbeno doznaje da je vijećnica imala više uboda po tijelu te da su u stanu pronađeni i tragovi borbe. “Postojali su tragovi koji su upućivali na borbu. Jedna je vaza bila slomljena, a stvari su bile razbacane. To bi u prvi trenutak upućivalo na razbojstvo. Međutim, ništa od vrjednijih stvari iz stana nije otuđeno”, dodao je izvor lista. Na pitanje kako objašnjava zaključana vrata stana, sugovornik Dnevnog lista je kazao da je moguće da je počinitelj uzeo ključeve i zaključao stan te da postoji mogućnost da je ubijena 52-godišnjakinja poznavala ubojicu i sama mu otvorila vrata stana. “Mnogo je još neodgovorenih pitanja, ali je sigurno da način ubojstva upućuje da se ubojica iživljavao nad njom”, naglasio je sugovornik. Policija nastavlja istragu.

Svetozar Pudarić, glavni tajnik SDP-a, izjavio je da je šokiran događajem te da od policije i istražnih tijela očekuje brzo uhićenje počinitelja. “Dobro sam je poznavao i ne znam zašto bi je bilo tko ubio. Ona je bila čista dobrota, iznimno poštena i nije ulazila u konflikte”, kazao je Pudarić dodavši da je nemoguće da je pozadina ubojstva politička. “Ne mogu zamisliti motiv ovog djela i užasnut sam, tim više što je ovo nespojivo s osobom kakva je ona bila. Nemoguće je naći motiv”, naglasio je Pudarić.

20.12.2006.
Pincom.info


Politički motivirano ili ne? Vaša mišljenja?


User avatar
karanana
Posts: 38575
Joined: 26/02/2004 00:00
Has thanked: 8 times
Been thanked: 38 times

#2

Post by karanana » 20/12/2006 13:33

Sumnjam, mada nemam dovoljno informacija o njoj da kazem jeli ili nije politicki motivirano. Koliko je ona bila jaka kao politicka osoba i recimo za sta ili protiv cega je bila.

User avatar
seljak_cojek
Posts: 1044
Joined: 09/02/2006 15:31
Location: Restoran na kraju vaseljene

#3

Post by seljak_cojek » 20/12/2006 13:36

Šuška se da je ubica njen bratić, narkoman.

Kel'Thalas
Posts: 68
Joined: 17/10/2006 22:52

#4

Post by Kel'Thalas » 20/12/2006 16:23

Ubica je očigledno poznavo,sad da je narkoman,valjda bi mazno' nešto iz stana navodno ništa nije ukradeno.

Dobar slučaj za Hectora Poiroa :D

User avatar
pitt
Posts: 27120
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#5

Post by pitt » 20/12/2006 16:47

bezbeli je nase misljenje vazno. zali boze izgubljenjog zivota a treba se okaniti nagadjanje i spekuliranja dok se istraga ne zavrsi :roll:

dijaliza
Posts: 301
Joined: 15/11/2006 14:12

#6

Post by dijaliza » 21/12/2006 12:35

Ubojstvo Marije Petrović šokiralo srednju Bosnu, policija traga za ubojicomDo sada su uzete izjave od 8 svjedoka, te od 12 osoba za koje su vršene provjere alibija, a obavljeni su i razgovori s još stotinjak građana Viteza.VITEZ - Nakon ubojstva Marije Petrović, vijećnice u Općinskom vijeću Viteza, u srijedu je održana izvanrednu sjednica Vijeća na kojoj se govorilo o sigurnosnoj situaciji u toj srednjobosanskoj općini.

Prema posljednjim informacijama koje je na sjednici prezentirao zapovjednik Policijske stanice Vitez obdukcija nad tijelom pokojne Marije Petrović izvršena je i čekaju se konačni rezultati, koji bi trebali pokazati na koji je način počinjeno ovo ubojstvo koje je šokiralo sve Vitežane ali i cijelu središnju Bosnu.

U cilju otkrivanja počinitelja ovog teškog kaznenog djela, MUP Županije Središnja Bosna formirao je poseban istražni tim kome su prioritetno stavljeni na raspolaganje svi ljudski i materijalno-tehnički resursi. U istragu su uključeni i djelatnici Sektora kriminalističke policije federalnog MUP-a, rečeno je na izvanrednoj sjednici.

Na mjestu ubojstva, prema službenoj informaciji iz policije, pronađeni su određeni materijalni tragovi koji će po žurnoj proceduri biti upućeni na vještačenje. Do sada su uzete izjave od 8 svjedoka, te od 12 osoba za koje su vršene provjere alibija, a obavljeni su i razgovori s još stotinjak građana Viteza.

Kako je potvrdio policijski komesar Drago Vukoja, kroz do sada poduzete mjere i radnje, nije otkriven izvršitelj ovog kaznenog djela, a intenzivne operativne radnje i mjere se nastavljaju.

Vijećnici Općinskoga vijeća Vitez, čija je Marija Petrović bila vijećnica u više saziva, izrazili su zgražanje nad ovim brutalnim činom.

Komemorativna sjednica održava se danas u 12 sati u kino dvorani u Vitezu, a pokop o dva sata kasnije na mjesnom groblju na Rijeci.

Post Reply