Top lista sa. šalabajzera

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderator: O'zone

Post Reply
User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Top lista sa. šalabajzera

Post by PipiDugaDevetka » 29/10/2006 10:42

@Skajdajver wrote:Majstor Ibro - plinski bojleri, 061 255 523.


LAV U SJENI wrote:"Dr" Suad Kovačević.


Dodati na listu sa. šalabajzera sve koji su vas prevarili pri gradnji, renoviranju, popravci automobila, u trgovini,...i slično.

Preporuka: Dodati i "spasioce" koji su sve popravili na listu non-šalabajzera!
Last edited by PipiDugaDevetka on 29/10/2006 11:14, edited 1 time in total.


shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 29/10/2006 11:00

Kod mene u mahali pojavio se neki lik masaze, ispravljanje kicme ovo ono sve radi lik, ne znam tacno odakle broj ja mislim neke novine. Uglavnom stariju zenu je masirao i zena je ostala nepokretna, naravno ne javlja se na mob, kuci nije ni dao. Adresa tacna mu se ne zna. Samo da skrenem paznju, izbjegavajte kikiriki fizioterapeute.

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka » 29/10/2006 11:06

ENTER-DIGITAL-prevara; @mala_i wrote:znaci,pokusacu da vam napisem sta mi se danas desilo a da pritom ne predjem neke granice pristojnosti neadekvatnim rjecnikom.mada znam da ce biti tesko.
uglavnom,dobila sam mobitel sony ericsson w300i u vip paketu i juce sam ga ostavila na dekodiranju u gorepomenutoj radnji.rekli su da u subotu tj.danas trebaju dobiti program kojim ce dekodirati telefon i da ce me potom nazvati.dan je prolazio a oni nisu zvali.buduci da sutra putujem,a nisam imala njihov broj telefona,rekoh da odem i vidim jesu li ista uradili,ako nisu da pokupim telefon i donesem im ga kad se vratim s puta.lik kojem sam dala telefon pokazivao je nesto nekim strancima,a za pultom je sjedio drugi.kada sam upitala za dekodiranje obratio se ovom drugom:jesi li dekodirao onaj telefon?ovaj je odgovorio:nisam,na sto je ovaj smutio nesto u stilu kako nisu stigli.ja,budala uzmem telefon i jos ih upitah koliko ce kostati dekodiranje kad ga ponovo donesem,za nekih desetak dana.on mi odgovori 20 KM(oooooo,kako me samo mogao gledat u oci,pitam se!)i ljubazno se pozdravismo.
ne lezi vraze,dodjoh kuci i da upalim taj telefon-nista.rekoh da nije prazan,uzeh punjac i opet-nista.
krenuh ja u villu park u komsiluku i covjek mi objasni da je onaj koristio neki neodgovarajuci program za dekodiranje i tako ga "ubio".jos mi je rekao da se u takvim slucajevima obicno daje novi telefon.poslije bajrama ce se znati moze li se telefon popraviti ili ne.
one likove s bravadziluka(preko puta buregdzinice bosna) ciji sam broj telefona u medjuvremenu saznala nisam dobila na telefon.sutra putujem i necu moci da odem do njih (mozda je i bolje tako).
zar stvarno neko moze biti tako pokvaren?zar stvarno neko moze pomisliti da ce ovako nesto proci?vise nije ni stvar telefona,stvar je laganja u oci i nepreuzimanja odgovornosti za svoje postupke.
znam svoj put kojim cu se obracunati s ovim prevarantima,samo zelim da vas upozorim kako se nesto slicno ne bi sutra desilo nekom od vas.

Agencija Nekretnine Pelak-agencija za prevare:@Vrbaslija-BL wrote:Molim vas imam jedan problem, pa sam htio da vas pitam za savjet posto ja ne zivim u Sarajevu, zivim u USA...

Bio sam ljetos dolazio na odmor u Bosnu. Iz Banjaluke sam inace ali imam rodbine u Sarajevu pa navratim i u Sarajevo svaki put. Dok sam bio dole u Sarajevu svidio mi se jedan stan i odlucio sam da ga kupim. Non stop se shlepam kod nekoga od familije kad dodjem u Sarajevo i odlucio sam sebi kupiti stan. Stan sam bio nasao preko Agencije Pelak u Zagrebackoj ulici (Kovacici).

Stan su mi pokazali agenti iz ove agencije i odmah mi se svidio. Tu je bila i zena koja je bila vlasnica stana i ja sam joj odmah rekao da mi se stan svidio i da cu ga ja kupiti. Medjutim agentica iz agencije mi je tada rekla da ja nemam sa vlasnicom stana direktno nista, i da sve mora ici direktno preko vlasnice agencije gospodje Mirhe Pelak. Da se sa vlasnicom agencije moram sve dogovoriti i u vezi cijene i sve ostalo u vezi papira.

Otisli smo u agenciju i ja sam direktno sa gospodjom Mirhom Pelak napravio predugovor, dao 5,000 dolara kapare za stan i dogovorio da ostatak novca (oko 70,000 dolara) isplatim u roku od 2 mjeseca.

Vratio sam se u Ameriku, i poslao sam ostatak novca u Bosnu preko Reiffeisen Banke. Ispostovao sam rok isplate prije dogovorenog vremena, medjutim kad sam kontaktirao Agenciju Pelak oko konacne isplate novca gospodja Mirha Pelak mi je rekla da je stan prodat nekome drugom.

Ja sam trazio da mi onda vrate kaparu koju sam dao medjutim poceli su me levatiti i oko toga. Valjda znaju da sam ja u Americi sada, nemogu dolaziti u Bosnu jer radim, i sada izbjegavaju da mi vrate novac koji mi duguju od kapare.

Nemogu jednostavno da vjerujem kakvi su lopovi i kakav je to otvoreni lopovluk. To je cista prevara. Pogotovo me iznenadjuje to od nekoga ko se u Sarajevu smatra jednom od vodjecih agencija za nekretnine.

Molim vas za pomoc i savjet. Sta da radim? Da li ja imam ikakva prava, i da li ja mogu tu Agenciju Pelak nekim legalnim putem ganjati? Da li postoji neka institucija u Sarajevu kojoj bi se ja mogao obratiti u vezi ovog problema.

Nemogu jednostavno sebi da dodjem da se gospodja Mirha Pelak i Agencija Pelak bavi takvim otvorenim lopovlukom i prevarom. Molim vas za savjet ili za pomoc. Unaprijed hvala!
Last edited by PipiDugaDevetka on 29/10/2006 11:11, edited 2 times in total.

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 29/10/2006 11:08

Beton tema, sticky obavezan. :-D

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka » 29/10/2006 11:21

Upravitelj koji održava zajedničke dijelove moje zgradu je firma "Famos-gradnja".
UPOZORENJE, to su šalabajzeri!

Kablovska tv ASK Ilidža mi obećali da će do januara biti moguć pristup internetu putem njihovog kabla (vazdušni kablovi). Nakon što je januar 2006. prošao, otkazao sam i njihovu tv, a njihovom internetu se ne nadam. Šalabajzeri!

Kupovao sam putem kućne dostave organik hranu firme ECON, koja ima OK tezgu na pijaci Grbavica. Na flajeru nemaju slogan da se NE radi o GM hrani što me navelo da ih zamolim da mi pokažu potvrdu Polj. instituta Butmir da se NE RADI O GM hrani. Nisu mi pokazali takvu potvrdu, ništa mi nisu odgovorili, a bio sam dobitnik njihove nagradne igre. Pravila certifikacije uzgoja organske hrane isključuju mogućnost da se GM hrana prodaje pod ORGANIK. Dakle, radi se o prevari kupaca. ECON, šalabajzeri!

User avatar
repeater
Posts: 1636
Joined: 04/07/2005 04:59
Location: Yoknapatawpha County
Contact:

Post by repeater » 30/10/2006 20:17

PipiDugaDevetka wrote:ECON, šalabajzeri!


cuj !?

User avatar
pitt
Posts: 27121
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

Post by pitt » 30/10/2006 20:21

Internet preko telepatije :D

Post Reply