Hapšenje R.M. je pitanje dana. Godinama!

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Hapšenje R.M. je pitanje dana. Godinama!

Post by PipiDugaDevetka » 14/10/2006 06:56

http://www.oslobodjenje.ba wrote:Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević tvrdi
Piše: B. BOŠKOV
13/10/2006

Hapšenje Mladića je pitanje dana

(Od našeg stalnog dopisnika)

BEOGRAD - “Pitanje je dana kada će biti uhapšen haški bjegunac Ratko Mladić”, uvjeren je, kako se izrazio u beogradskim medijima, specijalni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je i na čelu tima koji traga za nekadašnjim ratnim komandantom Vojske Republike Srpske.

Ova procjena, kako je Vukčević objasnio, počiva na dva temelja: “locirana je mreža pomagača” i “zaista postoji politička volja da se Mladić i ostali haški bjegunci lociraju, uhapse i predaju Tribunalu”.

No, glavna poteškoća je utvrditi gdje se nalazi Mladić, jer “mrežu oko njega čine izuzetni profesionalci koji predstavljaju dobro organizovanu grupu”. Upitan da li tu mrežu čine pripadnici vojske, Vukčević je odgovorio da “nije moguće utvrditi ko su oni”, a na pitanje koji su konkretni rezultati tima koji predvodi, odgovorio je: “Ne mogu kazati šta smo sve do sada uradili, jer bi to bilo otkrivanje operativnih podataka, ali uradili smo maksimalno. Locirali smo mrežu pomagača i inicirali da oni pređu u našu nadležnost.”

Tužilac Vukčević smatra da nije bilo potrebno isključiti javnost iz suđenja Mladićevim jatacima, jer oni više ne mogu ometati istragu, pošto su, prema njegovom uvjerenju, zastarjele sve informacije kojima raspolažu, odnosno, kako je rekao, put do Mladića ne vodi preko tih jataka.

Kada je riječ o Radovanu Karadžiću, tužilac Vukčević je prilično kategoričan. Tvrdi da na osnovu saznanja Karadžić nije u Srbiji.

Hapšenje Mladića je pitanje dana. Godinama!


Helem
Posts: 1386
Joined: 05/07/2006 06:12
Location: za kompjuterom

Post by Helem » 14/10/2006 07:59

Razvucite im pamet.
A nema se sta razvuci,pamet nije zvaka.
Razmrskana pamet i pohovani mozgovi.

Post Reply