Šovinista na čelu NFSBiH - Jelić

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
vatana
Posts: 547
Joined: 25/04/2006 15:32
Location: Pejton
Contact:

Šovinista na čelu NFSBiH - Jelić

Post by vatana » 11/09/2006 11:04

Nakon poraza od Mađarske, selektor Blaž Slišković želi otići, a reprezentaciji koja, prema mišljenju mnogih stručnjaka, ima snažan potencijal prijeti rasulo i povratak u crne godine kada smo bili rame uz rame s minornim evropskim selekcijama.

Da ne stane na tome, potrudio se i vođa Nogometnog saveza BiH, srpski političar i iskusni demagog Milan Jelić.
Kandidat za predsjednika Republike Srpske, govoreći na sraman način o reprezentaciji BiH - ekipi koja strukturom i zajedništvom odslikava ideal evropskog identiteta naše zemlje kakav se u nekim drugim sferama života teško može dostići, pokušao je osvojiti još koji jeftini poen u predizbornoj kampanji u svom entitetu.

Jelićeve šovinističke izjave o navodnoj netrpeljivosti prema Srbima i Hrvatima u Sarajevu i u mladoj reprezentaciji - odskočnoj dasci njegovom ne baš toliko talentiranom sinu dok se nije prodao u Njemačkoj - oličenje su zla koje je ne tako davno poharalo ovu zemlju.

I sve to u trenucima kada Svjetska i Evropska fudbalska federacija uprežu sve snage da zlo rasizma, nacionalizma i šovinizma iskorijene s terena. Politici, a naročito onoj koja propagira mržnju, šovinizam i nacionalnu netrpeljivost, nije mjesto u fudbalu. UEFA i FIFA davno su to rekle, ali Jelić, koji ne pripada sportu, veæ neèemu protiv čega se sport bori, ne haje za to.

Ako se takvi ljudi koji vladaju našim fudbalom budu pitali, reprezentacije neæe niti biti, a sve ono što je Slišković gradio godinama srušit će se kao kula od karata.

Ipak, nije baš sve toliko crno. Oglašavanje Sergeja Barbareza, u kojem je kapiten reprezentacije i najvoljenija ličnost iskrenih bh. patriota pozvao na jedinstvo i borbu za boje države bez obzira na to ko bio i kako se zvao selektor, predstavlja nadu da ipak ima onih koji ne misle kao Jelić i kojima su grb na dresu i srce koje kuca ispod njega važniji od svega.

Stiče se utisak da su našim reprezentativcima poljuljanog morala trebale upravo takve riječi koje još jednom potvrđuju Barbarezovu želju da kao lider i prvo ime tima očuva ponos nacionalne selekcije. Očito, to nema ko drugi uraditi.

Jelić nije ni prisustvovao utakmici BiH - Mađarska, jer je zeuzet izbornom kampanjom u Četnitetu, a prisustvovao je utakmici Borac - C.Zvezda.

Imamo predjednika saveza koji ne dolazi na utakmice repke, halo!

BHF


Kong
Posts: 36
Joined: 28/09/2003 00:00

Re: Šovinista na čelu NFSBiH - Jelić

Post by Kong » 11/09/2006 12:15

vatana wrote:... a reprezentaciji koja, prema mišljenju mnogih stručnjakaMa kojih stručnjaka? BH reprezentacija ima par dobrih pojedinaca , a većina tih dobrih je odavno na zalasku karijere. Većina reprezentativaca nema neku ozbiljniju kvalitetu.

Maksimum reprezentacije BiH je zajebat nekog od favorita u grupi , a za nešto više apsolutno nemaju ni znanja , ni muda. To se kristalno jasno vidjelo protiv Mađara.

Dobili su grupu koju su poželjet mogli , sigurno najlakšu u ovim kalifikacijama , i dok su prvi put došli u poziciju da budu u ulozi favorita - pukli su. Kao što su pukli u odlučujućim utakmicama protiv Danaca i Srba.

BH reprezentacija je druga liga europskog nogometa. Koliko god se to nekom sviđalo ili ne.

A tu će i ostati još duuuuugo vremena. Sve dok sport vodi banda.
Kakva država , takva reprezentacija.

User avatar
Edin H.
Posts: 38267
Joined: 08/10/2004 22:36
Location: Tirana
Has thanked: 12 times
Been thanked: 1 time

Post by Edin H. » 11/09/2006 12:44

Jelic je samo zloupotrijebio i iskoristio bezobrazno i idotsko navijanje jednog dijela navijaca "Baka ustaso" za svoju predizbornu kampanju.

_master_
Posts: 30
Joined: 20/12/2005 00:25

Post by _master_ » 11/09/2006 19:53

pa pazite ljudi,

to sto je jelic predsjednik, nije slucajnost, sto znaci da mu je neko od nasih iz federacie dozvolio to, sto opet znaci da su oni svi isto smece!

repka nam ima potencijala da ode na prvenstvo ali tu se javlja "unutrasnji nepijatelj i domaci izdajnici" koji za sitne pare prave rasulo u reprezentaciji-..

cpt.picard
Posts: 270
Joined: 19/03/2005 20:33
Location: U.S.S. Sarajevo

Post by cpt.picard » 11/09/2006 20:04

Jelicu ne igra sin 1 od 15 utakmica i odmah mi nacionalisti :shock: Ma odjebite u skokovima!

User avatar
Edin H.
Posts: 38267
Joined: 08/10/2004 22:36
Location: Tirana
Has thanked: 12 times
Been thanked: 1 time

Post by Edin H. » 11/09/2006 20:26

Hajde da i ovdje postavim ovu vijest:

Danas je u Tesliću održan sastanak Predsjedništva NS/FS BiH na kojem je pripremljena sjednica Izvršnog odbora za 19.09.2006. i na kojoj se između ostalog raspravljalo o ostavkama Ahmeda Pašalića i Blaža Sliškovića na mjesta direktora reprezentativnih selekcija i selektora „A“ reprezentacije BiH.

Predsjedništvao nije prihvatilo ostavke i jednoglasno daje punu podršku Ahmedu Pašalići i Blažu Sliškoviću u vršenju njihovih funkcija uz odluku da se energično poduzmu sve mjere u suzbijanju negativnih pojava koje su dovele do podnošenja ostavke. Stav Predsjedništva je da je reprezentacija BiH do sada imala optimalne uslove za rad kao što imaju najbolje evropske selekcije i treba odvojiti teren od dešavanja van terena i van sporta.

Predsjedništvo NS/FS BiH sugeriše Izvršnom odboru da postupi u skladu sa zaključcima Predsjedništva imajući u vidu konstataciju da se kontinuirano vrše opstrukcijeod strane raznih neformalnih grupa iz i izvan Saveza koje imaju za cilj rušenje ne samo pojedinaca već i NS/FS BiH u cjelini.

Imajući u vidu činjenicu da je kvalifikacioni ciklus upravo počeo i da su šanse za plasman na EP i dalje realne Predsjedništvo zaključuje da bi bilo krajnje rizično u ovom trenutku vršiti bilo kakve promjene. Takođe jasno se naglašava da se članovi Skupštine NS/FS BiH, članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH, članovi Predsjedništva ne mogu mjenjati u naredne četiri godine vaninstitucionalnim metodama kojima pojedinci to pokušavaju.

Predsjedništvo je danas utvrdilo i termin sjednice Izvršnog odbora i ona će biti održana 19. septembra u 10 sati u Sarajevu.

Na dnevnom redu će se između ostalog naći:

Izvještaj sa utakmica „A“ reprezentacije BiH - Francuska, Malta - BiH i BiH - Mađarska i utakmica „U-21“ Hrvatska - BiH, BiH - Armenija i Norveška - BiH.

Informacija o prijedlogu za održavanje sastanka u Cirihu u vezi sa usaglašavanjem Statuta NS/FS BiH sa statutima FIFA-e i UEFA-e;

Verifikacija odluka Predsjedništva o izboru Komisija Izvršnog odbora i liste službenih lica Premijer lige.

preneseno sa oficijelne stranice NFSBiH


Bolje izgleda da su pustili maloga da igra.

Vidi sada farse :x :x :x

ZEKI-RIKI
Posts: 128
Joined: 07/04/2006 02:43
Location: Sarajevo/Mejtas

ostavke

Post by ZEKI-RIKI » 11/09/2006 20:45

-Ovo danas odluceno u Teslicu a tice se reprezentacije je OCEKIVANO,ali je pitanje sta ako i od te odluke ne bude nista.Sliskovic je djelovao odlucno,Pasalic bi se ko predomislio....Pravo je malo vremena do Moldavije,a i nema nekakvog velikog interesovanja da nas neko preuzme a kvalifikacije vec pocele...
- Ako Baka stvarno ne zeli,onda moj glas za Mesu Bazdarevica jer je nekako jedini ostavio mogucnost da se moze razgovarati.....
Pozdrav sa Mejtasa

water
Posts: 1133
Joined: 04/12/2004 02:46

Post by water » 11/09/2006 20:48

svi za mesu

Post Reply