Slišković i Pašalić nisu podnijeli ostavke, NS šuti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Locked
User avatar
Murat Sabanovic
Posts: 5313
Joined: 18/01/2005 20:55

Slišković i Pašalić nisu podnijeli ostavke, NS šuti

Post by Murat Sabanovic » 09/09/2006 21:18

Slišković i Pašalić nisu podnijeli ostavke, NS šuti

Iako se Izvršni odbor već trebao sastati povodom otkaza koje su u usmenoj formi objavili Slišković i Pašalić, to se još nije desilo.

Očigledno je da Nogometni savez toliko i ne interesuje trenutno stanje u reprezentaciji te je njegovim čelnicima nebitno ko će a ko neće biti selektor. Najviše ispaštaju nogometaši, koji naredni susret (protiv Moldavije 7. oktobra) čekaju bez selektora.

- Ostali smo zatečeni. Ukoliko bude usvojena ostavka selektora, doći ćemo u situaciju da selektora moramo izabrati vrlo brzo, već danas. Ostavke se moraju podnijeti pismenim putem i mora ih usvojiti Izvršni odbor. Pošto sjednicu Izvršnog odbora zakazuje predsjednik NSBiH, nejasno je kada će se to dogoditi. Sa predsjednikom Jelićem se nisam čuo dugo, a nije ga bilo na posljednje dvije utakmice.
Od momenta zakazivanja, sjednica se može održati u roku od sedam dana. Međutim, od Izborne skupštine do danas nismo održali nijednu sjednicu Predsjedništva niti Izvršnog odbora. Kada ćemo, ne znam - rekao je Dominković.

Generalni sekretar NSBiH Munib Ušanović kaže da u Savez još nisu stigle pismene ostavke Sliškovića i Pašalića.
- Nema ništa zvanično. Ako ostavke stignu, proslijedit ću ih Predsjedništvu i Izvršnom odboru Saveza. Zasad je sve samo najavljeno - rekao je Ušanović.Napominjemo da su Blaž Slišković i Ahmed Pašalić nakon utakmice protiv Mađarske na Bilinom polju (1:3) na konferenciji za novinare podnijeli ostavku, koja ni do ovog trenutka nije ozvaničena od strane Nogometnog/fudbalskog saveza, a domaći mediji već špekuliraju o mogućim novim kandidatima za ove funkcije.
-----------------------------------------------------
jebo te ,u opste me nebi zacudilo kada bi se ova dvojica vratila


User avatar
pape
Posts: 6845
Joined: 21/08/2003 00:00
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape » 09/09/2006 21:22

Murate, ... ima tema gdje se govori o ostavkama, ... http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=28355, .... ovu zatvaramo.

Locked