Rapidshare - šta, kako i gdje ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

La_Forge
Posts: 645
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Sarajevo

Rapidshare - šta, kako i gdje ?

Post by La_Forge » 13/08/2006 11:34

Sa rapidshare-om se srećem uglavnom preko silnoih linkova koje raja postave kad uploaduju nešto .,..


postoji li mogućnost da se pretraže serveri na kojima stoje ti uploadi... i da se naravno skida ...

:-?


shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 13/08/2006 11:42

U tome je bit rapidsharea :-D Legalno nema nacina pretrage rapidshare fajlova, mada na netu postoje neki krekovi, nisam probao.

legendo_moja
Posts: 440
Joined: 24/07/2006 15:37

Post by legendo_moja » 13/08/2006 11:51


Pearl
Posts: 3405
Joined: 26/01/2006 15:08
Location: www.dobro.ba

Re: Rapidshare - šta, kako i gdje ?

Post by Pearl » 13/08/2006 12:34

La_Forge wrote:Sa rapidshare-om se srećem uglavnom preko silnoih linkova koje raja postave kad uploaduju nešto .,..


postoji li mogućnost da se pretraže serveri na kojima stoje ti uploadi... i da se naravno skida ...

:-?


preko google-a mozes pretrazivati sa
<trazeni pojam> + rapidshare.de

ja na taj nacin u 90% slucajeva nadjem ono sto trazim :D

La_Forge
Posts: 645
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Sarajevo

Post by La_Forge » 13/08/2006 17:55

bravo raja ... hvala na savjetima ..

User avatar
giga
Posts: 430
Joined: 14/10/2002 00:00

Post by giga » 03/09/2006 23:18

mozes koristiti i RapGet program (verzija 1.11) za download

napravi se skriptica za rekonekciju na BIHnet nakon zavrsenog downloada + pauza od 5 minuta

pa tako mozes skidati fajlove bez problema i bez ogranicenja (doduse, jedan po jedan)

La_Forge
Posts: 645
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Sarajevo

Post by La_Forge » 04/09/2006 02:04

eo skinuo sam ovo .. ali nema opcije pretrage fajlova ...
kako da nadjem nešto što bi eventualno skinuo sa Rapid sharea ?

ovdje imaš samo opciju paste već poznatog linka ... ?

User avatar
Abu FEED el-Castro
Posts: 1662
Joined: 19/04/2006 11:41
Location: BH Teheran

Post by Abu FEED el-Castro » 08/09/2006 22:14

Ma sto ce ti rapid, kad imas isti, zapravo jos mnogo bolji gdje mozes komotno pretrazivati i onda skidati po volji, sve sto postoji (dobro sad, manje-vise) tamo postoji... U Torrent!!!

debela
Posts: 3219
Joined: 02/07/2002 00:00

Post by debela » 08/09/2006 22:17

dobri su torenti ali znaju peglati. zaglavi down danima ako ode tamo neko od koga skidas.

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

Post by spongebob » 22/09/2006 19:10

za one sa staticnim ip adresama (mozda je bilo ovdje ali sam propustio) : morate pocistiti cookies, prekinut internet-konekciju i ponovo se prikopcat, jer dobijate novi IP. Inace se mora cekati preko sat vremena dok steknete mogucnost da skinete novi file, zato sto server zapamti vas ip.

underground
Posts: 383
Joined: 12/07/2006 00:29

Post by underground » 22/09/2006 19:33

Zato postoji program koji se zove HideIP Platinum :

Preuzmi:
http://www.hide-ip-soft.com/download/hideippla.exe

Dodatak:
2BA1056B1A10559F

ili

http://softex.meganet.lt/FIX/09.sep-1/H ... atinum.rar

debela
Posts: 3219
Joined: 02/07/2002 00:00

Post by debela » 22/09/2006 19:37

za sta je ovaj program?

underground
Posts: 383
Joined: 12/07/2006 00:29

Post by underground » 22/09/2006 19:39

debela wrote:za sta je ovaj program?


To je program koji ti promijeni adresu u browseru, odnosno postavi proxy, tako da si ti za rapidshare iz neke desete zemlje...primjer Kine...tako da ne moras cekati... :)

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

Post by spongebob » 22/09/2006 19:41

underground wrote:Zato postoji program koji se zove HideIP Platinum :

Preuzmi:
http://www.hide-ip-soft.com/download/hideippla.exe

Dodatak:
2BA1056B1A10559F

ili

http://softex.meganet.lt/FIX/09.sep-1/H ... atinum.rar


evo bas cu ga probat

@debela

kako sam ja skonto, za prikrivanje ip-a. dakle, ako skines neki file sa rapideshare mozes odmah skidat drugi, jer ti program pribavlja novi ip. moj je sad iz juzne koreje (tako mi je javio ip-client)

debela
Posts: 3219
Joined: 02/07/2002 00:00

Post by debela » 22/09/2006 19:42

joj mene, fino pise hideip :D hvala

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

Post by spongebob » 22/09/2006 19:50

eto meni nece

moram cekati ponovo 67 minuta :-?

underground
Posts: 383
Joined: 12/07/2006 00:29

Post by underground » 22/09/2006 19:51

spongebob wrote:eto meni nece

moram cekati ponovo 67 minuta :-?


Mora da koristis Firefox ili neki drugi browser. Koristi Internet Explorer. Radi provjereno. :)

A pokusaj da ponovo promijenis proxy. Dosta se cesto desava da je taj proxy na kojem si ti...vec neko nesto skinuo. Moras biti malo uporniji. :)

underground
Posts: 383
Joined: 12/07/2006 00:29

Post by underground » 22/09/2006 19:52

I jos nesto. Kad promijenis proxy moras da iskljucis sve browsere i ponovo ih pokrenuti. Tako jedino proxy moze postaviti sebe.

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

Post by spongebob » 22/09/2006 19:52

underground wrote:
spongebob wrote:eto meni nece

moram cekati ponovo 67 minuta :-?


Mora da koristis Firefox ili neki drugi browser. Koristi Internet Explorer. Radi provjereno. :)

A pokusaj da ponovo promijenis proxy. Dosta se cesto desava da je taj proxy na kojem si ti...vec neko nesto skinuo. Moras biti malo uporniji. :)


da, koristim Firefox.
haj da probam sa IE ;)

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

Post by spongebob » 22/09/2006 19:56

IE mi vise ne radi nikako, jebo te ovaj program :D

underground
Posts: 383
Joined: 12/07/2006 00:29

Post by underground » 22/09/2006 19:57

spongebob wrote:IE mi vise ne radi nikako, jebo te ovaj program :D


Sigurno nece da otvara stranice. Promijeni proxy jer ti taj ne valja. :)

Desni klik dole u tray baru kod sata...i idi na Change proxy...i restartuj IE...

User avatar
Lace
Posts: 8156
Joined: 11/04/2002 00:00
Location: Sarajevo

Post by Lace » 22/09/2006 20:01

underground wrote:
spongebob wrote:IE mi vise ne radi nikako, jebo te ovaj program :D


Sigurno nece da otvara stranice. Promijeni proxy jer ti taj ne valja. :)

Desni klik dole u tray baru kod sata...i idi na Change proxy...i restartuj IE...


a ti upali msn...ili ga instaliraj ako nema ...pa dokle vise ovako :D

underground
Posts: 383
Joined: 12/07/2006 00:29

Post by underground » 22/09/2006 20:03

Evo sad cu pokusati...jer se pravim da radim... :-) :D

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

Post by spongebob » 22/09/2006 20:04

underground wrote:
spongebob wrote:IE mi vise ne radi nikako, jebo te ovaj program :D


Sigurno nece da otvara stranice. Promijeni proxy jer ti taj ne valja. :)

Desni klik dole u tray baru kod sata...i idi na Change proxy...i restartuj IE...


GDJE :-?

isao sam na ikonu hide-ip, ali mi ne daje mogucnost da promijenim IP.

spongebob
Posts: 1101
Joined: 05/10/2005 17:43
Location: Bikini Bottom

Post by spongebob » 22/09/2006 20:07

hvala tebi na ovom preporucenom programu, ali cini vise stete nego koristi. Lakse je ovo sto sam opisao i funkcionise bez da sjebava postojece programe na kompiju.

Post Reply