Užas - Nacisti ponovo ubili Anu Frank !

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Užas - Nacisti ponovo ubili Anu Frank !

Post by valterbranisarajevo » 05/07/2006 21:08

Neonacisti spalili „Dnevnik Ane Frank“ :(


Neonacisti iz Magdeburga knjigom igrali nogomet, a spaljivanje popratili nacistickim pjesmama.


Bielefeld – Desno-ekstremisticni provokatori su na livadi sela Pretzin u Istočnoj Njemačkoj, pred stotinjak okupljenih mještana i gostiju, iscenirali plesnu zabavu pod nazivom Ljetna vatra, potpuno u duhu sličnom dogadjaju iz daleke 1933 godine, te spalili Dnevnik Ane Frank, koja je više od obične knjige, kao i američku zastavu.

Direktor Anne Frank-centra u Berlinu Andreas Heppener poručio je kako se radio o nečuvenom postupku i najavljuje podnošenje oficijelnog zahtjeva za pokretanje istrage.

Sve se zbilo 24. juna, a o tom događaju sada bruji cijela Njemačka. Uwe Hormburg, državni tužitelj već 20 godina, za Tagesspiegl je kazao:

„Ne sjećam se da sam takvo što da sada doživio“.

Dnevnik tragične židovske djevojčice, koja se godinama uzaludno skrivala u Amsterdamu od Hitlerovih zlotvora jer su je, kao što je znano, pronašli, pa potom umorili u koncentracijskom logoru Bergen-belsen, ima za mnoge ljude simboličko značenje.
Ovovremeni nacisti t.j. neonacisti iz Magdeburga su, pak, prije nego što su spalili ovu knjigu, njome igrali nogomet, izvjestio je u međuvremenu i list Magdeburger Volksstime, a njeno spaljivanje su popratili urlanjem, odnosno pjevanjem nacističkih pjesama.

Ministar unutarnjih poslova u ovoj njemačkoj istočnoj pokrajini Holger Hoevelmann (SPD) je spaljivanje Dnevnika Anne Frank nazvao „napadom na ljudsku kulturu „ , što je u redu, ali i to je post festum reakcija.

Predsjedništvo ljevice u ovoj pokrajini je izdalo,pak, priopćenje za javnost, u kojem se govori „ o ozbiljnom znaku ugrožavanja civilnog društva u našoj zemlji.


Oslobođenje 5.7.2006.

Nemam riječi, ali smogao sam snage da osudim ! :(


User avatar
Edin H.
Posts: 38285
Joined: 08/10/2004 22:36
Location: Tirana
Has thanked: 19 times
Been thanked: 6 times

Post by Edin H. » 05/07/2006 21:17

Seljaci su im, uostalom kao i kod nas skloni ekstremnim idejama.

mr__bosnjak
Posts: 2891
Joined: 01/06/2005 12:52
Location: Svedska

Post by mr__bosnjak » 05/07/2006 22:24

:( :(

lalemali
Posts: 169
Joined: 03/07/2006 13:31

Post by lalemali » 05/07/2006 23:26

ko vas jebe zastitnici čifuta. bolje bi vam bilo da ne naglabate o stvarima koje ne razumijete. nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala. mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince. vi tupi bosancerosi!

Jastreb35
Posts: 1222
Joined: 31/05/2006 22:59

Post by Jastreb35 » 05/07/2006 23:55

nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala


Genijalac, tema nije autenticnost knjige nego mrznja kao drustvena bolest. Jevrejska patnja pod nacistima nije nista manje vazna od patnje Palestinaca. Likovanje cetnika nad masovnim likvidacijama Bosnjaka Podrinja ili zluradost vezana za egzodus krajiskih Srba, sve je to bolest koju drustvo treba zakonskim regulativama zgaziti. Tvoje eventualno spaljivanje recimo knjige o djeci s kolodvora Zo, jeste manifestacija tvog stava o djeci kojoj u normalnim okolnostima drzava treba pomoci. Tvoje orgijanje u tom slucaju ne umanjuje patnju adolescenata, nego istu relativizira. Samo zato sto tvoja maloljetna sestra ne spava po peronima, nego sestra nekog drugog.

neko iz mase
Posts: 2019
Joined: 29/12/2004 21:18

Post by neko iz mase » 05/07/2006 23:58

a sto mu se nagovori

ragib
Posts: 1480
Joined: 03/05/2002 00:00
Contact:

Post by ragib » 06/07/2006 00:04

lalemali wrote:ko vas jebe zastitnici čifuta. bolje bi vam bilo da ne naglabate o stvarima koje ne razumijete. nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala. mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince. vi tupi bosancerosi!

Tacno je da se izrael ponaša danas prema palestincima kao što se ponašao hitler prema jevrejima, ali to ne znači da treba prešutiti ovaj zločin.

User avatar
Saian
Posts: 14650
Joined: 08/04/2004 21:50
Been thanked: 1 time

Post by Saian » 06/07/2006 00:10

lalemali wrote:ko vas jebe zastitnici čifuta. bolje bi vam bilo da ne naglabate o stvarima koje ne razumijete. nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala. mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince. vi tupi bosancerosi!


terapizirati :-) :D

User avatar
Sinapsa
Posts: 840
Joined: 01/06/2004 18:28

Post by Sinapsa » 06/07/2006 00:13

lalemali wrote:ko vas jebe zastitnici čifuta. bolje bi vam bilo da ne naglabate o stvarima koje ne razumijete. nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala. mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince. vi tupi bosancerosi!


Pa, mozda i ti ne postojis... pametni bosancherosu !!!

murti439
Posts: 193
Joined: 09/09/2005 21:13

Post by murti439 » 06/07/2006 00:55

Nek' je nama ovakvih kao ovaj gore (što tvrdi da A. Frank nije postojala, da ne bude zabune), daleko ćemo mi s njim dogurati... Ima na blic.net-u jedan četo koji u potpisu priziva istrijebljenje crnaca i Židova - mogu vas ja spojiti, pa eglenišite do mile volje, siguran sam da ćete imati o čemu...

To je ona Bushova: ili si za/sa ili si protiv... Bistro...

clan2
Posts: 123
Joined: 14/06/2006 02:19

Post by clan2 » 06/07/2006 01:30

Slijedom današnje izjave Velibora Ostojića u Hagu da "u RS u ljeto 1992. nije bilo logora za nesrbe", a da je u Omarskoj bio "zbjeg stanovništva"

I GOEBELS BI SE ZACRVENIO!

Bedrudin GUŠIĆ


--------------------------------------------------------------------------------Možda izgleda da se u posljednje vrijeme previše oglašavam komentirajući dnevne događaje na bh. i ex-jugoslavenskoj političkoj sceni te da sam "svakom loncu poklopac". Nije mi zaista namjera, a niti to objektivno mogu, da se osvrnem na svaku iole značajniju vijest iz Domovine, njenog komšiluka i iz svijeta a sve skupa se tiče Bosne, niti sebe smatram pozvanim da baš ja to činim na ovim stranicama jer ima još kolega koji to mogu i znaju jednako kompetentno (pa čak i više od toga!) kao i ja izanalizirati, izkomentirati i, jednostavno, odrediti se, ali s porukom. Volio bih da mogu uhvatiti ritam javljanja kolege Ibre Suhopoljca, naprimjer, koji se puno rjeđe javlja, ali kad' odvali, onda to bude uistinu antologijski. Međutim, ne mogu tim ritmom jer moji damari su sasvim nešto drugo. Ne daju četnici mira, brate moj mili, ne daju ti da dišeš i ja ne mogu da prešutim mnogo toga.

Vijest koja je danas stigla iz Haga i glasi....

U nastavku svjedočenja na Haškom sudu za ratne zločine u procesu Momčilu Krajišniku, bivši ministar za informiranje Republike Srpske Velibor Ostojić rekao je danas da u RS u ljeto 1992. godine nije bilo logora za nesrbe, a da je u Omarskoj bio "zbjeg stanovništva" (rfe).

... nije u domenu običnih vijesti, već se radi o izjavi od koje zastaje dah, diže se kosa na glavi (ko je ima, mislim kosu), izaziva zaprepašćenje, mučninu u stomaku, pa čak i nevjericu, ma koliko bili svjesni ko ju je izgovorio. Zato treba za sva vremena zapisati, zapamtiti ovu umobolnu, mračnjačku, odvratnu i tendencioznu laž koju je izgovorio jedan viskopozicionirani dužnosnik u nekadašnjoj Karadžićevoj skalameriji, potom ministar informisanja u RS u jednoj od njihovih Vlada nakon Dejtona, a Boga mi bio je i na čelu jedne komisije u Parlamentu BiH neposredno nakon 1995. A njegovo ime se spominje i u kontekstu jedne morbidne priče o nogometnoj utakmici fočanskih četnika kada su, umjesto lopte, koristili glave ubijenih bošnjačkih civila. Dakle, taj isti Velibor Ostojić danas, 4. jula 2006. godine (nekad se u Titovoj Jugoslaviji obilježavao kao Dan borca, a i danas se u SAD obilježava kao Dan nezavisnosti te zemlje) je u sudnici Tribunala u Hagu, svjedočeći u korist Momčila Krajišnika, znao da svi koji ga slušaju i koji će to da pročitaju znaju da on laže, ali iako nisam bio u sudnici, glavu dajem na panj ako je pri tom i trepnuo. Ne bi taj Ostojić ni bio toliko bitan, ma šta i ma gdje da je izjavio, ali je potreba osvrta na njegovu u tonama tešku, psihopatsku laž uslijedila zbog toga što na krvi i kostima pobijenih logoraša iz Omarske i drugih, preko 300 logora za nesrbe koje su Karadžićevi, Mladićevi, Krajišnikovi i Ostojićevi četnici bili organizirali, između ostalog počiva Republika srpska i što se naša djeca, koja su dolje, nažalost školuju po obrazovnom programu iz Beograda, sa Pala ili iz današnje Banja Luke i u čijim udžbenicima historije, naprimjer, nećete naći lekcije o logorima u Omarskoj, Trnopolju, Manjači i mnogim drugima. Svi mi, a oni (djeca) pogotovo, treba da znaju istinu o onome šta se događalo u Bosni od 1992-1995, ne da bi mrzili i svetili se, nego da bi se znali ravnati kako nam se neki slijedeći genocid nikad ne bi dogodio. Samo istina i suočavanje s njom vodi ka normalnoj državi Bosni i Hercegovini. A onima, za koje "otac nacije" Dobrica Ćosić kaže da ih je nekoliko puta u historiji spasila laž, eno im tamo. Koliko je takav kurs ispravan i koristan po Državu i Narod vidi se i po tome kolika mu je danas Srbija, a pogotovo kolika će sutra da bude. No, Srbija je sama izabrala takav put i to je njen problem. Naš je problem kako eliminisati krvavo djelo Radovana Karadžića, Ratka Mladića i onih što to djelo danas grčevito brane, uključujući i tog Ostojića od kojeg bi se, da je živ, i onakav Goebels zacrvenio. Zato, u sklopu borbe eliminisanja Republike srpske, a reintegracije Republike Bosne i Hercegovine, treba podržati žalbu koju je najavila odbrana Nasera Orića na presudu Tribunala u Hagu heroju Srebrenice i Bosne i Hercegovine, jer i ta presuda kojom je proglašen "krivim po komandnoj odgovornosti" je prestroga i u najmanju ruku vrijeđa dostojanstvo preko osam hiljada ubijenih Srebreničana i njihove najbliže koji su uspjeli da prežive. Zapravo, vrijeđa žrtve Srebrenice koje je legendarni Naser Orić branio dok mu je bilo dopušteno.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/1633582.stm

romel
Posts: 30
Joined: 09/02/2006 23:19

Post by romel » 06/07/2006 01:36

cuj busova za ili protiv

haj ne seri matereti

Eshek
Posts: 2421
Joined: 12/11/2004 00:21
Location: Dunya

Post by Eshek » 06/07/2006 01:44

lalemali wrote:ko vas jebe zastitnici čifuta. bolje bi vam bilo da ne naglabate o stvarima koje ne razumijete. nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala. mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince. vi tupi bosancerosi!


Hvala ti, preobratio si me i prosvijetlio. Sve do prije par sekundi sam bio u zabludi i vjerovao da se holokaust desio, ali ti te laži razbio u 5 rečenica sjebao.

Još jednom, Hvala

i jebem ti mater idiotofilnu

Shoshana
Posts: 3275
Joined: 22/10/2005 21:48
Location: okolina Montreala

Post by Shoshana » 06/07/2006 02:00

Eshek wrote:
lalemali wrote:ko vas jebe zastitnici čifuta. bolje bi vam bilo da ne naglabate o stvarima koje ne razumijete. nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala. mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince. vi tupi bosancerosi!


Hvala ti, preobratio si me i prosvijetlio. Sve do prije par sekundi sam bio u zabludi i vjerovao da se holokaust desio, ali ti te laži razbio u 5 rečenica sjebao.

Još jednom, Hvala

i jebem ti mater idiotofilnu


Ma, evo vec pet minuta pokusavam da reagujem na ovaj kretenski post od @lalemali, pa svaki put odustanem... Ne mogu da se spustim na njegov nivo pa da mu kazem da mu je trebalo po rodjenju sjesti na glavu (za opstu dobrobit covjecanstva!).

Pa evo, barem da se pridruzim ovom Eshekovom sitnom!!

murti439
Posts: 193
Joined: 09/09/2005 21:13

Post by murti439 » 06/07/2006 02:20

romel wrote:cuj busova za ili protiv

haj ne seri matereti


Iz komentara u komentar, iz topica u topic me oduševljavaš svojom pronicljivošću, lucidnošću i inteligencijom. Blago majci koja te okotila!

El-Vedex
Posts: 151
Joined: 16/06/2005 02:53
Location: Iz Dubine

Re: Užas - Nacisti ponovo ubili Anu Frank !

Post by El-Vedex » 06/07/2006 02:24

valterbranisarajevo wrote:Neonacisti spalili „Dnevnik Ane Frank“ :(


Neonacisti iz Magdeburga knjigom igrali nogomet, a spaljivanje popratili nacistickim pjesmama.


Bielefeld – Desno-ekstremisticni provokatori su na livadi sela Pretzin u Istočnoj Njemačkoj, pred stotinjak okupljenih mještana i gostiju, iscenirali plesnu zabavu pod nazivom Ljetna vatra, potpuno u duhu sličnom dogadjaju iz daleke 1933 godine, te spalili Dnevnik Ane Frank, koja je više od obične knjige, kao i američku zastavu.

Direktor Anne Frank-centra u Berlinu Andreas Heppener poručio je kako se radio o nečuvenom postupku i najavljuje podnošenje oficijelnog zahtjeva za pokretanje istrage.

Sve se zbilo 24. juna, a o tom događaju sada bruji cijela Njemačka. Uwe Hormburg, državni tužitelj već 20 godina, za Tagesspiegl je kazao:

„Ne sjećam se da sam takvo što da sada doživio“.

Dnevnik tragične židovske djevojčice, koja se godinama uzaludno skrivala u Amsterdamu od Hitlerovih zlotvora jer su je, kao što je znano, pronašli, pa potom umorili u koncentracijskom logoru Bergen-belsen, ima za mnoge ljude simboličko značenje.
Ovovremeni nacisti t.j. neonacisti iz Magdeburga su, pak, prije nego što su spalili ovu knjigu, njome igrali nogomet, izvjestio je u međuvremenu i list Magdeburger Volksstime, a njeno spaljivanje su popratili urlanjem, odnosno pjevanjem nacističkih pjesama.

Ministar unutarnjih poslova u ovoj njemačkoj istočnoj pokrajini Holger Hoevelmann (SPD) je spaljivanje Dnevnika Anne Frank nazvao „napadom na ljudsku kulturu „ , što je u redu, ali i to je post festum reakcija.

Predsjedništvo ljevice u ovoj pokrajini je izdalo,pak, priopćenje za javnost, u kojem se govori „ o ozbiljnom znaku ugrožavanja civilnog društva u našoj zemlji.


Oslobođenje 5.7.2006.

Nemam riječi, ali smogao sam snage da osudim ! :(


Na zalost jos jedan od dokaza da ne zive samo kod nas ljudi sa najnizim predrasudama.
Ljudi koji prvo pitaju KO je napisao.... pa tek onda STA je napisao.

A @lalemali je bash lale mali.

Od sad Naciste zovem lalemalijashi LOL

Eshek
Posts: 2421
Joined: 12/11/2004 00:21
Location: Dunya

Post by Eshek » 06/07/2006 02:27

Shoshana wrote:Pa evo, barem da se pridruzim ovom Eshekovom sitnom!!


SHHHHHHHH!!!! Dobiću ban zbog tebe :D :D

murti439
Posts: 193
Joined: 09/09/2005 21:13

Re: Užas - Nacisti ponovo ubili Anu Frank !

Post by murti439 » 06/07/2006 02:31

El-Vedex wrote:Na zalost jos jedan od dokaza da ne zive samo kod nas ljudi sa najnizim predrasudama.


Jebi ga, samo što jedino kod nas vladaju i još će dugo, po svemu sudeći...

Eshek
Posts: 2421
Joined: 12/11/2004 00:21
Location: Dunya

Post by Eshek » 06/07/2006 02:37

lalemali wrote:mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince.


Palestincima je pun q***c takvih kao što si ti, tipova koji samo znaju srati,pričati i glumiti da suosjećaju u njihovim patnjama.

Ako si već tako mudar, nadam se da si i hrabar i da ćeš prihvatiti moju ponudu da odeš malo dole i pomogneš našoj braći. Barem spiči jednog čifutskog vojnika kamenom u vugla.

Smještaj, hranu i vodiča imaš besplatno od mene! Kad god budeš htio.

Hajde ti nama primjerom pokaži kako se to radi, "mudonja".


Još jednom, Hvala

i jebem ti mater idiotofilnu

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19072
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka » 06/07/2006 13:48

lalemali wrote:ko vas jebe zastitnici čifuta. bolje bi vam bilo da ne naglabate o stvarima koje ne razumijete. nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala. mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince. vi tupi bosancerosi!

Ovaj @lalemali, @boric, @zavrzlama,...su psi spec. rata na sa-x. Poturaju najpopularnijem bh. portalu, sa.-x pogrdne izraze za jedan od naroda u BiH. Da bar zna gdje upotrijebiti č i ć.
DUŠMANI!
Pridružujuem se sitnim slovima.

neupucena
Posts: 623
Joined: 05/06/2006 16:03
Location: Livada na kojoj krave zadovoljno pasu travu
Contact:

Post by neupucena » 06/07/2006 14:02

I ja volim sitna slova. Velicina nije uvijek bitna :-)

rumenko
Posts: 1485
Joined: 24/07/2002 00:00

Post by rumenko » 06/07/2006 14:08

jedino sto vidim pozitivno u ovome je da su zapalili americku zastavu. :D ..a ostalo im nije fazon....

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 06/07/2006 15:25

lalemali wrote:ko vas jebe zastitnici čifuta. bolje bi vam bilo da ne naglabate o stvarima koje ne razumijete. nije uopste dokazano da je ana frank ikad postojala. mozda bi bolje bilo da malo pričate kako jebeni čifuti vec decenijama gnjave i ubijaju palestince. vi tupi bosancerosi!


A jesi li ti siguran da ti uopste postojis?

novel
Posts: 1071
Joined: 21/03/2006 10:24
Location: PM
Contact:

Post by novel » 06/07/2006 16:07

:oops: nije zena kriva :oops: kukolj...hebiga :oops:

Post Reply