Više volim bosansko govno, nego tudju čokoladu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
User avatar
Mahalac
Posts: 2748
Joined: 19/11/2002 00:00
Location: Anarhija all over...

#1 Više volim bosansko govno, nego tudju čokoladu!

Post by Mahalac »

U zemlji največeg trendovskog mazohizma na svijetu gdje premijer jednog od dva entiteta državnim parama ide u Njemacku carter letom da navija za reprezentaciju koja nas je na najružniji nacin izbacila iz kvalifikacija, u zemlji u kojoj Nazif Gljiva pravi navijacku himnu za reprezentaciju BiH, gdje se na državnoj televiziji pušta reklama prije svake utakmice za neki čips koji reklamira Kežman, čovjek koji nije štedio ružne riječi o našoj zemlji i čovjek ćiji nas je pogodak izbacio sa SP-a, u zemlji u kojoj sin dopredsjednika "našeg" Saveza Milana Jelića nosi kapitensku traku mlade selekcije naše zemlje i pri tome navija za ne znam više ni kako se to zove, valjda je sad samo Srbija na njihovu žalost bez onog "Velika".

U istoj toj zemlji predsjednik našeg Saveza Iljo Dominkovic nosi Hrvatski dres i navija za susjednu zemlju ...

Ne znam kako opisati taj mazohizam, tu vjećitu želju da budeš samo "glupi Bosanac" i ništa više. Možda treba gospodi koju u Zagrebu i Beogradu smatraju seljačinama iz središnjeg dijela bivše zajednicke zemlje, koji su na funkcijama samo zato što je Bosna država, dok bi u svakoj drugoj konstalaciji stvari bili samo traktoristi iz Laktaša ili prodavaci duhana iz Širokog Brijega (u najboljem slucaju) treba objasniti znacenje rijeci MAZOHIZAM....

Evo i to, mazohizam je: Spolna abnormalnost kada covjek uživa samo ako trpi bolove i zlostavljanja od svog partnera. (Naziv po austrijskom književniku Leopoldu Mazohu).

Ali bez obzira na sve gore pobrojano, u ovoj zemlji kakva god da je i kako god je drugi posmatrali ima jednu skupina (citaj armija) ljudi koja voli ovu zemlju i sve njene reprezentacije. Oni su okupljeni pod jednim zajednickim nacionalno neopterecenim imenom "BHFANATICOS", oni su navijacka snaga ove zemlje kojoj ne može ništa ni traktorista iz Laktaša ni smiješni autor narodnih pjesama sa gljivicastim prezimenom ni Kežman iz reprezentacije koja ce umjesto prefiksa "Velika" uskoro imati prefiks "Mjesna Zajednica" Srbija, a još manje prodavac svjecica iz Modrice.

Sad ce neki citalac ovog teksta reci da sam ja nacionalista i seljačina!? Naprotiv, ja kao Bosanac iz Tuzle više volim onu reklamu od 30 sekundi za HVB Banku na nacionalnoj BHTV 1 u kojoj polu (Hrvat) i polu(Ukrajinac) po imenu Sergej Barbarez kaže "Ma nisam ni ja Pele", nego sve reprezentacije svijeta zajedno. Taj Barbarez za one koji ne znaju ili nece da znaju, slucajno je kapiten moje najdraže reprezentacije i moje jedine zemlje koja se zvala, zove se i zvat če se uvijek i samo Bosna i Hercegovina!

Image

text u potpunosti preuzet/copied sa odlicnog bloga http://kahvaugrandu.blogger.ba/ zasluzuje paznju!

Ima nas mashallah sasvim dovoljno a sve nas je vise
8)


Image
rumenko
Posts: 1482
Joined: 24/07/2002 00:00

#2

Post by rumenko »

Odlican tekst mahalac....
Ne valja se rugati....kazu...al' samo prenosim jedan tekst....iz srbijanskog Kurir-a.....

NAJGORI
Novinari britanskog lista Fajnenšel tajms izvrgli ruglu fudbalsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore posle učešća na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj
Ugledni britanski list Fajnenšel tajms proglasio je fudbalsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore ubedljivo najgorom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Sportski novinari Fajnenšel tajmsa Sajmon Kuper, Ričard Majln, Dejvid Oven i Džonatan Vilson napisali su duhoviti članak pod naslovom "Srpska nesloga izbacila najbolje od najgoreg".


Reprezentacija SCG

Pre Srbije i Crne Gore neslavnu nagradu za najgoru reprezentaciju na mundijalima ponela je selekcija Sjedinjenih Američkih Država 1998. i Saudijska Arabija 2002. godine, koja je u Koreji i Japanu "popila" osam golova od Nemačke, odnosno 12 na celom turniru. U krajnje ironičnom tonu, list navodi da je Ukrajina započela šampionat sveta "obećavajuće", porazom 0:4 od Španije, ali je pobedama nad Tunisom i Saudijskom Arabijom "pokvarila" utisak.

Odabir Toga za najgoru ekipu SP bio bi okrutan, navodi FT, i dodaje kako to ipak nije razlog zbog kojeg Togo nije poneo tu "laskavu" titulu jer se radi o debiju te reprezentacije na velikim takmičenjima. Visoka pobeda Argentine od 6:0 protiv SCG može da znači da su Argentinci fenomenalni, navodi FT, pa dodaje kako bi podjednako verodostojan argument bio da su Srbi i Crnogorci bili katastrofalni.

Naime, "fantastična četvorka", odbrana SCG, primila je jedan pogodak u kvalifikacijama za SP i deset puta toliko golova na šampionatu sveta. Odlični u kvalifikacijama, podeljeni na turniru - SCG je doslovce sledila balkansku paradigmu, piše Fajnenšel tajms. Naime, SCG je nekoliko dana uoči početka SP na referendumu ostala bez Crne Gore, dok je reprezentacija ostala bez jednog od dvojice Crnogoraca u timu, centarfora Mirka Vučinića, i sa Dragoslavom Jevrićem na golu.

Umesto njega, srpski selektor je pozvao svog sina Dušana Petkovića, što su srpski mediji iskritikovali do te mere da je odmah povukao svoju odluku. Nagrada Fajnenšel tajmsa ceni svađe unutar reprezentacije. SCG je naglo porasla u očima britanskih novinara posle svađa na treninzima, te prevremenog povratka Mateje Kežmana, Ognjena Koromana i Danijela Ljuboje kući.

Poraz od Obale Slonovače posle vođstva od 2:0 pokazao je da se radi o ekipi "beskičmenjaka". SCG se ujedno pokazala i kao "najprljavija" ekipa na turniru po grupama, sakupivši deset žutih i dva crvena kartona, navodi engleski list. Reprezentacija Jugoslavije, koju su nekada nazivali evropskim Brazilom, na SP u Nemačkoj postala je evropska Saudijska Arabija, piše FT.

Sarkastični Englezi dodaju da u bližoj budućnosti svet od Srba može da očekuje reprezentaciju Narodne republike jugozapadnog Niša i benzinske stanice. Srbija i Crna Gora zaslužila je epitet najgore reprezentacije na SP, pišu Englezi i u zaključnom komentaru navode da, ako žele, Srbi sve što im se dešavalo na Mundijalu u Nemačkoj mogu opisati kao urotu Zapada.
Post Reply