...
- DiplomataSaSela
jebiga kad vam je uvijek neka slava ili UOCI slave...ne zna covjek ni kad da vas napadnelavicas wrote:U tekstu lijepo pise da su se protjerivanja dogadjala o velikim srpskim(pravoslavnim) praznicim aili UOCi njih.
Nigdje ne pise da se to dogodilo na Nikoljdan. Slava se sprema i po 10 dana i svi pomazu u njenom spremanju. Znaci porodica na okupu.
- daduli_sa
Mislim da bi lagano trebala prestati pricati na ovu temu jer sto vise pricas sve vise pokazujes i otkrivas da nisi slucajno izabrala BAS tu tematiku da snjom busis suplju glavu
Vidim ja da tebe na takva razmisljanja tjera isto ono razmisljanje koje je navelo autora onog sajta da napise sto je napisao. Usput, hajd negdje na nekom forumu (npr sarajevo.rs) postavi temu sa suprotnim sadrzajem, cisto da onako nastavis u duhu svog "neutralizma" i potrebe za razmisljanjem...
Vidim ja da tebe na takva razmisljanja tjera isto ono razmisljanje koje je navelo autora onog sajta da napise sto je napisao. Usput, hajd negdje na nekom forumu (npr sarajevo.rs) postavi temu sa suprotnim sadrzajem, cisto da onako nastavis u duhu svog "neutralizma" i potrebe za razmisljanjem...
- daduli_sa
Ako si mi ti parametar za dobrotu onda biram da budem opozit od tebe.. sto je sigurno - sigurno je!lavicas wrote:Slijep je onaj covijek koji negira i koji zmiri nad ociglednim.
Kao sto sam rekla postoje razne varijacije.
Nije tesko biti los vec dobar, sto ste i dokazali.
Nego hajd se ti prikljuci akciji darovanja djece za Novu godinu ( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 148#654148 ), trenutno je to u realizaciji pa ti kao aktivan clan foruma uskaci u voz!
A ujedno ces i vidjeti koliko su losi ljudi sa kojima komuniciras....
-
vesela
Drago mi je da si "spustila gard".lavicas wrote:A zašto bih ja tebe napala?
Dala si mi konstruktivne prijedloge i ja sam ih uvažila.
Eto sreće da svi znaju priznati svoje greške. Kako bi smo onda dobro živjeli!
Da bi otvorila zdravu diskusiju nemoj dirati u staro i sto je iza nas. Covjek ne moze zaboraviti, ali moze ostaviti sa strane da bi funkcionisao u sadasnjosti.
Ponovni zajednicki zivot? Ne vjerujem, bar za dugo. I to iskljucivo zato sto narod ne odlucuje.
Ali znam da mjesanih brakova je bilo, ima i bice uvijek. Za ljubav se zrtvuje i familija i drzava. Mozda je i to jedna mogucnost da se "lijece rane". Kazem mozda, neko kaze nikad. Treba jos vremena.
- daduli_sa
Hvala na odgovoru, tako necemu sam se i nadao i sad definitivno vidim da nema potrebe da diskutujem dalje na zadanu temu.lavicas wrote:Rado bih dosla, samo sto mi je to "daleko".daduli_sa wrote:Ako si mi ti parametar za dobrotu onda biram da budem opozit od tebe.. sto je sigurno - sigurno je!lavicas wrote:Slijep je onaj covijek koji negira i koji zmiri nad ociglednim.
Nije tesko biti los vec dobar, sto ste i dokazali.![]()
Nego hajd se ti prikljuci akciji darovanja djece za Novu godinu ( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 148#654148 ), trenutno je to u realizaciji pa ti kao aktivan clan foruma uskaci u voz!Sastanak je sutra u 18:00 pred Ekonomijom. Dolazis?
Ali nisam nehumana pa sam i sama donirala( od svog studnetskog dzeparca) na nekoliko akcija koje su bile u BL. (
Nista vise ne bih voljela nego da imam mnogo vece mogucnosti da pomognem ljudima kojima je to potrebno.
Zalosno je samo to sto oni koji mogu ne zele odnosno nece da pomazu.
Zasto?! Pa tek kad dodjes do stadija da mozes reci da su se prijeratni gradjani grada u kojem ti trenutno zivis vratili i da se vratilo donekle stanje kakvo je prije bilo (citaj - vracanje izmedju ostalog i svih porusenih nesrpskih bogomolja, ljudi na posao, nesrba u drustvena i kulturna zbivanja itd itd) odnosno kada mognes sama sebi reci da zivis u sredini koja je napravila rez sa nacionalistickim razmisljanjima - e tek onda imas pravo dolaziti i ispitivati tudju spremnost za suzivotom! I uopste zalaziti u razmisljanja sta se negdje drugo u BiH desilo, imas dovoljno "radnog" materijala za razmisljanje o desavanjima u svom gradu i dosta krive Drine da ispravis da bi tako olako preskocila sve to i dosla drugima da nad njima treniras svoju "sirokogrudnost"... sjedeci pti tome uljuljkana u jednonacionalnoj sredini!
hajd prijatno!
-
denga
#60 PREŽIVJELI-OSUĐENI NA ŽIVOT!
OK, procitala sam cijeli tekst i sve postove...
nije mi jasno i nece mi nikad biti jasno zasto neko postavlja ovakve teme...
kome?
cemu?
kakve si ti odgovore i komentare ocekivala? I sa kojim pravom? To da ti provokacija nije bila namjera i da si zeljela civiliziranu razmijenu misljenja okaci macku o rep...svi smo vrlo svijesni cinjenice da se za ovakve rasprave jos dugo nece moci ocekivati da budu civilizirane, racionalne, objektivne...kako hoces...ljudi su propatili, izgubili, bili gladni, zedni, zeljni svega i prestraseni...mnogo nas je jos uvijek jako emotivno sto se tice svega ovoga...i svi imamo pravo na mir i neprovociranje proslosti... u cijelom kontekstu se jako gubis...iskreno cijenim ljude koji stoje iza svojih stavova...meni ne moraju biti ispravni ti stavovi, ali ljudi imaju pravo na njih...ako si cetnik, balija, ustasa, ako mislis da je to tvoje ispravno, svaka ti dala...ali mi nemoj molim te vrijedjati inteligenciju nekim neotolerantnim, progresivno-demokratsko prastajucim i slicnim glupostima pa se onda nakon dvije recenice provaljivati....nemoj molim te...dosta sranja...DOSTA!!!
pozdrav forumasima koji realno pokusavaju nesto promijeniti, npr. ovom akcijom skupljanja novca za paketice ili nekim drugim malim stvarima koje mnogo znace...

kome?
cemu?
kakve si ti odgovore i komentare ocekivala? I sa kojim pravom? To da ti provokacija nije bila namjera i da si zeljela civiliziranu razmijenu misljenja okaci macku o rep...svi smo vrlo svijesni cinjenice da se za ovakve rasprave jos dugo nece moci ocekivati da budu civilizirane, racionalne, objektivne...kako hoces...ljudi su propatili, izgubili, bili gladni, zedni, zeljni svega i prestraseni...mnogo nas je jos uvijek jako emotivno sto se tice svega ovoga...i svi imamo pravo na mir i neprovociranje proslosti... u cijelom kontekstu se jako gubis...iskreno cijenim ljude koji stoje iza svojih stavova...meni ne moraju biti ispravni ti stavovi, ali ljudi imaju pravo na njih...ako si cetnik, balija, ustasa, ako mislis da je to tvoje ispravno, svaka ti dala...ali mi nemoj molim te vrijedjati inteligenciju nekim neotolerantnim, progresivno-demokratsko prastajucim i slicnim glupostima pa se onda nakon dvije recenice provaljivati....nemoj molim te...dosta sranja...DOSTA!!!
pozdrav forumasima koji realno pokusavaju nesto promijeniti, npr. ovom akcijom skupljanja novca za paketice ili nekim drugim malim stvarima koje mnogo znace...
- dizZaster
I prezivjeli Bosnjaci iz Bratunca imaju pravo na svoju istinu!
Period rata 1992-1995
Prema dosad raspoloživim podacima tokom rata poginulo je 3676 bratuncana - 3156 Bošnjaka i 520 Srba.
Podatke o broju poginulih Bošnjaka sacinili su organi opštine Bratunac s privremenim sjedištem u Tuzli 1995. god. Spisak je objavljen u knjizi "Istina o Bratuncu".
Podatke o poginulim Srbima iz Bratunca Haškom tribunalu dostavila je Komisija Republike Srpske za ratne zlocine.
Spisak nastradalih Bošnjaka Bratunca je dostupan na našoj stranici LINK . Što se tice imena poginulih Srba iz Bratunca navedena su u okviru spiska Poginulih Srba iz Podrinja kao i Srba koji su nakon rata exhumirani iz Hadzica, Vogošce, Ilidže, Grbavice... i sahranjeni u Bratuncu i drugim podrinjskim gradovima - LINK.
Bratunac je vjerovatno mjesto u BiH u kojem je tokom rata pocinjen najveci broj ratnih zlocina.
Na stranici Haškog tribunala - LINK možete pronaci mnoge podatke o zlocinima, transkripte svjedocenja bratuncana i sl.
Najveci broj Bratuncana (oko 2000) nastradao je nakon pada Srebrenice -LINK.
http://www.bratunac.com/content.php?content.12
Period rata 1992-1995
Prema dosad raspoloživim podacima tokom rata poginulo je 3676 bratuncana - 3156 Bošnjaka i 520 Srba.
Podatke o broju poginulih Bošnjaka sacinili su organi opštine Bratunac s privremenim sjedištem u Tuzli 1995. god. Spisak je objavljen u knjizi "Istina o Bratuncu".
Podatke o poginulim Srbima iz Bratunca Haškom tribunalu dostavila je Komisija Republike Srpske za ratne zlocine.
Spisak nastradalih Bošnjaka Bratunca je dostupan na našoj stranici LINK . Što se tice imena poginulih Srba iz Bratunca navedena su u okviru spiska Poginulih Srba iz Podrinja kao i Srba koji su nakon rata exhumirani iz Hadzica, Vogošce, Ilidže, Grbavice... i sahranjeni u Bratuncu i drugim podrinjskim gradovima - LINK.
Bratunac je vjerovatno mjesto u BiH u kojem je tokom rata pocinjen najveci broj ratnih zlocina.
Na stranici Haškog tribunala - LINK možete pronaci mnoge podatke o zlocinima, transkripte svjedocenja bratuncana i sl.
Najveci broj Bratuncana (oko 2000) nastradao je nakon pada Srebrenice -LINK.
http://www.bratunac.com/content.php?content.12
-
vesela
Mozemo li rijec Bratunac zamijeniti za neki kod?
Jezim se, jer mi odmah dodje Mladic pred oci sa svojom istorijskom recenicom : "A sad idemo braco u Bratuuunac!" Ja predlazem da ga zovemo Brno.
Mi se raspricali a lavicas, k'o biva slavica se ucutala. Dok se ti javis evo ti jedan primjer zajednickog zivljenja :
za vrijeme rata moja dobra drugarica Slobodanka i ja nikako nismo uspijevale dobiti pakete sa hranom. Meni u Merhametu a njoj u Dobrotvoru uvijek govorili evo danas nestalo. U neko doba skonta moja jaranica da idemo na pogresna mjesta. Veli ja odoh u Merhamet a ti idi u Dobrotvor i ovdje me sijeci ako ne dobijemo pakete kad nam vide licne karte. Na ta fol skupljaju poene da ne gledaju na naciju i da svima isto dijele. Odem ja, ode ona, nemamo sta izgubiti. I vjeruj dobijemo obje pakete. Ma volimo se i dan-danas i smijemo i jednima i drugima kako ih predjosmo. Zalosno na sta smo bile spale, ali moras prezivjeti. I nikada nismo dosle na rijec. Ona mi je jedna od mnogih pravih jaranica.
Jesi li mozda htjela diskusiju voditi u ovom pravcu? Ako jesi, vidis da nije tesko naci pravi primjer!
Jezim se, jer mi odmah dodje Mladic pred oci sa svojom istorijskom recenicom : "A sad idemo braco u Bratuuunac!" Ja predlazem da ga zovemo Brno.
Mi se raspricali a lavicas, k'o biva slavica se ucutala. Dok se ti javis evo ti jedan primjer zajednickog zivljenja :
za vrijeme rata moja dobra drugarica Slobodanka i ja nikako nismo uspijevale dobiti pakete sa hranom. Meni u Merhametu a njoj u Dobrotvoru uvijek govorili evo danas nestalo. U neko doba skonta moja jaranica da idemo na pogresna mjesta. Veli ja odoh u Merhamet a ti idi u Dobrotvor i ovdje me sijeci ako ne dobijemo pakete kad nam vide licne karte. Na ta fol skupljaju poene da ne gledaju na naciju i da svima isto dijele. Odem ja, ode ona, nemamo sta izgubiti. I vjeruj dobijemo obje pakete. Ma volimo se i dan-danas i smijemo i jednima i drugima kako ih predjosmo. Zalosno na sta smo bile spale, ali moras prezivjeti. I nikada nismo dosle na rijec. Ona mi je jedna od mnogih pravih jaranica.
Jesi li mozda htjela diskusiju voditi u ovom pravcu? Ako jesi, vidis da nije tesko naci pravi primjer!
- daduli_sa
#63 Re: PREŽIVJELI-OSUĐENI NA ŽIVOT!
Sto ti je profesionalac, zna sazeti misao i pogoditi zivac!denga wrote:OK, procitala sam cijeli tekst i sve postove...
kome?
cemu?
pozdrav forumasima koji realno pokusavaju nesto promijeniti, npr. ovom akcijom skupljanja novca za paketice ili nekim drugim malim stvarima koje mnogo znace...![]()
![]()
![]()
p.s. nadam se da ostaje da se vidimo sutra?!
-
St.Germain
par podforuma dalje je cak i podforum Banjalukalavicas wrote:Znala sam sa cim kazem da sam iz Banaj Luke da sam najgora osoba na svijetu. Da sam pobila hiljade nevinih civila, zena, djece i starih. Da sam ih mucila na najgori moguci nacin.
I da definitivno sam se uvjerila, mada nisam htjela vjerovati o onom sto sam procitala na drugim temama, da nema zdrave diskusije na ovom forumu.
Nisi ti pobila par hiljada nevinih civila, nego si ti jos gora: sprovodis ciljeve svog VODJE u djelo time sto relativiziras najgadniji zlocin u modernoj istoriji!!!
Ja sam zaista osoba bez ikakvih zlih namjera, nacionalno kastriran i vjerski neobiljezen. Ali iskren savjet tebi i mnogim slicnim u vasem blentitetu: PROBUDITE SE!
- daduli_sa
I jos jedan u nizu izliva gluposti od tebe... i jos jednom, u zelju da se izdignes iznad svih i sama sebi podignes moral, ti udaras i gdje treba i gdje ne treba. I pri tome ides cak dotle da sama sebi lazes. Gdje lazes?! Prvo - niko te nije okarakterisao kao ubicu, znaci suplja prica.lavicas wrote:Znala sam sa cim kazem da sam iz Banaj Luke da sam najgora osoba na svijetu. Da sam pobila hiljade nevinih civila, zena, djece i starih. Da sam ih mucila na najgori moguci nacin.
I da definitivno sam se uvjerila, mada nisam htjela vjerovati o onom sto sam procitala na drugim temama, da nema zdrave diskusije na ovom forumu.
Drugo, uvjerila se u nesto?! Nisi se ti nista uvjerila, barem ne vise nego sto si i ranije imala neki stav prema ovom forumu. Samo si eto dokazala da si dosla sa ciljem da pravis frku. Ali si na zalost nasjela svojoj plitkosti - nisi uspjela raju iznervirati , nisi uspjela izvuci iz njih psovku, nacionalisticko stambiljanje. Ali jesi uspjela da ko blecak naletis na prvu zamku i pokazes odakle si - zaista nisam ocekivao da ces pasti na prvu
Kratko receno nisi uspjela u onome sto si zeljela i onda ti ni ne preostaje nista drugo nego post kakav si upravo kao zadnji i ostavila - cisti nacionalizam, ogolijevanje svog nacina razmisljanja sa zeljom da barem tako pokusas neku reakciju izvojevati. Sorry, ne pali to kod nas!
A ujedno - ako nema zdrave diskusije medju majama, savama, dejanima, damirima, adnanima, sanjama, aidama i drugim clanovima ovog foruma, onda je najbolje da odes na forum gdje ces osjetiti mogucnost "zdrave" diskusije, medju onima sa slicnim misljenjem... i iz istog tora... Jednostavno - drzi se banjaluckih portala, ako ih imate, jer na zalost taj ce grad biti dugo jos samo ucmala sredina puna nacionalno opterecnih plitkih umova i kompleksa ka drugim gradovima... sto onim u BiH sto ka drugim centrima ex-yu. Zbog svega toga ce proteci jos dosta vode Vrbasom dok iz tog naseg dragog grada Bosne i Hercegovine potekne neki dobar pjevac, grupa, glumac, pisac, reziser, dramaturg, sportista... Sve dok se ne oslobodite stega i okvira nacionalizma.
Pozdrav!
- bpsang
Veliko BRAVO KOLEGAdaduli_sa wrote:Ako si mi ti parametar za dobrotu onda biram da budem opozit od tebe.. sto je sigurno - sigurno je!lavicas wrote:Slijep je onaj covijek koji negira i koji zmiri nad ociglednim.
Nije tesko biti los vec dobar, sto ste i dokazali.![]()
Nego hajd se ti prikljuci akciji darovanja djece za Novu godinu ( http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 148#654148 ), trenutno je to u realizaciji pa ti kao aktivan clan foruma uskaci u voz!Sastanak je sutra u 18:00 pred Ekonomijom. Dolazis?
-
denga
#70 Re: PREŽIVJELI-OSUĐENI NA ŽIVOT!
HVALA, HVALAdaduli_sa wrote:Sto ti je profesionalac, zna sazeti misao i pogoditi zivac!denga wrote:OK, procitala sam cijeli tekst i sve postove...
kome?
cemu?
pozdrav forumasima koji realno pokusavaju nesto promijeniti, npr. ovom akcijom skupljanja novca za paketice ili nekim drugim malim stvarima koje mnogo znace...![]()
![]()
![]()
Svaka cast!
p.s. nadam se da ostaje da se vidimo sutra?!
naravno da se vidimo, pijemo tu obecani kafu iz automata...