...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Vector_dum

#76 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Vector_dum »

moonca wrote:
Vector_dum wrote: A ne pomaze trenutno nista osim ignorisanja i cekanja da sud krene raditi svoje.
Zavisi kolika je vrijednost ako je u pitanju imovina.

Bolje je sve napustiti nego se po sudovima vucati. Nema kraja procesima. :-)
Jedan dug proces u vezi imovine je nedavno zavrsen.
Trajao je 22 godine, a 2016 je presuda postala pravomocna.
moonca

#77 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Vector_dum wrote:
moonca wrote:
Vector_dum wrote: A ne pomaze trenutno nista osim ignorisanja i cekanja da sud krene raditi svoje.
Zavisi kolika je vrijednost ako je u pitanju imovina.

Bolje je sve napustiti nego se po sudovima vucati. Nema kraja procesima. :-)
Jedan dug proces u vezi imovine je nedavno zavrsen.
Trajao je 22 godine, a 2016 je presuda postala pravomocna.
Oh .....

Moj slucaj za koji znam da je u moju korist i sud zna, no zbog procedura procesa traje 5 godina. Eto, kaze mi advokat aBb bice gotov ubrzo. :-) :lol:
suncana_strana

#78 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by suncana_strana »

.
Vector_dum

#79 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Vector_dum »

moonca wrote:
Oh .....

Moj slucaj za koji znam da je u moju korist i sud zna, no zbog procedura procesa traje 5 godina. Eto, kaze mi advokat aBb bice gotov ubrzo. :-) :lol:
Nas postupak je trajao 22 godine. :roll:

Pokrenut je 1990, a prekinut 1992 radi ratnih desavanja. Nanovo pokrenut 1996, a prvostepena donesena 2003.
2005 ponovno vraceno na prvostepeni, potom donesena nova presuda 2011, ulozena zalba odbijena, pa je onda Vrhovni potvrdio da je pravomocna 2016

Na kojem si ti sudu pa ti traje tako kratko? 5 godina je nista, cak je i iznenadjujuce kratak period.
Jesi li dosla do Vrhovnog Suda FBIH?
moonca

#80 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Vector_dum wrote:
moonca wrote:
Oh .....

Pokrenut je 1990, a prekinut 1992 radi ratnih desavanja. Nanovo pokrenut 1996, a prvostepena donesena 2003.
2005 ponovno vraceno na prvostepeni, potom donesena nova presuda 2011, ulozena zalba odbijena, pa je onda Vrhovni potvrdio da je pravomocna 2016

Na kojem si ti sudu pa ti traje tako kratko? 5 godina je nista, cak je i iznenadjujuce kratak period.
Kako kratko :shock: .
Ne znam koji je sud, nisam nikada bila na rocistu. Slucaj je jednostavan.U pitanju je nekretnina gdje sam vlasnik 93%....i 7 % ja treba da isplatim.Nije problem s moje strane vec suprotne. :-)
Ali, svaki postupak zahtjeva obavjestavanje i misljenje druge strane iako je to po meni besmisleno, jer po zakonu nema prostora za osporavanje i po sudiji takodje. No,i za to izgleda treba 5 godina-- advokat placen svaki put kada izadje na rociste a bude ih uglavnom 3 tokom godine.
Eto, izgleda da je doslo do kraja ..ali ne lezi vraze .... bice jos neko iznanedjenje. :zoka:
Puf

#81 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Puf »

moonca wrote:
Vector_dum wrote:
moonca wrote:
Oh .....

Kako kratko :shock: .
Ne znam koji je sud, nisam nikada bila na rocistu. Slucaj je jednostavan.U pitanju je nekretnina gdje sam vlasnik 93%....i 7 % ja treba da isplatim.Nije problem s moje strane vec suprotne. :-)
Ali, svaki postupak zahtjeva obavjestavanje i misljenje druge strane iako je to po meni besmisleno, jer po zakonu nema prostora za osporavanje i po sudiji takodje. No,i za to izgleda treba 5 godina-- advokat placen svaki put kada izadje na rociste a bude ih uglavnom 3 tokom godine.
Eto, izgleda da je doslo do kraja ..ali ne lezi vraze .... bice jos neko iznanedjenje. :zoka:
I hoce li izgubljena strana snositi troskove tvog advokata (sudjenja) ili ti to iz svog djepa placas?
moonca

#82 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Puf wrote:
I hoce li izgubljena strana snositi troskove tvog advokata (sudjenja) ili ti to iz svog djepa placas?
Trebala bi, ali je to novi sudski proces, koji ja necu pokretati.
Puf

#83 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Puf »

moonca wrote:
Puf wrote:
Cuj novi, zar ne ide po automatizmu da onaj koji izgubi snosi troskove, u koje spadaju i troskovi tvog advokata? Nisam znao da ide poseban spor za to. Nice to know.
moonca

#84 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Puf wrote:
moonca wrote:
Puf wrote:
Cuj novi, zar ne ide po automatizmu da onaj koji izgubi snosi troskove, u koje spadaju i troskovi tvog advokata? Nisam znao da ide poseban spor za to. Nice to know.
Ne ide po automatizmu. Mada mi je advokat to pitanje-odgovor smuvao. :lol: na pocetku svih inforamacja koje mi je dao.

Da, poseban spor kod drugog sudije za tu oblast.
Puf

#85 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Puf »

moonca wrote: Ne ide po automatizmu. Mada mi je advokat to pitanje-odgovor smuvao. :lol: na pocetku svih inforamacja koje mi je dao.

Joj sran**, a da li bi ijedan advokat pristao na fazon da mu platis poslje okoncanja postupka. Ono u fazonu, spor je 100% siguran da ces ti dobiti, druga strana nema nikakve sanse, i ako advokat to zna, da li bi pristao da te zastupa a da naplati od strane koja je izgubila, a ne da ti instant sve kesiras :D
Last edited by Puf on 14/08/2018 15:20, edited 1 time in total.
moonca

#86 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Puf wrote:[quote="moonca"
Ne ide po automatizmu. Mada mi je advokat to pitanje-odgovor smuvao. :lol: na pocetku svih inforamacja koje mi je dao.

Joj sran**, a da li bi ijedan advokat pristao na fazon da mu platis poslje okoncanja postupka. Ono u fazonu, spor je 100% siguran da ces ti dobiti, druga strana nema nikakve sanse, i ako advokat to zna, da li bi pristao da te zastupa a da naplati od strane koja je izgubila, a ne da ti instant sve kesiras :D[/quote]

Neki advokati to rade- moja komsinica je kod istog advokata imala tezi slucaj podjele imovine i on je pristao na tu varijantu- gdje je slucaj izgubljen i on nije nista naplatio.

Ne paltis ti unaprijed sve - pocetna je -da se pokrene slucaj kod suda mislim oko $1000 i njegovi troskovi -rada , pisanja ..izlazaka- mozda par stotina maraka mu moras platiti. Kasnije places periodicno.
Puf

#87 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Puf »

moonca wrote: Neki advokati to rade- moja komsinica je kod istog advokata imala tezi slucaj podjele imovine i on je pristao na tu varijantu- gdje je slucaj izgubljen i on nije nista naplatio.

Ne paltis ti unaprijed sve - pocetna je -da se pokrene slucaj kod suda mislim oko $1000 i njegovi troskovi -rada , pisanja ..izlazaka- mozda par stotina maraka mu moras platiti. Kasnije places periodicno.
Predpostavljam, posto pises cijene u dolarima, da to nije u BIH. Mene zanimaju ovi nasi advokati, posto je ovde sve naopako, a do sada (hvala Bogu) nisam imao posla ni sa sudovima ni advokatima.
moonca

#88 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by moonca »

Puf wrote:
moonca wrote: Neki advokati to rade- moja komsinica je kod istog advokata imala tezi slucaj podjele imovine i on je pristao na tu varijantu- gdje je slucaj izgubljen i on nije nista naplatio.

Predpostavljam, posto pises cijene u dolarima, da to nije u BIH. Mene zanimaju ovi nasi advokati, posto je ovde sve naopako, a do sada (hvala Bogu) nisam imao posla ni sa sudovima ni advokatima.
O, izvini bilo je u markama.U Bosni se vodi slucaj.
Vector_dum

#89 Re: Kako se otarasiti familije?

Post by Vector_dum »

...
Post Reply