Vector_dum wrote:Ne znam odakle da pocnem. Hronoloski bi trebalo dosta vremena da se sve poreda po redosljedu, ali u sustini mi (nasa porodica) imamo velikih problema sa nasom najblizom familijom.
Mi smo se oduvijek pokusavali drzati po strani, ne uplicuci se u raskurusavanje imovine sa majcinom familjom, ali doslo se do stadijuma da ozbiljno razmisljam o fizickom obracunu, jer se ovo vise trpiti ne moze.
Ljudi nas jednostavno ne ostavljaju na miru.
Telefonske svadje i uznemiravanja putem poruka su mi vise preko glave.
Nisu jos podijelili imovinu poslije smrti njihovog oca, pa sad dva majcina brata joj psuju i upucuju joj razne pogrdne rijeci. Volio bi iznaci nacin kako da im stanem u kraj jer ljudi su skoro pa postali fizicki nasilni.
Poslije smrti njihovog oca ostao je pristupni put od 4 m koji vodi do naseg imanja, a tim se putem sluze i oni jer zive ispod nas. Otac je sa njima zivio, a njihovo imanje je vece jer se na tom dijelu nalazi veca njiva koju je njihov otac obradjivao dok je bio ziv.
E sad, o cemu se radi?
Mi smo zeljeli dati dio naseg zemljista i prokopati dio puta da bi bio siri jer je jedan od njih sagradio garazu koja se nalazi tik ispod naseg imanja i ta garaza nam zaklanja prolaz jer je duboko ukopana i namjerno pomjerena u put.
Izgradjena je prosle godine, a mi smo odmah po pocetku gradnje prijavili urbanisticko-gradjevinskom inspektoru koji je sacinio zapisnik i pokrenuo upravni postupak, ali nije doneseno nikakvo rjesenje o obustavi gradnje, i garaza je izgradjena i barem 2 metra strsi i izlazi na put tako da mi fakticki moramo ici pjesice do svoje kuce jer se putnicko auto tesko provlaci do nase kapije. Kamion ne moze proci.
U inspektoratu kaze da moramo se obratiti sudu za uredjenje medje.
Svaki pokusaj da se oni primire i privole na bilo kakav dogovor i rjesenje nije islo. Odbijaju razgovor, i dva puta su se zalili gradjevinskoj inspekciji
Prijetili su nam da posjecemo vocke koje su do njihovog imanja, jer im ide hlad u dvoriste, a neke vocke su nam vec osusene vjerovatno od djelovanja neke kiseline. Par puta po noci sam cuo zvuk i eksploziju petarde, vatrometa ili necega. Nije nista osteceno, ali sam cuo jak prasak od detonacije.
Vrhunac koji mi je izvukao zivce je bilo prije par dana kad mi je majci doviknuo i opsovao joj mater.
Malo je nedostajalo, sekunde su falile da dodje do fizickog obracuna.
Cak i kad je policija dosla, samo su nam rekli da idemo na sud, i da ne remetimo javni red i mir.
Razgovarao sam sa policijom i rekli su da nece podnositi nikakvu prijavu jer nisu culi da on psuje i prijeti na javnom mjestu
Razocaranje mi je ogromno, jer ne vidim rjesenje u sporosti ovog sudstva, i najradije bi se sa porodicom odselio negdje gdje cu imati svoj mir.
Jel se moguce ikako rjesiti familije da mi vise krv ne piju jer nastaviti zivjeti ovako je nemoguce.